Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Yadhira @ 2010 10 27, 18:46)
As geriau ir prefemin ir nakvisas, nu nakvisos geriant siek tiek padejo g.gif  o ginekologe nuo pms mato tik viena vienintele iseiti - kontraceptikai rolleyes.gif

g.gif ir neva nebuna nuo ju pms bigsmile.gif ismislas lotuliukas.gif geriu 2m ir pozymiai pms nedingo niekur doh.gif
arba mano pms ziauriai stiprus ir anie neveikia kaip turi veikt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nareta20: 27 spalio 2010 - 19:14
Dar norejau paklausti ar jus nusiperkat tiroksino be recepto ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 10 27, 20:32)
Dar norejau paklausti ar jus nusiperkat tiroksino be recepto ? g.gif

aha smile.gif Pradzioj klausiau gydytojos, ar reikia recepto, nes siaip tiroksinas priklauso prie receptiniu vaistu. Bet kai nuejau pirkti, vaistininke pardave be recepto ne nemirktelejusi. O dar i ta pacia tema - gal kas zinot, ar tiroidito atveju tiroksinas kompensuojamas? Aisku, ne kazi ka kainuoja, bet jeigu reiks gert visa gyvenima... g.gif Nors butu geriau, kad tth tyrimus kompensuotu biggrin.gif Beje, kur darotes tyrimus Vilniuje? As dariausi Grybo g., bet siandien radau internete, kad Sorpo pigiau (30 vietoj 40 ltl). Gal kazkur dar pigiau yra?
Atsakyti
Tiroksina kompensuoja , vietoj vienuolikos litu galim moket keturis litus smile.gif o vat tth tikrai brangus pas mane 38 lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 10 26, 21:15)
lupos skilineja kaip zuikiui, iki kraujo...

Va šitą bėdą tai tikrai turiu, žiauriai skilinėja, jokie vazelinai negelbsti. Ir plaukai nors ir nedažyti nors ir balzamai tepu vistiek labai sausi ir labai lūžinėja.
O Tiroksiną vaistinėje anksčiau esu ne kartą pirkusi savo anytai tai niekada recepto niekas neprašė. Vaistas kompensuojamas, bet ir šiaip ne karvę kainuoja, manau karatis geriau be recepto pilna kaina sumokėt, nei užkištoj poliklinikoj tarp sergančiųjų recepto kompensacijai laukti.
Atsakyti
Noriu pasidziaugt ir pasigirt 4u.gif Pasidariau siandien tyrimus, ir, savo pacios dideliam nustebimui, po 2 men. tiroksino vartojimo dabar ir TTH, ir FT4 norma thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif saunumelis drinks_cheers.gif
http://www_sos03_lt/..._visa_organizma
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 10 29, 16:52)
Noriu pasidziaugt ir pasigirt 4u.gif Pasidariau siandien tyrimus, ir, savo pacios dideliam nustebimui, po 2 men. tiroksino vartojimo dabar ir TTH, ir FT4 norma thumbup.gif

o pas tave ATPO geras?
merginos noriu paklausti, ar nereguliarios menesines cia del skydliaukes, ar reik keliaut pas ginekologus? Nu jau is viso nuprotesiu, buvo kas trys savaites, kas man irgi neiprasta, o dabar po dvieju savaiciu ir vel yra. Nu jos nei gausios nei skaudzios nei ilgos, ale kas dvi savaites, tai jau is viso nesamone.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 29, 19:23)
o pas tave ATPO geras?
merginos noriu paklausti, ar nereguliarios menesines cia del skydliaukes, ar reik keliaut pas ginekologus? Nu jau is viso nuprotesiu, buvo kas trys savaites, kas man irgi neiprasta, o dabar po dvieju savaiciu ir vel yra. Nu jos nei gausios nei skaudzios nei ilgos, ale kas dvi savaites, tai jau is viso nesamone.

Kad ir nemalonu, bet gal geriau pasirodyk ginekologams g.gif Atsarga gėdos nedaro. Negali visko ir skydliaukei suversti schmoll.gif Gal kartais kita problema yra, ir būtinai pasisakykit, kad turit bėdų su skydliauke doh.gif Nes kažkada ginekologė rašė vaistus, tai aš tik leptelėjau, kad turiu dar ir tokią ligą, tai ji išmetė receptą ir pakeitė vaistus, nes ten jie buvo kažkokie harmoniniai ir kaip sakė: tada jums su harmonais netiks schmoll.gif Ir mano gydytoja net harmoninio tepaliuko nuo alergijos nerašė: atseit ir taip ten tie harmonai svyruoja, tai kam dar smile.gif Suprask kaip nori doh.gif
Iš viso mano gydytoja, tą prasme šeimos, labai atsižvelgia į tai. Nors dabar jokių bėdų, bet ji visada atidžiai parenka vaistus atsižvelgdama į visas ligas. Sakykim, dabar turiu bėdų su kasa, tai net neleido kalio gerti, nes jis dar pakankamai normoj, kad tik kasai mažesnė apkrova. Ir vitaminų neleido gerti: jei bus blogiau teks gulti į ligoninę, tai ten suleis doh.gif O jei praeis truputi, kasa pailsės- tada liepė po mėnesio nusipirkti. Vertinu už tai savo gydytoją thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 29, 20:23)
o pas tave ATPO geras?

Pries 2 men. mano ATPO buvo 600, dabar neliepe tirtis. Bet kiek man isaiskino, vienas ATPO mazai informatyvus, o norint nustatyti ar koreguoti tiroksino doze, reikia TTH pirmiausia ziuret.
O del menesiniu - sutinku su DEM, kad pirmiausia pasirodyk ginekologams. Gal pas tave tai labiau ne menesines, o tepimas tarp menesiniu - tada tikrai priezastys gali buti ne hormonines, o pvz., per menesines iki galo neissivalo gimda, cistos ar pan. Man pries pradedant vartot tiroksina buvo atvirkscia problema - nebudavo menesiniu tol, kol ginekologas neprirasydavo duphastono menesinems issaukti. Oj, bjaurus reikalas budavo pvz., 2 menesius jausti nuolatini PMS'a, nepasibaigianti menesinemis lotuliukas.gif Siaip tiroidito atveju labiau literaturoj minimas simptomas yra menesiniu isnykimas, o ne per daznos menesines. Nu bet kokiu atveju - nesigasdink, nesikankink ir eik pas gydytoja. Jei ginekologas is savo puses pasakys, kad viskas OK, tada tiketina, kad problema hormoninio pobudzio. Laikykis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jubabuba @ 2010 10 29, 21:56)

O del menesiniu - sutinku su DEM, kad pirmiausia pasirodyk ginekologams. Gal pas tave tai labiau ne menesines, o tepimas tarp menesiniu - tada tikrai priezastys gali buti ne hormonines, o pvz., per menesines iki galo neissivalo gimda, cistos ar pan. Man pries pradedant vartot tiroksina buvo atvirkscia problema - nebudavo menesiniu tol, kol ginekologas neprirasydavo duphastono menesinems issaukti. Oj, bjaurus reikalas budavo pvz., 2 menesius jausti nuolatini PMS'a, nepasibaigianti menesinemis lotuliukas.gif  Siaip tiroidito atveju labiau literaturoj minimas simptomas yra menesiniu isnykimas, o ne per daznos menesines. Nu bet kokiu atveju - nesigasdink, nesikankink ir eik pas gydytoja. Jei ginekologas is savo puses pasakys, kad viskas OK, tada tiketina, kad problema hormoninio pobudzio.  Laikykis mirksiukas.gif

ok, viskas aisku. Reikia nueit ir pas gine kai baigsis jeigu tokie reikaliukai. Del ATPO tai man tiesiog idomu, ar ji galima sumazint su hormonais. Pas mane tai TTH tvarkoj. O FT4 irgi parodo kiek hormonu gert? Man jis buvo nelabai toli prie zemutines normos, bet dar norma.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 10 29, 23:15)
ok, viskas aisku. Reikia nueit ir pas gine kai baigsis jeigu tokie reikaliukai. Del ATPO tai man tiesiog idomu, ar ji galima sumazint su hormonais. Pas mane tai TTH tvarkoj. O FT4 irgi parodo kiek hormonu gert? Man jis buvo nelabai toli prie zemutines normos, bet dar norma.

FT4 yra laisvas tiroksinas, o TTH yra skydliauke stimuliuojantis hormonas (kuris skatina ja gaminti tiroksina). Tiriant juos abu turbut vaizdelis issamesnis, negu tik TTH ziurint biggrin.gif
O ATPO vargu ar itakojamas hormonu - bent jau kaip as isivaizduoju, geriamas tiroksinas tiesiog atstato naturalaus tiroksino stygiu, bet pacios ligos negydo. ATPO gali pagereti tik tada, kai issisprendzia pati ligos esme - organizmas susiproteja, nustoja galabyti savo skydliauke ir nebegamina tam reikalingu antikuniu ax.gif
Atsakyti