
zinoma nusipirkti saldumynu parduotuvese galima,bet ir kaina ju,gal kas namuose gaminate tokias dovanas is sokolado?kaip gulbe,batas,krepsiukai,saldainiai,ir t.t.viska ir neisvardinsi,pasidalinkite savo patirtimi,gaminimu,kur galima butu rasti idomiu sokoladui lieti formu
paroda sokoladine

Laba diena. Pati nieko imantraus nesu darius (ivairiausi saldainiai, sirdutes valenino dienos proga), bet kazka sudetingesnio naminem salygom turbut nelabai ka ir padarysi. Bent as nemaciau speciauliu liejimo formu, nebent gal siustis is kazkur. Bet sokoladines firureles labai grazu
. Ideju is cia galima pasisemt cia

QUOTE(Masiania* @ 2012 04 14, 08:59)
Laba diena. Pati nieko imantraus nesu darius (ivairiausi saldainiai, sirdutes valenino dienos proga), bet kazka sudetingesnio naminem salygom turbut nelabai ka ir padarysi. Bent as nemaciau speciauliu liejimo formu, nebent gal siustis is kazkur. Bet sokoladines firureles labai grazu
. Ideju is cia galima pasisemt cia

sveikute ,taip yra ir ranku darbo figureliu,bet kitos kiek matau lietos su formelem,bet kur ju gauti ?vat kur klausimas....

sokoladiniu formeliu
yra grozio bet ne visas dar kuri galima padaryt is sokolado
Namų sąlygomis taip pat galima pasidaryti-tam labai tinka silikoninės formelės, pvz. ledukams šaldyti

Šokoladiniai saldainiai su vyšnio džemo ir migdolų riešutų įdaru



reikės:
* mini formelių ( pvz. tinka ir skirti ledukams)
* teptuko
* 200 g + - gero konditerinio šokolado
* 100 g vyšnių uogienės
* 2 valg. š. saldinto kondensuoto pieno
* migdolo riešutų be odelės
šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sumeskite į indą, įstatytą į kitą (didesnį) indą su verdančiu vandeniu - taip šokoladas gan greitai išsilydys ir neprikeps prie dugno. Tada, kai šokoladas pilnai išsilydęs, imkite formeles ir jų vidines sieneles gerai ištepkite skystu šokoladu teptuko pagalba. Nepagailėkite šokolado tiek šonams, kiek dugnui - kad vėliau sukrautas įdaras neišbėgtų
Ištepę formeles skystu šokoladu, trumpam palaikykite jas šaltai ( pvz. pastatykite šaldytuve, bet prieš tai rekomenduoju palikti kambario temperatūroje, kad atvėstų)
Tuo metu vyšnių uogienę gerai pertrinkite blenderio pagalba, kad gautųsi vienalytė masė; į ją įdėkite porą šaukštų saldinto kondensuoto pieno ir gerai išmaišykite iki vientisumo. Palikite šaltai.
Paruoškite migdolų riešutus - juos keletą kartų apipilkite verdančiu vandeniu - taip lengvai nuimsite jų odelę
Dabar galite ištraukti formeles iš šaldytuvo, į kiekvieną iš jų įdėkite po migdolą be odelės ir paruošto vyšnių-kond. pieno įdaro. Ant viršaus nepagailėkite paskutinio šokolado sluoksnio. Ir vėl pastatykite šaltai
Skanaus



reikės:
* mini formelių ( pvz. tinka ir skirti ledukams)
* teptuko
* 200 g + - gero konditerinio šokolado
* 100 g vyšnių uogienės
* 2 valg. š. saldinto kondensuoto pieno
* migdolo riešutų be odelės
šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sumeskite į indą, įstatytą į kitą (didesnį) indą su verdančiu vandeniu - taip šokoladas gan greitai išsilydys ir neprikeps prie dugno. Tada, kai šokoladas pilnai išsilydęs, imkite formeles ir jų vidines sieneles gerai ištepkite skystu šokoladu teptuko pagalba. Nepagailėkite šokolado tiek šonams, kiek dugnui - kad vėliau sukrautas įdaras neišbėgtų

Ištepę formeles skystu šokoladu, trumpam palaikykite jas šaltai ( pvz. pastatykite šaldytuve, bet prieš tai rekomenduoju palikti kambario temperatūroje, kad atvėstų)
Tuo metu vyšnių uogienę gerai pertrinkite blenderio pagalba, kad gautųsi vienalytė masė; į ją įdėkite porą šaukštų saldinto kondensuoto pieno ir gerai išmaišykite iki vientisumo. Palikite šaltai.
Paruoškite migdolų riešutus - juos keletą kartų apipilkite verdančiu vandeniu - taip lengvai nuimsite jų odelę

Dabar galite ištraukti formeles iš šaldytuvo, į kiekvieną iš jų įdėkite po migdolą be odelės ir paruošto vyšnių-kond. pieno įdaro. Ant viršaus nepagailėkite paskutinio šokolado sluoksnio. Ir vėl pastatykite šaltai

Skanaus

o šiandien iš vis nerealų naminį šokoladą pasigaminau !
ir kas svarbiausia - jis be jokių priedų ir puikiai tinka dietos besilaikantiems ar sveiką mitybą propaguojantiems smaližiams


štai, mano sveikas kokoso šokoladas ir iš jo pagaminti šokoladiniai saldainiai
Traškūs kokoso šokolado saldainiai su Chia


* 200 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. kakavos (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 2 valg.š. Chia sėklų (galima nedėti visai arba keisti į lino sėklas)
saldumo mėgėjams + 1 šaukštas natūralaus medaus
* silikoninių formelių saldainiams ( tinkamos ir ledukams)
gaminimo eiga:
1. Kokoso drožles ir Chia sėklas suberti į smulkintuvą ir malti iki skysto baltos konsistencijos (protarpiais daryti pertraukas, kad smulkintuvas neperkaistų) Užtruksite vos ~ 10-15 min.
2. Suberti kakavą ir dar kartą gerai pamalti - konsistencija iš vis suskystėja ir ją bus lengva supilstyti į formeles.
2.2. Jei nuspręsite pasaldinti ir įdėsite šaukštą medaus, nuo jo skysta masė akimirskiu pavirs kietesne, primenančia minkštą plastiliną - tiesiog tokią masę kabinkite šaukšteliu ir įspauskite į formeles.
3. Į silikonines formeles supilti kokoso šokolado masę, pastatyti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, kad sustingtų.
4. Laikyti šaltai.
Skanaus

Traškūs kokoso šokolado saldainiai su Chia


* 200 g kokoso drožlių
* 1 valg. š. kakavos (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 2 valg.š. Chia sėklų (galima nedėti visai arba keisti į lino sėklas)
saldumo mėgėjams + 1 šaukštas natūralaus medaus
* silikoninių formelių saldainiams ( tinkamos ir ledukams)
gaminimo eiga:
1. Kokoso drožles ir Chia sėklas suberti į smulkintuvą ir malti iki skysto baltos konsistencijos (protarpiais daryti pertraukas, kad smulkintuvas neperkaistų) Užtruksite vos ~ 10-15 min.

2. Suberti kakavą ir dar kartą gerai pamalti - konsistencija iš vis suskystėja ir ją bus lengva supilstyti į formeles.
2.2. Jei nuspręsite pasaldinti ir įdėsite šaukštą medaus, nuo jo skysta masė akimirskiu pavirs kietesne, primenančia minkštą plastiliną - tiesiog tokią masę kabinkite šaukšteliu ir įspauskite į formeles.
3. Į silikonines formeles supilti kokoso šokolado masę, pastatyti į šaldytuvą ir palikti kelioms valandoms, kad sustingtų.
4. Laikyti šaltai.
Skanaus

dariau pagal sita.
l skaniai gavosi(kokoso aliejus, kakava, datules)
aukštos kokybės kakavos arba kerobo , 1/4 puodelio kokoso aliejaus, 1/4 puodelio kakavos sviesto (nebūtinai), 1/5 puodelio saldiklio (agavų sirupo arba medaus arba datulių trintų arba galima visai be jo apsieiti jei mėgstat kartų
. Proporcijos apytikrės, nes gaminant niekad nematuoju, visad gaunasi skirtingai
Aš dar beriu žiupsnelį himalajų druskos, saldžiuose dalykuose ji padeda ryškiau atsiskleisti skoniui. Taip pat galime skaninti įvairiais riešutais, priedais, razinomis, kitais džiovintais vaisiais, arba kaip kad čia, nuotraukoje - kokosų drožlėmis.
Visus ingredientus šildome maišant vandens vonelėje, pilame į formeles, šauname į kamerą ir laižome pirštukus
Taip, taip - šokoladas tikrai tirpsta greičiau nei įprastas, visom prasmėm, todėl aš jį laikau šaldytuve 
Skanios, saldžios dienos
saltinis:
http://1specialday.b.../sokoladas.html
l skaniai gavosi(kokoso aliejus, kakava, datules)
aukštos kokybės kakavos arba kerobo , 1/4 puodelio kokoso aliejaus, 1/4 puodelio kakavos sviesto (nebūtinai), 1/5 puodelio saldiklio (agavų sirupo arba medaus arba datulių trintų arba galima visai be jo apsieiti jei mėgstat kartų


Visus ingredientus šildome maišant vandens vonelėje, pilame į formeles, šauname į kamerą ir laižome pirštukus


Skanios, saldžios dienos

saltinis:
http://1specialday.b.../sokoladas.html