Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

mergaitės, man atrodo, kad apie trąšas visgi reikėtų kalbėti temoje apie žemdirbystę... Visgi ši tema apie maistą... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 16:17)
Tokį dalyką draudžia higienos normos. Tai kas išbėga iš kanalizacijos turi būti: išvaloma biologinio valymo įrenginyje arba išvežama. Netgi iš biologinių įrenginių po valymo negalima tiesiai pilti į laukus vandens.

Draudžiama, bet daroma cool.gif Pas mus sode ne vienas taip išsprendžia problemą doh.gif , kad nereiktų asenizacijos mašinų samdyti. Užtat vasarą, po nakties... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 04, 17:10)
Tai jūs už kakojimą ant daržovių ir uogų?  g.gif

Jau mano seneliai ir tėvas iš kaimo, nė sykio nemačiau daržų drabstymo savo ar kaimynų šūdais ir po to tų sodo/daržo gėrybių valgymo. Kompostu ar kompostuotu (perkaitusiu) mėšlu - taip, tręšdavo.

Jau taip graziai pervertet mano posta, kad padaret taip, lyg tureciau pasisakyti uz kakojima lotuliukas.gif Apie tokius dalykus as tik is SM ir suzinojau, nes is patirties kaime na neteko matyti tokiu dalyku nei artimuju sklypuose, nei kaimynu.
Jei jau ziureti UZ KA AS asmeniskai, augusi kaime-tai uz pudyma, kur pagrindine trasa supuve lapai, perpuvusi zole(galima net parauginti).

Tiesiog pasakiau faktus, kad statistiskai helmintoze zmones suserga tie, kurie darzus tresia gyvuliu meslu(ar tai butu sviezias, ar perpuves, nes kiausineliai taip lengvai nezuna per ziema ir nepuna).
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 04, 16:38)
tai uz pudyma, kur pagrindine trasa supuve lapai, perpuvusi zole(galima net parauginti).

Tiesiog pasakiau faktus, kad statistiskai helmintoze zmones suserga tie, kurie darzus tresia gyvuliu meslu(ar tai butu sviezias, ar perpuves, nes kiausineliai taip lengvai nezuna per ziema ir nepuna).

Ačiū Dievui, o tai jau persigandau, kad aš viena tokia išranki biggrin.gif

Nelabai norisi tikėti tokia statistika unsure.gif Kiaušinėliai nepakelia aukštos t-ros, mėšlas perpūdant-kompostuojant gi pakankamai 'perkaista', kad neplatint helmintozių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 04, 15:53)
Uoj negaliu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Jo, sunku su mumis kitiems  biggrin.gif


Su mumis? Nu atsiprasau, gal man visai su galva negerai, bet man i galva nesove, kad yra idiotu, kurie trecia darzoves s... ir jas valgo blink.gif
Einu i zemdirbystes tema...
Atsakyti
napykit, atnesu recepta blush2.gif
Avižiniai sausainukai wub.gif

90g sviesto
400g avižinių dribsnių,(tų pačių paprasčiausių)
2 kiaušiniai,
80g cukraus (t.y. apie pusę stiklinės, jei dedame džiovintų vaisių tai mažiau),
šaukštelis vanilinio cukraus,
3 dideli šaukštai miltų (galima miltų ir nedėt, bet įdėjus jie traškesni būna)
Pagardinimui: razinos, riešutai, seklos,..

Ruošimas:
1.Sviestą išlydome keptuvėje, supilame dribsnius, pakepiname.
2. Kiaušinius išsukame su cukrumi, įberiame vanilinį cukrų, pagardinimo priedus.
3. Viską išmaišome, įberiame miltus.
4.Išklojame skardą folija arba kepimo popieriumi ir dedame šaukštu formuodami 1,5-1cm storio paplotėlius kaip meduoliukus.
5.Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 175-185 laipsnių karštyje apie 10-15min. P

Išėmus iš orkaitės, reikia palaikyt kambario temperatūroj kelias minutes, kad sustingtų smile.gif
Atsakyti
čia tavo kepami sausainiai? Išbandyti? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 02 04, 17:23)
čia tavo kepami sausainiai? Išbandyti? wink.gif

taip 4u.gif as paprastai nededu cukraus, tik dziovintus vaisius, miltu nededu...na buna grynai tik stambus aviziniai drinsniai, riesutai, vaisiai thumb_yello.gif dar kartais sauja idedu kt grudu 4u.gif aisku, paskui tokius sausainius valgo tik ieva, biggrin.gif
Atsakyti
o mes kepam obuolių pyragą "Prie parlamento", kas dar prisimena tokią kavinę Vilniuje, tik nededu razinų ir dar ten kažko. Man labai patinka, kad tas pyragas be kiaušinių - miltus sumaišai su cukrumi, tada įtarkuoji sviestą ir viską gerai ištrini, kol pasidaro a la dziūvėsėliai. Štai ir tešla cool.gif Na ir obuolių įdaras, ant viršaus cinamono. Labai skanu - kas paragauja, tas nori ir nori biggrin.gif

nukopijavau receptą ir pažiūrėjau, ko dar nededu - kepimo miltelių, nes nesuprantu, kam juos dėti tongue.gif Ir be grietinėlių valgom smile.gif

1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu

i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo.

puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min.
patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu
Atsakyti
yra dar kazkoks receptas obuoliu pyrago kuriame dominuoja manu kruopos. Dabar tiksliai neparasysiu, bet ten lb paprata, viska supili, sumaisai, nk laukt nereikia, plakt 4u.gif ir babuoliai bigsmile.gif


pastaruoju metu lb valgau naturalu jogurta, ipilu selenu, semenu, linu seklu ( copy paste nuo Nidulios bigsmile.gif ), ir uogienes sauksteli...cia jau nelb sveika, bet lb skanu bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievvvvaa: 04 vasario 2010 - 17:47
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 02 04, 17:45)
ir uogienes sauksteli...cia jau nelb sveika, bet lb skanu  bigsmile.gif  mirksiukas.gif


aš ir ruošiuos nuodėmiauti - įdėjo tėveliai virtos mėlynių uogienės puslitriuką, kad vaikystės skonį prisiminti biggrin.gif Ir patys ilgai nevirė uogienių, ir nevalgėm. Bet jaučiu, kad bus faina po kelių metų pertraukos vėl pasmaližiauti mirksiukas.gif
Atsakyti
mūsų šeimos nariai iš uogienių valgo vien tik šaldytas trintas braškes. Turiu ir virtų mėlynių uogienės, bet niekam neįsiūlau. .. doh.gif cool.gif gal, kai braškės baigisis tiks ir mėlynės... biggrin.gif

tas obuolių pyragas su manais gaunasi laaabai riebus, esu kepusi... schmoll.gif Ten dedasi obuoliai, manai, cukrus ir riebalai... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 04 vasario 2010 - 18:02