Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas)

Pamegink gerti zalios arbatos daug. O del skydliaukes tau reik tyrimus kraujo pasidaryt tth , ft3, ft4, atpo wink.gif ar tau nukrites pulsas ? o kaip svoris?
Atsakyti
Anksčiau gerdavau daug žalios arbatos, bet kažkaip nelabai gerai man po jos.Kažkur skaičiau, kad sergant skydliaukės ligoms netinka žalia arbata, kava, tai atsisakiau.
Svoris mano normalus 70kg. ūgis 170. Aišku, kai norėjau numesti, kokius 5kg., tai niekaip nepavyko, kad ir kaip besportuočiau.Bet tai mažiausia dėl ko pergyvenu.
Pulsas buvo dažnas, kai darė kardiogramą.
O kraujo tyrimus TTH, tt4 ATPO, cholesterolį ir Mg jau pasidariau poliklinikoje, bet šiuo metu gydytoja atostogauja, tai atsakymų negaliu sužinoti.Teks laukti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo turetivilti: 01 birželio 2010 - 17:44
Sveikos man vakar nustatė skydliaukės hipotireozę, norėčiau paklaust kaip Jūs darot su mityba, gal kokios dietos laikotės? Nes pradėjau gert L-tyroxiną. Turiu antsvosio apie 20 kg norėčiau numest, laikaus dietos mažo kaloringumo bet nieks nejuda (valgau iki 1400 Kcal per dieną), bet aišku kai pamačiau rodiklius tiroksino tai džiaugiaus, kad dar daugiau nepriaygau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 06 01, 14:24)
Sveikute jokiu budu negerk tiroksino pati savavaliskai, turi paskirti gydytojas doh.gif oi suzinojau kad yra tokiu kurios geria tiroksina svorio metimui doh.gif sveikos budamos ryja tiroksina ir tampa sakaliukais bet ligonem doh.gif

O ar tiroksinas mažina svorį?
Aš jį geriu pusmetį ir endokrinologei pasiskundžiau, kad nukrito 4, beveik 5 kg (kai tuo tarpu nuo manęs nebėra ką numest doh.gif), tai sakė išsitirti skrandrį, nes tiroksinas prie svorio kritimo tikrai neprisidėjo unsure.gif
Beje, gėriu aš 50mg 1-1,5-1
Atsakyti
[quote=Yadhira,2010 01 26, 18:15]

Simptomai:

Šiurkšti, sausa oda
Vidurių užkietėjimas
Šalčio netoleravimas
Užkimęs balsas
Retas pulsas
Žemas arterinis kraujo spaudimas
Sausi, lūžinėjantys plaukai
Kūno masės didėjimas
Bendras nuovargis
Bendras silpnumas

Sergančius įgyta hipotireoze sulėtėja medžiagų apykaita, ligonį sekina bendras silpnumas, nuovargis, mieguistumas, lėtumas, iniciatyvos stoka. Dažnai tokiems žmonėms klaidingai diagnozuojama depresija. Užkietėja viduriai, retėja pulsas, krenta arterinis kraujo spaudimas, didėja kūno masė. Oda tampa sausa ir šiurkšti, plaukai – silpni, lūžinėjantys, balsas užkimsta ir atgrumba. Ligos eiga lėtinė. Gydymas pakaitine hormonų terapija reikalingas visą gyvenimą. Dėl neryškių simptomų, lengvo laipsnio hipotireozė dažnai nediagnozuojama.

Sveikos likimo drauges 4u.gif
L-thyroxin geriu jau trejeta metu. Nustatytas tiroiditas.
Tik vat tie paraudoninti simptomai man neatitinka g.gif
Pulsas apie 90 buna, kartais ir virs 90.
Ir svoris manau kad normalus (51kg.) Nors nuo vaistu vartojimo pradzios gal ir priaugau ta papildoma kilograma unsure.gif
Bet gal ir neturetu visi simtomai sutapti g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites.
Nukreipkit man i kita tema, jei ne cia uzklydau.
Pas mane rado cistini darini skydliaukej - pasimeciau, nezinau ka galvot, viskas eme krist is ranku... nes zinau, kad zinau, kad cista gali supiktybet, o gal jau pikta, o as to nezinau. Esu nukreipta pradziai darytis hormonu tyrima, o kas paskui, nezinau. O be to, laukiuosi dar.
Ieskau, kur glaiu paskaityt, kokie patyrimai, kaip gyvenasi su tokiom bedom.
Aciu.
Atsakyti
Sveika Matrioshka, temoj skydliaukes problemos ten kalba apie cistas guzelius operacijas ir gydyma, gal ten kazka rastum , sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yadhira: 08 vasario 2011 - 20:43
Aciu..
Atsakyti
QUOTE(Matrioskina @ 2011 02 08, 18:52)
Sveikos mergaites.
Nukreipkit man i kita tema, jei ne cia uzklydau.
Pas mane rado cistini darini skydliaukej - pasimeciau, nezinau ka galvot, viskas eme krist is ranku... nes zinau, kad zinau, kad cista gali supiktybet, o gal jau pikta, o as to nezinau. Esu nukreipta pradziai darytis hormonu tyrima, o kas paskui, nezinau. O be to, laukiuosi dar.
Ieskau, kur glaiu paskaityt, kokie patyrimai, kaip gyvenasi su tokiom bedom.
Aciu.

Pas mane tas pats sh buvo.Buvo pora cistų.Po pusmečio jos padvigubėjo dydžiu (viena buvo berods 1cm. kita 1,3cm gal...) tada neberado jų tik tiroiditą įsismarkavusį.Dabar paskutinį kartą kažkaip ne ant to gydytojo užšokau...
Tai grįšiu į Lietuvą balandį ir reiks nueit pas kokį endo,hormonus ATPO pasidaryt.Šiaip gal truputį pagerėjo kažkas,nes va,keli kg nukrito (pastaruosius 5 metus jie tik augo doh.gif ,o FT4 vis mažėjo ir mažėjo.)..Šiaip buvo mano FT4 gerokai nukritęs,bet tipo TSH buvo geras,tai Tyroksino neskyrė doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2011 02 09, 00:41)
Pas mane tas pats sh buvo.Buvo pora cistų.Po pusmečio jos padvigubėjo dydžiu (viena buvo berods 1cm. kita 1,3cm gal...) tada neberado jų tik tiroiditą įsismarkavusį.Dabar paskutinį kartą kažkaip ne ant to gydytojo užšokau...
Tai grįšiu į Lietuvą balandį ir reiks nueit pas kokį endo,hormonus ATPO pasidaryt.Šiaip gal truputį pagerėjo kažkas,nes va,keli kg nukrito (pastaruosius 5 metus jie tik augo  doh.gif ,o FT4 vis mažėjo ir mažėjo.)..Šiaip buvo mano FT4 gerokai nukritęs,bet tipo TSH buvo geras,tai Tyroksino neskyrė  doh.gif  g.gif

Jetus, kokiais kodais kalbi, nieko nesuprantu... Esu naujoke sios ligos...
Atsakyti
QUOTE(turetivilti @ 2010 06 01, 14:36)
Ačiū Lucero.
Nemėgstu vaistų ir jų visai nevartoju. Visada buvau sveika ir labai retai kada sirgau, o, dabar, bac ir vos kojas velku. Negaliu pakęst tokios savijautos, o ir artimiesiems atrodo nerealu, kad aš taip greit galiu susirgt. Bet aš manau, kad tai neįvyko greit, tik aš turbūt į daugelį simptomų nekreipiau dėmesio, kol organizmas pats pasakė STOP.
Gal žinot ar galima gerti ženšenį ar eleuterokoką? doh.gif

Toks įspūdis, kad apie mane kalbama. Aš irgi būdavau sveika, visi darbe gripu serga, o aš sau darbuojuosi. Buvau ruonė, maudydavausi šaltame vandenyje. O dabar lašas šaltesnio vandens ir sukyla temperatūra. O tos keistai šąlančios kojos iš viso varo iš proto. O dar visokios šalutinės ligos. Vos pradeda griūti vienas dalykas, tuoj prasideda ir kitos problemos. Nu bet tvarkausi, gal kada ir pradėsiu visai gerai jaustis... ax.gif Labai tikriuosi.
Va žinokit fainą gydytoją radau endokrinologą. Važinėjau po Vilnių buvau pas kelis, o pasirodo, kad čia vietoje superinis dirba, tikrai neprilygsta tiems, pas ką lankiausi Vilniuje.
Atsakyti
Merginos, kaip cia buvo, kad tiroidito dvi temos? Va dar viena:
http://www.supermama...?...2408&st=204
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 12 vasario 2011 - 22:40