Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

dekui, Lucero, uz sveikinimus 4u.gif
savaitele pageriau po 75/100, dabar emiau tik 100, bet kazkaip keistai jauciuosi, sirdis tabaluoja, permusineja doh.gif dabar vel imsiu 75/100, gal per anksti geriu po 100...nu balaganas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 03 06, 08:25)
Labukas Selva, ba tikrai tu nepastoji del TSH esu tikra doh.gif reiks manau koki pusmeti pagerti tiroksina, kadangi tau ne tiroiditas, tau nereiks gert visad , gal metus, pastosi tikrai kai tiroksino deka nukris tsh iki normos smile.gif Sekmes smile.gif

Puse metu?.. unsure.gif Taip ilgai reguliuojasi?..

O pagal ka sprendziama, visa gyvenima, ar laikinai reikes vartoti vaistus? Koks tada biesas cia pas mane- kaip vadinasi ir del ko cia atsirado? g.gif
Atsakyti
na tau yra skydliaukes hipotiroze, dar butu gerai atlikti ATPO tyrima ir butina vartoti tiroksina kad nukristu tsh, pagal viska jis krist turetu jau po 6 sav bet kartais prireikia daugiau laiko kad pilnai atsireguliuoti tsh, bet tiroksina galima gerti ir pastojus smile.gif
Atsakyti

QUOTE(lucero @ 2010 03 06, 09:25)
Labukas Selva, ba tikrai tu nepastoji del TSH esu tikra doh.gif reiks manau koki pusmeti pagerti tiroksina, kadangi tau ne tiroiditas, tau nereiks gert visad , gal metus, pastosi tikrai kai tiroksino deka nukris tsh iki normos smile.gif Sekmes smile.gif

g.gif Taip 100 procenty negarantuociau...As su tokiu TTH pastojau ir sekmingai isnesiojau ax.gif ...bet juk tai priklauso nuo kiekvieno organizmo , tai individualu...
Sekmes, Selva 4u.gif Viskas bus gerai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Betuk, o ar lengvai pastojai? Jei ne paslaptis, kiek laiko vaikucius planavot?

Kai paskaiciau apie ligos simptomus, tai atrandu juos savyje. Bet mieguistuma ir energijos trukuma nurasydavau tinguliui smile.gif O sausa oda, silpnus plaukus bei nagus- kosmetinems prolemoms ir t.t. Del savijautos tikrai niekada nebuciau kreipusis i gydytojus, bet va kvieciames gandrus ir nepavyksta, sitai ir nuvede mus pasidaryti tyrimus. Aisku, dar laukiam vyro rezultatu, gal ne vien pas mane problema. Nors seimos daktare taip nuteike, kad butent tas TSH bus tas trukdis..
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2010 03 07, 01:15)
Betuk, o ar lengvai pastojai? Jei ne paslaptis, kiek laiko vaikucius planavot?

Kai paskaiciau apie ligos simptomus, tai atrandu juos savyje. Bet mieguistuma ir energijos trukuma nurasydavau tinguliui smile.gif O sausa oda, silpnus plaukus bei nagus- kosmetinems prolemoms ir t.t. Del savijautos tikrai niekada nebuciau kreipusis i gydytojus, bet va kvieciames gandrus ir nepavyksta, sitai ir nuvede mus pasidaryti tyrimus. Aisku, dar laukiam vyro rezultatu, gal ne vien pas mane problema. Nors seimos daktare taip nuteike, kad butent tas TSH bus tas trukdis..

Ech, nepatogu ir sakyti, bet is pirmo karto blush2.gif Gavosi planuotas netyciukas, t.y. negalvojau, kad taip greit pavyks...Buvau irgi prisikaiciusi ir praktiskai nusiteikusi negreitam rezultaui..., bet va, isejo kitaip ir dabar laksto jau geru 2 metuku padraica wub.gif
Bet pas mane kitokia situacija truputi buvo. As jau tuo metu geriau tiroksina, nes buvau jau po skydliaukes operacijos (pasalinta desine puse man), bet tth nebuvo tvarkoj doh.gif Buvo irgi virs 6... Nestumo metu tik truputi padidinau doze, aisku endokrinologui rekomendavus... Tai vat, nezinau nei ka psakyti. Mano atveju tth nenorma pastojumui nesutrukde taip iseina. Kitam organizmui gal ir kitaip. Pasirodyk kokiam geram endokrinologui ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Ai, reiktu pasakyti, kad as prie pastojant dar geriau ne tik tiroksina , bet buvau gal metus isgerusi thybono , cia toks irhi hormoninis vaistas, kuri skyre enokr. Kazanavicius...Siaip man ji skyre tada, kai pasiskundziau su kiausidiu bedom...Sake, kad jis padeda lengviau pastototi ax.gif Bet vel, siuo klausimu yra iv. nuomoniu...Nezinau, gal man tik sutapimas, o gal ir tai pagelbejo... wub.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Nu pagaliau prisiruošiau pas endokrinologą. Tai va tokios naujienos-tiroksinas man nekompensuojamas, kompensuoja tiems kam diagnozė ne tiroiditas, o hipotizorė arba sakė, kad tiems, kam atlikta operacija. Pirmą kartą gydytoja (ėjau vėl pas kitą) pasakė, kad neverta mėtyti pinigų ATPO ir TTH tyrimams, o du kart darytis per metus LT4. ATPO tyrimas parodo tik uždegimo paūmėjimą arba sumažėjimą, kadangi jis nepagydomas, o įtakoja tą paūmėjimą visi stresai, depresijos, kitos ligos,bei tiroksino dozė nuo jo nepriklauso,tai vien žinojimui pinigų neverta mesti, tas aišku netinka planuojančioms lėliuką. Na čia ne mano išmintis, o tai ką sakė gydytoja. Na o mano mazgelis miega, tai džiaugiuosi, kad nedidėja ir nebus dar visokių problemų smile.gif Bandykim gyvent be stresų mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va taip ir zinojau kad man ta uzdegima toki baisu tiroidito 1000 sukele stresas tada patirtas doh.gif ir dabar buna pasidaro labai bloga kai uzsistresinu...na o as daug stresuoju:oh
Atsakyti
kur visos prapuolusios? ax.gif
tikiuosi,pavasariu dziaugiates bigsmile.gif

as turiu klausimeli, tos kurios buvote ar esate nescios, kiek per visa nestuma jums tiroxina padidino? g.gif

Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif
Dėja, tenka ir man dėl tos ligos ieškotis info doh.gif
Šiandien pasiėmiau kraujo tyrimo atsakymus: TTH normos ribose, antiTPO 222 blink.gif doh.gif jau bijau visą gyvenimą ant vaistų gyvent verysad.gif Gal kas susidūrėt su homeopatais endokrinologais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irisas: 25 kovo 2010 - 20:47
Labukai biggrin.gif

Isiraunu i Seimos ir moters sveikata, ieskau ieskau musu temeles, o jos nera blink.gif Galvoju, niu negi visos tai eme ir pasveiko??? lotuliukas.gif Paskui, blondei daejo paziuret ligu potemej doh.gif biggrin.gif

Kaip gi laikotes, mielosios? A tai atejau "pasigirt", kad po gimdymo persokau nuo hipo i hiper. Mano TTH DABAR 0.007 (NORMA 0.55-4.78) biggrin.gif
Galvodavau, ko gi cia man taip nuolat karsta doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingel @ 2010 03 10, 10:42)
Labas visoms 4u.gif
Nu pagaliau prisiruošiau pas endokrinologą. Tai va tokios naujienos-tiroksinas man nekompensuojamas, kompensuoja tiems kam diagnozė ne tiroiditas, o hipotizorė arba sakė, kad tiems, kam atlikta operacija. Pirmą kartą gydytoja (ėjau vėl pas kitą) pasakė, kad neverta mėtyti pinigų ATPO ir TTH tyrimams, o du kart darytis per metus LT4. ATPO tyrimas parodo tik uždegimo paūmėjimą arba sumažėjimą, kadangi jis nepagydomas, o įtakoja tą paūmėjimą visi stresai, depresijos, kitos ligos,bei tiroksino dozė nuo jo nepriklauso,tai vien žinojimui pinigų neverta mesti, tas aišku netinka planuojančioms lėliuką. Na čia ne mano išmintis, o tai ką sakė gydytoja. Na o mano mazgelis miega, tai džiaugiuosi, kad nedidėja ir nebus dar visokių problemų smile.gif Bandykim gyvent be stresų mirksiukas.gif

Niu nebent cia tik neseniai pasikeite, nes man kaip tik del tiroidito kompensuoja, bet musu bp gydytoja nezinojo to. Primygtinai pasiulius pasidometi, kazkokioj ten savo knygutej rado, kad vis tik kompensuojama 4u.gif
Atsakyti
Niu bet rimtai, gal cia visos pasveiko??? blink.gif Dar tokios ramybes nera buve g.gif
Atsakyti