QUOTE(Vijone @ 2010 01 27, 20:51)
Isemiau visokioa Vegetas, Galinas ir kt. dirbtinius priedus, nevartojam pusfabrikaciu, neperku gyvulines kilmes riebalu, perejau prie Alyvu aliejaus i salotas veitoj grietines ir dar siek tiek pokyciu sveikesnes mitybos link...O pasirodo, kad cia tik lasas juroje
O man čia labai daug atrodo..
QUOTE(dilditele @ 2010 01 27, 21:16)
pasakyk ka nors gero\blogo apie plautas morkas
Prie morkų nestovėjau
O jei rimtai, tai mann negirdėta. Žinau, kad prieš sėją 'bulbas' ir pan. spec. tirpalu su formalinu apdoroja, bet kad plautų
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:29)
Rasma, apie aliejus noriu taves paklaust
Ar nerafinuotu alieju (nakvisu, agurkliu, moliugu ir pan.) yra zalingas, nes turi nuodingu medziagu?

Ar cia tik apie kepima eina kalba?
Neįsiskaitot tikrai. Aš gi rašiau kas turi kenksmingų medžiagų: medvilnė, rapsai, vynuogių ir abrikosų kauliukų, migdolų aliejai..todėl jei jau vartoti, tai geriau rafinuotus. Kalbu apie maistą. Ar tos toksinės medžiagos skverbiasi per odą, kai vartoji erafinuotus kosmetiniais tikslai reiktų iš naujo domėtis, bet man tai nereikalinga. Aš tų aliejų nevartoju jokia forma ir tiek.
Nakvišos, agurklės, moliūgai, alyvuogės neturi tokių medžiagų..
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 27, 21:36)
kuo rudas cukrus geresnis uz balta? Tik tuo, kad nerafinuotas? Bet juk cukrus ir taip bevertis

Tai koks skirtumas?
Ne, nėra visiškai bevertis

Nes kuo rudesnis cukrus tuo jame daugiau melasos, o melasa labai turtingas produktas. Melasoje daug kalcio, geležies, vario...bet šiaip tai cukrus yra cukrus, geriau jau jo mažiau vartoti.
Man patiko inf-ja apie glikeminį indeksą, anksčiau labai jo žiūrėjau rinkdamasi užkandžius ir nenorėdama storėti. Nes kuo produktas turi mažesnį glikeminį ideksą, tuo ilgiau jausitės sotūs to produkto privalgę. Pvz. labai mažas glikeminis indeksas - morkų, tad į darbą vietoj obuolių griaužti nešdavausi morkų šiaudelius

:
http://iveikliga.lt/...c...1&Itemid=29
O tas baltas eko cukrus, tai man kažkokia nesąmonė. Visąlaik galvoju, kuom įmonė fasuojantį ir įprastą cukrų gali užsitikrinti vartotojų pasitikėjimą, kad į eko pakuotes nesupilsto būtent to įprasto cukraus

Mes gi nematom ir atskirti pagal skonį/kvapą/spalvą neįmanoma.
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 27, 21:37)
ka manote apie kosiu (grikiu, avizu) valgyma vakarienei??
Aš vakarienei grikius labai dažnai valgau

Bet avižas dažniausiai jau pusryčiams
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 27, 21:58)
O ish ko juos gamina, ta prasme kokiu budu jie saldus pasidaro ish pushu arba klevu?
Koncentruoja klevų sulą (kaitina, kol išgaruoja perteklinė drėgmė). Matyt panašiai elgiasi ir su pušų pumpuru ekstraktu

, nors tiksliai nežinau
QUOTE(wilike @ 2010 01 28, 08:25)
o kur to klevų sirupo būna
Labai labai daug kur..eko-sveiko maisto parduotuvėlėse, bet yra ir prekybos centruose "Iki" tai tikrai mačiau lentynose šalia medaus, uogienių ir pan.
QUOTE(Cikadelė @ 2010 01 28, 09:48)
o kokia čia teorija? viską valgo tik žalią?
Šiame 'ekologijos" skyrelyje net yra tam tema

Būtent, valgo termiškai neapdorotą maistą..