Sveiki, gal patarsite mano situacijoje
Buvau motinystes atostogose. kai baiginejosi 2 metai, kalbejausi su darbdaviu, buvo pareiksta, kad kaip ir nera perspektyvos grizti, imone parduodama ir pan. esu nekonfliktiskas zmogus, tikejausi geriau susirasti kita darba, todel parasiau prasyma, kad iseinu vaiko auginimo atostogu iki 3metu ir ieskojau kito darbo (3m baigsis lapkriti). Deja, nesiseke. Siuo metu man darbas butu tiek psichologiskai tiek finansiskai reikalingas, nes turiu onkologiniu problemu ir gydausi chemoterapija. pakalbejau su darbdaviu del mano grizimo galimybiu, deja jis paziurejo nepalankiai (kam reikalingas ligonis), neva siuo metu del motinystes pasalpu tampo, tai jei as po savaites ar kitos tureciau imti bilioteni, tai uztampytu ir mane ir ji ("juk zinojai, kad sergi"), ir pan. as tai tokios nuomones tada, kad tegu jie mane tada atleidzia.
Kokia yra tvarka grizimo is motinystes atostogu, ar as turiu darbdaviui kaip nors rastu pries kazkiek d. pranesti, kad noriu grizti?
kaip jie mane atleistu (vaikas iki 3 m. + greit gausiu 2 nedarbingumo grupe manau), ar man priklauso kokios nors kompensacijos? (imoneje pries vaiko gimima dirbau 2 m).
Gal kokiu minciu dar turetumet, nes ir taip sunku, o dar kai ir visuomene taip atstumia... galit isivaizduoti, kad dabar darbo matyt man net neverta ieskot, nes ka naujas darbdavys pagalvotu, kai as po 2 ar 3 sav. tureciau savaite chemijoj sedet, o ir paskui neaisku kaip jausciausi, ar galeciau dirbti. Aciu.