Įkraunama...
Įkraunama...

Venų varikozė

QUOTE(eringas @ 2011 04 13, 10:19)
Laba diena,
paprastai neturiu laiko bendrauti įvairiuose forumuose, tačiau kai reikia informacijos stengiuosi paskaitinėti norima tema ir tikrai randu daug atsakymų.
Š.m. kovo 31d. Klaipėdoje GK klinikoje gydytojas R.Dagilaitis lazeriu operavo  kojos venas. Noriu padėkoti gerb. gydytojui ir visam kolektyvui už nuoširdų paprastą bendravimą ir profesionalų darbą. Tikrai esu viskuo patenkinta.
Tik liko keletas neatsakytų klausimų, todėl norėčiau paklausti gydytojo:
1. Kiek laiko dar reikia nešioti kompresinę kojinę?
2. Turiu namuose bėgimo takelį ir prieš operaciją mėgdavau 15-20 min. pabėgioti juo. Kada vėl galima pilnai sportuoti? Ar apskritai bėgiojimas takeliu, pakankamai dideliu greičiu, per daug neapkrauna kojų venas ir to pasekoje neskatina jas vėl plėstis? Gal reikėtų jo atsisakyti?
Iš anksto dėkoju už atsakymus.

1. 2 sav. nuo operacijos datos.
2. Sportuoti galima 8 dienos po operacijos. Fizinį krūvį pasirinkite pagal tai, kaip jausit koją. Jei koja pavargs pirmas dienas, duokit pailset ir fizinį krūvį didinkit palaipsniui. Bėgimo atsisakyt tikrai nereikia.

P.S. Visi mano pacientai turi mano asmeninį telefono numerį. Geriau skambinkit tiesiai, jei turit kokių klausimų, susijusių su operacija ar pooperaciniu periodu. smile.gif
Atsakyti
O gal gali kas paaiškinti, kaip būna po operacijos: nesveikos venos yra kaip ir pašalinamos, tad jų lieka mažiau... o kraujo kiekis tai nesikeičia, krūvis kojoms taip pat... Ar tai reiškia, kad likusiom venom tenka didesnis krūvis, tad tikimybė, kad ir jos išsiplės padidėja. Taigis, po kurio laiko kita operacija neišvengiama?... Kiek tokių operacijų galima apturėt? Ale, paskui nebeliks kur kraujui tekėti rolleyes.gif ...
Na, atsiprašau, jei kam pasirodys šitie pamąstymai blondiniški blush2.gif ... Betgi noris profesionalaus paaiškinimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 14 balandžio 2011 - 14:19
Manau, šitas video bent iš dalies atsakys į Jūsų klausimą smile.gif o jei ne, tai šiaip, daugiau sužinosite apie tai smile.gif
http://www.sveikas.l...kankamumas-332/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MariDona: 14 balandžio 2011 - 19:46
Išties, MariDona, labai informatyvus video bigsmile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bona -pari @ 2011 04 08, 15:58)
manau kad nuo darbo  priklauso kiek bus nedarbingumas,nes jei dirbi stovima darba tai tikrai ilgiau turi būt nedarbingumas g.gif
čia skyreli yra medikas gal jis daugiau apie tai pasakytu,man buvo 10 dienu  jau siūlai išimti ir mėlynės baigia išnykt smile.gif

Sveiki, o sakykit jums kur melynes guziuku nesumete, nes man dabar 14 dienu po operacijos ir ziuriu ten kur buvo vena ir didele melyne pradejomest guziukus, kazkaip neramu. sad.gif Ryt pas chirurga bet jis toks senas, kad nemanau jog ka naudingo isgirsiu sad.gif Gal kitom taip buvo?
Papildyta:
QUOTE(CINEMA @ 2011 04 12, 11:38)
Jurgitaske, ar jus vaziavot penktadieni pas gyd. Skiruti? Vaziavote i ligonine, ar i poliklinika?Papasakokit placiau, labai idomu kaip jums sekesi smile.gif

Sveika Cinema,
BUvau lyg ir viskas gerai, labai patenkinta randukais, manau sugis ir nieko neliks. Skaiciau kad jums jau neskauda, o man dar paskauda ir tik neramu nes vakar apciuopiau guziuku, ten kur buvo dideles melynes tai bijau kad ten nebutu kas uzsitrombave. Ar nieko neteko girdet?
Atsakyti
Na štai, įsigijau kompresines kojines nėščiosioms, nes nuo praeitų nėštumų kaip ir sunešiojus dvejas nėštukines ax.gif
Tiktai įdomu, ar būna nėštukėm skirtų 2 kompresijos pėkelnių? Man gydytojas buvo rekomendavęs 2 kompresiją, o dabar radau tik 1-os.
Atsakyti
QUOTE(jurgitaske @ 2011 04 15, 00:00)
Sveiki, o sakykit jums kur melynes guziuku nesumete, nes man dabar 14 dienu po operacijos ir ziuriu ten kur buvo vena ir didele melyne pradejomest guziukus, kazkaip neramu. sad.gif Ryt pas chirurga bet jis toks senas, kad nemanau jog ka naudingo isgirsiu sad.gif Gal kitom taip buvo?
Papildyta:
Sveika Cinema,
BUvau lyg ir viskas gerai, labai patenkinta randukais, manau sugis ir nieko neliks. Skaiciau kad jums jau neskauda, o man dar paskauda ir tik neramu nes vakar apciuopiau guziuku, ten kur buvo dideles melynes tai bijau kad ten nebutu kas uzsitrombave. Ar nieko neteko girdet?

As irgi apciopiau viena nemaza guziuka vidineje slaunies puseje, kur oda minksta. Man irgi neramu del to. Pastebejau, kad tas guziukas mazeja. Idomu, o jus gydytojui apie tai saket? Ka jis jums pasake?
Mane operavo kovo 30d.- melyniu beveik neliko, randu beveik nesimato, koja neskauda ir as jau isejau i darba smile.gif Tik buna po ilgo sedejimo, kai atsistoju ir einu, man truputi paskauda ta vieta, kur guziukas. Pastoviai nesioju kompresine kojine. Dabar pagalvojau, gal jums reikia tepti Lioton geli, kad greiciau isnyktu melynes ir guziukai? g.gif
Atsakyti
labadiena 4u.gif ,na,as jau po operacijos namuose,jauciuosi neblogai,rytoj turbut siulus istrauks. siaip gavau mazai informacijos,kas ir kaip bus toliau..
Atsakyti
QUOTE(jurgitaske @ 2011 04 15, 00:00)
Papildyta:
Sveika Cinema,

na man ir jaučiasi tokie guziukai kai kuriuose vietose bet ju tikrai nebesijaus kai viskas konkrėčiai sugis,manau nera ko bijot 4u.gif dar gi nedaug laiko praėjo po operacijos ,nešioti kojines ,ar pedkelnes butinai reikia bet mėn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitaske @ 2011 04 04, 10:48)
O petkelnes kokios kompresijos pirkote? Istikro nezinau ka daryt, ar kojines neuzgnybs virsui slaunies, ir uzsidejus butent aptemptus dzinsiukus ar timpas nesimatys. O petkelnes daznai buna tokiu aukstu liemeniu vos ne iki pazastu   blush2.gif  , zodziu bus penktadieni linksma kai reiks bet kokiu atveju kazka isigyt   g.gif

Aš ne po operacijos, bet po vaistų leidimo nešiojau pėdkelnes, tai gydytojas (Skirutis, beje smile.gif ) rekomendavo, tiksliau davė tokį ale siuntimuką į ortopedijos techniką, 2 kompresijos kojines 25/32 mmHg. O ortopedijos technikoj pagal kojų išmatavimus parinko dydį. Ir tikrai pėdkelnės nėra iki pažastų mirksiukas.gif
Tiesa, 2 kompresijos beveik dvigubai brangesnės už 1... Na, bet ir kompresija daug didesnė - tikrai yra reikalų norint jas užmauti. Nėščia būdama jau su nemažu pilveliu bandžiau užsitempti kojines iki kirkšnies 2 kompresijos - nepavyko doh.gif ... pritrūko jėgų lotuliukas.gif
Čia rašiau apie Solidea firmos kompresines. Gal kitos firmos ir kitokios yra...
Beje, jeigu pirkti ne ortopedijos technikoj, o kitur, tai pagal dydžių lenteles, manau, galima apsigauti - man pagal jas (svoris, ūgis) išeitų kaip ir M dydis, bet visas turiu S dydžio. Tikrai ne per mažos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 17 balandžio 2011 - 16:30
QUOTE(Juodai @ 2011 04 14, 22:07)
Išties, MariDona, labai informatyvus video  bigsmile.gif  Ačiū  4u.gif

kiek supratau šis gyd ir konsultuoja šiame skyrely smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CINEMA @ 2011 04 16, 12:51)
As irgi apciopiau viena nemaza guziuka vidineje slaunies puseje, kur oda minksta.  Man irgi neramu del to. Pastebejau, kad tas guziukas mazeja. Idomu, o jus gydytojui apie tai saket? Ka jis jums pasake?
Mane operavo kovo 30d.- melyniu beveik neliko, randu beveik nesimato, koja neskauda ir as jau isejau i darba smile.gif  Tik buna po ilgo sedejimo, kai atsistoju ir einu, man truputi paskauda ta vieta, kur guziukas. Pastoviai nesioju kompresine kojine. Dabar pagalvojau, gal jums reikia tepti Lioton geli, kad greiciau isnyktu melynes ir guziukai? g.gif

Tada kai buvau pas gydytoja guziuku dar nebuvo. Na bet dabartinis chirurgas prirase geriamu cyclo3fort, liotono jau viena sutepiau smile.gif
Kojines nusipirkau, bet kai tie guziukai atsirado pradejua vel bintuotis, nes kazkaip labiau suspaudzia. Tai pabijojau, sakau gal per anksti i kojines isokau, nors gydytojas sake kad galiu jau.
O pries operacija venos daug buvo isipletusios?
Saunu kad taip greit paveikote, tikiuos jau ir as greit galesiu i darbeli, tik biski prisibijau, darbelis daugiau toks stovimas. unsure.gif
Atsakyti