Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma įsigyti būstą be paskolos?

QUOTE(pinkrose @ 2011 12 15, 11:06)
atrodo nelogiška, bet mums buvo taip: aš dirbau per 2 darbus, plius namie dar dirbau. vyras ir dirbo ir mokėsi dar  doh.gif patikėkit nebuvo kada ir kur išleist pinigų, nes tam laiko nebūdavo kažkur tūsytis. tuo metu mūsų poreikiai buvo pavalgyt už busta susimoket ir drabužių turėt. žiauru, bet tokia buvo realybė, kai nuo darbo   tu jau nieko nenori, nori tik pagulėt prieš TV ir kokį filmą pažiūrėt blush2.gif

Tai nesuprantu, kokios buvo PAJAMOS? Tas "dirbau per kelis darbus" nieko nesako gi, jei jau tema tokia, tai ir turi būti pavyzdžiai - alga buvo tokia ir tokia, po tiek metų susitaupėm tiek pinigų. Iš kur atsidėt tuos 3000 per mėnesį? Jei šeimos pajamos apskritai yra tokios? Abu dirbantys. Kelt algų nieks nesiruošia.

Va aš išdėsčiau savo sitauciją. Manau, daugumos lietuvių situacija. 3 darbai, pajamos yra, kokios yra. Trečiam darbo gi neapsiimsi, tam jau laiko neužtektų, o ir pailsėti per savaitę bent 1 dieną reikia.

Kad reikia taupyti, norint kažką turėti - faktas. Tik viena smulkmena - iš ko taupyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 15 gruodžio 2011 - 11:21
QUOTE(solo @ 2011 12 15, 11:14)
Kad reikia taupyti, norint kažką turėti - faktas. Tik viena smulkmena  - iš ko taupyt?

o is ko paskola moketi? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2011 12 15, 11:14)
Tai nesuprantu, kokios buvo PAJAMOS? Tas "dirbau per kelis darbus" nieko nesako gi, jei jau tema tokia, tai ir turi būti pavyzdžiai - alga buvo tokia ir tokia, po tiek metų susitaupėm tiek pinigų. Iš kur atsidėt tuos 3000 per mėnesį? Jei šeimos pajamos apskritai yra tokios? Abu dirbantys. Kelt algų nieks nesiruošia.

Va aš išdėsčiau savo sitauciją. Manau, daugumos lietuvių situacija. 3 darbai, pajamos yra, kokios yra. Trečiam darbo gi neapsiimsi, tam jau laiko neužtektų, o ir pailsėti per savaitę bent 1 dieną reikia.

va ieškojau lapelių atlyginimo, bet tų senų metų nėra tai galiu tik nuo 2000m parašyt kazkur , bijau pameluot bet vienam darbe gavau berods beveik 400lt, kitam nedaugiau 900lt. o kiek namie uždirbau neatsimenu tikrai bet maždaug galiu primest kokius max 300lt. tik nepamirškit kokio kainos buvo tuo metu, poto kilo ir atlyginimai ir kainos tai vėl sunku kažką tiksliai parašyt. bet tuo metu už buto nuomą mokėjom 50lt lotuliukas.gif na ir 5m ir savas būstas išeina thumbup.gif būstas kainavo 10000 dolerių
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2011 12 15, 11:26)
va ieškojau lapelių atlyginimo, bet tų senų metų nėra tai galiu tik nuo 2000m parašyt  kazkur , bijau pameluot bet vienam darbe gavau berods beveik 400lt, kitam nedaugiau 900lt. o kiek namie uždirbau neatsimenu tikrai bet maždaug galiu primest kokius max 300lt. tik nepamirškit kokio kainos buvo tuo metu, poto kilo ir atlyginimai ir kainos tai vėl sunku kažką tiksliai parašyt. bet tuo metu už buto nuomą mokėjom 50lt lotuliukas.gif na ir 5m ir savas būstas išeina thumbup.gif būstas kainavo 10000 dolerių

Nu va, dabar suprantu, bet tai nėr ką lygint ir ekonominės situacijos ir būstų kainos. Tema gi irgi sukurta "šiais laikais". Tai va, sakykim, jūsų tuometinės pajamos yra keliais šimtais didesnės nuo mano dabartinių, plius nuomos kainos yra nuo 300 ir visa kita yra stipriai pasikeitę.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2011 12 15, 11:29)
Nu va, dabar suprantu, bet tai nėr ką lygint ir ekonominės situacijos ir būstų kainos. Tema gi irgi sukurta "šiais laikais". Tai va, sakykim, jūsų tuometinės pajamos yra keliais šimtais didesnės nuo mano dabartinių, plius nuomos kainos yra nuo 300 ir visa kita yra stipriai pasikeitę.

tai aš jums tą ir bandžiau pasakyt mirksiukas.gif kad dabar iš tokių pajamų vos pragyventum, nes ne tik kad nuoma pakilus, bet ir komunaliniai mokesčiai o maistas 2-3kart brangesnis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2011 12 15, 11:25)
o is ko paskola moketi? biggrin.gif

Iš to, kaip išsamiai jums atsakiau, tik tokį klausimą sugebėjote sugalvoti? cool.gif Man gi jūsų pavyzdys buvo įdomus - pajamos , santaupos ir galimybės.

Jei jau neaiškiai kalbėjau prieš tai, atsakysiu ir į šitą klausimą. Turint 3000,- pajamas, sumoki 1000,- paskolai ir gyveni būste, kuris po 10 metų priklausys tau. Analogiškai skaičiuojam - 1000lt atidedi santaupoms (600lt - nuomai, čia jau su komunaliniais), arba daugiau dedi santaupoms, bet tada nebeturi kur gyvent. Taigi, mes metus grubiai turim 15000. Tai jau nesunku padauginti, tai praktiškai po 7 metų galėsi nusipirkt kažkokį būstą. Tik kaip kažkas buvo sakęs - gal po 7 metų gyvenimo kažkur ar su kažkuo bus būstas, bet nebebus MŪSŲ abiejų. Kitas gali gyvent pas uošvius/tėvuys, bet šis variantas nei mums įmanomas, nei tinkamas. Na, kokių dar klausimų turit? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2011 12 15, 11:39)
Na, kokių dar klausimų turit? biggrin.gif

taip
ka darysit, jei vyras ar jus neteksit darbo, tamsit invalidais, kuris nors mirs, uzklups kita baisi neganda?

as jau toks zmogus, neskrajoju padebesiais

10 metu paskola, labai neblogas variantas, toks ir turi but pagal ekonominius desnius

bet tikrai ne taip, kai draugai pajame 30 metu, 35 metams
ir man ziauriai nepatinka, kad reikia moketi bankui
Atsakyti
QUOTE(Sūpynės @ 2011 12 15, 11:49)
taip
ka darysit, jei vyras ar jus neteksit darbo, tamsit invalidais, kuris nors mirs, uzklups kita baisi neganda?

Lygiai tą patį, ką darytume ir neturėdami paskolos - butą parduotumėm ir eitume gyventi ten, kur galėtume, bet ką tai keičia? Dėl to aš šiaip ar taip nebegalėtume taupyt, tad pati situacija nekinta.

Mano požiūris vistiek nekinta - jaunai šeimai būstui susitaupyti neįmanoma.Pagal tai, kokie mokesčiai, koks algų ir kainų santykis - koks dar taupymas, o jei dar ir vaikų yra doh.gif Įmanoma, bet tuo atveju tuos pačius 7 metus (geriausiu atveju) aukoji savo santykius, nepastovumą.

Ir mūsų draugai turi paskolą 40 metų - ir ką, moka po 600/mėn. Turėjo kelias nuomos vietas - paskambino "neplanuotai grįžtu, išsikraustykit", ot gerai gyvent, kai žinai, kad bet gali būt išstumtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 15 gruodžio 2011 - 11:59
QUOTE(solo @ 2011 12 15, 12:54)
Lygiai tą patį, ką darytume ir neturėdami paskolos - butą parduotumėm ir eitume gyventi ten, kur galėtume, bet ką tai keičia?  Dėl to aš šiaip ar taip nebegalėtume taupyt, tad pati situacija nekinta.

Mano požiūris vistiek nekinta - jaunai šeimai būstui susitaupyti neįmanoma.Pagal tai, kokie mokesčiai, koks algų ir kainų santykis - koks dar taupymas,  o jei dar ir vaikų yra  doh.gif  Įmanoma, bet tuo atveju tuos pačius 7 metus (geriausiu atveju) aukoji savo santykius, nepastovumą.

Ir mūsų draugai turi paskolą 40 metų - ir ką, moka po 600/mėn. Turėjo kelias nuomos vietas - paskambino "neplanuotai grįžtu, išsikraustykit",  ot gerai gyvent, kai žinai, kad bet gali būt išstumtas.

Pritariu 100 proc, pas mus ne tik darbo bet ir nuomos rinka iskreipta doh.gif, manau geriau but skolingam bankui 30 metu, iki gyvenimo pabaigos vistiek atiduosi - liks vaikams kazkada ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loja5: 15 gruodžio 2011 - 12:11
nu tai puikui
visi gyvena kaip nori drinks_cheers.gif
Atsakyti
Musu seimos pajamos yra normalios (apie 5000 lt/men) ax.gif Bet mums susitaupyti niekaip nepavyksta blush2.gif Tiksliau pavyksta, bet ne bustui. Taupome dukros pramoginiu sokiu bureliui,suknelems, vasaros kelionei i Kroatija, siaip kiekviena savaitgali kazka aktyviai veikiame, taigi tu pinigu kaip ir nebelieka...
Siuo metu gyvename bute, miestelyje netoli Vilniaus (paskola ememe 40 metu ax.gif mokame tik 300 lt per men.) Labai dziaugiuosi, kad paskola 2004m. ememe pagal galimybes (80 000 lt).
As megstu gyventi cia ir dabar, neisivaizduoju gyvenimo susipaudus, taupant pinigus vien bustui, kurio gali ir nesulaukti (bendradarbes brolis mire 35m,taip gyvenimo ir nepamates, irgi sake dejo skatika prie skatiko savo svajoniu namui...)
Zinoma idealiausia butu kad pajamu uztektu viskam, ir kelionems, ir svajoniu namui, deja gyvenime daznai tenka rinktis. As renkuosi buti cia ir dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(INGirJANG @ 2011 12 15, 18:10)
Musu seimos pajamos yra normalios (apie 5000 lt/men) ax.gif Bet mums susitaupyti niekaip nepavyksta blush2.gif Tiksliau pavyksta, bet ne bustui. Taupome dukros pramoginiu sokiu bureliui,suknelems, vasaros kelionei i Kroatija, siaip kiekviena savaitgali kazka aktyviai veikiame, taigi tu pinigu kaip ir nebelieka...
Siuo metu gyvename bute, miestelyje netoli Vilniaus (paskola ememe 40 metu ax.gif mokame tik 300 lt per men.) Labai dziaugiuosi, kad paskola 2004m. ememe pagal galimybes (80 000 lt).
As megstu gyventi cia ir dabar, neisivaizduoju gyvenimo susipaudus, taupant pinigus vien bustui, kurio gali ir nesulaukti (bendradarbes brolis mire 35m,taip gyvenimo ir nepamates, irgi sake dejo skatika prie skatiko savo svajoniu namui...)
Zinoma idealiausia butu kad pajamu uztektu viskam, ir kelionems, ir svajoniu namui, deja gyvenime daznai tenka rinktis. As renkuosi buti cia ir dabar biggrin.gif

baisu, kai taip galvoja zmonės doh.gif o jeigu jūs neteksi darbo ir pajamos bus 1000lt, kaip jūs paskolą mokėsit doh.gif ir apskritai koks tikslas gyvent ne pagal kišenę ir savo galimybes doh.gif kam mokėti palūkanas tiek metų jeigu jūsų pajamos 5000lt/mėn. man čia logikos jokios nėra. toks vaizas, kad atėjot pasigyrėt, kad labai daug uždirbat ir tiek g.gif
Atsakyti