Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Diva:) @ 2010 01 28, 12:03)
Niekada nesu bandziusi, bet girdejau,kad lasinasi granato sultis...Esu net maciusi- nusipirko granata, issispaude keleta lasu ir i ausi- nezinau ar padejo ax.gif , nepamenu...
netinka- alergiška schmoll.gif
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 28, 12:08)
dar papasakosiu mesedems, ash pati tokia esu, bet vakar toj knygutei dar persiskaiciau kad nesciai ir maitinanciai moteriai mesa sukelia puvima
na aš išskaičiau kažkur, kad nesvarbu- vaikas, nėščia ar suaugęs, bet mėsa vistiek pūva mūsų organizme, ko pasekoje ir gaunasi visokie negalavimai, nes organizmas apsinuodija puvimo produktais g.gif man pirmom savatėm buvo toks mėsos noras- sapnuodavau mėsą, tokią keptą hihihi.gif dabar nenoriu išvis matyt rolleyes.gif
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 28, 12:11)

na skaitom skaitom, pati nuorodą įmečiau, bet pvz kaip rašiau turiu pažįstamą, kuris 10 m. praktikuoja jogas, apie vedas studijavo išvažiavęs į Indiją, JAV...jis man patarė nugraibyti, nes putose ir yra tai, nuo ko reikia išvalyti tą sviestą...tai aš nugraibau...logiškai pagalvojus, juk ką bevirtumėm, putas nugraibom, nes ten kaupiasi visa bjaurastis....be to, koks skirtumas, kad iš bobutės pirkai...kartais bobutės karves gano prie autostradų arba šieną vežą iš pakelės....manau, nugraibyti reikia 4u.gif tokia mano nuomonė, kaip kitų nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 28, 12:14)
paskaitykite...  4u.gif

mėsa pūna ne tik nėščios, ar maitinančios moters žarnyne...


pati ir įdėjau tą straipsnelį tongue.gif Bet labiau tikiu Green'u ir jo įdirbiu naudotis įvairiais šaltiniais bei savo akim, o ne bet kuriuo interneto portalu smile.gif

na klausykit doh.gif Mėsa pūna, vaisiai, daržovės irgi pūna, rūgsta.... Tuoj nebeliks, ką valgyti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 23:06)
Žiogelis, o kur eko kiausinius perkate? Antakalnyhe ar yra daugiau vietu kur juos galima rasti?


Pirkdavau Tymo turgelyje. Ten tas ūkininkas, kuris turi eko vištų ūkį, pats pardavinėdavo, pigiau nei Antakalnyje. Bet dabar aš jo vis neužtinku Tyme. Arba nebevažiuoja, arba aš per anksti atvažiuoju. Tai vis nusiperku tame pačiame Tyme ne eko, bet naminių vištų. Bent jau pardavėja sako, kad vištas lesina grūdais, ne kombikormu.


QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 23:34)
O kaip ta medu nugerinejat??
Dar norejau paklausinet apie gi ar kaip ten jis sviesta ...vartojat toki?


Suvalgau medaus ant šaukštelio galo ir užgeriu arbata. O ghi man labai patinka, tik va, vaikai irgi kvapą brokyja sad.gif Putas nugraibau. Mane taip išmokė, tai taip ir darau smile.gif


QUOTE(wilike @ 2010 01 28, 10:57)
naminio sviesto kaip ir grietines negaliu pernest, smirda is tolo  verysad.gif  O pienas tinka. Nors gi is to pacio pieno ir ta sviesta musa ir grietine separuoja


Šviežia grietinė nesmirda. Aš perku Antakalnio ūkininkų turgelyje ŽEKA arba eko ūkio. Va tos gali ir kelias dienas pastovėti, nesmirda. Užtat jos konsistencija, tai, kaip ji smagiai tirpsta ant kokių kopūstinių kotletų arba sriuboje... Mmm... rolleyes.gif O sviesto naminio aš irgi nepriprantu valgyti.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 28, 13:17)
na aš išskaičiau kažkur, kad nesvarbu- vaikas, nėšia ar suaugęs, bet mėsa vistiek pūva mūsų organizme, ko pasekoje ir gaunasi visokie negalavimai, nes organizmas apsinuodija puvimo produktais g.gif man pirmom savatėm buvo toks mėsos noras- sapnuodavau mėsą, tokią keptą hihihi.gif dabar nenoriu išvis matyt rolleyes.gif

drinks_cheers.gif taip...

na skaitom skaitom, pati nuorodą įmečiau, bet pvz kaip rašiau turiu pažįstamą, kuris 10 m. praktikuoja jogas, apie vedas studijavo išvažiavęs į Indiją, JAV...jis man patarė nugraibyti, nes putose ir yra tai, nuo ko reikia išvalyti tą sviestą...tai aš nugraibau...logiškai pagalvojus, juk ką bevirtumėm, putas nugraibom, nes ten kaupiasi visa bjaurastis....be to, koks skirtumas, kad iš bobutės pirkai...kartais bobutės karves gano prie autostradų arba šieną vežą iš pakelės....manau, nugraibyti reikia 4u.gif tokia mano nuomonė, kaip kitų nežinau unsure.gif


aš irgi putas nugriebiu, bet parašiau, kad lydant naminį sviestą galima ir nenugraibyti... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 28 sausio 2010 - 12:22
QUOTE(Satura @ 2010 01 28, 13:18)
na klausykit  doh.gif Mėsa pūna, vaisiai, daržovės irgi pūna, rūgsta.... Tuoj nebeliks, ką valgyti biggrin.gif

irnesakyk.gif senai jau suvokiau, kad nera ka valgyti biggrin.gif
Sviesta pabandysiu ir as tadu biggrin.gif jau , putas nugraibysiu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2010 01 27, 20:51)
Isemiau visokioa Vegetas, Galinas ir kt. dirbtinius priedus, nevartojam pusfabrikaciu, neperku gyvulines kilmes riebalu, perejau prie Alyvu aliejaus i salotas veitoj grietines ir dar siek tiek pokyciu sveikesnes mitybos link...O pasirodo, kad cia tik lasas juroje doh.gif

O man čia labai daug atrodo..
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 21:16)
pasakyk ka nors gero\blogo apie plautas morkas

Prie morkų nestovėjau biggrin.gif
O jei rimtai, tai mann negirdėta. Žinau, kad prieš sėją 'bulbas' ir pan. spec. tirpalu su formalinu apdoroja, bet kad plautų g.gif

QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:29)
Rasma, apie aliejus noriu taves paklaust  4u.gif
Ar nerafinuotu alieju (nakvisu, agurkliu, moliugu ir pan.) yra zalingas, nes turi nuodingu medziagu? g.gif Ar cia tik apie kepima eina kalba?

Neįsiskaitot tikrai. Aš gi rašiau kas turi kenksmingų medžiagų: medvilnė, rapsai, vynuogių ir abrikosų kauliukų, migdolų aliejai..todėl jei jau vartoti, tai geriau rafinuotus. Kalbu apie maistą. Ar tos toksinės medžiagos skverbiasi per odą, kai vartoji erafinuotus kosmetiniais tikslai reiktų iš naujo domėtis, bet man tai nereikalinga. Aš tų aliejų nevartoju jokia forma ir tiek.

Nakvišos, agurklės, moliūgai, alyvuogės neturi tokių medžiagų..

QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 21:36)
kuo rudas cukrus geresnis uz balta? Tik tuo, kad nerafinuotas? Bet juk cukrus ir taip bevertis g.gif Tai koks skirtumas?

Ne, nėra visiškai bevertis schmoll.gif Nes kuo rudesnis cukrus tuo jame daugiau melasos, o melasa labai turtingas produktas. Melasoje daug kalcio, geležies, vario...bet šiaip tai cukrus yra cukrus, geriau jau jo mažiau vartoti.

Man patiko inf-ja apie glikeminį indeksą, anksčiau labai jo žiūrėjau rinkdamasi užkandžius ir nenorėdama storėti. Nes kuo produktas turi mažesnį glikeminį ideksą, tuo ilgiau jausitės sotūs to produkto privalgę. Pvz. labai mažas glikeminis indeksas - morkų, tad į darbą vietoj obuolių griaužti nešdavausi morkų šiaudelius biggrin.gif :
http://iveikliga.lt/...c...1&Itemid=29

O tas baltas eko cukrus, tai man kažkokia nesąmonė. Visąlaik galvoju, kuom įmonė fasuojantį ir įprastą cukrų gali užsitikrinti vartotojų pasitikėjimą, kad į eko pakuotes nesupilsto būtent to įprasto cukraus g.gif Mes gi nematom ir atskirti pagal skonį/kvapą/spalvą neįmanoma.
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:37)
ka manote apie kosiu (grikiu, avizu) valgyma vakarienei??

Aš vakarienei grikius labai dažnai valgau ax.gif Bet avižas dažniausiai jau pusryčiams ax.gif
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 21:58)
O ish ko juos gamina, ta prasme kokiu budu jie saldus pasidaro ish pushu arba klevu?

Koncentruoja klevų sulą (kaitina, kol išgaruoja perteklinė drėgmė). Matyt panašiai elgiasi ir su pušų pumpuru ekstraktu g.gif , nors tiksliai nežinau unsure.gif
QUOTE(wilike @ 2010 01 28, 08:25)
o kur to klevų sirupo būna  g.gif 

Labai labai daug kur..eko-sveiko maisto parduotuvėlėse, bet yra ir prekybos centruose "Iki" tai tikrai mačiau lentynose šalia medaus, uogienių ir pan.
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 28, 09:48)
o kokia čia teorija? viską valgo tik žalią? g.gif

Šiame 'ekologijos" skyrelyje net yra tam tema mirksiukas.gif Būtent, valgo termiškai neapdorotą maistą..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 28, 13:21)

Nu jau straipsnelis!! blink.gif Pagaliau galutinai nusprendziu nebevartoti cukraus balto... Beja, ten radau sakini, kad ir rudo cukraus neturetu buti ant stalo.Tai kokio galima??? As numirsiu jei i kava cukraus neisidesiu doh.gif - o del kavos zinau, zinau, bet negaliu...
"Klaidingai manoma, kad rudas cukrus yra sveikesnis už baltą. Rudas cukrus yra rudas, todėl kad yra mažiau išvalytas arba jame yra melasos (sirupo gaunamo iš cukranendrių), todėl sudėtis nuo balto cukraus skiriasi tik labai menkai. Ir rudas, ir baltas cukrus yra tik energijos šaltinis ir, priešingai nei vaisiai, jie neturi nei vitaminų, nei mineralinių, nei balastinių medžiagų" unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 28 sausio 2010 - 12:45
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 28, 13:33)
Nu jau straipsnelis!!  blink.gif  Pagaliau galutinai nusprendziu nebevartoti cukraus balto... Beja, ten radau sakini, kad ir rudo cukraus neturetu buti ant stalo.Tai kokio galima??? As numirsiu jei i kava cukraus neisidesiu doh.gif - o del kavos zinau, zinau, bet negaliu...


hihihi.gif na, nieko nenutiks , jeigu išgersite kavos su šaukšteliu rudojo cukraus.. mirksiukas.gif
Nežinau, ar įmanoma valgyti vien tik tai, kas sveika. O ir nuomonės tuo pačiu klausimu dažnai skiriasi. Tad svarbiausia vengti pačių didžiausių blogybių.. rolleyes.gif

skanios kavos... drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 28 sausio 2010 - 12:46
QUOTE(rytorasa @ 2010 01 28, 13:46)
hihihi.gif na, nieko nenutiks , jeigu išgersite kavos su šaukšteliu rudojo cukraus..  mirksiukas.gif
Nežinau, ar įmanoma valgyti vien tik tai, kas sveika. O ir nuomonės tuo pačiu klausimu dažnai skiriasi. Tad svarbiausia vengti pačių didžiausių blogybių..  rolleyes.gif

skanios kavos...  drinks_cheers.gif  biggrin.gif

Aciu biggrin.gif !
Na, tai cukrus ir yra viena is didziausiu blogybiu....
Rudo irgi negalima! O jusu klevu sirupas irgi tik per viduri biggrin.gif - nieko gero!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 28 sausio 2010 - 12:48
Apie maistą čia dar įdomiai rašo: http://www.gyva.lt/articles/view/81
QUOTE(Diana-Kaunas @ 2010 01 28, 09:56)
o tai kaip tada surpasti, kad, pvz KN, teigia, kad gerai tik nerafinuoti ir tik tokius siulo naudoti kosmetikai? g.gif  visai susimaisiau....

na kazka prispaudziau ne taip  blush2.gif  cia kalba ejo, kad blogai naudot nerafinuotus migdolu, vynuogiu, abrikosu aliejus

Oi, ir vėl apie tą patį doh.gif Neskaitot jūs viso teksto, garbės žodis..

Rašau jau garsiai, kalbu apie aliejus MAISTUI. Migdolų, vynuogių kauliukų, abrokosų kauliukų aliejus natūraliai turi cianidų. Cianidai suyra aukštoje tempertūroje, bet jei aliejus paveikiamas aukšta temperatūra, tai jau ir yra dalis jo rafinavimo.
Kur jie dedasi absoliučiai nerafinuotame aliejuje pateptame ant odos - aš nežinau.

Ir dar garsiau rašau apie tai, kad REIKIA ATSIŽVELGTI Į ALIEJAUS RŪŠĮ.

Jei KN kažką teigia, tai jų ir reikia klausti. Aš tikrai nežinau ar cianidai, gosipolas, eruko rūgštis iš aliejaus pereina odos barjerą ar ne, bet tikrai žinau, kad vartojant į vidų jie naudos neduoda.
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 28, 11:27)
Ir vis dėlto, tai koks aliejus tinkamiausias kepti?
Rasma esi rašiusi, kad saulėgrąžų negalima nerafinuoto, kodėl? irgi yra kokių nuodingų medžiagų g.gif

Sakoma, kad kukurūzų ir avokadų, bet ar tikrai - negarantuosiu.

Nesakiau, kad negalima. Sakiau tik, kad aš rinkčiausi dalinai rafinuotą. Saulėgrąžų aliejus turi nemažą kiekį vaškų, man asmeniškai jų org-me nereikia, nors jie ir nenuodingi ax.gif
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 28, 12:08)
  tai va, teko kalbeti su tokiais kaimiechiais, kurie augina kiaules sau ir vaikams, ne pardavimui,
Be to maitinamos tais pasharais kiaules smirda, na gal ne pachios kiaules bet ishmatos ju, o kai maitinamos grudais jos neturi jokio blogo kvapo.

O jau šiaip, grūdinės kiaulės kakoja 'žibučių kvapo' išmatom biggrin.gif Nu žinokit, jau juokiuosi smarkiai..bet tie kaimiečiai ir papasakoja doh.gif Kiek aš tų tvartų aplankiau, visi jie man vienodai dvokė..

Kvapą šalią fermų sunku iškęsti todėl, kad ten kiaulės ne sau ar vaikams, ne 5-6 laikomos..o tarkim 5-6 kiaulidės ir per metus išaugina apie 10 000 kiaulių. Net jei jas ir grūdais šertų, tai kvapas būtų n kartų baisesnis už kaimiečio tvartą...o dar srutos, jų tvenkiniai..tai ir kvepia iš tolo biggrin.gif
Ką tas kaimietis su savo 20 vištų pulku pašokinės prieš kelių milijonų paukščių paukštyną (kur keliasdešimt tonų per dieną mėsos išgaunama ir koks 50 000 kiaušų, ir dar tiek pat viščiukų išperinama)..aišku, kad pas kaimietį bus skaniau svečiuotis. To spec. rūgštinio kvapo labai nesijaučia, tik reik žiūrėt, kad kieme į tortuką neįliptum biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 28, 12:10)
visi be išimties?  blink.gif Na ne visi, tik kai kurių karvių gali turėti specifinį kvapą, priklausomai, kaip jos pačios prižiūrimos, kiek švarą užlaiko šeimininkai smile.gif


QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 28, 13:19)
Šviežia grietinė nesmirda. Aš perku Antakalnio ūkininkų turgelyje ŽEKA arba eko ūkio. Va tos gali ir kelias dienas pastovėti, nesmirda. Užtat jos konsistencija, tai, kaip ji smagiai tirpsta ant kokių kopūstinių kotletų arba sriuboje... Mmm...  rolleyes.gif  O sviesto naminio aš irgi nepriprantu valgyti.

Na nežinau, o man smirda. Gi MB tėvai augina ir karves ir vištas ir kiaules ir grūdus, vienu žodžiu kas priklauso šerimui. Bet pieno smirda viskas ką daro iš pieno. Jeigu smirdėtų ir pienas tikrai jausčiau cool.gif


QUOTE(Rasma @ 2010 01 28, 13:21)
Koncentruoja klevų sulą (kaitina, kol išgaruoja perteklinė drėgmė). Matyt panašiai elgiasi ir su pušų pumpuru ekstraktu g.gif , nors tiksliai nežinau unsure.gif

Labai labai daug kur..eko-sveiko maisto parduotuvėlėse, bet yra ir prekybos centruose "Iki" tai tikrai mačiau lentynose šalia medaus, uogienių ir pan.

Nu va aš ir sakau gerai kurios didmiestį gyvena. Reiks kada IKI pažiūrėt, bet vargu ar ką gausiu
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 01 28, 13:49)
O jau šiaip, grūdinės kiaulės kakoja 'žibučių kvapo' išmatom biggrin.gif

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ne zibuciu, kur ziema zibutes? Pusu saku kvapu! Uj nigaliu, griusiu lotuliukas.gif Pavasari zibutemis ims kvepeti...

Rasma, o jus alieju nenaudojat jokiu "ant" saves? Ka naudojat? Kremus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 28 sausio 2010 - 12:57