Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma įsigyti būstą be paskolos?

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 02 13, 09:56)
drinks_cheers.gif pritariu ir as.
ir pragyveni nieko nepamatydamas,nieko sau neleisdamas,tik vergaujant didesniam bustui,namui ir t.t.
Papildyta:

drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

tai, kad va taip ir gaunasi, įsitaisai vergu namui ar butui. Žiauru doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2010 02 12, 19:32)
...
Gyventi reikia pagal isgales ir statytis namus, mano nuomone, kai gali tai daryti neskriaudziant saves ir vaiku....
Gal ir imanoma pasistatyti nama, jei seimos pajamos kokie 4-5000 Lt. per menesi, bet tuomet vaikai apie zaidimu kambarius, kinder siurprizus, keliones i siltus krastus, burelius  ar drabuzelius ne is skuduryno ir visa kita zinos tik is televizoriaus  ar laikrasciu paveiksliuku bei bendraamziu kalbu...... Ar tai verta vardan namo, po n metu ?
Vaikai uzaugs, ju vaikyste trumpa, o nuoskaudos vaikysteje atsimenamos ilgai..... verysad.gif

...

kodel nuoskaudos???

visa savi gyvenima paauglysteje as pamenu kaip nuolatini tevu taupyma:

jie abu su ausktuoju, dirbo vidurini vadovaujamaji darba bet... vis taupe.

tais laikais su ausktuoju uzdirbdavo maziau nei dazytojai (pvz. mano tevas baiges aukstaji po baigimo atmena jog buvo pasiulyta 80rubliu alga, o studentu budamas dirbdamas puse etato saltkalviu, jis po proftechnines gaudavo uz puse etato 110 rubliu) tokie laikai...

tad akivaizdu, jog norint "pasistatyti" koperatini buta, sode susitvarkyti nama etc... reikejo laaaabai taupyti. uogienes, sultys, namie gaminti mesos vyniotiniai, islaidu rasymas i didziausius sasvinius, palanga.. kai man buvo 4... 8...12 t.y. kas 4-ius metus, laisvalaikis sode ravint lysves..
ir. nemanau jog isaugau blogu zmogumi.
nei kinderiai nei rubai is brangiu parduotuviu, nei silti krastai laimes nesuteikia.
vienareiksmiskai.
ar dziugins kinderis jei ji valgysi kasdiena? ar jei pora kartu per metus? tik dantys sveikesni bus... ar geriau bus jei maitinsies pusfabrikaciais, ar svieziai pagamintu maistu?.. odel siltu krastu... pries pora metu turejom dvejas atostogas - vienas savaite 4zv. viesbutuje ant juros kranto turkijoje, kitos - ta pati savaite sventojoje irgi visai salia juros su maza virtuvele....
po atostogu abu su vyru susizvalgem ir vienareiksmiskai sutareme, jog sventoji mums abiems patiko labiau - daugiau erdves, lietuviskas klimatas, jura kurioje galima pasokinet per bangas ech... vienareiksmiskas. abutu vienbalsiai pasakeme po atostogu. o kainos skirtumas... preliminariai 4 kartus skyresi.
tad.............
reliatyvus isvedziojimai, jog vaikai jaus nuoskauda. nores vaikai geriau - lai uzsidirba. ka tevai man dave ir ka as stengiuosi duoti - nuo pat mazumes pasakos pries miega, teatriukai, zaidimai rolemis, eilerasciu mokymasis, bureliai... cia turtas vaikams o ne kazkoks kinderis, ar bliuzonas - jei graziai atrodo, koks skirtumas is aprangos, ar devetu.

Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 02 14, 10:03)
kodel nuoskaudos???
visa savi gyvenima paauglysteje as pamenu kaip nuolatini tevu taupyma:

jie abu su ausktuoju, dirbo vidurini vadovaujamaji darba bet... vis taupe.

tais laikais su ausktuoju uzdirbdavo maziau nei dazytojai (pvz. mano tevas baiges aukstaji po baigimo atmena jog buvo pasiulyta 80rubliu alga, o studentu budamas dirbdamas puse etato saltkalviu, jis po proftechnines gaudavo uz puse etato 110 rubliu) tokie laikai...

tad akivaizdu, jog norint "pasistatyti" koperatini buta, sode susitvarkyti nama etc... reikejo laaaabai taupyti. uogienes, sultys, namie gaminti mesos vyniotiniai, islaidu rasymas i didziausius sasvinius, palanga.. kai man buvo 4... 8...12 t.y. kas 4-ius metus, laisvalaikis sode ravint lysves..
ir. nemanau jog isaugau blogu zmogumi.
nei kinderiai nei rubai is brangiu parduotuviu, nei silti krastai laimes nesuteikia.
vienareiksmiskai.
ar dziugins kinderis jei ji valgysi kasdiena? ar jei pora kartu per metus? tik dantys sveikesni bus... ar geriau bus jei maitinsies pusfabrikaciais, ar svieziai pagamintu maistu?.. odel siltu krastu... pries pora metu turejom dvejas atostogas - vienas savaite 4zv. viesbutuje ant juros kranto turkijoje, kitos - ta pati savaite sventojoje irgi visai salia juros su maza virtuvele....
po atostogu abu su vyru susizvalgem ir vienareiksmiskai sutareme, jog sventoji mums abiems patiko labiau - daugiau erdves, lietuviskas klimatas, jura kurioje galima pasokinet per bangas ech... vienareiksmiskas. abutu vienbalsiai pasakeme po atostogu. o kainos skirtumas... preliminariai 4 kartus skyresi.
tad.............
reliatyvus isvedziojimai, jog vaikai jaus nuoskauda. nores vaikai geriau - lai uzsidirba. ka tevai man dave ir ka as stengiuosi duoti - nuo pat mazumes pasakos pries miega, teatriukai, zaidimai rolemis, eilerasciu mokymasis, bureliai... cia turtas vaikams o ne kazkoks kinderis, ar bliuzonas - jei graziai atrodo, koks skirtumas is aprangos, ar devetu.

na, nezinau, kur jusu tetis uzdirbo 110 rubliu budamas saltkalviu ir dar uz puse etato, bet neesme.... Mano tevai irgi abu su aukstaisiais, o ir pati dar pamenu tuos laikus mirksiukas.gif
dvieju kambariu kooperatinis butas Vilniuje kainavo 4000 rubliu (cia apie 1967-1970 m dar nebuvau gimus, bet tevai pasakojo ne karta). Vieno zmogaus DU buvo 120 rubliu. Tai kitaip tariant, is 33 atlyginimu (VIENO ZMOGAUS) galima buvo nusipirkti buta.Dabar tuo tarpu, deja, toli grazu ne. Ir nepamenu, kad mano tevai butu taupe labai jau juodai (vaziuodavom prie juros kasmet, vesdavo i teatra vos ne kiekviena sekmadieni ir t.t.). Ir kolektyvini soda turejo, tiesa, jame nestate triaukscio namo, kaip buvo madinga biggrin.gif Ilga laika ten stovejo medinis maziukas vagonelio dydzio pastatelis, kuriame buvo galima pasislepti nuo lietaus ir susideti sodo irankius..biggrin.gif
Matyt musu tevu skirtingi iprociai buvo, nes atlyginimai visu daugmaz vienodi tais laikais buvo smile.gif

del kinderio ir dantu gedimo bei bliuzonu, tai cia tik pvz doh.gif Nepradesiu as vardinti visko.. Ir ne apie tai, ar geru zmogumi isaugama, kai vaikyste praleidi "ardamas sode" ar dazydamas tevu svajoniu namo sienas....
as pvz, noriu (pagal isgales, zinoma - nezinau kaip bus ateity), kad mano vaikas ir pamatytu kitu miestu, nuvaziuotu i Paryziu, Londona, Praha, pabuvotu muziejuose, pasizvalgyti po kitu miestu architektura ir istorija ( ne tik is vadovelio), noriu, kad palankytu zirgyna (kad ismoktu joti), sokius (kad bent valsa galetu susokti kur nors, jei prireiktu), kad bent mnimaliai pazinotu natas ir turetu suoproti apie muzika, kad ismoktu plaukti, noriu suteikti galimybe ismokti zaisti lauko tenisa ir t.t. ir pan. O tai kainuoja... Ir man tai yra kur kas didesnis prioritetas, nei namas...

aisku, ji (jie, jei dar turesiu) patys rinksis mieliausia uzsiemima ilgam laikui, bet bent jau pagrindus to, ka isvardinau, tikrai noresiu suteikti vaikysteje/ paauglysteje.

del atostogu, tai velgi kazkaip musu poziuriai skiriasi.... unsure.gif Nebuvau prie Baltijos juros jau tris metus ir nenoriu.. Tai bene pats klaikiausias atostogu pasirinkimas ir pats brangiausias!!!
Oro niekada nenuspesi - gali pralyti visa suplanuota atostogu savaite, ir sedesi sustires nesildomam kambarely prie 18 laipsniu temperaturos..
O kainos is viso kertasi su bet kokia logika.. doh.gif Anksciau kasmet vaziuodavom i Nida ar Juodkrante, bet paskaiciavom, kad i Graikija, Turkija ar Ispanija, perkant paskutines minutes kelione, yra tikrai pigiau (ivertinant gera ora visada ir gaunamas pramogas). Pernai, kai krize pasibelde i duris, nevaziavom niekur, o atostogavome savo sodyboje...

jei nori vaikas, lai uzsidirba, as sakysiu tada, kai jis (ji) bus baigusi vidurine mokykla !. Tada taip..
Materialus dalykai ir keliones laimes nesuteikia, bet praplecia akirati, lavina fantazija ir ugdo pasitikejimo savimi jausma. Kad ir tas drabuzis ne is skuduryno (cia jau kai vaikas vyresnis ir supranta tuos dalykus)...
Mano giliu isitikinimu, vaikas, pamates kaip zmones gyvena svetur, pabuves Luvre (cia irgi tik pvz) ar dar kitur, arba kaip tik pamates kaip sunkiai zmones gyvena kai kuriuose Azijos krastuose, bus labiau motyvuotas mokytis, siekti geresnio gyvenimo, nei tas, kuris per vasaros atostogas ravi mociuciu lysves (pati ta dariau ir atsimenu)..
O pasakos, eilerasciai ir zaidimai su tevais, tai manau, yra savaime suprantamas dalykas, vykstantis kiekvienoje neasocialioje seimoje, o ne kazkoks retai pasitaikantis stebuklas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 14 vasario 2010 - 10:04
QUOTE(Sapokliaka @ 2010 02 14, 08:46)
del kinderio ir dantu gedimo bei bliuzonu, tai cia tik pvz doh.gif Nepradesiu as vardinti visko.. Ir ne apie tai, ar geru zmogumi isaugama, kai vaikyste praleidi "ardamas sode" ar dazydamas tevu svajoniu namo sienas....
as pvz, noriu (pagal isgales, zinoma - nezinau kaip bus ateity), kad mano vaikas ir pamatytu kitu miestu, nuvaziuotu i Paryziu, Londona, Praha, pabuvotu muziejuose, pasizvalgyti po kitu miestu architektura ir istorija ( ne tik is vadovelio), noriu, kad palankytu zirgyna (kad ismoktu joti), sokius (kad bent valsa galetu susokti kur nors, jei prireiktu), kad bent mnimaliai pazinotu natas ir turetu suoproti apie muzika, kad ismoktu plaukti, noriu suteikti galimybe ismokti zaisti lauko tenisa ir t.t. ir pan. O tai kainuoja... Ir man tai yra kur kas didesnis prioritetas, nei namas...

aisku, ji (jie, jei dar turesiu) patys rinksis mieliausia uzsiemima ilgam laikui, bet bent jau pagrindus to, ka isvardinau, tikrai noresiu suteikti vaikysteje/ paauglysteje.

del atostogu, tai velgi kazkaip musu poziuriai skiriasi.... unsure.gif Nebuvau prie Baltijos juros jau tris metus ir nenoriu.. Tai bene pats klaikiausias atostogu pasirinkimas ir pats brangiausias!!! 
Oro niekada nenuspesi - gali pralyti visa suplanuota atostogu savaite, ir sedesi sustires nesildomam kambarely prie 18 laipsniu temperaturos..
O kainos is viso kertasi su  bet kokia logika.. doh.gif Anksciau kasmet vaziuodavom i Nida ar Juodkrante, bet paskaiciavom, kad i Graikija, Turkija ar Ispanija, perkant paskutines minutes kelione, yra tikrai pigiau (ivertinant gera ora visada ir gaunamas pramogas). Pernai, kai krize pasibelde i duris, nevaziavom niekur, o atostogavome savo sodyboje...
jei nori vaikas, lai uzsidirba, as sakysiu tada, kai jis (ji) bus baigusi vidurine mokykla !. Tada taip..
Materialus dalykai ir keliones  laimes nesuteikia, bet praplecia akirati, lavina fantazija ir ugdo pasitikejimo savimi jausma. Kad ir tas drabuzis ne is skuduryno (cia jau kai vaikas vyresnis ir supranta tuos dalykus)...
Mano giliu isitikinimu, vaikas, pamates kaip zmones gyvena svetur, pabuves Luvre (cia irgi tik pvz) ar dar kitur, arba kaip tik pamates kaip sunkiai zmones gyvena kai kuriuose Azijos krastuose, bus labiau motyvuotas mokytis, siekti geresnio gyvenimo, nei tas, kuris per vasaros atostogas ravi mociuciu lysves (pati ta dariau ir atsimenu)..
O pasakos, eilerasciai ir zaidimai su tevais, tai manau, yra savaime suprantamas dalykas, vykstantis kiekvienoje neasocialioje seimoje, o ne kazkoks retai pasitaikantis stebuklas biggrin.gif

drinks_cheers.gif as prie Baltijos juros jau senai,senai nebeatostogauju verysad.gif jura salta,viskas brangu,paslaugu kokybe irgi verysad.gif oru nenuspesi man isties gaila pinigeliu tokiam poilsiui.
As geriau jau kas antrus metus isvaziuosiu svetur pailseti ir kitoje svecioje salyje apsizvalgyti kazka pamatyti.
Ir i uzsieni vaziuojame ir vaikus vezames nes pilnai sutinku,vaikas plecia akirati pamato suzino,pasilygina.
Bet pries tai ismaiseme su vaikais visa Lietuva,pamateme visas graziausias vietas,supazindinome vaikus su sava salimi,o tik poto kai atsirado galimybe vaziuojame svetur..aisku nebegalesime nebevaziuosime 4u.gif
O siaip patinka turistauti savaitgaliais,su palapine,meskere ir keptomis bulvemis lauze wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2010 02 14, 10:46)
dvieju kambariu kooperatinis butas Vilniuje kainavo 4000 rubliu (cia apie 1967-1970 m dar nebuvau gimus, bet tevai pasakojo ne karta).

jus laaabai gerai pasitikslinkite,tevu paklauskite ar 67-70 metais buvo kooperatiniai butai. kooperatyvai prasidejo veliau wink.gif

pvz. maniskiai isikele 1985 tada kainos buvo buto apie 15 000. ir darbo uzmokestis pvz. ju sieke 170 smile.gif
taigi skirtingi laiko tarpiai - tikrai skirtingos kainos.

o del atostogu iprociu - kiekvienam savo. as nuosirdziai siltuose krastuose daugiau pavargstu nei pailsiu. o musu pajuris (tik ne palanga, man sventoji geriau, ir tai ne paciame miestelyje, o greiciau jo prieigose) man pats tas, o jei uzsienis tai automobiliais, derinant su dviraciais smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Sapokliaka @ 2010 02 14, 10:46)
.... O pasakos, eilerasciai ir zaidimai su tevais, tai manau, yra savaime suprantamas dalykas, vykstantis kiekvienoje neasocialioje seimoje, o ne kazkoks retai pasitaikantis stebuklas biggrin.gif

duok dieve kad taip butu smile.gif

krypstant i krastutinumus - savo postu norejau pabrezti, jog atostogos uzsieniuose ne visuomet yra siekiamybe, jei vardant to reik arti per kelis darbus ir del to nukencia svarbiausi dalykai.

jei cia musu nuomones stutampa - tada puiku. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 02 14, 12:25)
1. jus laaabai gerai pasitikslinkite,tevu paklauskite ar 67-70 metais buvo kooperatiniai butai. kooperatyvai prasidejo veliau wink.gif

pvz. maniskiai isikele 1985 tada kainos buvo buto apie 15 000. ir darbo uzmokestis pvz. ju sieke 170 smile.gif
taigi skirtingi laiko tarpiai - tikrai skirtingos kainos.

o del atostogu iprociu - kiekvienam savo. as nuosirdziai siltuose krastuose daugiau pavargstu nei pailsiu. o musu pajuris (tik ne palanga, man sventoji geriau, ir tai ne paciame miestelyje, o greiciau jo prieigose) man pats tas, o jei uzsienis tai automobiliais, derinant su dviraciais smile.gif
Papildyta:
duok dieve kad taip butu smile.gif

2. krypstant i krastutinumus - savo postu norejau pabrezti, jog atostogos uzsieniuose ne visuomet yra siekiamybe, jei vardant to reik arti per kelis darbus ir del to nukencia svarbiausi dalykai.

jei cia musu nuomones stutampa - tada puiku.  drinks_cheers.gif

1. gal jie vadinosi kitaip, bet tais metais mano tevai nusipirko buta uz 4000 rubliu (issimoketinai, beje). Nes tais laikais daugelis zmoniu gaudavo butus dykai, o veliau juos privatizavo. Mano tevai buta pirko (naujos statybos).

2. Su tuo sutinku - dirbti ir juodai taupyti del atostogu - visiskai absurdiska... doh.gif
Kaip ir puse metu taupyti kokiam nors vardiniam rubui, batams ar rankinei.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 02 13, 12:18)
tai, kad va taip ir gaunasi, įsitaisai vergu namui ar butui. Žiauru doh.gif

O ką reiškia taupyti? Atsisakyti tam tikrų gyvenimo malonumų vardan tikslo. Bet nieko nėra amžino. Žiauru švaistyti pinigus, be tikslo savo gyvenimą ir likti prie suskilusios geldos ar konteinerio. Va čia tai žiauru.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 02 14, 14:43)
O ką reiškia taupyti? Atsisakyti tam tikrų gyvenimo malonumų vardan tikslo. Bet nieko nėra amžino. Žiauru švaistyti pinigus, be tikslo savo gyvenimą ir likti prie suskilusios geldos ar konteinerio. Va čia tai žiauru.
drinks_cheers.gif
pazistamu tarpe paskolas paemusieji tikrai vergauja paskoliniam butui/namui tikraja to zodzio prasme verysad.gif gaila vaiku, kai tevai neivertina savo realiu galimybiu verysad.gif
Atsakyti
Visais laikais tiko posakis: geriau žvirblis rankoj, nei briedis girioj. Kas yra vergavimas "žostkai"? Kai pirko ne pagal pajamas. Jei būtų ėmę paskolą su atsarga, gal jau seniai būtų išsimokėję ar būtų likusi nedidelė paskolos dalis.

Patiko Sapokliaka nuomonė, labai teisingas ir sveikas požiūris.

Bet pvz., iš gyvenimo. Pažįstami, giminės vis reguliariai kažkur atostogauja, perka kažkokius beprotiškus daiktus. Žiūrint mano akimis tai total švaistymas, aš sau to negalėčiau leisti. Ne dėl to, kad neturiu už ką, bet tiesiog nematau tam reikalo. O jie gyvena žymiai kukliau, bet tuo pačiu gyvena plačiau. Man tai net gi įdomu. Bet tokie jų gyvenimo prioritetai ar tikslai, gyventi šia diena. Yra pinigų - varom, perkam, imam. Nėra pinigų - valgom kruopas ir sėdim namie. Gal taip ir reikia gyventi, ką žinau. Bet va du vaikai auga, jie turi n poreikių, nors ir nelepinam be proto, bet vistiek. Bent jau būstui jie "ne vergaus". Nors kažkada vyras yra pasakęs, kad jei elgsis laisvamaniškai, nevertins, švaistys, gyvens ant savo subinės ir nieko negaus. Tiesiog pinigai ne taip lengvai uždirbami, kad juos taip lengvai išleisti. Vienas čia keliavo "čiut" ne kas mėnesį, nieko negalvojo. Dabar neturi pinigų, reikia investuoti, kad nežlugtų verslas, tai net mašiną pardavė, nes tuščias.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 02 14, 15:10)
drinks_cheers.gif
pazistamu tarpe paskolas paemusieji tikrai vergauja paskoliniam butui/namui tikraja to zodzio prasme verysad.gif gaila vaiku, kai tevai neivertina savo realiu galimybiu verysad.gif

argi jau taip ir visi g.gif

yra paskaiciavusiu, yra ne. is aplinkos galeciau ivardinti ir tokiu.. ir tokiu...
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 02 14, 15:58)
argi jau taip ir visi  g.gif

yra paskaiciavusiu, yra ne. is aplinkos galeciau ivardinti ir tokiu.. ir tokiu...
bandziau atostogaut lekt ikalbet i Maroka, tai net keturi iskalbejo, kad paskolu ir vaiku neturiu... kad kai pasiskolinsiu kelis simtus tukstanciu svajoniu namams, tada ne atostogos rupes... kad apskritai as kazkokia kitokia nei visi normalus zmones, nes dabar normalus zmones neatostogauja, nes nera is ko unsure.gif

bande priverst kalta pasijaust. Ir pakankamai agresyviai rolleyes.gif man nieko panasaus gyvenime nebuve, tai nuosirdziai istiko lengvas sokas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 02 14, 16:12)
bandziau atostogaut lekt ikalbet i Maroka, tai net keturi iskalbejo, kad paskolu ir vaiku neturiu... kad kai pasiskolinsiu kelis simtus tukstanciu svajoniu namams, tada ne atostogos rupes... kad apskritai as kazkokia kitokia nei visi normalus zmones, nes dabar normalus zmones neatostogauja, nes nera is ko unsure.gif

bande priverst kalta pasijaust. Ir pakankamai agresyviai rolleyes.gif man nieko panasaus gyvenime nebuve, tai nuosirdziai istiko lengvas sokas blush2.gif

nepergyvenk wink.gif

visi kitus matuoja pg save smile.gif jei nesutiko vadinasi ne tiem siulei, esu isitikinusi, jog visuomet galima rast bendraminciu smile.gif

be busto paskolos, ar su pamatuota paskola.
Atsakyti