Įkraunama...
Įkraunama...

Namudinis darželis Šeškinėje

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 02 04, 20:45)
Tai jos kelias ir lai D jai bus teisėjas, kaip žinia, gyvenime viskas grįžta bumerangu.


Butent, grizta bumerangu....

Manau, uzteks cia man diskutuoti, o zmones su laiku atsirinks kas prie ko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(****** @ 2013 01 20, 16:41)
As manau, kad yra dalis tiesos.  unsure.gif
Gyvenu netoliese, kur sis namudinis darzelis buvo anksciau. Nuotraukos, jei kam idomu, idetos FB, puikios, nes Jolitos vyras profesionalus fotografas, tai ir nuotraukos nuostabios. Bet tam, kam rupi vaikas, perziurejes nuotraukas supras, kad darbo su vaikais kaip ir nera - tik parodomoji veikla. Dar uzkliuvo tai, kad visur, netgi patalpose vaikai nenurengiami, negi tokios trumpos tos ekskursijos? O kur kasdienine veikla, be tu parodomuju veiklu, ka vaikai veikia, kur miega, ka valgo? Zaislai kaip is parduotuves, net blizga, kas su jais zaidzia? As vedu savo vaikus i valstybini darzeli ir matau ka vaikai veikia, matau kokie zaislai buna kai su jais zaidziama ir kaip atsakingai ruosiamasai ekskursijoms, kur butinas tevu sutikimas ir palyda. Nejaugi tevai nezino, kad dvimetukams svarbiausia yra rupestis, demesys, globa, o ne kazkokios ekskursijos. Ne vienas pazistamas yra atsisakes sio darzelio, kai suzinojo ir pamate kaip yra is tikruju. Ar tikrai noretumet, kad vaikai "gyventu" bute, kuriame gyvena seima, kur vyksta tos seimos gyvenimas? (Cia kalbu apie ta laikotarpi, kai darzelis buvo bute).
Ir jei vaikas nelanko, kodel nebuvo grazinti pinigai, negi sudaromos tokios sutartys, kad pinigai  mokami i prieki, jei vaikas ir nelanko. Absurdas. Bet apie tai ne man spresti...
Ir dar truputelis asmeniniu dalyku. Kadangi mano vaikai lanko ta pati darzeli kaip Jolitos mergaite, esu nekart maciusi “juodajame skolininku sarase”.  Manau tai irgi pasako apie zmogaus pareigos jausmo nebuvima.
Aciu uz demesi.  smile.gif Laukiu piktu zinuciu biggrin.gif



QUOTE(****** @ 2013 01 23, 19:46)
Jeigu noreciau rasyti kazkokius asmeninius dalykus apie Jolita ir jos seima, taip ir rasyciau, bet esu protingas zmogus, nesiruosiu pletkinti apie ta seima, nors gal nemazai zinau  cool.gif  biggrin.gif Cia net rakto skylutes nereikia  tongue.gif  biggrin.gif

Onuliux tikriausiai dirba advokate  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Manau, kad turetume pripazinti, kad sioje medaus statineje yra ir kazkiek deguto.
Kiekvienas susideda + ir - atsirenka kas jam reikalinga. Todel nepykit uz neigiama nuomone. Nera tobulumu. Ta ir reiketu zinoti tiems, kas rinksis ta darzeli. Ir nieko asmenisko.


Pasiskaičiau šioje temoje tavo pasisakymus ir nelabai suprantu, ką tu čia veiki? Kažkokia kaimynė, kuri turi kažkokių asmeninių nuoskaudų ir labai ilgą smalsią nosį, neturi veiklos, tai sugalvojo čia pasilinksminimo temą "Apderk kaimynę ir kuo smarkiau". Tavo vaikai Jolitos darželio nelankė, nei ankstesnėse patalpose, nei dabartinėse. Faktiškai nieko nežino apie abiejų darželių veiklą, viskas tik VBS (viena boba sakė) ir VBM (viena boba matė) pletkų lygyje. Nenori pletkinti, bet pletkini. Trūksta loginio ryšio. g.gif

Tai kokia tavo didinga atkakli misija konkrečiai šioje temoje? Neturi ką veikti, bet labai norisi iš asmeninių tik tau žinomų sumetimų, gal iš pavydo tai kaimynei ar dėl kokių kitų priežasčių, tiesiog palieti pagiežą ir pasilinksminti. Kodėl tu taip nekenti tų jau ex kaimynų? Nekęsti žmogiška. Bet prie ko jų veikla?

Kaip tu gali rašyti neigiamą nuomonę ir apie kokius tobulumus ar jų nebuvimą gali minėti, jei tavo žinios baigiasi sulig akute duryse ar langu?
Atsakyti
Paskutinis mano pasisakymas sioje temoje, SUBJEKTYVI - reiskiausi cia del to, kad man aktualus darzelio kls, nes pati ieskau darzelio privataus, nes kaip zinia, ir kaip daugelis i valstybini nepapuolam, jei tureciau galimybe vestume i valstybini, bet deja jos ner, ir uz nemazus pinigus bandau atsirinkti man aktualia info. Siandien mamyciu susiburime buvom aptarusios darzeliu tema, ka manote, mano drauge vede savo suneli pas Jolita dar kai jie buvo seskineje, tai sake nepatarciau ten vesti (priezasciu dabar jau nevardinsiu, nes vel busiu apsaukta del kazko...), Vilnius mazas kaimas ir info greit atsirenkama kam ko reikia... taip kad sekmes diskusijose, o as is cia salinuosi...beje, turetu buti gerbiama kiekvieno zmogaus nuomone ir pasisakymai. ir zinoma, kiekvienas i skirtingus dalykus ziuri individualiai 4u.gif

p.s. dar labai klysti sakydama, kad zinios baigiasi su kazkurios mamytes pasisakymu, su duru skylute ar langu, labai gerai stebeti manau viska is pasalies ir kai esi neutralus visai zmogus, tai nuomone galima susidaryti, bet aisku, cia gali but ir kokie kaimyniniai nesutarimai irgi, bet niekad nezinai kaip yra istiesu. Beje, kritika - turetu but vertinama irgi teigiamai, nes visad yra kur pasistiebti, apie bet koki darba eina cia kalba jau, reiktu moketi ta kritika priimti.
Atsakyti
Ką gali pastebėti, įžiūrėti, kokią objektyvią info gali pateikti žmogus, kuris neturi nieko bendro su minimu darželiu? Kažkokia pagiežinga kaimynė, kuri jau senokai nebe kaimynė, kažkokia draugė (kuri neveda į naująjį darželį, todėl nieko negali pasakyti) be konkrečiai įvardinamų faktų, viskas kaip paaiškėjo iš šios temos diskusijų, tai tiesiog kažkokių pletkų lygis ir nieko konkretaus.

Kalbant apie medaus statinę ir šaukštą deguto, ar jums neatrodo, kad būtent nepagrįsta ir miglota kritika bei "nuomone" (kuri nieko bendra neturi su objektyvumu) to deguto ir pilate. Nėra tobulų darželių, įsikalkite sau į galvą. Visur tos medaus statinės su degutais, kitur tik to deguto ženkliai daugiau, bet nepamirškite, kad kalba eina apie LOPŠELĮ darželį. Jūs bent suvokiate, ką reiškia dirbti su tokio amžiaus vaikais ir kiek reikia juos apšokinėti. Mamos rašė, kad vaikai paruošiami, socializuojami, išmoksta daryti į wc puoduką ir kt.. Kad sąlygos geros. Ir tai, kad Vilniuje su lopšelinukais nelabai kas nori vargintis. Tai ką jūs tiek kritikuojate? Privačių darželių Vilniuje ne tiek ir mažai, bet kam rūpi vargintis su mažiausiais???

Dar juokinga pretenzija dėl NAUJŲ žaisliukų, kad jie per gerai atrodo. Tai gi atidarė neseniai naują didesnį darželį, supirko naują inventorių, baldus, žaisliukus. Ar tai blogai? Reikėjo nepirkti ir susirinkti padrožtus iš labdaros ar sekonhendų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 04 vasario 2013 - 23:50
QUOTE(shipra @ 2013 02 04, 23:31)
Paskutinis mano pasisakymas sioje temoje, SUBJEKTYVI - reiskiausi cia del to, kad man aktualus darzelio kls, nes pati ieskau darzelio privataus, nes kaip zinia, ir kaip daugelis i valstybini nepapuolam, jei tureciau galimybe vestume i valstybini, bet deja jos ner, ir uz nemazus pinigus bandau atsirinkti man aktualia info. Siandien mamyciu susiburime buvom aptarusios darzeliu tema, ka manote, mano drauge vede savo suneli pas Jolita dar kai jie buvo seskineje, tai sake nepatarciau ten vesti (priezasciu dabar jau nevardinsiu, nes vel busiu apsaukta del kazko...), Vilnius mazas kaimas ir info greit atsirenkama kam ko reikia... taip kad sekmes diskusijose, o as is cia salinuosi...beje, turetu buti gerbiama kiekvieno zmogaus nuomone ir pasisakymai. ir zinoma, kiekvienas i skirtingus dalykus ziuri individualiai  4u.gif

p.s. dar labai klysti sakydama, kad zinios baigiasi su kazkurios mamytes pasisakymu, su duru skylute ar langu, labai gerai stebeti manau viska is pasalies ir kai esi neutralus visai zmogus, tai nuomone galima susidaryti, bet aisku, cia gali but ir kokie kaimyniniai nesutarimai irgi, bet niekad nezinai kaip yra istiesu. Beje, kritika - turetu but vertinama irgi teigiamai, nes visad yra kur pasistiebti, apie bet koki darba eina cia kalba jau, reiktu moketi ta kritika priimti.



As tai dar pasisakysiu i sia tema.
Darzeliu privaciu yra tikrai labai daug. Pries vedant vaika, pati daug ieskojau, daug vazinejau ir pamaciau daug ivairiu problemu kituose darziukuose. Nei vieno, kuriame mano vaikas nelanke, niekur neapkalbejau. nors ir tureciau, ka papasakoti.
Su maziukais dirbti yra labai sunku. Mes, mamos, kartais kraustomes is proto su vienu vaiku, o cia aukleja daug svetimu maziuku.
Akivaizdu, kad nei vienas darzelis, kaip ir nei viena aukle, ar pati mama, nera idealus. Bet as savo bedas, jeigu ju turedavau, issispresdavau tiesiai su Jolita.

o kai jus sakote, kad jusu drauge, kuri vede ten savo vaika ir sake, kad nevertetu to daryti, kiek laiko jos vaikas lanke pas Jolita? be to, kazkas sake lygio pasisakymai yra pletkai.

Man irgi viena drauge, kuri galbut bendravo su Jumis darbo reikalais, irgi sake, jokiu budu su jumis nesusideti...Ar jums patinka tokia kritika? turit kur stiebtis?

Seskineje buvo vaikams labai gerai. Mes atlankem visus metus, mano vaikas ejo noriai, taip, kartais grizdavo alkanas, bet tai yra normalu. Maniskis ir dabar kartais grizta isbadejes is darzelio, nes tai nenori kazko valgyti, tai jam neskanu. Jolita padejo man ismokyti Luka daryti viska i puoduka, padedavo su musu virskinimo problemomis. Kiekviena diena man tiksliai susakydavo, ka ir kiek valge, ar dare didelio i puoda ir pan...Sirgom pas Jolita irgi retai. As ir dabar kartais su ja pasisneku, iseidami padovanojom dovanu, Lukas iseidamas ir myliu myliu jai darydavo, ir buciuodavo zandan. Kai pasiklausiau kazkada kokias daineles Lukas klausosi pas ja, nes noriu irasyti jam i kelione, Jolita man perrase visas, virs 200 daineliu. O to ji tikrai neprivalejo daryti.

Kainos irgi niekad neuzlauzdavo.

Galima issakyti kritika, viskas ok. Bet reikia ne pletku lygio. Pvz..man butu smagiau, jeigu grupese butu maziau vaikuciu, o ne pilstyti purva.

Linkiu Jolitai neprarasti optimizmo, viskas bus gerai, viskas issispres!

Atsakyti
Sveikos mamos,

Pries rasydama savo nuomone apie Jolitos darzeli perskaiciau visa foruma. Niekada nekreipciau demesio i komentarus, kuriuos raso zmones tiesiogiai nesusije su darzeliu arba zmones vedami noro igelti ar atkersyti uz kazkokius asmeniskumus.

As su siuo darzeliu draugauju jau virs 2 metu, gal kam bus idomi musu patirtis.

Mano dukryte pas Jolita senbuve, lankeme virs 2 metu, pradejome nuo 1,3 metu. Per ta visa laika neturejau priekaistu Jolitai. As aisku nesu is tu mamu, kuriuos priekaistautu del nenuvalytos nosies lotuliukas.gif yra daug svarbesniu dalyku.
Man pats svarbiausias kriterijus - vaiko noras eiti i darzeli. Sirdis visada budavo rami paliekant, nes matydavai kaip vaikas puola i glebi auklytei, apsikabina ir mojuoja mamai per langa. Dabar kai turime reikalu su valstybiniu darzeliu, galiu palyginti, kad valstybiniam, bent jau musu, niekas tu vaiku nemyluoja, neglebesciuoja, santykis - dalykiskas, o pas Jolita toks seimyniskas, siltas. Mano vaikas ( i valstybini einam nuo sausio) kasdien klausia: kada vaziuosim pas Jolita. Geresnio ivertinimo ir but negali. Kai mano dukryte vardija ka myli, Jolita ir Martyna visada sitam sarase ir net auksciau uz senelius ax.gif

O del gyvunu... As tai tik dziaugiuosi, kad vaikas turi galimybe matyti, glostyti gyvunelius kasdien, nes namie neturime jokio gyvuno. O gyvuneliais gi reikia rupintis, priziuret, mano akim tai tik sio darzelio pliusas, kad jie turi savo gyvuneliu kampeli ( aisku, jei yra alergijos ir pan., tai jau atskira kalba).

Visuomet zavejausi Jolitos iniciatyvumu, kurybingumu. Kad ir tos visos ekskursijos... Juk galetu sau ramiai su vaikais namuose tupet, bet ne... Susigalvoja sau papildomo darbo, atsakomybes, islaidu. Ir tik tam, kad musu vaikams butu idomiau, kad jie tobuletu.

Nuejus i valstybini darzeli aukletojos vis klausinejo kas iki tol lavino vaika, nes issiskiria is viso burio bendraamziu, naujam darzeli is karto pritapo, nebuvo ne dienos adaptacinio periodo, vaikas drasus, reiskia savo nuomone, smalsus, moka elgtis su kitais vaikais. Idomu ar taip butu jei ant vaiku butu rekiama, neleidziama zaisti su zaislais, neskaitomos knygos. Net kraujas uzverda tokias nesamones skaitant verysad.gif
Antra dukryte uz metu irgi prades eiti i si darzeli, todel galesiu ramiai grizti i darbus zinodama, kad mano vaikas bus gerose rankose.

Linkiu Jolitai sekmes ir kantrybes tikrai sunkiame darbe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zojaa @ 2013 02 05, 12:09)

Nuejus i valstybini darzeli aukletojos vis klausinejo kas iki tol lavino vaika, nes issiskiria is viso burio bendraamziu, naujam darzeli is karto pritapo, nebuvo ne dienos adaptacinio periodo, vaikas drasus, reiskia savo nuomone, smalsus, moka elgtis su kitais vaikais. Idomu ar taip butu jei ant vaiku butu rekiama, neleidziama zaisti su zaislais, neskaitomos knygos. Net kraujas uzverda  tokias nesamones skaitant :v



as irgi sulaukiau daug tokiu paciu klausimu valstybiniame darzelyje. Vaikas atejo savarankiskas, bendraujantis, pats susitvarko pas save. Manau, kad prie to prisidejo ir Jolita.
Atsakyti
[quote=missC,2013 02 05, 12:13]
[quote=zojaa,2013 02 05, 12:09]

as irgi sulaukiau daug tokiu paciu klausimu valstybiniame darzelyje. Vaikas atejo savarankiskas, bendraujantis, pats susitvarko pas save. Manau, kad prie to prisidejo ir Jolita.
[/quote]

Vienareiksmiskai, labai prisidejo thumbup.gif
Atsakyti
Pranešimas visiems tiems, kurie domėjosi šiuo darželiu, ir tiems, kurie jau yra užsirašę pas Jolitą ateityje vesti savo vaikučius, ir tiems, kurie dar pagalvos:

GEROS NAUJIENOS!

Nuo rytojaus duris atveria vaikų dienos priežiūros centras VšĮ "Jolitos darželis".


Atsinaujinęs, gavęs reikiamus higienos leidimus.


user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onuliux: 11 vasario 2013 - 18:11
QUOTE(Onuliux @ 2013 02 11, 19:09)
Pranešimas visiems tiems, kurie domėjosi šiuo darželiu, ir tiems, kurie jau yra užsirašę pas Jolitą ateityje vesti savo vaikučius, ir tiems, kurie dar pagalvos:

GEROS NAUJIENOS!

Nuo rytojaus duris atveria vaikų dienos priežiūros centras VšĮ "Jolitos darželis".


Atsinaujinęs, gavęs reikiamus higienos leidimus.
user posted image

o kaina keisis?ir ar vieta napasikeite, nes raso laisves pr? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inaja: 11 vasario 2013 - 18:28
QUOTE(inaja @ 2013 02 11, 19:25)
o kaina keisis?ir ar vieta napasikeite, nes raso laisves pr?

* registruota vienu adresu, o veikla vykdoma S.Stanevičiaus g. 93 Vilniuje.
* Del kainos sunku pasakyti, kol kas dar vyksta skaičiavimai. Mažiau tikrai nebus, o vat į kitą pusę nesinorėtų spėlioti, geriau kai konkrečiai bus aišku

Daugiau informacijos galėsite gauti
parašę el.paštu: auklytejolita@manopastas.lt
arba
paskambinę mob.nr. 8-685-13931.
Atsakyti
Visai įdomiai praleidau laiką skaitydama šią temą smile.gif
Jolitos darželį lankėmė nuo 2009 rugsėjo iki 2010 rugsėjo. Dukrytei buvo 1.1 metų, kai atėjome pirmą kartą.
Aišku perėjus i valstybinį darželį mus pasitiko tikrai taip pat nuostabios auklėtojos (darželis Sveikuolis), bet Jolitą bei jos nuostabią šeimą, įskaitant šuniuką, prisimenu iki šiol. Nuostabesnės auklytės savo vienerių metukų mažylei palinkėti tikrai negalėčiau 4u.gif
Nors, pradėjus lankyti darželį, pradėjome ir sirgti, tačiau nors ir turėjau finansinę galimybę palikti vaiką namuose su auklę, kai tik pasveikdavom, iš kart keliavom į Jolitos darželį.
Aišku dėl savarankiškumo nieko gero pasakyti negaliu - nieko mes ten daug neišmokom, ir su pilniausiu pampersu ne vieną kartą teko ja atsiimti vakare blush2.gif , bet tai yra tooookios smulkmenos palyginus su gera nuotaika, noru eiti į darželį ir t.t. Ai, taip - išmokom sėstis ant puodo ir atpratom nuo čiulptuko thumbup.gif thumbup.gif
Jau vien tai visai dienai pakeldavo nuotaiką, kad atėjus ryte, beveik kiekvieną kartą Jolitą sėdėdavo ant grindų, o vaikučiai sėdėdavo jai ant kelių!!! Mano dukrelė, kai aš ją nurengdavau, iškarto bėgdavo užimti ant jos kelių laisvą vietelę ir labai sunerimdavo, jeigu ten vietos nebuvo. Jolita niekada nekalbėjo su vaikais iš Aukšto - visada tik kaip su lygiais sau. Tas pats buvo ir kai atsiimdavom vaikus - mažyliai gi nerimauja, kai ateina tėveliai, vis laukia savojo, tai Jolita su visais nuolat sėdėdavo ant grindų lotuliukas.gif
Galiu parašyti labai daug apie ją, apie tai kaip mes gyvenome tuos metus... Ir tikrai tai butų vien geri žodžiai...
Labai džiaugiosi, kad jos veikla išplito ir linkiu jai ir jos nuostabiai šeimai Didelės Sėkmės!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalyte4: 16 vasario 2013 - 21:55