Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

Sveikos mamos!
Mum 3 men. Iki siol gyvenom, kaip papuola. Tiksliau sakant, mazdaug panasiu metu stengemes viska daryti. Bet normalaus "grafiko" kaip ir neturim. Maniau,kad su laiku vaikas pats nusistatys sau dienotvarke, ir jau palei tai galesiu orientuotis. Is pradziu viskas atrodo neblogai sekesi: kelemes tuo paciu laiku, mankstinomes, prausiames, ejom i laika, maudemes ir valgydavom mazdaug tuo paciu metu. Bet dabar kuris laikas, kazkokie "issiderine" esam. Nezinau,kaip elgtis. Gal jau pradeti paciai regulioti dienotvarke, kad priprastu.
Kaip jus darote.Patarkit.
Atsakyti
Geras klausimas. Skaiciau, kad nuo 6-8 sav. galima jau vaikui rezima ivedineti, bet man nelabai kol kas sekasi. Kokia savaite atrodo viskas eina vienodu ritmu ir tada bac mazius viska sujaukia ir iveda nauja tvarka. Man kazkaip viskas priklauso nuo maitinimu: kiek kartu per diena ir kada sugalvoja uzkandziauti. Bet kokiu atveju, geri patarimai ir man padetu.
Atsakyti
va, neturim ir mes tokio rėžimo tongue.gif Viskas priklauso nuo to kada pabunda ryte, tada jau maždaug žinau kaip diena klostysis unsure.gif Yra keli variantai, bet ir tai ne visad pagal planą viską darom blink.gif Bet man tai netrukdo, nematau didelio skirtumo ar prieš piet ar po piet į lauką eisim rolleyes.gif Tik kai prasideda sesija, jau sunkiau, bet ir tada kaip nors susitvarkom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (zanet @ 2004 12 09, 08:42)
Geras klausimas. Skaiciau, kad nuo 6-8 sav. galima jau vaikui rezima ivedineti, bet man nelabai kol kas sekasi. Kokia savaite atrodo viskas eina vienodu ritmu ir tada bac mazius viska sujaukia ir iveda nauja tvarka. Man kazkaip viskas priklauso nuo maitinimu: kiek kartu per diena ir kada sugalvoja uzkandziauti. Bet kokiu atveju, geri patarimai ir man padetu.

Nenusiminkit mamytes, dar daug kartu viskas keisis, nes maziukas juk nestovi vietoje, jis auga ir vis ka nors ismoksta, vis maziau miega daugiau zaidzia wink.gif
bet ar reikia juos versti ka nors daryti pagal grafika ? g.gif tegu gyvena, kol dar i darba nereikia laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
SVEIKOS.O AS MANAU KAD PATI MAMA TURI SUDARYTI SAU PALANKU GRAFIKA, NES 2.gif TAI JO PATS NEPASIDARYS.KAD IR KAIP JIS NORETU MAUDYTIS, BET BE MAMOS... biggrin.gif
PAS MUS KARTAI VALGYMAS SUSLUBUOJA.BET JEI PIENELIO NEDAUG GERIA, TAI DUODU DAUGIAU TYRELES, KAD NEISKLYDE IS GRAFIKO, NAKTELEM NEUZSIMANYTU NIAM NIAM.
Papildyta @ [mergetime]1102608639[/mergetime]
2.gif MEGSTA MONATONIJA.
Atsakyti
Aš irgi iš pradžių prisiskaičiusi visokių knygų bandžiau įvedinėti režimą smartass.gif .Bet mažiukas nuolat jį pakoreguodavo pagal save:soske .Juk mūsų pipiriukai taip greitai auga biggrin.gif ,taigi ir jų poreikiai valgyti ir miegoti kinta nuolatos.Rekomenduočiau iš savo patirties pradėti koreguoti vaiko dienotvarkę tik tuomet,kai jis pradės miegoti dieną tik 2 ar 1 kartą.Iki tol- patikėkit -nėra jokios prasmės.Sėkmės!
Atsakyti
Zhinot, kaip sako: kai tik sukuri vaikui ir sau rezhima, visi tik speja su juo susigyvent, taip vaikas ima ir pakeichia ji wink.gif Taigi - tam ir nusiteikit. Bet ash asmenishkai manau, kad rezhimo reikia. Ir kuo vaikutis auks didesnis, tuo labiau. Ir mamai bus papraschiau tvarkytis, ir vaikas zhinos, ko laukti.
Nepamenu, kada mes isivazhiavom... Tikrai zhinau, kad jau kai pradejom valgyt kosheles (6-7 men.), tai turejom shioki toki. Gyvenimas per pus palengvejo.
Mano patarimas butu: stebekit, kiek miega jusu vaikelis, kas kiek laiko valgo, ir bandykit ka nors suorganizuot. Tik nesitikekit, kad tas grafikas ishsilaikys, ar kad bus lygiai toks, koki suplanavot, tiesiog gyvenkit ta diena. Galu gale, per laika vis tiek viskas susidelios i savo vietas. Svarbiausia - ramumas ir nuoseklumas smile.gif Sekmes!
Atsakyti
O mes jau turime rezima thumbup.gif Gal lengviau del to, jog maitinu misinukais, tuomet daugmaz aisku buna kada vaikas valgyt nori, kada siaip pabendrauti biggrin.gif Pradejau ivedineti kai buvo apie menesio. Rezimas kinta, na gal kokia valanda ar dvi. Ir tai dazniausia priklauso nuo to kaip miega nakti. Bet dazniausia nuo 12.00 dienos vel tiesiog minutes tikslumu viskas vyksta.

Kol pripratinau buvo vargelio nemazai. KAi no mano papo perejo prie misinuko, budavo vaikas zyzia, vyras iskart jai misinuka kisa. Tai ji suvalgydavo pvz 30 ml, pusvalandi rami ir vel rekia, tas vel jai buteliuka... Ir kai viena nakti kelesi pats kas pusvalandi, tai nuo to laiko paliko sita klausima man cool.gif Tai as jei matydavau, kad tikrai nera alkana, o buteliuko norisi jai kaip papo ar soskes, tai duodavau soske, sokau, dainavau biggrin.gif , visaip kaip ilginau ta laiko tarpa tarp maitinimu. Dabar valgo 6.00 arba 8.00, po to 11.30, 15.30, 19.30 ir 23.30. Valgydama 23.30 nuluzta, bet paguldyta i lovyte prabunda, 10 min kalbasi su zaisliukais, po to verkia. Tada imu ja ant ranku, uzleidziu muzika kokia ramesne, pasoku su ja 30 min ir luzta visai nakciai!

Vat tiap ir gyvenam!

Atsakyti
Gerai, kai yra su kuo pasitarti. Aciu tongue.gif
As suprantu, kad mazylis ta rezima nuolat keis, bet visai be jokio, manau, jam negerai. Teko metus padirbeti aukle Vokietijoj. Priziurejau du vaikus : ispradziu berniuka nuo 11 men. o po to dar mergyte gime. Tai nuo 5 dienu iki 5 men ir ja "auginau". Vaikinas jau nuo pradziu buvo prie "tvarkos" pripratintas, o maziuke teko pratint. Ju mama buvo griezta, viska liepe daryt palei grafika ir ne minutes anksciau. Aisku ji taip galejo, pamaitindavo mazyle ir dingdavo 4 val. , tai negirdi kai vaikas verkia... Bet, kai jau priprato, tai buvo labai gerai ir man ir vaikams. Palei musu grafika lektuvai butu galeje orientuotis, kada pakilt, tokie tikslus budavom. Ir vaikai, be piktumu eina miegot.
Taigi dabar norejau svelnesni pratinimo buda rasti...
Atsakyti
QUOTE (ivi @ 2004 12 10, 07:46)
Ju mama buvo griezta, viska liepe daryt palei grafika ir ne minutes anksciau.

Na nemanau, kad tokiems maziems 2.gif tinka ir i nauda toks grieztas rezimas. Manau , kad kol mama maitina pati, tai jokio rezimo ivesti nepavyks, nes negali zinoti kiek 2.gif privalgo. Na mes tai dazniausiai valgom kas 2 valandas, o jei bunam laukutujy, tai pratempiam ir 3 nevalge. Bet tai irgi ne taisykle, ypac nakti, kartais ir po 1 ar 1.5 tenka maitinti, juk nerikdysi vaiko. Labai jau apzora maniskis pasitaike biggrin.gif Visa paguoda, kad greit pavalgo 15 minuciu ir sotus. Sekmes ir kantrybes linkiu sau ir visoms mamytems. Su artejanciom sventem!
Atsakyti
doh.gif Na savo neisivaizduoju kokio nors riezimo..gyvena jis pagal save..ir ramus thumbup.gif vaikelis..buna dieneliu maziau miega , o kita daugiau ir nieko tokio..seip as nemegstu pati jiokiu riezimu wink.gif
ech..na nuo metuku ar 1.5 pas mus turetu kazkas panasaus atsirasti i riezima...
Bet va zinau, kad tai labai ira individualu..ar jus patcio laikotes kazkokio dienos riezimo ? g.gif te ir vaikutis panasus wink.gif
Atsakyti
Musu ponulis tai pats rezima isivede cool.gif laugh.gif buvo apie 3 men,kai nustojo keltis nakty, o diena valgo kas 3,5 - 4 val. clap.gif
Atsakyti