Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 02 02, 19:56)
Žiūriu aš tą laidą ir baisiuosi verysad.gif Žinot kuom?
Sėdi ūkininkas ir kalba, kaip purškiami jo laukai doh.gif Tai kas kaltas dabar nesuprantu?  g.gif Nustatytos normos? Valstybė? Kontrolės institucijos? g.gif

Tai visais laikais buvo nesąžiningų ūkininkų, nesąžiningų įmonių...tai čia žmonių sąmoningumo, gyvenimo sampratos, bendražmogiškųjų vertybių klausimas..Tas baisiausia. Man būtų gėda tai sakyti apie savo ūkį blink.gif
Čia tas pats kas pavogti vyno taurę iš bažnyčios ir po to pasakyti, kad bažnyčia neužrakinta, tai ir paimti galima doh.gif  biggrin.gif
Visi naudojasi teisiniu reglamentavimu, kuris su spragomis verysad.gif
Įdomu šiaip ar kas ES valstybėse tiek prisigalvoja? g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir pasitikek zmogau ta maisto ir veterinarijos tarnyba.... doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evatam @ 2010 02 02, 20:33)
Ir pasitikek zmogau ta maisto ir veterinarijos tarnyba.... doh.gif  doh.gif

O ką blogo ta tarnyba daro? smile.gif Kadangi aš nesupratau jos kaltės, tai norėčiau labai konkrečių veiksmų įvardijimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 02, 20:56)
Sėdi ūkininkas ir kalba, kaip purškiami jo laukai doh.gif Tai kas kaltas dabar nesuprantu?  g.gif Nustatytos normos? Valstybė? Kontrolės institucijos? g.gif

Tai visais laikais buvo nesąžiningų ūkininkų, nesąžiningų įmonių...tai čia žmonių sąmoningumo, gyvenimo sampratos, bendražmogiškųjų vertybių klausimas..Tas baisiausia. Man būtų gėda tai sakyti apie savo ūkį blink.gif

nugi aš ir žiūriu ir niekaip nesuprantu, man būtų gėda sėdėt prieš kamerą ir sakyt kokiu brudu aš purškiu ir parduodu kaip už gerą. Tuo labiau kainų skirtumas nėra toks nežmoniškai didelis roundapas 5 lt/t džiovinimas 7-9 lt/t Gi vienu vežimu 14 -18 tonų kažkur į priekabą telpa.

O tuo labiau juk patys tą pačią duoną valgo. blink.gif Ir jokio supratimo verysad.gif

Vienu žodžiu baisu.
Labai džiaugiuos kad mes kaime gyvenam, bent jau žinau ką užsiauginu.
Atsakyti
aišku, kad nesigėdija, jis gi tiki, kad po 2 savaičių nuodai suskyla ir nieko nelieka... doh.gif verysad.gif

baisu...... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(wilike @ 2010 02 02, 21:46)
Labai džiaugiuos kad mes kaime gyvenam, bent jau žinau ką užsiauginu.

drinks_cheers.gif ir aš laaabai džiaugiuosi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 02 02, 18:17)
Reikės pavasriop dar vienos temos"Ekologiška žemdirbystė"  biggrin.gif

Beje turiu išsaugojusi straipsnį su patarimais apie treęšimą ir purškimą nuo visokių ligų ir kenkėjų natūraliom, savos gamybos priemonėm wink.gif Čia tai temai apie daržininkystę, nors gal nėra labai off topic'as ir čia, nes be ekologiškos daržininkystės, nebūtų ir maisto ekologiško  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
dar butu neprosal ir pausktininkyste biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 02, 19:56)

įsistatė kiaulės akis ir kalba, sąžinės pats neturi...

turėtų tokiems nustatyti baudas. Po kokius 50 tūkst. Ateina VMI inspektoriai, randa - šnai baudą cool.gif Mentalitetas mūsų žmonių toks, kad tik baudas supranta, deja....

kažkada žmogus, JAV mokęsis gana netrumpą laiką, bet kartu ir smalsavęs kur tik buvo įmanoma, man pasakojo, kaip auginama jautiena žymiesiems mėsainiams. Tai tikrai karvės po žalias pieveles nelaigo. Sakė, ten sustatyti narvai vienas ant kito, o tuose namuose - galvijai auga. Ėda, daro. Pučiasi nuo vaistų, hormonų. Tada papjaunami, o į jų vietą kitą. Na liūdnas iš tikrųjų, sakė, vaizdas...
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 02 02, 20:46)
O ką blogo ta tarnyba daro?  smile.gif Kadangi aš nesupratau jos kaltės, tai norėčiau labai konkrečių veiksmų įvardijimo  mirksiukas.gif

Aš manau, kad bandyta parodyti, kad visa tai 'leidžia' daryti, kad tai daroma su kontrolės institucijos žinia, kad nuobaudos mažos, kad nesaugūs produktai patenka į rinką g.gif

Bet aš čia jau į diskusiją nesivelsiu, tiesiog niekur ir niekada jokia tarnyba 'neišstovės' prie ūkininko, kuris už 1.5 karto didesnį pelną pasirengęs ne tik pats nuodytis, bet dar ir visai LT tai pranešti blink.gif

Man labai patiko p. Gaidamavičiaus žodžiai pabaigoje, kurie skambėjo kažkaip pan. taip "kad jei ūkininkai eko augintųsi sau ir dar vienam žmogui, tai nebūtų tokių problemų". Gal tada ir tos 'negeros' tarnybos nereiktų. Bet mums dar toli iki tokio sąmoningumo verysad.gif
Nebūtų tarnybos, tada jau būkime tikri, kad suvalgytume ne tiek...

Jokia tarnyba nepadarys, kad įmonės nenaudotų to, kas leistina naudoti ES teisės aktais, kai yra reglamentuota kiek ir ko gali būti produktuose, kad nekenktų žmogui. O kad maisto pramonė tai naudoja - nieko naujo nepasakė. Maisto priedai visame pasaulyje labai paplitę, čia jau globalinė problema..

Laida įdomi ir tikrai sukels atgarsį visuomenėje.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 02, 20:56)
Visi naudojasi teisiniu reglamentavimu, kuris su spragomis verysad.gif
Įdomu šiaip ar kas ES valstybėse tiek prisigalvoja? g.gif

butent, jei istatyme yra spraga ja bus pasinaudota, cia galioja visose srityse pradedant mokesciais pabaigiant visu kitu, bet yra vienas bet kai pragyvenimo lygis auksteja zmogus maslow piramideje irgi ima kilti aukstyn atsiranda sioks toks samoningumas, zodziu kai pilvas pilnas nebereikia ieksoti spragu istatymuose doh.gif . Uztat mane stulbina kaip ukininkas del mano akim menko litu uz tona skirtumo gali naudoti nuodus, na nebent jie rimtai tiki, kad jie suyra, kas vel neitiketina bent karta macius kaip tas "rundapas" zalia augala numarina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odora: 02 vasario 2010 - 21:03
QUOTE(Rasma @ 2010 02 02, 20:55)
Aš manau, kad bandyta parodyti, kad visa tai 'leidžia' daryti, kad tai daroma su kontrolės institucijos žinia, kad nuobaudos mažos, kad nesaugūs produktai patenka į rinką g.gif

Bet aš čia jau į diskusiją nesivelsiu, tiesiog niekur ir niekada jokia tarnyba 'neišstovės' prie ūkininko, kuris už 1.5 karto didesnį pelną pasirengęs ne tik pats nuodytis, bet dar ir visai LT tai pranešti blink.gif

Man labai patiko p. Gaidamavičiaus žodžiai pabaigoje, kurie skambėjo kažkaip pan. taip "kad jei ūkininkai eko augintųsi sau ir dar vienam žmogui, tai nebūtų tokių problemų". Gal tada ir tos 'negeros' tarnybos nereiktų. Bet mums dar toli iki tokio sąmoningumo verysad.gif
Nebūtų tarnybos, tada jau būkime tikri, kad suvalgytume ne tiek...

Jokia tarnyba nepadarys, kad įmonės nenaudotų to, kas leistina naudoti ES teisės aktais, kai yra reglamentuota kiek ir ko gali būti produktuose, kad nekenktų žmogui. O kad maisto pramonė tai naudoja - nieko naujo nepasakė. Maisto priedai visame pasaulyje labai paplitę, čia jau globalinė problema..

Laida įdomi ir tikrai sukels atgarsį visuomenėje.

Aha, kažkodėl žmonės įsivaizduoja, kad viskas būtų gerai, jei prie kiekvieno ūkininko pastatytum po vet. tarnybos inspektorių, prie kiekvieno namo - po policininką, prie kiekvienos įmonės po VMI inspektorių... o sąmoningumo pačiam turėt nereikia doh.gif Tegul tarnybos kontroliuoja.
Beje, tarnybos (net veterinarijos tarnyba, nei jokia kita) įstatymų nekuria mirksiukas.gif

Atsakyti
as tai noriu paklaust keliu forumieciu, kurios tikrai gali man atsakyti i klausima - ar tai tiesa, ka as maciau toje laidoje - kad VVMT yra arba melagiai, arba apsimeta tokiais?
Kita vertus, kas ir kokiu pagrindu musu salyje nustatineja visokiu chemikalu leidziama kieki maisto produktuose?
O del vistu... nu teko buti mazuose ir dideliuose paukstynuose, tai kad per vamzdeli prievarta grustu maista- nemaciau... Bet - iki siol vsitiena parduotuvej pirkdavau is bedos. Nu o dabar,po to, ka maciau plius tai, ka siandien girdejau - prasysiu tevu, gal netycia sutiks vel grizt prie vistu dedekliu auginimo..
Bendras reziume - daug zinojau, bet vis tiek kraupau su kiekvienu zodziu.
O Rasmai ir tam profesoriui, kalbejusiam apie grizima prie zu - pritariu be islygu.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 02, 20:55)

QUOTE(ragana @ 2010 02 02, 21:02)
Beje, tarnybos (net veterinarijos tarnyba, nei jokia kita) įstatymų nekuria  mirksiukas.gif

čia reiktų mažiausiai Vyriausybės, bet tikriausiai paties Seimo lygiu spręsti šį klausimą smile.gif

QUOTE(maziuk @ 2010 02 02, 21:03)
ar tai tiesa, ka as maciau toje laidoje - kad VVMT yra arba melagiai, arba apsimeta tokiais?

Kita vertus, kas ir kokiu pagrindu musu salyje nustatineja visokiu chemikalu leidziama kieki maisto produktuose?

O del vistu... nu teko buti mazuose ir dideliuose paukstynuose, tai kad per vamzdeli prievarta grustu maista- nemaciau...

o tu stovėjai ten šalia žurnalistų, girdėjai, kokius klausimus žmogui uždavė ir kaip jis atsakė?Paskui žiūrėjai, iš kurios vietos juostą montavo? blink.gif Kaip sovietiniais laikas - ką pasako per TV, tai šventa tiesa... Juk nenufilmuosi virš 100 Seimo narių, kurie už tai atsakingi, reikalingas kažkoks iešmininkas. O ką jis pasakys? Savo iniciatyva milijonais bausiu? smile.gif

ES normos

o MC... irgi jaunimą šeria per vamzdelius? blink.gif Skanu ir valgo. Tai ir su vištom - skanu tai ir lesa

Atsakyti