QUOTE(primavera @ 2010 02 04, 13:32)
idomu koks kenksmingumas sitokiu trasu

butu idomu jei kas pakomentuotu,
va jei trest karvyciu pyragais, tai manau vis tiek kitas reikalas, nes tada produktas 100% naturalus zolinis
Bet koks mėšlas (ar žmonių kakutis, ar karvių blynai, ar kt.) nėra labai gerai, jei jau drabstoma ant augalų (vaisių ir daržovių) be saiko. Nitratų gali būti daug tokiuose užaugintuose produktuose.
Dažnai bobulės š** krūvelėm kiekvieną braškės kerą apdėlioja ir džiaugiasi, kokios 'ekologiškos ir natūralios' tos jos braškės.
Mano pačios žodžiais

"Cheminės trąšos su azoto junginiais yra gal net tam tikru požiūriu geresnės, nes jas bent galima "dozuoti". Tokiu būdu ir patręšiama dirva ir ji neapsunkinama nitratais bei nitritais. Mėšlas "neprognuozuojamas" ir jo "cheminės" savybės priklauso nuo to, kokio gyvulio jis yra ir ką tas gyvulys ėdė per savo amželį ;D Taigi labai neteisūs tie, kurie močiutės daržoves reabilituoja dėl nitratų ;D"
QUOTE(Pookelis @ 2010 02 04, 13:45)
Neperseniausiai skaičiau žurnale mamoms, kad jos geriau neduoti mažiukams, nes giroj yra alkoholio.
Teisingai. Nes mielės skatina alkoholinį rūgimą, susidaro alkoholis ir anglies dvideginio dujos

Tik kepimo mielės (sprendžiu, kad tai apie jas kalbama) nepakelia didelės alkoholio koncentracijos, tad greit nusipijokauja pačios nuo savęs ir žūsta. Gaminant girą su tokiom mielėm labai aukštų alkoholio laipsnių nepasieksit