
mergaitės, man atrodo, kad apie trąšas visgi reikėtų kalbėti temoje apie žemdirbystę... Visgi ši tema apie maistą...

QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 16:17)
Tokį dalyką draudžia higienos normos. Tai kas išbėga iš kanalizacijos turi būti: išvaloma biologinio valymo įrenginyje arba išvežama. Netgi iš biologinių įrenginių po valymo negalima tiesiai pilti į laukus vandens.
Draudžiama, bet daroma



QUOTE(Rasma @ 2010 02 04, 17:10)
Tai jūs už kakojimą ant daržovių ir uogų?
Jau mano seneliai ir tėvas iš kaimo, nė sykio nemačiau daržų drabstymo savo ar kaimynų šūdais ir po to tų sodo/daržo gėrybių valgymo. Kompostu ar kompostuotu (perkaitusiu) mėšlu - taip, tręšdavo.

Jau mano seneliai ir tėvas iš kaimo, nė sykio nemačiau daržų drabstymo savo ar kaimynų šūdais ir po to tų sodo/daržo gėrybių valgymo. Kompostu ar kompostuotu (perkaitusiu) mėšlu - taip, tręšdavo.
Jau taip graziai pervertet mano posta, kad padaret taip, lyg tureciau pasisakyti uz kakojima

Jei jau ziureti UZ KA AS asmeniskai, augusi kaime-tai uz pudyma, kur pagrindine trasa supuve lapai, perpuvusi zole(galima net parauginti).
Tiesiog pasakiau faktus, kad statistiskai helmintoze zmones suserga tie, kurie darzus tresia gyvuliu meslu(ar tai butu sviezias, ar perpuves, nes kiausineliai taip lengvai nezuna per ziema ir nepuna).
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 04, 16:38)
tai uz pudyma, kur pagrindine trasa supuve lapai, perpuvusi zole(galima net parauginti).
Tiesiog pasakiau faktus, kad statistiskai helmintoze zmones suserga tie, kurie darzus tresia gyvuliu meslu(ar tai butu sviezias, ar perpuves, nes kiausineliai taip lengvai nezuna per ziema ir nepuna).
Tiesiog pasakiau faktus, kad statistiskai helmintoze zmones suserga tie, kurie darzus tresia gyvuliu meslu(ar tai butu sviezias, ar perpuves, nes kiausineliai taip lengvai nezuna per ziema ir nepuna).
Ačiū Dievui, o tai jau persigandau, kad aš viena tokia išranki

Nelabai norisi tikėti tokia statistika


QUOTE(Diva:) @ 2010 02 04, 15:53)
Su mumis? Nu atsiprasau, gal man visai su galva negerai, bet man i galva nesove, kad yra idiotu, kurie trecia darzoves s... ir jas valgo

Einu i zemdirbystes tema...
napykit, atnesu recepta
Avižiniai sausainukai
90g sviesto
400g avižinių dribsnių,(tų pačių paprasčiausių)
2 kiaušiniai,
80g cukraus (t.y. apie pusę stiklinės, jei dedame džiovintų vaisių tai mažiau),
šaukštelis vanilinio cukraus,
3 dideli šaukštai miltų (galima miltų ir nedėt, bet įdėjus jie traškesni būna)
Pagardinimui: razinos, riešutai, seklos,..
Ruošimas:
1.Sviestą išlydome keptuvėje, supilame dribsnius, pakepiname.
2. Kiaušinius išsukame su cukrumi, įberiame vanilinį cukrų, pagardinimo priedus.
3. Viską išmaišome, įberiame miltus.
4.Išklojame skardą folija arba kepimo popieriumi ir dedame šaukštu formuodami 1,5-1cm storio paplotėlius kaip meduoliukus.
5.Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 175-185 laipsnių karštyje apie 10-15min. P
Išėmus iš orkaitės, reikia palaikyt kambario temperatūroj kelias minutes, kad sustingtų

Avižiniai sausainukai

90g sviesto
400g avižinių dribsnių,(tų pačių paprasčiausių)
2 kiaušiniai,
80g cukraus (t.y. apie pusę stiklinės, jei dedame džiovintų vaisių tai mažiau),
šaukštelis vanilinio cukraus,
3 dideli šaukštai miltų (galima miltų ir nedėt, bet įdėjus jie traškesni būna)
Pagardinimui: razinos, riešutai, seklos,..
Ruošimas:
1.Sviestą išlydome keptuvėje, supilame dribsnius, pakepiname.
2. Kiaušinius išsukame su cukrumi, įberiame vanilinį cukrų, pagardinimo priedus.
3. Viską išmaišome, įberiame miltus.
4.Išklojame skardą folija arba kepimo popieriumi ir dedame šaukštu formuodami 1,5-1cm storio paplotėlius kaip meduoliukus.
5.Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 175-185 laipsnių karštyje apie 10-15min. P
Išėmus iš orkaitės, reikia palaikyt kambario temperatūroj kelias minutes, kad sustingtų

čia tavo kepami sausainiai? Išbandyti?

QUOTE(Satura @ 2010 02 04, 17:23)
taip




o mes kepam obuolių pyragą "Prie parlamento", kas dar prisimena tokią kavinę Vilniuje, tik nededu razinų ir dar ten kažko. Man labai patinka, kad tas pyragas be kiaušinių - miltus sumaišai su cukrumi, tada įtarkuoji sviestą ir viską gerai ištrini, kol pasidaro a la dziūvėsėliai. Štai ir tešla
Na ir obuolių įdaras, ant viršaus cinamono. Labai skanu - kas paragauja, tas nori ir nori 
nukopijavau receptą ir pažiūrėjau, ko dar nededu - kepimo miltelių, nes nesuprantu, kam juos dėti
Ir be grietinėlių valgom 
1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu
i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo.
puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min.
patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu


nukopijavau receptą ir pažiūrėjau, ko dar nededu - kepimo miltelių, nes nesuprantu, kam juos dėti


1.5 -2 kg obuoliu (rugstesniu, valytu)
250g sviesto
300g cukraus (pagal skoni)
600g miltu
100g razinu
15g kepimo milteliu
i puoda (didesni) sudeti miltus, kepimo miltelius, sutarkuota atsaldyta sviesta, cukru. trinti tesla tarp ranku tol, kol pasidarys dziuveseliu pavidalo.
puse trupiniu sudeti i kepimo popieriumi isklota forma. ant virsaus sudeti riekelemis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas.ant virsaus suberti likusia puse trupiniu. kepti orkaiteje iki paskrus virsus, apie 30 min.
patiekti silta, ant virsaus uzdejus plaktos grietineles (arba grietines) ir uzbarstyti cinamonu
yra dar kazkoks receptas obuoliu pyrago kuriame dominuoja manu kruopos. Dabar tiksliai neparasysiu, bet ten lb paprata, viska supili, sumaisai, nk laukt nereikia, plakt
ir babuoliai 
pastaruoju metu lb valgau naturalu jogurta, ipilu selenu, semenu, linu seklu ( copy paste nuo Nidulios
), ir uogienes sauksteli...cia jau nelb sveika, bet lb skanu


pastaruoju metu lb valgau naturalu jogurta, ipilu selenu, semenu, linu seklu ( copy paste nuo Nidulios



QUOTE(ievvvvaa @ 2010 02 04, 17:45)
aš ir ruošiuos nuodėmiauti - įdėjo tėveliai virtos mėlynių uogienės puslitriuką, kad vaikystės skonį prisiminti


mūsų šeimos nariai iš uogienių valgo vien tik šaldytas trintas braškes. Turiu ir virtų mėlynių uogienės, bet niekam neįsiūlau. ..
gal, kai braškės baigisis tiks ir mėlynės... 
tas obuolių pyragas su manais gaunasi laaabai riebus, esu kepusi...
Ten dedasi obuoliai, manai, cukrus ir riebalai...



tas obuolių pyragas su manais gaunasi laaabai riebus, esu kepusi...

