Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma įsigyti būstą be paskolos?

QUOTE(IngaKo @ 2011 12 19, 08:09)
Ingakalni, tas 1 k. butukas ne musu tebuvo, mes tik turejome jame galimybe gyventi be nuomos mokescio neribota laika, susimokant tik komunalinius mokescius. Jeigu nebutume tureje tokios galimybes, taupymo laikotarpis butu uzsiteses dar kazkuri laika.

Būtent, kad jūs turėjote, kur gyventi, ir kai standartiškai šeima gali atsidėt 1000lt, jūs galėjot atsidėt 1500,-. ir net turėjote laimę nemokėdami nuomos gyventi atskirai. Atsakant į temos klausimą - susitaupyti galima, tik kokia to kaina ir kiek metų tą kainą mokėsite.

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 18, 13:50)
Už tai reikia mokėti savo kainą.
---
O dabar visi nori čia ir dabar - erdvės, naujo, prabangos.

Pratęsiant savo mintį dėl kainos - iš materialios pusės - brangiau bankui, bet iš psichologinės...
---
Nesutikčiau. Dauguma nori tiesiog SAVO (kad "bankinio savo").
Atsakyti
dirbant ne LT,gyvenant barake su dar 10 neaiskiu tipu,svente jei pazistami,valgant tik pigiausia maista ir geriant brangiausius vitaminus,geriausia tai dayti veinam/nai,nes seima tokio kruvio neatlaikytu... jei po kokiu 5 metu su nervais,galvele ir sveikata dar viskas gerai tada jau galima pirktis koki nuosava be paskolu gyvenamaji plota,kitaip manau be sansu biggrin.gif
Atsakyti

Tuokemes 2007.Tada galejom geriausiu atveju nupirkti 2 kam.butaa senos statybos be paskolos.Bet norejom didesnio ploto buta ar kokio namelio ax.gif .Aciu devui kad vyras tada nepasirase imti paskola :mirksiukas:Kiek asaru,pokalbiu buvo doh.gif Gyvenom pas tevus 3,5 metu doh.gif .Po antros dukros gimymo dar 1,5 meto nuomavomes 2kam.buta ,nes vieno kam. pas tevus kaip buvo jau ir kaip ir per mazai.Dabar nukritus kainom (NUO 2007-2009) ir dar per tos metus atidejus pinigu nupirkom 90kv kotedza su 2.6 aro kemelio.Asku galvojom apie geresnius(didesnius variantus)Kaip ir mazuoka kv,truksta dar kokiu 20 iki pilnos laimes :verysad:Bet butu mazai remontui(nes tik daline apdaila yra) like pinigu .Nuo senamescio kokie 12km.Kaune tai tikrai butume uz tokia kaina nama nusipirke)Nepajimem paskolos ne kopeikos.Vyras vistek skaito kad mes nelabai taupai gyvenam(tipo as per daug perku drabuziu,zaislu)Viska perku tik su nuolaidom,per ispardavimus,siunciu per tarpininkus is uzsenio. Perku tik geru fimu vaikam vezimelius,zaislus,drabuzius.Nekada neperku mesos,desru parduotuvese,kur daug brangiau.Ir saip stenguiosi pirkti maista tik ekologiska(kiausinius,mesa(uzsaldau),vaisius)Prirenkam pilna saldykle uogu,grybu,darzuoviu.Nekada gyvenime nepirkus ne savo gaminto farso,pusfabrikaciu. Pradejom atsiradus vaikam auginti darzuoves pas vyro tevus,nors ankciau galvojau kad jau darzia tai tikrai nesedesiu schmoll.gif.I kavines nevaikstom,tik retkaiciais i picerijas.Geriau i miska ax.gif Dabar isirenginejam.Kad sutaupit(nemoket nuomos) vel grizom pas tevus porai menesiu pagyvent.Kaip nors pakentesim :mirksiukas:Pajamos dabar muso kartu su vyru truputi virs 4000.Iki krizes vyro uzmokestis buvo dydesnis.Reziume- manau kad mazam butukui tikrai galima sutaupiti Vilniuje,o geram rajonuose.
Atsakyti
QUOTE(kristilav @ 2011 12 27, 23:58)
Pataisau klaidas
Tuokemes 2006  doh.gif .Tada galejom geriausiu atveju nupirkti 2 kam.buta senos statybos be paskolos.Bet norejom didesnio ploto buta ar kokio namelio ax.gif .Aciu devui kad vyras tada nepasirase imti paskola :mirksiukas:Kiek asaru,pokalbiu buvo doh.gif  Gyvenom pas tevus 3,5 metu  doh.gif .Po antros dukros gimimo dar 1,5 meto nuomavomes 2kam.buta ,nes vieno kam. pas tevus kaip buvo jau ir kaip ir per mazai.Dabar nukritus kainom ( pagal2007-2009) ir  dar per tos metus atidejus pinigu nupirkom 90kv kotedza su 2.6 aro kemelio.Asku galvojom apie geresnius(didesnius variantus)Kaip ir mazuoka kv,truksta dar kokiu 20 iki pilnos laimes  :verysad:Bet butu mazai remontui(nes tik daline apdaila yra) like pinigu .Nuo senamescio kokie 12km.Kaune tai tikrai butume uz tokia kaina nama nusipirke.Nepajimem paskolos ne kopeikos.Vyras vistek skaito kad mes nelabai taupai gyvenam(tipo as per daug perku drabuziu,zaislu)Viska perku tik su nuolaidom,per ispardavimus,siunciu per tarpininkus is uzsenio. Perku tik geru fimu vaikam vezimelius,zaislus,drabuzius.Nekada neperku mesos,desru parduotuvese,kur daug brangiau.Ir saip stenguiosi pirkti maista tik ekologiska(kiausinius,mesa(uzsaldau),vaisius)Prirenkam pilna saldykle uogu,grybu,darzuoviu.Nekada gyvenime nepirkus ne savo gaminto farso,pusfabrikaciu. Pradejom atsiradus vaikam auginti darzuoves pas vyro tevus,nors ankciau galvojau kad jau darze tai  tikrai nesedesiu  schmoll.gif.I kavines nevaikstom,tik retkaiciais i picerijas.Geriau i miska  ax.gif  Dabar isirenginejam.Kad sutaupit(nemoket nuomos) vel grizom pas tevus porai menesiu pagyvent.Kaip nors pakentesim :mirksiukas:Pajamos dabar muso kartu su vyru  truputi virs 4000.Iki krizes vyro uzmokestis buvo dydesnis.Reziume- manau kad mazam butukui tikrai galima sutaupiti Vilniuje,o geram rajonuose.

Atsakyti
Kyla klausimas, kaip sutaupėt, ar vien iš savų gaunamų lėšų, ar tėvai parėmė? 4u.gif Kiek laiko taupėt ir kiek kainavo būstas, kad dar liko remontui? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2011 12 28, 00:28)
Kyla klausimas, kaip sutaupėt, ar vien iš savų gaunamų lėšų, ar tėvai parėmė? 4u.gif Kiek laiko taupėt ir kiek kainavo būstas, kad dar liko remontui? smile.gif

Tevai nepadejo :mmmIskart turejom(vyras) apie kokias 200t.Dar taupem 5 metus. Dabar musu bustas kuri nupirkom kainavo 290t.Nuleido nuo 315t kad mokejom grynais.Dar liko apie 60t remontui.Tai ir manau kad 100t galima tikrai sutaupit.Dabar tiek zmoniu isvaziuoja ,paleka butus,galima surasti nuomojama busta pigiau,gal per gimines,pazistamus ir nemokamai.Bet gi Lietuvoj nuomotis geda,o skolintis iki grabo lentos is banko ne. Dabar irgi visas medziagas vel perkam,jeskom su nuolaidom.Kai ka daro pats vyras (deda palanges,kabino su meistru lubas,tvarko,isveza stat. siuksles)
Atsakyti
Esu šviežiena šiame klube, tačiau ši tema man aktualiausia... Tema visgi skamba "ar įmanoma įsigyti būstą be paskolos?" Šiuo metu su draugu esame apsvartymuose. Tačiau perskaičius 19 puslapių tikrojo vaizdo nesudariau. Su vaikinu gyvename šeimos bute šalia tėvų, tačiau mūsų prieglobstis yra pardavinėjamas. Jis dirba eiliniu darbuotoju maisto pramonės įmonėje ir pastovus uždarbis 2000 Lt. Pati esu paskutinio kurso studentė. Pradėjau ieškotis darbo, yra kelios galimybės. Galvojant, jog rasiu darbą už menką minimumą, galima mąstyti, jog už 1000 lt gyventi, o kitus taupyti, bet ar įmanoma. Bankai paskolos neduotų, nes reikia, kad šeimos pajamos minimum 3500 lt būtų. Kas belieka, taupyti susiveržus diržus. Užsirėžėme tikslą mažiausiai 3 metus taupyti, ir skolintis iš pažystamų ir giminių. Gal tuomet ir bus koks nors rezultatas.
Atsakyti
QUOTE(Velvichia @ 2011 12 29, 17:23)
Esu šviežiena šiame klube, tačiau ši tema man aktualiausia... Tema visgi skamba "ar įmanoma įsigyti būstą be paskolos?" Šiuo metu su draugu esame apsvartymuose. Tačiau perskaičius 19 puslapių tikrojo vaizdo nesudariau. Su vaikinu gyvename šeimos bute šalia tėvų, tačiau mūsų prieglobstis yra pardavinėjamas. Jis dirba eiliniu darbuotoju maisto pramonės įmonėje ir pastovus uždarbis 2000 Lt. Pati esu paskutinio kurso studentė. Pradėjau ieškotis darbo, yra kelios galimybės. Galvojant, jog rasiu darbą už menką minimumą, galima mąstyti, jog už 1000 lt gyventi, o kitus taupyti, bet ar įmanoma. Bankai paskolos neduotų, nes reikia, kad šeimos pajamos minimum 3500 lt būtų. Kas belieka, taupyti susiveržus diržus. Užsirėžėme tikslą mažiausiai 3 metus taupyti, ir skolintis iš pažystamų ir giminių. Gal tuomet ir bus koks nors rezultatas.

Iš kur informacija, kad šeimos pajamos turi būti min 3500?
Kokiam mieste gyvenat ir už kiek norit būstą pirkti/statytis blush2.gif
Mano šeima aš ir dukra, pajamos apie 3000 "į rankas", apie 100tūkst. lt paskolos duoda visi bankai, kuriuose klausiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2011 12 29, 18:04)
Iš kur informacija, kad šeimos pajamos turi būti min 3500?
Kokiam mieste gyvenat ir už kiek norit būstą pirkti/statytis  blush2.gif
Mano šeima aš ir dukra, pajamos apie 3000 "į rankas", apie 100tūkst. lt paskolos duoda visi bankai, kuriuose klausiau  ax.gif

Na mūsų naudojamas bankas yra Swedbank, tačiau dėl būsto paskolų interesai susikerta. Gyvename Kaišiadoryse, o būstas t.y. namą mes norime bent sklypą bandyt rasti už 50000 lt.
aprašykit savo situaciją kokia buvo...
Atsakyti
QUOTE(Velvichia @ 2011 12 29, 18:33)
Na mūsų naudojamas bankas yra Swedbank, tačiau dėl būsto paskolų interesai susikerta. Gyvename Kaišiadoryse, o būstas t.y. namą mes norime bent sklypą bandyt rasti už 50000 lt.
aprašykit savo situaciją kokia buvo...

Aš kol kas gyvenu Vinliuje, bet ieškau buto Šiauliuose.
Tai pradėjau po truputį domėtis paskolomis (kas šitoj temoj nelabai į temą blush2.gif )

Planuojamo būsto kaina apie 100 tūkst. Pagal pajamas bankai duotų ir daugiau, bet man daugiau nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2011 12 29, 18:50)
Aš kol kas gyvenu Vinliuje, bet ieškau buto Šiauliuose.
Tai pradėjau po truputį domėtis paskolomis (kas šitoj temoj nelabai į temą  blush2.gif )

Planuojamo būsto kaina apie 100 tūkst. Pagal pajamas bankai duotų ir daugiau, bet man daugiau nereikia  biggrin.gif

o tada kokios seimos gaunamos mėnesinės pajamos ? o tiesiog taupyt nelabai iseitu ?
Atsakyti
QUOTE(Velvichia @ 2011 12 29, 18:57)
o tada kokios seimos gaunamos mėnesinės pajamos ? o tiesiog taupyt nelabai iseitu ?

pajamos 2700. Daug taupyt nelabai išeina, nes moku didelę nuomą verysad.gif
Vat kai rasiu tinkamą buto variantą ir nebereiks nuomos mokėti, bus planas greit atiduoti paskolą ax.gif
Atsakyti