Įkraunama...
Įkraunama...

Namudinis darželis Šeškinėje

Noriu pasidalinti patirtimi apie puikų namudinį daržiuką Šeškineje.Mano sūnus ten lanke 2 metus.Buvau pilnai patenkinta tiek pačia auklyte,tiek sūnaus priežiura,tiek lavinimu,bei matinimu.
Pati pratindama sūnelį mačiau kaip viskas vyksta,kaip vaikučiai prižiurimi,kaip jie puikiai per žaidimą lavinami.Vaikams irengtas saugus ir šiltas žaidimų kambarys,su begale ivairių žaislų,daug,daug,daug knygų.Maistas visada naminis,sveikas ir skanus.Į lauką vaikai eina praktiškai kasdien(vasara 2 kartus,labai ilgai buna žaidžia,eina į miškelį pasivaikščioti,smelio dėžeje pyragus kepa)Auklytė išties dirba atsidavusi,vaikai ją myli.
Mūsų visai šeimai labai patiko,kiek žinau kitų vaikučių(kurie lankė) mamytės irgi buvo patenkintos,gal daugiau atsilieps.Sūnus į valstybinį darželį išėjo pilnai paruoštas-ismoko savarankiškumo,išmoko bendrauti su vaikais.Ten išmoko daug eilėraštukų,pasakų,pažino raideles,skaičius,spalvas.Išeidamas gavome daug vaiko darbelių,pratybų,nuotraukų.Auklytė labai bendradarbiauja su tėveliais šiuose reikaluose.
Pati žinau,kaip sunku atiduoti vaiką,kai reikia išeiti dirbti,kaip svarbu kitų atsiliepimai ir patirtis,todel drąsiai rekomenduoju.Galiu duoti kontaktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Britta: 26 sausio 2010 - 20:29
Galiu tik pritarti kiekvienam žodžiui drinks_cheers.gif Mūsų dukrytė į šį daržiuką keliauja jau daugiau kaip metus ir kol kas neplanuojame niekur iš ten pabėgti.
Jau po pirmų poros mėnesių darželyje buvo matyti, kaip vaikas pradėjo savarankiškėti, suvokti drausmės, tvarkos reikalavimus. Dabar kartais net nustembu, kai dukrytė kur nors pamačiusi kokią netvarką (pvz., pripėduodas grindis, ypač dabar, kai grįžtam snieguotais batais) puola valyti - tikrai ne iš mūsų tas pavyzdys blush2.gif lotuliukas.gif
Labai smagu periodiškai vis gauti nemažus pluoštus mažosios darbelių - pripieštų, apklijuotų, įvairiausiomis priemonėmis ir technikomis darytų.
Smagu, kad mano nevalgiukė, kuriai namie kokio nors "žmoniško" maisto sumaitinti - diiiidelis darbas, darželyje puikiausiai valgo thumbup.gif
Smagu, kad vaikučiai kasdien - jei tik tam yra sąlygos (nelyja, nespigina -25 laipsnių šaltis, nepučia ledinis iš kojų verčiantis vėjas) - vedami žaisti į lauką bigsmile.gif O ir veikti lauke aplink daržiuką yra ką - ir žaidimų aikštelė, ir miškiukas, ir stadionas.
Labai gražiai ir paties daržiuko aplinka sutvarkyta, vaikučiams pritaikyta thumbup.gif

Darželiuko auklytė - nuostabiausias žmogus, išties nuoširdžiai vaikučius mylinti, su jais užsiimanti. Kadangi vaikučių nedaug, tai prie kiekvieno jų poreikių prisitaikoma, kiekvienam reikalingo dėmesio skiriama - visi paglostyti, pamyluoti, panešioti wub.gif

Žodžiu, išties puiki vieta mažyliams žengti bent jau pirmuosius žingsnelius "iš namų", nes čia - tarsi namų aplinka su "tikro darželio prieskoniu" ir auklytė, besirūpinanti ne mažiau už mamą 4u.gif
Atsakyti
Ir aš prisidedu prie mamyčių rekomendacijų. 4u.gif Šiam darželiukui rekomendacijos pačios geriausios. Lankėm daugiau nei metus - pradžioj abu vaikai, paskui jau tik mažiukas.
Su vaikais išties nuolat yra dirbama, mažiukai lavinami, išmoksta savarankiškai pavalgyti (o dar ir auklytei pyragą kepti padėdavo! dvimetinukai! mano kantrybė tikrai ne tokia auksinė ax.gif ).
Rytais - visada mankštelė, vaikučiai mokosi raidelių, skaičių, piešia, lipdo ir t.t. t.t. sunku net viską išvardinti, iki šiol prisimenu didžiulį miestą, kurį vaikai padarė iš įvairių dėžučių, nutiesė gatves ir panašiai, po to su mašinėlėmis po tą miestą važinėjosi.
Auklytė Jolita labai rūpestinga, visada linksma (stebėdavausi, kaip po darbo dienos su tokiu vaikų būriu tėvelius pasitinka šypsodamasi), vaikai labai ją myli ir iki šiol prisimena.
Maistas visada gaminamas šviežias, maistingas, vaikai gauna daržovių, vaisių. Sūnus alergiškas, todėl jam auklytė gamindavo atskirai, tikrai neturiu jokių priekaištų.
Be to, šventės bendrai švenčiamos, tad tokia maža bendruomenė gaunasi smile.gif Laikas nuo laiko gaudavom darbelių segtuvus, auklė leisdavo žurnaliuką su nuotraukom ir pasakojimais apie vaikučius (juk smagu sužinot, ką tavo mažieji nuveikė ar pasakė, ką kiti vaikiukai, galima palyginti ir drauge pasijuokti). Išeidami iš darželio gavom nuostabų nuotraukų albumiuką - neseniai vartėm, taip faina, juk vaikai greitai auga, net pamiršti, kad buvo tokie tarp kitų mažiukų...
trumpai tariant bet kam rekomenduočiau šį darželį - tai maža antra šeima, kurią visuomet prisimenam su šiluma.
Atsakyti
As taip pat pritariu visoms pries tai pasisakiusioms mamytems!! smile.gif
Si darzeliuka lankome 7 men., beja apie ji taip pat suzinojau is supermamu ir be galo dekinga MAMAI, kuri man dave auklytes Jolitos kontaktus! smile.gif
Darzelis labai patinka tiek man ir tiek mano suneliui! Vaika palieku be jokio streso, ar nerimo ir kaip keista ar gal kam nors ir neiprastai skambetu, bet nuo pat pirmu dienu siuo zmogumi be galo pasitikiu, nes zinau kad vaikui bus skirta daug demesio, silumos ir meiles!
Kai pradejome lankyti darzeli, mano vaikas is tikruju nieko nemokejo, nei pats valgyti, nei ant puodo savo ,,reikalu" atlikti, nei piesti ir begalo manes neklausydavo, bet jau po 7 men. matosi dideles auklytes pastangos, kartais net nejauku pasidaro, atrodo kodel as taip nesugebu sudrausmint ar sudomint vaiko! blush2.gif
Darzelyje is tikruju labai svaru, tvarkinga, jauku, maistas sviezias, ivairus ir skanus! Vaikas visad priziuretas, svarus, apgaubtas demesiu ir meile..
Auklyte Jolita be galo svelnus, ramus ir malonus zmogus, tikrai labai daug bendrauja ir su teveliais, esu labai daug gavusi geru patarimu!
Dar noriu pasakyti, kad yra skiriama labai daug demesio vaiku lavinimui, o kokius grazius darbelius jie ten daro bigsmile.gif , manau vaikams dar patinka del to, kad tie uzsiemimai visad ivairus ir idomus! Gavome labai daug darbeliu kuriuos mano mazylis, pats yra padares, tikrai labai smagu, kad vaikas tiek daug visko yra ismokes....
Galiu ir as pavirtinti, kad vaikai daznai vedami i lauka, kad eina i miskeli, o vasara be galo graziai zaidzia tiek smelio dezeje, tiek vaiku zaidimo aiksteleje...
Kadangi tai man ir mano vaikui pirmas darzelis, galiu pasakyti,kad esu LABAI LABAI patenkinta siuo darzeliu ir nei vieno blogo dalyko negaliu pasakyti..Zinau,kaip sunku atiduoti vaiką, kai reikia išeiti i darba,kaip svarbu kitų atsiliepimai,todel drąsiai visoms mamytems rekomenduoju.
Aciu tokiam puikiam darzeliukui ir tokiai nuostabiai Auklytei!!!! thumbup.gif
Atsakyti
Prisidedu prie visų pagyrų šiam darželiui, o ypač auklytei Jolitai. Aš savo dukrytę pradėjau leisti vos 1,5 metukų. Baisu buvo atiduoti svetimam žmogui dar tokią mažą pupą, bet neturėjau kitos išeities, nes pilvuke jau turėjau leliuką. Labai pergyvenau kaip ji pripras prie svetimų ir t.t., nes manoji buvo ne iš lengvųjų vaikų. Tačiau pergyvenau visai be reikalo. Auklytė Jolita dukrytę prisipratino labai greit, o po dviejų savaičių vaikas pradėjo keistis į gerąją pusę tiesiog akyse. Darželyje išmoko tokių dalykų apie kuriuos aš tikrai nebučiau pati pagalvojusi, pvz. už viską pradėjo dėkoti, kai kosti užsidengia burnytę, kai nusičiaudi atsiprašo. Jei tik namuose kažko nedarydavo, užtekdavo pasisakyti auklytei, ji greit viską sutvarkydavo, pvz. namuose neleisdavo karpyti nagučių, tai auklytė vaikučiams nukirpdavo daržiuke, nenorėjo valytis dantukų, auklytė liepė atsinešti dantų šepetėlį ir vaikai jau valosi patys dantukus.
Kai atsirado broliukas namuose, labai bijojau, kad nesusirgtų dukrytė ir neparneštų namo ligos. Nepatikėsit, tačiau dėl ligos darželio nepraleidom nė vienos dienos. Kai kartą patekom į ligoninę, daktarė nustebo kaip gali vaikas eiti į darželį ir visiškai nesirgti. Auklytė labai prižiūri vaikučius, atšalus orams verda visokias arbatėles iš savo pačios sudžiovintų vaistažolių ir t.t.
Šiam darželyje dvimetinukai vaikai jau pažysta visas raides, spalvas, sako eilėraščius, šoka, sportuoja ir dar daug daug ką daro.
Nekalbu jau apie vaikų gimtadienius, kurie švenčiami labai išradingai ir įspūdingai, pvz. vieno vaiko gimtadienis buvo švenčiamas žiemą lauke, kur vaikai patys pastate iš sniego tortą. Visi vaikai patys padaro kokią nors dovaną jubiliatui. O darbelius dirba kiekvieną dieną, dažnai ir namo parsineša.
Dar daug gražių atsiliepimų galima pasakyti apie auklytę, tiesiog nesinori kartotis, beje auklytė labai greit tampa gera draugė ne tik vaikučiams, bet ir mamytėms rolleyes.gif
Beje jei kada reikia vakare kur nors užtrukti, tereikia paskambinti auklytei ir ji vaikutį pasilieka tiek kiek reikia.
Dukrytė šį darželį lanko jau antri metai, o greit jį pradės lankyti ir broliukas. Esu labai patenkinta šiuo daržiuku ir nuostabia jo auklyte. Nežinau ar yra labiau atsidavęs vaikams žmogus nei ji.
Atsakyti
Pasiskaitau, tai net pavydu rolleyes.gif
Kazin, ar yra toks namudinis darzelis Pilaitej? g.gif toks pat mielas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2010 01 29, 19:11)
Pasiskaitau, tai net pavydu  rolleyes.gif
Kazin, ar yra toks namudinis darzelis Pilaitej?  g.gif toks pat mielas  ax.gif

Ten mamytės vaikučius is visų rajonų atveža,kiek žinau net ir iš už Vilniaus gyvenantys mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Tigryte @ 2010 01 27, 09:23)
Dabar kartais net nustembu, kai dukrytė kur nors pamačiusi kokią netvarką (pvz., pripėduodas grindis, ypač dabar, kai grįžtam snieguotais batais) puola valyti - tikrai ne iš mūsų tas pavyzdys  blush2.gif  lotuliukas.gif


drinks_cheers.gif tikra tiesa
Atsakyti
Gal is kitur ir vaziuoja...su masina. Mes tokios neturim, be to kai dabar tokie "superiniai" orai, kai masina neuzsiveda ar slysta kelyje, logiskiau butu paieskot darziuko savo rajone. Juolab vaiko nereiktu anksti kelti ax.gif
Todel kol kas galiu tik pavydeti tiems, kurie eina i gera namudini darzeli wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Britta @ 2010 01 29, 20:32)
Ten mamytės vaikučius is visų rajonų atveža,kiek žinau net ir iš už Vilniaus gyvenantys  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
mes iš tų važinėjančių... Išties mums darželis net nelabai pakeliui ir rytinių kamščių metu tai nemenkas minusas, bet prioritetai ne tame... man svarbiau, kad vaikas ten gerai jaučiasi, kad uždarius daržiuko duris jis klausia kur teta? ir tą patį klausimą pakartoja dar kelis kartus pakeliui į namus ax.gif Tikiu, kad pradėjęs kalbėti papasakos begalę įdomių dalykų apie tai, ką veikė darželyje wub.gif

Dar tuomet, kai nesilaukiau, galvojau, kad labai norėčiau, kad Jolita dar dirbtų su vaikučiais, kai man savo vaiką reikės išleisti į darželį ir dabar labai džiaugiuosi, kad ji dar dirba ir kad mes turim galimybę ten lankyti wub.gif Vaizdas, kurį buvau iš anksto susidariusi, pasitvirtino su kaupu- mūsų mažylis ten vienas mažiausių, bet pažanga labai smarkiai matosi tiek namie, tiek bendraujant su bendraamžiais thumbup.gif Per Kalėdas buvau maloniai nustebinta gavusi visą krūvą mažylio darbelių thumbup.gif
Dabar pagalvoju, kad gal ir kitą vaikutį kadanors galėsim leisti pas Jolitą ax.gif wub.gif
Atsakyti
Parašysiu kontaktus viešai.
Telefonas-863815407.
El.paštas-auklytejolita@manopastas.lt
Atsakyti
QUOTE(Britta @ 2010 02 05, 08:55)
Parašysiu kontaktus viešai.
Telefonas-863815407.
El.paštas-auklytejolita@manopastas.lt

o koks adresas butu, cia kartais ne tas, kur nuosavame name, prie norfos?
Atsakyti
Noreciau prisideti prie visu issakytu pasisakimu 4u.gif
Tikrai visiem pritariu, mano sunus lanko ne taip seniai, bet mes tikrai labai patenkinti viskuo. Esame tikri , kad musu vaikas darzelyje yra 100 proc. uzimtas, pavalges, mylimas ir lavinimas. Vien tik galima daryti isvadas, kad vaikui ten gerai,tai kai kiekviena ryta atejus i darzeli, nurengus vaika jis is karto eina apskabint auklytes. Jolita labai siltas zmogus, kuriam tikrai nebaisu patiketi savo vaika. Tikrai didziulis Aciu Jolitai, uz jos siluma ir meile vaikam.
Atsakyti