Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas)

Hmm, gal administratorius gali sujungti arba viena uzdaryti??
Atsakyti
Sveikos visos. Esu naujoke jusu skyrelyje. Pries pora dienu suzinonau, jog turiu sia liga. Autoimunini tiroidita plius hipotiroze... Tyrimai kosmariskai blogi...norejau jusu paklausti ar kuri nors susilaukete vaikuciu su sia liga? Per kiek laiko stabilizavosi hormonai? Man israse tiroksina tai geriu po tablete 100g ... Labai bijau kad negalesiu pastoti ir buti mamyte...
Atsakyti
QUOTE(aitra555 @ 2015 04 09, 17:32)
Sveikos visos. Esu naujoke jusu skyrelyje. Pries pora dienu suzinonau,  jog turiu sia liga. Autoimunini tiroidita plius hipotiroze... Tyrimai kosmariskai blogi...norejau jusu paklausti ar kuri nors susilaukete vaikuciu su sia liga? Per kiek laiko stabilizavosi hormonai? Man israse tiroksina tai geriu po tablete 100g ... Labai bijau kad negalesiu pastoti ir buti mamyte...

Sveikute,
AS kai laukiausi antro vaikelio jau 3-4m zinojau savo sia liga ir geriau nuolat tiroxina po 100/125mcg.
Viso nestumo metu tyrimai labai blogi buvo,kiek priverkiau,nes prisiskaiciau,kad trukumas gali labai pakenkti leliukui,net silpno proto gimt ir jo skydliauke "suesti" manoji,bet ACIU Dievui,viskas gerai baigesi!
Manau pagerusi ilgesni laika atstatysi hormonus ir viskas gerai bus,tik jau reiks gert nuolat vaistukus ir tikrintis.Man paciai ,kai nustate sia liga hemoglobinas per puse buvo nukrites,o TSH 100,kaip norma 0.4-4.5.Per ilga laika atsistate ir net buvo labai per daug vienu metu...
Atsakyti
Koki endokrinologa rekomenduotumet Vilniuje?
Atsakyti
Sveikutes. Tikriausiai prisijungsiu i jusu gretas. Dariausi hormonu tyrimus ir netycia aptikau, kad turiu problemu su skydliauke. Eisiu pasidaryti FT4, FT3 ir ATPO ir keliausiu pas endo. Sakykit ar reikes su jais kartoti TSH?

TSH 5,80 mIU/l H (0,270 - 4,20)
E2 74,30 pmol/l (98 - 571)
DHEA-S 6,53 umol/l (2,68 - 9,23)
FSH 6,31 IU/l (3,5 - 12,5)
LH 7,66 IU/l (2,4 - 12,6)
SHBG 38,58 nmol/l (25 - 122)
TESTO 1,35 nmol/l ( 0,29 - 1,67)
LAI 3,5

Gal kas galite pakomentuoti, ar labai blogas TSH pas mane? Tikriausiai teks gerti hormonus? Ar jau cia visam gyvenimui? g.gif
Ir gal dar suprantate apie ta E2, jis aiskiai per mazas... Bet ar tai susije su skydliauke? Ar reikes problemu ieskoti kitur? schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(vida/d @ 2015 04 09, 22:20)
Sveikute,
AS kai laukiausi antro vaikelio jau 3-4m zinojau savo sia liga ir geriau nuolat tiroxina po 100/125mcg.
Viso nestumo metu  tyrimai labai blogi buvo,kiek priverkiau,nes prisiskaiciau,kad trukumas gali labai pakenkti leliukui,net silpno proto gimt ir jo skydliauke "suesti" manoji,bet ACIU Dievui,viskas gerai baigesi!
Manau pagerusi ilgesni laika atstatysi hormonus ir viskas gerai bus,tik jau reiks gert nuolat vaistukus ir tikrintis.Man paciai ,kai nustate sia liga hemoglobinas per puse buvo nukrites,o TSH 100,kaip norma 0.4-4.5.Per ilga laika atsistate ir net buvo labai per daug vienu metu...

o kaip jauciates zinodamos, kad labai tiketina, kad vaikas irgi tures autoimunine liga, gal but baisesne uz jusiske, pv. issetine skleroze, negi tai jusu visiskai negasdina schmoll.gif
kaip jaustis mamai, kai vaikui tenka kankintis su tokiom ligom , man tai labai dideliu egoizmu kvepia...
Manes ta dilema nepalieka ramybej unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(bakker @ 2016 04 19, 00:32)
Sveikutes. Tikriausiai prisijungsiu i jusu gretas. Dariausi hormonu tyrimus ir netycia aptikau, kad turiu problemu su skydliauke. Eisiu pasidaryti FT4, FT3 ir ATPO ir keliausiu pas endo. Sakykit ar reikes su jais kartoti TSH?

TSH 5,80 mIU/l H (0,270 - 4,20)
DHEA-S 6,53 umol/l (2,68 - 9,23)
FSH 6,31 IU/l (3,5 - 12,5)
LH 7,66 IU/l (2,4 - 12,6)
SHBG 38,58 nmol/l (25 - 122)
TESTO 1,35 nmol/l ( 0,29 - 1,67)
LAI 3,5

Gal kas galite pakomentuoti, ar labai blogas TSH pas mane? Tikriausiai teks gerti hormonus? Ar jau cia visam gyvenimui? g.gif
Ir gal dar suprantate apie ta E2, jis aiskiai per mazas... Bet ar tai susije su skydliauke? Ar reikes problemu ieskoti kitur?  schmoll.gif

o antikuniu netyret? yra nelabai didelis hormonu pamazejimas, tiroksina israsys, o ar visam gyvenimui, neaisku, jei tiroiditas pas jus, turbut visam gyvenimui, nes tada tik laiko klausimas, kada antikuniai suvalgys skydliauke, o jos negaminamus hormonus teks pildyti sintetiniais - tiroksinu..
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 02 13, 13:15)
Hmm, gal administratorius gali sujungti arba viena uzdaryti??

Uzsidaro kai buna 50 puslapiu,kitame daug senbuviu su patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2016 04 19, 08:42)
o antikuniu netyret? yra nelabai didelis hormonu pamazejimas, tiroksina israsys, o ar visam gyvenimui, neaisku, jei tiroiditas pas jus, turbut visam gyvenimui, nes tada  tik laiko klausimas, kada antikuniai suvalgys skydliauke, o jos negaminamus hormonus teks pildyti sintetiniais - tiroksinu..

Ne, dar netyriau. Eisiu tirt visu FT3, FT4 ir ATPO pries eidama pas endo. Tik ar reikes vel tsh kartot? Ieskojau daugiau informacijos, ir radau, kad l carnitinas negerai prie suletejusios skydliaukes. O as kaip tycia kokius 3 men ji vartojau, nedidelemis dozemis... doh.gif Kazin, tai gal tas TSH geras pas mane... Ar gali buti tiek nuo l carnitino padidejes...? g.gif
Tiesa, apie ji raso suteikia energijos, tad pries vartojant, as jos tikrai maziau turejau, buvau aptingus, ko dabar nepasakyciau... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bakker @ 2016 04 19, 11:52)
Ne, dar netyriau. Eisiu tirt visu FT3, FT4 ir ATPO pries eidama pas endo. Tik ar reikes vel tsh kartot? Ieskojau daugiau informacijos, ir radau, kad l carnitinas negerai prie suletejusios skydliaukes. O as kaip tycia kokius 3 men ji vartojau, nedidelemis dozemis...  doh.gif Kazin, tai gal tas TSH geras pas mane... Ar gali buti tiek nuo l carnitino padidejes...?  g.gif
Tiesa, apie ji raso suteikia energijos, tad pries vartojant, as jos tikrai maziau turejau, buvau aptingus, ko dabar nepasakyciau...  4u.gif

kiek esu skaicius, ji skiria prie suaktyvejusios skydliaukes, manau, galejo itakot ..as jusu vietoj pasidaryciau privaciai tik atpo, ir viskas aisku butu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 19 balandžio 2016 - 12:05
QUOTE(Nada... @ 2016 04 19, 12:05)
kiek esu skaicius, ji skiria prie suaktyvejusios skydliaukes, manau, galejo itakot ..as jusu vietoj pasidaryciau privaciai tik atpo, ir viskas aisku butu..

ATPO antikunai 1300.0 unsure.gif vat ir turek, pasidariau privacius tyrimus per SOS diagnostyka. Dabar bijau kaip velnias, kas bus....
O Tth, Ft4, Ft3 normos ribose g.gif
Gal kam buvo tokie dideli atpo rodiklisi?
Atsakyti
As irgi buvau Via Medica klinikoje ,tai maksimalu mot.kraujo tyrima dariausi.Vit D didelis trukumas,o visi skydliaukes normonese isskyrus ATPO-107.7
Israse papildomai vaistuku ir Vit D kapsuliu.Skydliauke visai sunykus,sako gerai,kad kol kas nera mazgu ...
(Ne i tema,bet registratore,tai labaiiiiiiiiiiiiii nemaloni,nesiteikia nieko paaiskinti,i klausima atsakineja taip,lyg skolinga buciau ,o iseinant net viso gero neatsake) .Pastebejau,kad ir su kitais panasiai elegiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 16 gegužės 2016 - 10:10
QUOTE(vida/d @ 2016 05 16, 11:09)
As irgi buvau Via Medica klinikoje ,tai maksimalu mot.kraujo tyrima dariausi.Vit D didelis trukumas,o visi skydliaukes normonese isskyrus ATPO-107.7
Israse papildomai vaistuku ir Vit D kapsuliu.Skydliauke visai sunykus,sako gerai,kad kol kas nera mazgu ...
(Ne i tema,bet registratore,tai labaiiiiiiiiiiiiii nemaloni,nesiteikia nieko paaiskinti,i klausima atsakineja taip,lyg skolinga buciau ,o iseinant net viso gero neatsake) .Pastebejau,kad ir su kitais panasiai elegiasi.

Kokiu vaistu israse?
Atsakyti