Įkraunama...
Įkraunama...

Namudinis darželis Šeškinėje

Sveiki, mamytės ir tėveliai.
Kadangi į valdišką darželį pakliūti daug šansų neturime, dairomės privataus darželio. Gal yra lankančių Jolitos darželį? Pasidalinkite savo įspūdžiais.
Atsakyti
Tiesa pasakius nusivyliau tiek visų išgirta Jolita... Auklėtoja Eglė mažiukų tikrai faina, o Jolita pasirodė šalta, pragmatiška ties tuo su kuriais verta palaikyti santykius, o kuriais ne, net sakyčiau šiek tiek sužvaigždėjus. Bet gal čia mums taip pasisekė. Paskutiniu metu nesisveikina, vaikui priėjus ir net kelis kartus garsiai pasakius "auklėtoja ate!" ji nesureaguoja. Skaudu už vaiką, juk jis tai ją priima kaip artimą. Bet tai čia tik viena kliūvanti smulkmena iš mums kliuvusio sąrašiuko. Gal kitiems naujokams kitaip smile.gif...
Atsakyti
Mielos mamytės, kurių vaikučiai lanko šį daržiuką, prašau pasidalinkite informacija apie darželį:
kokia kaina?
kiek vaikučių grupėse?
kokios auklėtojos?
ar maistas vietoje gaminamas, ar atvežtinis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurmart: 11 vasario 2017 - 10:58
QUOTE(*Rykliukė* @ 2016 05 31, 23:33)
Tiesa pasakius nusivyliau tiek visų išgirta Jolita... Auklėtoja Eglė mažiukų tikrai faina, o Jolita pasirodė šalta, pragmatiška ties tuo su kuriais verta palaikyti santykius, o kuriais ne, net sakyčiau šiek tiek sužvaigždėjus. Bet gal čia mums taip pasisekė. Paskutiniu metu nesisveikina, vaikui priėjus ir net kelis kartus garsiai pasakius "auklėtoja ate!" ji nesureaguoja. Skaudu už vaiką, juk jis tai ją priima kaip artimą. Bet tai čia tik viena kliūvanti smulkmena iš mums kliuvusio sąrašiuko. Gal kitiems naujokams kitaip smile.gif...



Pritariu šimtą procentų!!!!!
Papildyta:
QUOTE(Aurmart @ 2017 02 11, 12:58)
Mielos mamytės, kurių vaikučiai lanko šį daržiuką, prašau pasidalinkite informacija apie darželį:
kokia kaina?
kiek vaikučių grupėse?
kokios auklėtojos?
ar maistas vietoje gaminamas, ar atvežtinis?



Jei apie Jolitos darželį, tai niekam jo nerekomenduočiau !!!!! Padarėme didžiausią klaidą, kai nusprendėme ten vesti savo vaiką!
Atsakyti
QUOTE(Deimmi @ 2017 02 27, 16:18)
Pritariu šimtą procentų!!!!!
Papildyta:
Jei apie Jolitos darželį, tai niekam jo nerekomenduočiau !!!!!  Padarėme didžiausią klaidą, kai nusprendėme ten vesti savo vaiką!


Priklausomai, su kokiu tikslu ateinat i darzeli smile.gif Dukryte lanko si darzeli jau kelis metus, tai galiu tik gerus zodzius pasakyti, tiek ugdymo klausimais, tiek aukletoju atsidavimu, tiek meile vaikams. Begale ivairiu ekskursiju (keliavo po visa Lietuva), edukaciniu veiklu, idomiu nebanaliu uzduociu, ir zinoma pilietiskumo ugdymas. Tikriausiai, matete per TV kaip vaikai dalino praeiviams sausainius per Kaledas? Arba, jei buvote vasario 16 prie prezidenturos, tikriausiai esate gave trispalve sirdute - visa tai Jolitos darzelio aukletiniai smile.gif Abejoju, kad zmogus "arogantiskas, pasikeles" ir visoks toks nemylintis vaikus sugalvotu ir svarbiausia igyvendintu tiek sumanymu, dirbtu virsvalandzius, o jau kaip vaikai myli si darzeli, vakare iskrapstyti sunku biggrin.gif Vasara, ziema - vaikai eina i miska, mokosi atpazinti gyvunu pedsakus, palieka maisto pauksteliams, pavasari dalyvauja "darom" anksciau uz visa Lietuva, Jau neklabu apie pyragu, sausainiu kepima, ana vasara saltibarscius patys dare, ir valge. Nezinau nei vieno darzelio, kur sitiek idomios veiklos butu vaikams.

As visiems rekomenduoju si darzeli, jei tektu rinktis dar karta, be laselio abejones pasirinkciau vel smile.gif Dukryte laiminga, o ko dar reikia tevams?
Atsakyti

Lankom Jolitos darzeli jau ne pirmus metus. Anksciau lanke vyresnelis (kruopsciai rinkome darzeli anuomet), kai atejo laikas jauneliui - net klausimu neliko kur vest. Draugems drasiai rekomenduociau si darzeli. Sunus labai noriai i ji eina, tad tai ir geriausias irodymas. Ugdo vaiku smalsuma, meile aplinkai, gamtai, Lietuvai; kiek idomiausios veiklos turi vaikai!  Galu gale nezinau nei vieno kito darzelio, kuris taip ugdytu socialini atsakinguma. Jokiu priekaistu, tik pagyrimai! 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geliuke: 11 balandžio 2017 - 05:57
Sveikos visos ir visi!
Mes taip pat jau senokai lankome Jolitos darželį ir net ne vienas vaikutis ten, o tuoj bus visi trys. Visiems rekomenduojame, visiems ir rekomenduosime. Šilta, labai draugiška aplinka. Jolita priima, išlydi, visada pasėdi šalia ir pasikalba. Kiek turėjome su augančiais ir besimokančiais sūnumis kokių problemyčių, visuomet jas konstruktyviai apsręsdavome su Jolita ir visos jos išsispręsdavo puikiai. Vaikai labai laimingi, po kelių dienų atostogų visada laukia, kada galės grįžti į darželį. Puiki vieta augti!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jille: 11 balandžio 2017 - 07:25
QUOTE(Moberg @ 2017 04 11, 19:14)

Sveiki. Apie Jolitos darzeli pirma karta isgirdau kieme, klausinedama mamu, koki darzeli zada rinktis vaikuciui. Viena mama patare paskaityti Supermamu klube apie Jolitos darzeli. Paskaiciau atsiliepimus, patiko, ir siame darzelyje musu sunus jau ketvirtus metus :-) Taigi patirti turime nemaza ir galime atsakyti i daugeli klausimu :-) Del kainos nerasysiu, nezinau, ar turime teise skelbti tokia informacija... Ji yra nedidele, palyginus su kitais privaciais darzeliais. Nustebciau, jei kazkur yra pigiau. Vaiku skaicius apie 20. Aukletojos siuo metu dvi. Yra buve ir keturios, ir trys. Bet nepasakyciau, kad del aukletoju skaiciaus kazkas buvo kitaip. Ar buvo keturios aukletojos, ar dvi, vaikas visuomet priziuretas, pamaitintas, visuomet buvo ir yra daug ekskursiju, labai daug laiko vaikai buna lauke. Jei yra poreikis, Jolita turi ir pagalbiniu darbuotoju. Maistas visuomet atvezamas. Musu vaikas viska valgo noriai, grizes namo nebuna isalkes. I valstybini darzeli niekuomet net nebandeme patekti, nes jauciame, kad cia musu vaikui gerai. Labiausiai Jolitos darzelis patinka del vaiku uzimtumo, vaikai cia niekuomet nenuobodziauja ir nuolat tobuleja. Tik teveliams reikia suprasti, kad stebuklingu darzeliu nebuna, kad bet koki darzeli pradejus lankyti, buna adaptacijos periodas ir vaikuciui, ir teveliams. Musu sunus pradejo lankyti darzeli, budamas metuku ir triju menesiu. Taigi perejome nuo mazuju grupes iki vyresniuju. Pradzioje buvo labai sunku - vaikas pradejo sirgti, verkdavo, nenoredavo likti. Tada ir as pykau ant Jolitos, kad kazka turbut daro ne taip. Tik sugebejau susivaldyti ir savo pykcio neislieti. Vaikas adaptavosi, ligos baigesi, ir pradejome matyti visus sio darzelio pliusus. Bet pastebejome, kad kai kurie teveliai neislaukia adaptacijos pabaigos ir pradeda konfliktuoti. Turbut tuomet ir atsiranda neigiamu atsiliepimu... Musu vaikui iki mokyklos dar pora metu, bet I joki kita darzeli neketiname eiti ;-)
Atsakyti
Mano sūnelis taip pat lanko Jolitos darželį. Rudenį po ilgo laukimo pagaliau gavome valdišką darželį ir turėjome galimybę pataupyti, bet ką Jūs manot - sūnelis tvirtai pareiškė, kad jis ir toliau nori lankyti tik Jolitos darželį. Tėvams tai pats tikriausias įrodymas, kad vaikui ten gera ir abejonių, kokį darželį lankyti, neliko smile.gif Iš tikrųjų labai noriai eina...net tuo metu, kai turiu laisvą dieną, jis mane ragina kuo greičiau vesti į darželį, nes ten jam smagu ;) Labai džiaugiuosi, kad ten tiek daug edukacinės, pažintinės veiklos, maisto gamybos pamokėlių, kai vaikai patys gamina maistą (patys minko tešlą, kočioja, pjausto, plaka) ir vėliau smaguriauja, o kai pasidaro šilčiau- kiaurą dieną būna lauke: ne tik žaidžia, bet ir išsinešę stalus piešia ir net valgo lauke. Jau nekalbu apie ekskursijas vietoje ar tolimesnes išvykas. Kai pagalvoju, aš pati net ne visur esu buvusi, kur buvo mano vaikas smile.gif O dėl maisto - tai šiais metais buvo pakeistas tiekėjas ir meniu, mano nuomone, ženkliai pagerėjo, pasidarė įvairesnis, taip pat pagal galimybes atsižvelgia ir į specifinius poreikius, jeigu tokių yra . Tad mano nuomonė apie šį darželį pati geriausia smile.gif
Atsakyti

Labai ilgai galvojau ar apskritai rašyti kažką apie šį darželį, bet pamačius jog tiek daug teigiamų atsiliepimų, pamaniau reikia pasisakyti ir mums. Tegul kiti tėveliai pamato ir kitą šio darželio pusę. Šiuo metu jo nelankome (pagaliau gavome valstybinį), todėl turime su kuo lyginti. Pačioje pradžioje Jolita buvo maloni ir viskas kaip ir buvo gerai. Vėliau bendravimas šalo (nors visuomet su puikia nuotaika atvesdavau ir pasiimdavau vaiką), stengiausi pasidomėti ne tik vaiko diena darželyje, bet ir auklėtojomis, kaip joms sekasi, palaikyti draugišką santykį. Tačiau turbūt mūsų šeima Jolitai buvo "neparanki", jokios naudos iš mūsų. Pastebėjau, kad ir su mažyle elgiasi gana grubiai, bendrauti nenori, mažai kreipia į ją dėmesio. Apie vaiką gaudavau beveik tik neigiamą informaciją. Vaikas nuolat plėšdavosi iš darželio namo (šiuo metu iš valstybinio reikia gerokai paprašyti, kad eitų namo). Daug kas giria, kad daug ekskursijų, tačiau mažieji į jas nevažiuoja ir yra paliekami su kažkokia retai ateinančia moterimi arba Jolitos VYRU. Gavau šoką tai pamačiusi, visos auklėtojos išvažiavusios su didžiaisiais. Ir tai nebuvo vienetinis atvejis. Vaikučiai kurie daro ant puoduko, sodinami bendroje virtuvės-žaidimų zonoje, jokio privatumo intymiam reikalui. Dėl vaikučių su sauskelnėmis irgi panaši situacija. Vaikas visuomet būdavo purvinomis rankytėmis. Abejoju, kad plaudavo bent prieš valgymą arba po lauko. Sakote daug edukacinių užsiėmimų? Didesniems - taip, mažyliai nėra pakankamai lavinami. Per visą lankymo laikotarpį gavome vos kelis vaiko darbelius. Didesniems turint kokią veiklą - mažieji tiesiog vaikštinėja aplinkui ir tiek, turi patys ką nors veikti. Iš esmės susidarė įspūdis, kad darželis daugiau orientuotas į vyresniuosius. Prieš pradedant lankyti darželį aiškino, kad mažieji ir didieji vaikai praktiškai tik valgo ir eina į lauką kartu, o realybėje visi vaikai vienoje toje svetainėje visą dieną būdavo. Priimamų vaikų skaičius yra per didelis auklėtojų skaičiui. Tik įdomu ar institucijos tokį "pasipinigavimą" kontroliuoja. Liūdniausia, kad mums išeinant iš darželio net nebuvo atsisveikinta. Man dar nebaigus sakyti sakinio Jolita apsisuko ir nuėjo į vidų. Neatsisveikino nei su mumis, nei su mažyle. Tai galutinai parodė koks ji žmogus yra iš tikrųjų.

Atsakyti
Visur yra pliusų ir minusų, neįmanoma rasti tobulos vietos. Kiekvienas darželis, mokykla, auklė ar net šeima turės savų aplinkybių, bėdų, nepateisintų lūkesčių ar panašiai. Bet aš nepritariu aukščiau esančiam įrašui.

Mano vaikas taip pat lankė šį darželį ir ne porą mėnesių, o šešis metus. Taip, buvo ir nepasitenkinimų, ir nusivylimų. Bet all in all mūsų vaikas buvimą (išaugimą) pas Jolitą prisimena, kaip savo geriausią, įdomiausią, pilną nuotykių laiką. Ką reiškia neplautos rankos, ar sėdėjimas ant puodo būnant dviejų/trejų svetainėje be privatumo? Kas per subtilus privatumas reikalingas dvimečiui/trimečiui? Žmonės myli vaikus, užsiima ir lavina pagal savo galimybes už priimtina kainą. Jeigu jums netinka, visada galite eiti kitur. Nėra nei įsipareigojimų, nei atsakomybės.

Nereikia įsivaizduoti, kad kažkas jūsų vaiku pasirūpins geriau negu jūs.

Normalus, geras darželis. Ir svarbiausia - kalbėtis.
Atsakyti

Visų 100% pritariu Jūsų išsakytai nuomonei👌Ten ne darželis, o tik daugiausiai gali būti dienos centru. Dukra lankė šį darželį, tai tokių dalykų sužinojome apie šį darželį, apie jame dirbančius žmones,visą aplinką ir ect. Tokie darželiai kaip "Jolitos darželis" išvis neturi egzistuoti! "Nuostabioji Jolita" didžioji melagė (tarkim viena situacija: ji visada vakare prieš ateinant tevams pati būdavo,kai paklausdavau kaip sekesi vaikui, ką veikė, tai ji visada pasakydavo kad puikiai, zaidė, šoko,valgė puikiai. O iš tiesų  patikimi šaltiniai pasakė, kad ji visada tą pati sako,nors iš tiesų tas vaikas nei valgė, verkė vienas kamputyje, buvo piktas ir ect. ). Kad nuoširdžiai pasakytų kaip iš tiesų vaikai jaučiasi,is jos to niekada tevai nesulauks. Ji ten tik imituoja kad dirba,iš tiesų tik 2 aukletojos dirba ant 34 vaikų, ir jos neturi nei viena auklėtojos kvalifikacijos,pati Jolita taip pat neturi. Vienu zodžiu savamoksliu darzelis. Vaikai is vis neparuosiami į mokyklą, nes niekas ju ten nemoko. Iš gobšumo vis didina vaikų skaičių. Teikia kad grupes nesujungtos, tai netiesa. Jos sujungtos, ir didziaja dienos dalį, dazniausiai visa jie 34 vaikai praleidzia tame viename zaidimu kambarelyje. Mat ponia Jolita su savo šeima gyvena tame darželyje, ten visokio plauko žmones po ta darzelį vaikstineja, ji ir jos visa seima valgo darzelio vaikuciams užsakyta maista. Gėda už tokį darzelį!

Atsakyti