Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

sveikos 4u.gif
na va, kiek nemazai nauju zmogeliuku prisijunge, matau,visas kamuoja tie patys klausimai, pati pradzia yra sunkiausia,kol perpranti liga,o veliau, tieisog su ja susidraugauji ir tai tampa tavo gyvenimo dalimi, kurios net nepastebi, atsikeli,isgeri tabletyte ir viskas pasimirsta, gyevni toliau savo ritmu mirksiukas.gif

taip,kad visoms stiprybes, pasistenkit kuo greiciau su tuo susigyvent 4u.gif

as norejau paklausti senbuviu mamyciu, kurios vaikeliu laukesi ir gere tiroxina, ar jums tikrino vaikelius po gimimo del skydliaukes hormonu? kelinta menesiuka?

mano gydytojas liepe laukt 6sav, nezinau kodel, niekas dabar netikrina klecko, o taip neramu,kad galejo paveldet is manes...nors viena gydytoja aiskino,kad hipo nepaveldesi, tik hiper, jei nestumo metu sergi, cia teisybe? g.gif

ir dar...po gimdymo,kaip doze jusu koreagavosi? mazinot ar didinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo newLIFE: 05 lapkričio 2010 - 13:03
QUOTE(newLIFE @ 2010 11 05, 13:02)
sveikos 4u.gif 
na va, kiek nemazai nauju zmogeliuku prisijunge, matau,visas kamuoja tie patys klausimai, pati pradzia yra sunkiausia,kol perpranti liga,o  veliau, tieisog su ja susidraugauji ir tai tampa tavo gyvenimo dalimi, kurios net nepastebi, atsikeli,isgeri tabletyte ir viskas pasimirsta, gyevni toliau savo ritmu mirksiukas.gif

taip,kad visoms stiprybes, pasistenkit kuo greiciau su tuo susigyvent 4u.gif
as norejau paklausti senbuviu mamyciu, kurios vaikeliu laukesi ir gere tiroxina, ar jums tikrino vaikelius po gimimo del skydliaukes hormonu? kelinta menesiuka?

mano gydytojas liepe laukt 6sav, nezinau kodel, niekas dabar netikrina klecko, o taip neramu,kad galejo paveldet is manes...nors viena gydytoja aiskino,kad hipo nepaveldesi, tik hiper, jei nestumo metu sergi, cia teisybe? g.gif

P.S. O pastojot lengvai? Neįtakojo liga pastojimo unsure.gif Nes per metus ar du planuoju pastot ir įdomu kaip tas įtakoja
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2010 11 05, 15:33)
P.S. O pastojot lengvai? Neįtakojo liga pastojimo  unsure.gif  Nes per metus ar du planuoju pastot ir įdomu kaip tas įtakoja

pastojau tikrai lengvai, viskas buvo gerai, tik mano mazoji lelyte siek tiek smulkesne gime, sake del to,kad naudojau tiroxina unsure.gif dabar beliko ja patikrint ir ramiai galesiu toliau gyvent smile.gif

svarbiausia, iki pastojimo susitvarkyt visus hormonus, kad normose butu, manau, tada tikrai niekas neitakos, sekmes 4u.gif
Atsakyti
O as tai dar neusprantu savo negalavimu. vel noreciau klaustelet del menesiniu, nes tokiu keistu nebuvo seniai. Lasa po truputi, keist reikia mazdaug vienakart per diena, bet jau lygiai savaite ir visiskai nemazeja. Budavo dvi dienas gausios, o paskui ima mazeti, o sesta diena nieko nebelieka. Pas gine dar nebuvau, uzsirasiau, bet itariu negalesiu nueit antradieni jeigu nesibaigs. Cia kazkas rase, kad ilgai trunka del hormonu, bet idomu ar kazkaip panasiai vyksta, ar ne?

Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 11 05, 18:06)
O as tai dar neusprantu savo negalavimu. vel noreciau klaustelet del menesiniu, nes tokiu keistu nebuvo seniai. Lasa po truputi, keist reikia mazdaug vienakart per diena, bet jau lygiai savaite ir visiskai nemazeja. Budavo dvi dienas gausios, o paskui ima mazeti, o sesta diena nieko nebelieka. Pas gine dar nebuvau, uzsirasiau, bet itariu negalesiu nueit antradieni jeigu nesibaigs. Cia kazkas rase, kad ilgai trunka del hormonu, bet idomu ar kazkaip panasiai vyksta, ar ne?

nezinau, skruzdeda, man tai sakyciau atsiradus tiroiditui menesines kaip tik pasidare trumpesnes - visada budavo gan gausios, bet iki diagnozuojant tiroidita tai vos ne 10 d. trukdavo, dabar normaliai, per savaite pasibaigia. Tai tuomet man sake, kad gal cia kiausides silpnokos pasidare, ilgai valosi ir pan. Sakyciau, jei ir nepasibaigs, gal nueik pas gine - gal visvien apziures ir konsultacijas bent jau gausi...
Atsakyti
QUOTE(newLIFE @ 2010 11 05, 13:02)
sveikos 4u.gif 

Sveika

as laukiausi ir geriau tiroksina. Ir dabar geriu smile.gif

Kiekvienam kudikiui padaro tyrimus is paduko dar pirmosiom dienom ligoninej (del hipotirozes ir dar kazkurios ligos). jei tyrimai buna blogi - is karto siunciamas laiskas pasitikrinti dar karta. Mes atsargos delei daremes papildomus tyrimus, tai vienakart buvo nukrypimas lengvas nuo normos, o paskui jau tyrimai buvo geri.
Nezinau odel tau liepia laukt 6 sav unsure.gif Siaip kiek domejausi, tai jei iki 3 men randama beda(jei tokia yra), tai viska galima sutvarkyti girdant vaistukus(na jie jau kaip ir mums nuolatiniai, bet svarbu mazylis butu sveikas).
mano gydytoja sake, kad vaikas gali paveldet hipo.50/50.

Po gimdymo doze teko didint. Matyt nemiego naktys ir stresai savo daro smile.gif

Laikykis, viskas bus ok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(newLIFE @ 2010 11 05, 15:00)
pastojau tikrai lengvai, viskas buvo gerai, tik mano mazoji lelyte siek tiek smulkesne gime, sake del to,kad naudojau tiroxina unsure.gif dabar beliko ja patikrint ir ramiai galesiu toliau gyvent smile.gif

svarbiausia, iki  pastojimo susitvarkyt visus hormonus, kad normose butu, manau, tada tikrai niekas neitakos, sekmes 4u.gif

Ir aš patapau nestuke.gif lengvai rolleyes.gif Visą nėštumą gėriau tiroksiną, o mažoji gimė dručkė ax.gif Tai gal ta tiroksino įtaka irgi labai individuali. Tyrimuką darė kaip rašė popuri, iš kulniuko, o kito mes kažkaip ir nebedarėm, nes buvo sakę, kad jei kas bus negerai, pareis laiškas po tyrimo. Tą iš kulniuko daro visiems naujagimiams mirksiukas.gif Tai gal ir jums darė? Tik jei ką dar norėsit, tada po 6 savaičių? g.gif
Aš po gimdymo dozės nekeičiau ir tth apie metus buvo normoj thumbup.gif Kol paskui vėl nesublūdijo doh.gif

Sveikinu su mažutės gimimu 4u.gif Laikykitės, ramių naktelių, aukit sveikos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2010 11 06, 18:39)
Sveika

as laukiausi ir geriau tiroksina. Ir dabar geriu smile.gif

Kiekvienam kudikiui padaro tyrimus is paduko dar pirmosiom dienom ligoninej (del hipotirozes ir dar kazkurios ligos). jei tyrimai buna blogi - is karto siunciamas laiskas pasitikrinti dar karta. Mes atsargos delei daremes papildomus tyrimus, tai vienakart buvo nukrypimas lengvas nuo normos, o paskui jau tyrimai buvo geri.
Nezinau odel tau liepia laukt 6 sav unsure.gif  Siaip kiek domejausi, tai jei  iki 3 men randama beda(jei tokia yra), tai viska galima sutvarkyti girdant vaistukus(na jie jau kaip ir mums nuolatiniai, bet svarbu mazylis butu sveikas).
mano gydytoja sake, kad vaikas gali paveldet hipo.50/50.

Po gimdymo doze teko didint. Matyt nemiego naktys ir stresai savo daro smile.gif

Laikykis, viskas bus ok mirksiukas.gif

QUOTE(Betukas @ 2010 11 06, 19:24)
Ir aš patapau  nestuke.gif  lengvai  rolleyes.gif  Visą nėštumą gėriau tiroksiną, o mažoji gimė dručkė  ax.gif  Tai gal ta tiroksino įtaka irgi labai individuali. Tyrimuką darė kaip rašė popuri, iš kulniuko, o kito mes kažkaip ir nebedarėm, nes buvo sakę, kad jei kas bus negerai, pareis laiškas po tyrimo. Tą iš kulniuko daro visiems naujagimiams mirksiukas.gif  Tai gal ir jums darė? Tik jei ką dar norėsit, tada po 6 savaičių?  g.gif
Aš po gimdymo dozės nekeičiau ir tth apie metus buvo normoj thumbup.gif  Kol paskui vėl nesublūdijo doh.gif

Sveikinu su mažutės gimimu 4u.gif  Laikykitės, ramių naktelių, aukit sveikos  wub.gif

aciu uz atsakyma, jusu komentaru ir laukiau 4u.gif lyg dar viena mamyte buvo,kuri laukesi neseniai, bet pradingo g.gif

eisiu kita sav darytis savo kraujo tyrimu, ziuresiu,kokie reikalai, tai prie to pacio ir mazytei liepsiu patikrint, tik jau taip nenori jos badyti unsure.gif visa savaite buvo badoma, kai pasigavo infekcija po gimimo, o dabar vel teks kraujuka imt, na bet del jos geroves, nes kol neisitikinau, tikrai neramiai gyvenu unsure.gif
zinau,kad dare ligoninej kazkokius tyrimus del medziagu apykaitos, kazkas pan...bet as ne LT, tai tiksliai nezinau g.gif

o kokiu tyrimu prasyti, tu paciu,kaip ir man? tsh, t3. t4? g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 11 05, 00:47)
atsitiktinai teko sutikti zmogu su ATPO 300. Jinai jau gyvena su tuo tiroiditu 15 metu ir dar nevartoja hormonu. Taigi is to seka, kad jeigu virsija tik 2-3 kartus norma, tai gyvensi 30 metu, o gal ir daugiau be jokiu problemu smile.gif)

Mano ATPO 400 ir aš vaistų negeriu nuo 2008 metų rugpjūčio. Geriau jaučiuosi negerdama tiroksino nei tada, kai metus gėriau. Oficialiai kortelėje rašoma, kad geriu. Maniau, kad jau 3 metai bus kaip negeriu, bet pasitikslinau savo išrašų datą, žiūriu, kad 2007 dar gėriau, ir net 2008 m. gėriau. Dar gyva esu wink.gif Griežtai sau pasakiau prieš porą metų: aš esu sveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo modestina: 06 lapkričio 2010 - 20:47
QUOTE(newLIFE @ 2010 11 06, 20:38)
aciu uz atsakyma, jusu komentaru ir laukiau 4u.gif  lyg dar viena mamyte buvo,kuri laukesi neseniai, bet pradingo g.gif

eisiu kita sav darytis savo kraujo tyrimu, ziuresiu,kokie reikalai, tai prie to pacio ir mazytei liepsiu patikrint, tik jau taip nenori jos badyti unsure.gif  visa savaite buvo badoma, kai pasigavo infekcija po gimimo, o dabar vel teks kraujuka imt, na bet del jos geroves, nes kol neisitikinau, tikrai neramiai gyvenu unsure.gif
zinau,kad dare ligoninej kazkokius tyrimus del medziagu apykaitos, kazkas pan...bet as ne LT, tai tiksliai nezinau g.gif

o kokiu tyrimu prasyti, tu paciu,kaip ir man? tsh, t3. t4? g.gif

Mano mazajam dare ft4 ir tsh 4u.gif Isivaizduoju tavo nerima, pamatysi viskas bus gerai. Stiprekit dabar abidvi ir dziaukites viena kitos draugija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(modestina @ 2010 11 06, 20:42)
Mano ATPO 400 ir aš vaistų negeriu nuo 2008 metų rugpjūčio. Geriau jaučiuosi negerdama tiroksino nei tada, kai metus gėriau. Oficialiai kortelėje rašoma, kad geriu. Maniau, kad jau 3 metai bus kaip negeriu, bet pasitikslinau savo išrašų datą, žiūriu, kad 2007 dar gėriau, ir net 2008 m. gėriau. Dar gyva esu wink.gif Griežtai sau pasakiau prieš porą metų: aš esu sveika.

ar kaip nors kitaip gydeisi be hormonu?
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 11 07, 17:54)
ar kaip nors kitaip gydeisi be hormonu?

Taip. Tas gydymo būdas - daug veiklos po pietų, kad nemiegočiau. Mano mieguistumą gydo aerobika, baseinas. Kadangi dirbu mokytojos darbą, tai popiet būna sudėtingiausias paros metas. Todėl kai man pasiūlė vesti rankdarbių kursus, tai keturiom nulėkiau darbuotis. Tad rankdarbiai, renginiai, aerobika, baseinas ir dar retsykiais šokiai - geriausias vaistas. Turėdama noro nusiperku į metu sykį vitaminų (nakvišos) ir išgeriu. Ir dar. Labai gydo bendravimas bei geri darbai kitiem smile.gif
Atsakyti