Ash tai ish ryto puodeli vandens ishgeriu ir vakare, kartais diena dar atsigeriu kai troskina, o tarpuose geriu arbata daznaiusiai dideliais puodeliais

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 28, 18:47)
O apie grudeta varske girdejau tiek, kad ji sintetine. Bet nieko nesuprantu apie jos gamyba, gal kas nors ka nors zino? 

O aš girdėjau, kad jos niekaip nepagaminsi, jei naudosi konservantus, ir visur ant pakelių rašo "be konservantų", tai ką reiškia sintetinė?

QUOTE(Rkatyte @ 2010 01 28, 17:59)
tikrai, kad nieko daugiau

Apie konservantus
uoshviai labai norejo itikti ir nupirko batona "be konservantu" ant kurio parasyta, bet matai ash vistiek likau nepatenkinta tai sake daugiau nebepirks
tai va, ant batono uzrasyta be konservantu, kitoje puseje skaitau sudeti:
kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, augalinis aliejus, druska, kepimo mieles, cukrus, emulsiklis riebalu rugsciu mono - ir digliceridu mono-, ir diacetilvyno rugsties esteriai, rugstinguma reguliojanti medziaga monokalcio fosfatas, antioksidatorius askorbo rugstis, fermentai.
Nezinau kas tai jei ne konservantai, bet tokia batono sudetis kur liezuvi galima nusilauzt man pasitikejimo nekelia, niekad tokio nepirkciau. Yra pilna batonu kur miltai, vanduo, druska ar pan, be jokiu monodigle ir tt

kvietiniai miltai, geriamasis vanduo, augalinis aliejus, druska, kepimo mieles, cukrus, emulsiklis riebalu rugsciu mono - ir digliceridu mono-, ir diacetilvyno rugsties esteriai, rugstinguma reguliojanti medziaga monokalcio fosfatas, antioksidatorius askorbo rugstis, fermentai.
Nezinau kas tai jei ne konservantai, bet tokia batono sudetis kur liezuvi galima nusilauzt man pasitikejimo nekelia, niekad tokio nepirkciau. Yra pilna batonu kur miltai, vanduo, druska ar pan, be jokiu monodigle ir tt

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 28, 18:42)
Sutinku su viskuom- papasakokit man kurios geria vandeni kaip tai vyksta? Praktiskai, ne teoriskai. Teorija as zinau.
Namie pasistatot inda, darbe ? Ir karts nuo karto geriat? O tada arbatos, kavos? Maziau turbut. Man tikrai idomu, nes noriu pabandyti- bet neisivaizduoju - turi visa diena save sekti ir stebeti kad tik vandens isgerti? 2 ltr? Neimanoma!! Nebent cukralige sergi- gal tada troskina.Tai i wc kiek kartu eiti?
O kaip su istinimu? Jei as vakare daugiau skyscio isgeriu- ryte viskas- biciu sugeltas vienas odos gabalas..
Namie pasistatot inda, darbe ? Ir karts nuo karto geriat? O tada arbatos, kavos? Maziau turbut. Man tikrai idomu, nes noriu pabandyti- bet neisivaizduoju - turi visa diena save sekti ir stebeti kad tik vandens isgerti? 2 ltr? Neimanoma!! Nebent cukralige sergi- gal tada troskina.Tai i wc kiek kartu eiti?

aš į darbą nešdavausi litrą vandens, susipylusi į Tichės mineralinio bonkę...

Sakau, nereikia paimti ir nuspręsti, kad nuo rytojaus išgersiu 2l vandens. Pradėkit nuo puodelio ir palaipsniui didinkit. Po kiek laiko pastebėsite, kad poreikis vandeniai atsiranda...

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 28, 18:47)
Rasma, baik juokus
Man nejuokinga, nes piena vartojam, perkam is kaimietes. Tai is kur geriau pirkt?
O apie grudeta varske girdejau tiek, kad ji sintetine. Bet nieko nesuprantu apie jos gamyba, gal kas nors ka nors zino?

Man nejuokinga, nes piena vartojam, perkam is kaimietes. Tai is kur geriau pirkt?

manau, kad geriau pirkti iš patikimos kaimietės, nei iš parduotuvės...
QUOTE(Rasma @ 2010 01 28, 18:50)
O kalbant apie anoreksiją, senai senai, vienoje Kauno parduotuvėje nusipirkau virtą vištienos vyniotinį su abrikosais. Ir jame radau dantį
Kadangi suabejojau, kad iš mezozojaus laikų vištų darė, kai galbūt jos su tais dantimis dar lakstė
, tai pridaviau tą dantį ištirti. Išvados buvo pritrenkiančios: dantis suaugusio žmogaus. Svyno Todo vertas scenarijus
Ačiū Dievui nuramino, kad greičiausiai vyniotinį darė parodontozinė virėja, nes būčiau ilgiau sirgusi nei sirgau...

Kadangi suabejojau, kad iš mezozojaus laikų vištų darė, kai galbūt jos su tais dantimis dar lakstė

Ačiū Dievui nuramino, kad greičiausiai vyniotinį darė parodontozinė virėja, nes būčiau ilgiau sirgusi nei sirgau...

Oi, nu ir prisijuokiau beskaitydama apie pienus, varskes ir pan
Nors turbut cia juokas per asaras. O jei rimtai, nereikia sukti del to galvos. As manau, kad kiekvienas esame isgere visokio pieno, bet... visi sveiki ir gyvi. Visu nesutikrinsi ir nesuziuresi. O jei taip viska imsi galva, tai nieko kitko nebelieka, kaip paciam issikraustyt gyvent i kaima, pradet augint karves, versiukus, kiaulytes, sodint darzus ir pan. Tada busi 100 proc garantuotas, kad geri ne mastitini piena
Daug metu atgal, dar gyvenant pas tevus, netoli musu buvo atidarytas sulciu fabrikas. Kaimynas dirbo, tai tokiu istoriju isgirdau, kad nuo to laiko jokiu sulciu gerti negaliu

Daug metu atgal, dar gyvenant pas tevus, netoli musu buvo atidarytas sulciu fabrikas. Kaimynas dirbo, tai tokiu istoriju isgirdau, kad nuo to laiko jokiu sulciu gerti negaliu

gizma, tai jau papasakokit ir apie sultys jei jau mes chia pradejom taip tyrinet visus produktus

QUOTE(gizma @ 2010 01 28, 19:14)

taip, visur tas pats...

Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 28, 19:17)
gizma, tai jau papasakokit ir apie sultys jei jau mes chia pradejom taip tyrinet visus produktus 

Ne, gal nerasysiu
Po to ir sulciu pardavimai dar sumazes
Dar norejau pasakyti, kad labai dziaugiuosi, kad siame forume yra Rasma, kuri dirba tokioje srityje. Ir man patinka, kad ji sustato visus taskiukus ant i. Nes jau tos kalbos apie kombikormus, hormonus ir antibiotikus ne tai kad juokingos, bet kartais ir pykti pradeda kelti

Dar norejau pasakyti, kad labai dziaugiuosi, kad siame forume yra Rasma, kuri dirba tokioje srityje. Ir man patinka, kad ji sustato visus taskiukus ant i. Nes jau tos kalbos apie kombikormus, hormonus ir antibiotikus ne tai kad juokingos, bet kartais ir pykti pradeda kelti

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 28, 18:42)
Sutinku su viskuom- papasakokit man kurios geria vandeni kaip tai vyksta? Praktiskai, ne teoriskai. Teorija as zinau.
O kaip su istinimu? Jei as vakare daugiau skyscio isgeriu- ryte viskas- biciu sugeltas vienas odos gabalas..

Hmm, skaitau as cia skaitau ir zvengiu

O del vandens, tai irgi manau, kad kiekvienam individualiai ir tikrai nera taisykliu, kiek litru reikia per diena.
Nors as tai gerti megstu

QUOTE(gizma @ 2010 01 28, 19:24)
Dar norejau pasakyti, kad labai dziaugiuosi, kad siame forume yra Rasma, kuri dirba tokioje srityje. Ir man patinka, kad ji sustato visus taskiukus ant i.
Rasma, tuojau isduok paslapti kuo dirbi?

Papildyta:
Skaiciau toki straipsniuka apie tai kaip sumazinti apetita ziema ir stai ka radau:
Padidėjusį apetitą galima slopinti ir pasitelkus į pagalbą aromatų terapiją. 'Greipfruto eterinio aliejaus (arba žievelės) kvapas atbaido ne tik kandis, bet ir alkį.'
QUOTE(gizma @ 2010 01 28, 18:14)
Kaimynas dirbo, tai tokiu istoriju isgirdau, kad nuo to laiko jokiu sulciu gerti negaliu 

manikiūristės kalba, kad moterims, dirbančioms sulčių fabrike, žiauriai greitai nuo mirkymo vitaminuose atauga nagų odelės