Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma įsigyti būstą be paskolos?

QUOTE(pinkrose @ 2011 12 15, 22:22)
baisu, kai taip galvoja zmonės doh.gif 

o man baisesnis jusu poziuris... rolleyes.gif Ne tik sioje temoje, visas bendrai Pinigineje paemus rolleyes.gif kur vejas papucia, ten ir linkstat... rolleyes.gif o taupymo rezultatu kaip ner, taip ner rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2011 12 15, 22:22)
baisu, kai taip galvoja zmonės doh.gif  o jeigu jūs neteksi darbo ir pajamos bus 1000lt, kaip jūs paskolą mokėsit doh.gif ir apskritai koks tikslas gyvent ne pagal kišenę ir savo galimybes doh.gif kam mokėti palūkanas tiek metų jeigu jūsų  pajamos 5000lt/mėn. man čia logikos jokios nėra. toks vaizas, kad atėjot pasigyrėt, kad labai daug uždirbat ir tiek g.gif

Na, kiekvienas renkasi pagal savo norus. Aš irgi su tokiu atlyginimu būč ėmus paskolą 10 metų, netruks jie prabėgt, o tada jau turėti SAVO būstą, kažkiek pasitaupius - keisti jį į didesnį ir pan. Yra tiesos INGirJANG žodžiuose, kad reikia gyventi čia ir dabar. Tik aš dažnai nesuprantu priešpastatomos situacijos "o jei tapsit invalidais ar be darbo?" Taip, tikimybė visad yra, bet negalima statyti savo planų ir svajonių ant baimių ir "o jeigu" pagrindų. Juk kiekvienas kuriam ateitį galvodami, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 15 gruodžio 2011 - 22:32
QUOTE(pinkrose @ 2011 12 15, 23:22)
baisu, kai taip galvoja zmonės doh.gif  o jeigu jūs neteksi darbo ir pajamos bus 1000lt, kaip jūs paskolą mokėsit doh.gif ir apskritai koks tikslas gyvent ne pagal kišenę ir savo galimybes doh.gif kam mokėti palūkanas tiek metų jeigu jūsų  pajamos 5000lt/mėn. man čia logikos jokios nėra. toks vaizas, kad atėjot pasigyrėt, kad labai daug uždirbat ir tiek g.gif

Kas būtų jeigu būtų....Ar jūs galvojate, kad ties invalido vežimėliu baigiasi gyvenimas???????????????????????????????????????????????????????????
Gal aš jau dabar sėdžiu vežimėlyje doh.gif Ar jūs galvojate kad invalidai negali dirbti ir užisidirbti?????????????????????????????????????????????????????
Mes uždirbame vidutinius atlyginimus, ir netgi labai mažus, nes ten kur aš dirbu, algos prasideda nuo 4000 lt smile.gif

Kiekvienas dėliojasi savo gyvenimo prioritetus. Mano gyvenimo prioritetai:
1. Laimingas vaikas - o mano vaikas laimingas tada kai šoka, dalyvauja konkursuose, laimi medalius ir taures. Pramoginiai šokiai kainuoja labai brangiai.
2. Keliones. Be jų neįsivaizduoju savo gyvenimo. Netolimoje ateityje laukia Kroatija, o tolimesnėje- Gruzija. Na o svajonese N.Zelandija....
3. Maistas, dar gyvenime neragavau austrių su šampanu, žadame išbandyti per naujus metus. tongue.gif
4. Aktyvus laisvalaikis, kinas, teatras, baletas, SPA, slidinėjimas.

Būstas...na jis gal man 100-ojoje vietoje biggrin.gif

Na ir žinoma kiekvieną mėnesį atisdedame kažkokią sumą pinigėliu, bet tik ne būstui, gal vaikų mokslams, gal šiaip senatvėje važiuosime gyventi į Tailandą, kur šilta ir pragyvenimo išlaidos labai mažos.

Nežinau, kodėl žmonės taip sureikšmina būsta... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo INGirJANG: 16 gruodžio 2011 - 10:04
INGirJANG, man suprantamas jūsų požiūris, viskas gerai, bet tema ne apie gyvenimo vertybes ar prioritetus, o ar įmanoma susitaupyti būstui.
Atsakyti
Aš kaip tas neviernas Tamošius, kol nepamatysiu gyvai nors vieno šiais laikias iš vidutinės statistinės (ten 2 su trupučiu tūkstančio, jei gerai pamenu) algos susitaupiusį padoriai atrodančiam būstui nors mažam rajono centre - tada pasakysiu taip tai įmanoma. Kol kas tokių pavyzdžių neturiu schmoll.gif
Atsakyti
Vien tik iš biudžetinio atlyginimo ir be jokios absoliučiai paskolos nelabai įsivaziduoju g.gif Bent jau nepažįstu tokių žmonių iš savo aplinkos... unsure.gif

Sutrumpinau žinutę, nes toliau nebe į temą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raudoni bateliai: 16 gruodžio 2011 - 12:07
Na tikrai vidutinis atlyginimas pas mus toks kad imanoma patenkinti tik butiniausius poreikius, ka jau kalbeti apie taupymus. Mano galva jei nera kur gyventi tai geriau gyventi savam bute su paskola dabar, nei gyventi nuomojamame bute ir viltingai laukti tos dienos kai galesi ipirkti savo busta. Realiai paskaiciuokim, jei busto nuoma 300-600lt o paskola 400-800lt tai kas geriau pagal jus moketi pinigus bankui uz savo turta ar moketi pinigus busto seimininkui tik uz gyvenama plota(be jokios garantijos kiek ilgai jame gyvensi). As pasiemiau paskola ir nes bet kuriuo atveju gyventi kazkur reikia, ir mano galva as jau geriau mokesiu bankui uz SAVO busta, nei uz nuoma... smile.gif
Atsakyti
Aš manau, kad viskas yra įmanoma ir susitaupyti būstui iš vidutinės algos, tik yra vienas BET.
Atsakyti
QUOTE(jurgonse @ 2011 12 16, 17:00)
Na tikrai vidutinis atlyginimas pas mus toks kad imanoma patenkinti tik butiniausius poreikius, ka jau kalbeti apie taupymus. Mano galva jei nera kur gyventi tai geriau gyventi savam bute su paskola dabar, nei gyventi nuomojamame bute ir viltingai laukti tos dienos kai galesi ipirkti savo busta. Realiai paskaiciuokim, jei busto nuoma 300-600lt  o paskola  400-800lt tai kas geriau pagal jus moketi pinigus bankui uz savo turta ar moketi pinigus busto seimininkui tik uz gyvenama plota(be jokios garantijos kiek ilgai jame gyvensi). As pasiemiau paskola ir nes bet kuriuo atveju gyventi kazkur reikia, ir mano galva as jau geriau mokesiu bankui uz SAVO busta, nei uz nuoma... smile.gif

savo bus tik tada,kai issimokesite rolleyes.gif gerai parasete,kad reikia realiai paskaiciuoti,tai paskaiciuokit,kiek jus permokesite bankui uz savo busta...tie kurie eme busto paskola 2004-2005 tai islose,nes moka maximum po 500lt ir vargo nemato,o dabar tai baisu,kokios neprotingos bustu kainos ,palukanos ir menesine imoka bei metu skaicius kiek reiks moket paskola doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 12 16, 17:22)
savo bus tik tada,kai issimokesite rolleyes.gif gerai parasete,kad reikia realiai paskaiciuoti,tai paskaiciuokit,kiek jus permokesite bankui uz savo busta...tie kurie eme busto paskola 2004-2005 tai islose,nes moka maximum po 500lt ir vargo nemato,o dabar tai baisu,kokios neprotingos bustu kainos ,palukanos ir menesine imoka bei metu skaicius kiek reiks moket paskola doh.gif

Visiškai teisingai, o tie, kurie pirko 1973, tai dar labiau "sutaupė" wink.gif
Keistas bendrai požiūris - nuomininkui atiduoti visus 600 negaila, o bankui mokant tokią pat paskolą palūkanomis sumokėti šimtą jau baisu. Sąlygos tos pačios, o gyveni juk realiai tau priklausančiame bute, į kurį niekas negali pretenduoti. Atims, jei būsi nemokus? Nuomininkas irgi už dyką nelaikys. Nieko neprarandi - nič nieko.
Aišku, su tokia paskolos įmoka nenusipirksi keturių kambarių buto miesto centre, bet, turbūt, ne apie tokius pirmuosius namus daugelis ir svajoja. Kainos pakritusios, pasirinkimas didelis. Tik noro reikia.
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2011 12 15, 11:49)
taip
ka darysit, jei vyras ar jus neteksit darbo, tamsit invalidais, kuris nors mirs, uzklups kita baisi neganda?

imant paksola busto, as tik su gyvybe sdraudimu tiek savo tiek vyro, sakykim musu paksola mizerna lyginant su tomis kurias zmones eme po 2005 m...
bet gyvybe sdraudimas, draudimas nuo tarumu ir kt negandu padengtu pilnai paskola bei leistu bent metus dar gyventi netekus seimai vieno maitintojo...

protingai besielgiantys zmone svisi taip dare, draudimas ne tam kad sukaupti, taupyti o tam kad butu apsauga max.

QUOTE(Sūpynės @ 2011 12 15, 13:35)
nu tai puikui
visi gyvena kaip nori drinks_cheers.gif

o jus kur gyvenate?
siaip idomu, nes puldinejate visus, bet matyt neatidziai skaiciaunemaciau kur jus gyvenate su vaikais.

dazniausia is oro rasineja zmones be vaiku, kai gali su lagaminais kas met keltis vis i kita rajona nes jie neriristi, arba tiek urie turi tevu butus paliktus, ar tie - kurie pas tevus gyvena.

is oro butai negaunami, tad jei pareme kazkas ir turite buta, jus negalite vertinti tu kurie linke geriau ta 1000lt moketi bankui nei 1000 uz nuoma - bankui mokant, butas bus tavo, po kleiu metu ind. o nuomai moki, bet bet kuriuo atveju gali buti iskeldintas.

QUOTE(solo @ 2011 12 16, 10:23)
INGirJANG, man suprantamas jūsų požiūris, viskas gerai, bet tema ne apie gyvenimo vertybes ar prioritetus, o ar įmanoma susitaupyti būstui.

o man kaip sykis toks poziuris kaip jau auksciau rasiau, gali keliauti, gali visa pasauli ismaisyti bet jei gyveni ne po savo stogu, pas tevus, senelius, nuomojama,,, nu tai nera tavo namai, tai kazkieno, mano galva visu pirma geriau kad ir mazas, bet savas bustas, susitaupyti ar galima, manau sunkiai, nes imu kad ir savo varianta geriausia, alga bendrai imant iki 8000. bustas kainavo 250 000 - atidedant kad ir puse algos reiktu taupyti daugiau nei 5metus.
per ta laika viskas keitesi, kainos butu ir etc. galu gale, kur mes butume gyvene? seima, ne du jauni pacanai smutke susimete kaip dabar dauguma.
ok-5metus mokam nuoma imu dazna varianta nuomos kaina tada svyravo 2k.b vidurkis 800 beveik 50 000 palikciau niekam, tik uz stoga... +remonta daryciausi kad butu imanoma gyventi ir galu gale iseiti tureciau...
o uz tuos pinigus kur nuomininkam moku, ne trecdalis bet siokia tokia dalis bankui jau butu grazinta - tad, manau saukia tik tiek kurie arba gerai nutekeje, ir yra jau paruostas butsas ir etc. ar kiti variantai, o imant paprasta statistini zmogeli, kurio alga vidurkis imkim 2500 i rankas... kazin kaip jis tuos 200 000 schmoll.gif

niekaip...
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2011 12 16, 10:57)
Aš kaip tas neviernas Tamošius, kol nepamatysiu gyvai nors vieno šiais laikias iš vidutinės statistinės (ten 2 su trupučiu tūkstančio, jei gerai pamenu) algos susitaupiusį padoriai atrodančiam būstui nors mažam rajono centre - tada pasakysiu taip tai įmanoma. Kol kas tokių pavyzdžių neturiu  schmoll.gif

Tas buvo imanoma iki kokiu 2003-2004 metu. Zinau dvi seimas, taupiusias ant butu ir juos nusipirkusias be paskolu. Vienu atveju butas kainavo 10.000 doleriu (2 kambariu, senos statybos, virsutinis aukstas; zmona tuomet dirbo parduotuveje, vyras dirbo vairuotoju dideleje imoneje). Tiesa, kur gyveno taupymo laikotarpiu nezinau. Kita pora taupe apie 10m. gyvendami 2 kambariu bute su uosviais. Buta pirko sena, mokejo lyg tai 16.000 doleriu.
Atsakyti