Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Nu su tuo gaidziu prijuokinot biggrin.gif ! Taip ir matau akyse- man visada taip juokinga,kai tas vienas gaidys sutvarko pulka vistu doh.gif - nu kokios jos kvailiukes biggrin.gif
O cia vat is naujos temos kur nuoroda ideta ka radau bigsmile.gif
http://sodyba.org/in...n...=view&id=63

Per gyvenima nesu nieko apie toki augala girdejusi...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 04, 11:51)
Su kirviu per kakla ir i puoda lotuliukas.gif



aaa... šitąąą... o kas tas vištas betramdys, jeigu jau toks būtinas? g.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 04, 11:53)
Per gyvenima nesu nieko apie toki augala girdejusi...


prieš porą metų auginau šiltnamyje, bet man nepatiko.. Tas skonis toks savotiškas.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 04, 12:53)
Nu su tuo gaidziu prijuokinot biggrin.gif ! Taip ir matau akyse- man visada taip juokinga,kai tas vienas gaidys sutvarko pulka vistu doh.gif - nu kokios jos kvailiukes biggrin.gif
O cia vat is naujos temos kur nuoroda ideta ka radau bigsmile.gif
http://sodyba.org/in...n...=view&id=63

Per gyvenima nesu nieko apie toki augala girdejusi...


as dedu stevija i arbata thumbup.gif su kinrozem labai skanu, nes jos rugscios, o stevija saldi smile.gif
buvau gavus pakiuku is tokio daktariuko zolininko. bet jis kazkur persikrauste... girdejau, kad buna turgeliuose, kur visokius rusiskus papildus pardavineja. bet neieskojau dar.
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 04, 13:04)
prieš porą metų auginau šiltnamyje, bet man nepatiko.. Tas skonis toks savotiškas..  rolleyes.gif

rytorasa, o kur tu seklyciu gavai?
Atsakyti
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 02 04, 13:34)
rytorasa, o kur tu seklyciu gavai?


man mama buvo davusi.. o iš kur ji gavo- nežinau..
Skaičiau, kad kai kuriose sėklų parduotuvėse jų būna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 04 vasario 2010 - 12:43
QUOTE(katiniene-gerai @ 2010 02 04, 13:34)
as dedu stevija i arbata  thumbup.gif  su kinrozem labai skanu, nes jos rugscios, o stevija saldi smile.gif
buvau gavus  pakiuku is tokio daktariuko zolininko. bet jis kazkur persikrauste... girdejau, kad buna turgeliuose, kur visokius rusiskus papildus pardavineja. bet neieskojau dar.

bigsmile.gif nu vat, zino gi zmones! biggrin.gif Reikia gal paieskoti kur...
Atsakyti
baltai pavydžiu, kad pati moki
Satura, cia gi paprasciau paprasto:) niu jau apie aloja, kaip jaunystes ir gerybiu eliksyra, prirasyta daugybe straipsniu, tad pritariu tau, blogiau sau nepadarysiu tikrai, susileisdama kursa alojos smile.gif
Atsakyti
kalbejot cia kazka apie naturalias trasas, tai prisiminiau pazytamu darzus tresiamus fekalijom tiesiai is tu sistemu. atvaziavus i svecius budavom vaisinami braskem ir visokiom kitom gerybem, bet paskui kazkas pasake, kad tai gana nesveika. daugiau neimsiu is to darzo nei vienos uogos, kazkaip nekaip nuteikia gomuri vien tas suzinojimas ant ko visas tas geris isaugo ir idomu koks kenksmingumas sitokiu trasu g.gif butu idomu jei kas pakomentuotu, nes vaikas ten daznai praleidzia vasaras ir visos gerybes ant stalo buna is to darzo.
va jei trest karvyciu pyragais, tai manau vis tiek kitas reikalas, nes tada produktas 100% naturalus zolinis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 04 vasario 2010 - 13:35
Saulužė, dekui uz nuoroda smile.gif
Duonos gira tai darom pagal si recepta:

"1kg džiovintos duonos, 10l. vandens, 800g cukraus, 40g mielių, žiupsnelis mėtų, razinų.
paruosimas:
Riekelėmis supjaustyta duona gruzdinama orkaiteje , kol pageltonuoja, ir užpilama verdančiu vandeniu, dedama mėtų. Po 24 val. perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos su cukrumi ištrintos mielės, išmaišoma ir laikoma šiltokoje vietoje. Rūgstant nugraibstomos atsiradusios putos. Įrūgusi gira supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 razinas ir gerai užkemšama. Laikoma šaltai. Kitą dieną jau galima gerti. Ilgiau pastovėjusi gira skanesnė."

Tik cukraus dedu maziau, pridedu medaus saldumui ir mieliu maziau ir metu nededu, kartais melisos shakele imetu.
O spanguoliu ir saltalankiu gira darem dedami produktus "ish akies" ragavom skoni smile.gif visai nedaug uogu reikejo kai jos tokios rugscios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 04 vasario 2010 - 13:35
primavera, nukėliau jūsų klausimą į temą "Ekologiška žemdirbystė". Ten pakalbėsim apie įvairius tręšimo būdus.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 04 vasario 2010 - 13:41
Dėl giros

Neperseniausiai skaičiau žurnale mamoms, kad jos geriau neduoti mažiukams, nes giroj yra alkoholio. Manau nėštukėms bei žindančioms irgi reiktų nepadaugint
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2010 02 04, 13:32)
idomu koks kenksmingumas sitokiu trasu  g.gif  butu idomu jei kas pakomentuotu,

va jei trest karvyciu pyragais, tai manau vis tiek kitas reikalas, nes tada produktas 100% naturalus zolinis  bigsmile.gif

Bet koks mėšlas (ar žmonių kakutis, ar karvių blynai, ar kt.) nėra labai gerai, jei jau drabstoma ant augalų (vaisių ir daržovių) be saiko. Nitratų gali būti daug tokiuose užaugintuose produktuose.
Dažnai bobulės š** krūvelėm kiekvieną braškės kerą apdėlioja ir džiaugiasi, kokios 'ekologiškos ir natūralios' tos jos braškės.

Mano pačios žodžiais doh.gif biggrin.gif "Cheminės trąšos su azoto junginiais yra gal net tam tikru požiūriu geresnės, nes jas bent galima "dozuoti". Tokiu būdu ir patręšiama dirva ir ji neapsunkinama nitratais bei nitritais. Mėšlas "neprognuozuojamas" ir jo "cheminės" savybės priklauso nuo to, kokio gyvulio jis yra ir ką tas gyvulys ėdė per savo amželį ;D Taigi labai neteisūs tie, kurie močiutės daržoves reabilituoja dėl nitratų ;D"

QUOTE(Pookelis @ 2010 02 04, 13:45)
Neperseniausiai skaičiau žurnale mamoms, kad jos geriau neduoti mažiukams, nes giroj yra alkoholio.

Teisingai. Nes mielės skatina alkoholinį rūgimą, susidaro alkoholis ir anglies dvideginio dujos smile.gif Tik kepimo mielės (sprendžiu, kad tai apie jas kalbama) nepakelia didelės alkoholio koncentracijos, tad greit nusipijokauja pačios nuo savęs ir žūsta. Gaminant girą su tokiom mielėm labai aukštų alkoholio laipsnių nepasieksit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2010 02 04, 13:32)
kalbejot cia kazka apie naturalias trasas, tai prisiminiau pazytamu darzus tresiamus fekalijom tiesiai is tu sistemu. atvaziavus i svecius budavom vaisinami braskem ir visokiom kitom gerybem, bet paskui kazkas pasake, kad tai gana nesveika. daugiau neimsiu is to darzo nei vienos uogos, kazkaip nekaip nuteikia gomuri vien tas suzinojimas ant ko visas tas geris isaugo ir idomu koks kenksmingumas sitokiu trasu  g.gif  butu idomu jei kas pakomentuotu, nes vaikas ten daznai praleidzia vasaras ir visos gerybes ant stalo buna is to darzo.
va jei trest karvyciu pyragais, tai manau vis tiek kitas reikalas, nes tada produktas 100% naturalus zolinis  bigsmile.gif


mano a.a. mama nepirkdavo braškių iš bobučių, ir mums aiškindavo kad jos augintos ant šūdo cool.gif o mėšlas tinkamas tada, kai gerokai perpūna.
Atsakyti