Žiūrėjau šiandieninę laidą. Tiesa, trumpai. Sunervino. Nenustebino manęs ten niekas, nes pati baigiau maisto technologiją ir inžineriją ir žinau, ką valgom (mitybos įpročiai bestudijuojant smarkiai pasikeitė). Pikta tik, kad kalbėjo žmonės, nelabai išmanantys, ką kalba, jų kalba buvo kaimo močiučių lygio (ką kur nugirdau, tą ir kalbu). Kvapiųjų medžiagų niekas negamina kaitinant vario vielą. Citrinų rūgšties niekas negamina po kriauklėmis. Dar pavartojami baisūs žodeliai kaip "pelėsiai PRIVERČIAMI gaminti citrinų rūgštį". Taip, citrinų rūgštį išties gamina pelėsiai iš cukraus gamybos atliekų (normaliose, švariose talpose, ne po kriauklėmis), tai natūralus jų gyvybinės veiklos produktas. Pagaminta citrinų rūgštis identiška natūraliai, nematau tame nieko blogo ir nieko toksiško. Tiek, kiek šiandien Pasaulyje sunaudojama citrinų rūgšties, tikrai niekas nespėtų užauginti tiek citrinų (ir seniausiai citrinų rūgšties taip niekas negamina, bet šioje laidoje tai pateikiama kaip naujiena).
Sakote, siaubas, o ką gi valgyti

? Aš geriau patarsiu, ko nevalgyti:
1. Mėsos produktų (nebent aukščiausią rūšį). Žemesnės rūšies mėsos produktai nepasižymi dideliu mėsos kiekiu. Daug odų, sojos koncentratų, krakmolo, minėtojo E 621 ir uolia, skaniausias produktas.
2. Gaiviųjų gėrimų, sidrų. Tikras sintetinių dažiklių, kvapiųjų medžiagų užtaisas. Dar gerai, kai būna užsaldinti cukrumu. Saldikliai tikrai blogiau, nuolat tyrinėjamas jų galimas toksiškumas.
3. Bulvių traškučių. Na, nesimpatiškuose riebaluose jie verdami, paprastai užgardinami E 621.
4. Reikia atidžiau rinktis jogurtus. Pigesni būna tiesiog cukraus, dažiklių ir krakmolo derinys, neturintis jokių naudingų bakterijų (dėl ko ir yra vertinamas jogurtas).
5. Vištiena. Net tame pačiame kaime užaugintas viščiukas nėra sveikas, jei šeriamas kombinuotaisiais pašarais.
6. Visokių silkių mišrainių (išvis, tai, kas eina į mišraines, niekada nebūna geriausios kokybės, geriau rinktis vientisą gaminį). Majonezas, pomidorų padažas puikiai užmaskuoja visas ydas.
7. Renkantis jogurtus, majonezus, grietinę nereikia vaikytis liesesnių produktų, riebesnis visuomet sveikiau. Priežastis? Skirtingo riebumo produktai tokio paties tirštumo, konsistencijos, atrodo iš išorės identiškai. Tačiau tam, kad liesas produktas atrodytų toks pat, kai riebus, reikia papildomai pridėti emulsiklių, stabilizatorių, tirštiklių (E raidynas).
Baisiai čia išsiplėčiau