Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

unsure.gif manau tiroiditas yra autoimunine liga , turbut kraujas gamina. kraujyje gaminasi antikunai g.gif bet is kur?? rimtai, dabar ir as susimasciau KODEL GAMINASI ANTIKUNIU TIEK DAUG??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 25, 15:39)
Mes vartojame kokosu alieju. Is anglijos siunciuosi. kepam ant jo blynus, neriebia mesyte ir zuvi. Labai geras skonis, ypac blynu, kvepia kokosais visas kambarys. Ji pradejau vartoti todel, kad problemos su zarnynu, nepriima ant paprasto aliejaus kepto maisto. ir vaikams gerai. Tik kad va visur ir daznai jo nepridesi, nes 1 litras kainuoja ~100 Lt. o pilti/deti jo reikia lygiai tiek kiek ir paprasto aliejaus kepant kad butu skanu. Todel labai greitai susivalgo. Kokosu aliejus turi kazkokio lauric acid (kurio gausu yra ir motinos piene)ir greiciausiai jis palaiko imuniteto gera bukle (todel ir rekomenduojamas gal?)  jis beveik visas yra is nesociuju riebalu, kuriuos vardojant ne tik nestorejama, bet ir lieknejama, beto kazkaip kepant nesigauna kancerogenu ir stovedamas maistas neigauna kartumo (kaip kad keptas ant paprasto aliejaus). Jeigu norisi pabandyti nedaug, tai yra jo sveiko maisto parduotuveje. Ziema jo konsistencija yra kaip sviesto, o vasara kaip aliejaus. Todel galima tiesiog uzsitepti ant duonos ir valgyti. bet man tai asmeniskai neskanu, kazkokie riebalai po burna veliasi ir tiek.

O idomu autoimuninis tiroiditas prisikiriamas prie imunines sistemos ligu ar prie skydliaukes ligu? T.y. norejau paklausti, is kur tie antikuniai atsiranda, kurie atakuoja skydkliauke, ar pati skydliauke juos gamina, ar kraujas juos gamina?
skruzdeda, tiroiditas manau yra autoimunine liga, nes jo esme juk tokia, kad organizmas pats save 'eda' - savo audinius palaiko svetimais, ir prigamina antikunu jiems naikinti. O del kokosu aliejaus - nebandei jo ieskoti sitose parduotuvese, ten yra visokiu paciu reciausiu ir idomiausiu alieju, ir bent jau internete raso, kad turi ir kokosu aliejaus (www.aliejus.com)? Nereiks is Anglijos siustis... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 10 25, 15:42)
skruzdeda, tiroiditas manau yra autoimunine liga, nes jo esme juk tokia, kad organizmas pats save 'eda' - savo audinius palaiko svetimais, ir prigamina antikunu jiems naikinti. O del kokosu aliejaus - nebandei jo ieskoti sitose parduotuvese, ten yra visokiu paciu reciausiu ir idomiausiu alieju, ir bent jau internete raso, kad turi ir kokosu aliejaus (www.aliejus.com)? Nereiks is Anglijos siustis... mirksiukas.gif

tai kad is Anglijos siustis pigiau. Gaunasi kazkur 73 lt /L. Paskutiniu metu siunciausi is cia http://www.coconoil.co.uk/

taip, jau issiaiskinau pas gydytojus, kad cia imuniteto liga, o ne skydliaukes. Realiai tik skydliauke kencia ir jeigu nebutu tu antikuniu, tai skydliauke pamazu susitvarkytu savaime. Dabar reiketu pamedzioti zmoniu, kurie pasveiko (jei tokiu yra) ir isklausineti ka jie dare ir kaip gydesi. Realiai tikrasis gydymas tureti buti imuniteto, ne skydliaukes,o skydliauke reiketu tuo laiku tik siaip stiprinti, kad nepasiduotu tiems antikuniams taip lengvai.
Bet siaip tai supratau, kad tas autoimuninis procesas yra gana paslaptingas. kartais kai skydliauke isproteja, jis pats savaime pasibaigia. Tai kodel negali pasibaigti bet kada...
Dar gydytoja nusistebejo, kad jeigu mano hormonai atitinka normas, o netoleruoju salcio, skundziuosi atmintimi. Sako gal kazkokia kita priezastis, tipo kol hormonai tvarkoje, tai tokiu simptomu neturetu buti... Na atmintis tai galbut uzejus problemoms darausi issiblaskius, galbut... nu bet del salcio netoleravimo tai jau 100% blogai yra.

O sakykit, kas blogo pas jumis su menesinem? Skaudzios ar kas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 25 spalio 2010 - 22:54
Mano tai yra skausmingos ir su kresuliais ta prasme per jas netenku daug kraujo , bunu visa isbalus kaip lavonas doh.gif
mane daktare isvis nugasdino pasake kad antikunai gali uzpulti bet kuri organa, kai pasiskundziau kad skauda aki, tai sako gal jau akis uzpuole ka cia zinosi, nu nx doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 26 spalio 2010 - 09:11
Sveikos mergaitės 4u.gif Jungiuosi į jūsų būrį. Šiandien išgėriau pirmą puselę L-tiroksino, prasidėjo mano tireoidito gydymas. Kas keisčiausia iki ligos diagnozės patvirtinimo nejutau beveik nieko įtartino, apart ryte vos nubudus ir nusileidus iš antro aukšto žemyn pajusdavau lengvą dudulį ir smaugimą skydliakės vietoje kakle. Tiesiog visai atsitiktinai sugalvojau pasidaryti kraujo tyrimą- visą moterims skirtą tyrimų programą, į kurią įėjo it TTH bei ATPO. Ir ką? Baisu! ATPO- 510! Šeimos gydytoja tuoj davė siuntimą ekoskopija ir endokrinologo konsultacijai. Ekoskopija parodė jos skydliaukė visa išporėjus. Taigi vakar vaistinėje jau pirkau L-tirkosiną.

Dėl ligos kažkaip visai nepergyvenu ir nebaugina tai kad visą gyvenimą teks gerti vaistus, tai visiškas menkniekis lyginant su kitomis ligomis. Neramu labiausiai dėl to kaip organizmas reaguos į vaistą. Nes pasiskaičiau kadir svoris nuo jo auga (o man ir taip jis linkęs augt dėl laaaabai lėtos medžiagų apytakos) PMS sustiprėja, o jis pas mane ir taip stiprus, nors ir su Mirena. Nervuotumas kaip supratau kaip tik turėtų sumažėt vartojant tiroksina, tai bent šioj sritį būsiu gal rami kaip belgas nes ir iki šiol jokių nervinių pakitimų nerimo ar ko panašaus nejutau.

Tai va draugausim jei priimsit. po poros mėnesių kartosiu TTH
Atsakyti
Sveikute bevarde 4u.gif as ir labai bijojau gerti butent del svorio doh.gif netgi mazindavau, geriau maziau ir seip nieko nebevalgiau lotuliukas.gif rezultate isejo viskas antraip, svoris nukrito lotuliukas.gif yra zmoniu kurie geria tiroksina svorio metimui zinok, tikrai nuo jo nestorejama, storejama nuo ligos mirksiukas.gif
Atsakyti
Bet mane ir pati gydytoja įspėjo kad dažniausiai svoris auga, na dešimtimis kilogramų bet auga. O aš šiaip esu linkusi tą svori labai greit užsiaugint jei neprisilaikau.

Mačiau rašė kažkas apie SVELTFORM+ Manau reikės pabandyt jo įsigyt. Gal žinote kur Kaune jo įsigyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 26 spalio 2010 - 10:47
Bevarde, o tai koks tavo tth ? wink.gif man tai buvo taip, tth 8 o atpo 1000... doh.gif maniau paskutinioji, nebejo paeiti, gulejau lovoj su zemiausiu spaudimu ir pulso sokinejimu ir buvo taaaaip silpna, kad as vos nusliauzdavau iki wc doh.gif va taip man buvo, viskas praejo emus gerti tiroksina
Atsakyti
Sveikos, merginos, aš pradėjau rugsėjo 1 d. gerti tiroksiną su tth 13 ir antikuniu 600... Tikrai gyvenimas pagerėjo (išskyrus PMS'ą g.gif ), energijos padaugėjo ir svoris bent jau neauga, jei maitinuosi protingai ir truputį pajudu, tik paskui per PMS'ą, kai per dieną suryju kokius 10 tūkst. kcal, tai vėl padidėja.... blush2.gif
Dėl imuninių procesų - kažkada vienas pažįstamas medikas jų esmę paaiškino l.paprastai: imuninė sistema yra organizmo sargas, kuris saugo mus nuo visokių svetimų ląstelių, infekcijų ir pan. Kai sargas žioplas ir silpnas, praleidžia ir nepastebi kokio blogio - susergam ir sakom, kad imunitetas silpnas, organizmas neapsigina nuo ligų. O kartais tas sargas pasidaro per daug uolus ir paranojiškas, ir puola naikinti ląsteles, kurios yra savos, geros ir niekuo nekenksmingos - tada ir prasideda autoimuninės ligos, t.y. organizmas naikina savo ląsteles. Tai va taip yra ir su mūsų tiroiditu - prigaminti antikuniai naikina skydliaukės ląsteles, ir ji nebepagamina pakankamai tiroksino. Be abejo, tiroksinas šios ligos negydo, tik atstato hormonų trūkumą. Kažkaip ir kažkokiu būdu turėtų būti reguliuojami imuniniai procesai, bet kaip - kol kas nieko neradau, negirdėjau, neskaičiau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 10 26, 11:14)
Sveikos, merginos, aš pradėjau rugsėjo 1 d. gerti tiroksiną su tth 13 ir antikuniu 600... Tikrai gyvenimas pagerėjo (išskyrus PMS'ą g.gif ), energijos padaugėjo ir svoris bent jau neauga, jei maitinuosi protingai ir truputį pajudu, tik paskui per PMS'ą, kai per dieną suryju kokius 10 tūkst. kcal, tai vėl padidėja.... blush2.gif
Dėl imuninių procesų - kažkada vienas pažįstamas medikas jų esmę paaiškino l.paprastai: imuninė sistema yra organizmo sargas, kuris saugo mus nuo visokių svetimų ląstelių, infekcijų ir pan. Kai sargas žioplas ir silpnas, praleidžia ir nepastebi kokio blogio - susergam ir sakom, kad imunitetas silpnas, organizmas neapsigina nuo ligų. O kartais tas sargas pasidaro per daug uolus ir paranojiškas, ir puola naikinti ląsteles, kurios yra savos, geros ir niekuo nekenksmingos - tada ir prasideda autoimuninės ligos, t.y. organizmas naikina savo ląsteles. Tai va taip yra ir su mūsų tiroiditu - prigaminti antikuniai naikina skydliaukės ląsteles, ir ji nebepagamina pakankamai tiroksino. Be abejo, tiroksinas šios ligos negydo, tik atstato hormonų  trūkumą. Kažkaip ir kažkokiu būdu turėtų būti reguliuojami imuniniai procesai, bet kaip - kol kas nieko neradau, negirdėjau, neskaičiau... g.gif

Va va...Ir kaip tą sargą atvest į protą, kad žinotų kada ir su kuo kovot? doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano TTH 54 ATPO 510

Vat aš apart keisto dusulio (ir tai tik rytais) nieko nejutau. Tiesa dažnokai pulsas sukildavo iki 100 daugiau pajudejus. O šiaip nieko nejutau blogo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 26 spalio 2010 - 14:39
Oho tth 54 ?? doh.gif doh.gif o po kiek mg liepe gert tiroksino?
Atsakyti