Na merginos, papasakosiu savo ieškojimus ir atradimus.
Visa esmė ne priemonėse (nors esu vieną atradusi, kuri daro stebuklus), o plaukų džiovinimo ir formavimo metodikoje

. Pagaliau išmokau pasidaryti tokias garbanas, kad niekas netiki, jog jos tikros

. Kai nuėjau į kirpyklą kirpėja iškart paklausė ar garbanos natūralios. Pasakiau, kad taip, o ji sako:20 metų dirbu kirpėja, bet kad taip plaukai suktųsi nemačiau. Darbe viena bendradarbė kaip tarp kitko irgi užklausė ar čia garbanos natūralios. Sakau taip, o ji:Visi klausinėja ar čia ne cheminis. Turkijoje beplaukiojančią baseine užšnekino viena moteriškė su tuo pačiu klausimu. Ir visiems su dideliu džiaugsmu sakau, kad jos natūralios. Na dėl natūralumo būtų galima ginčytis, nes be priemonių ir darbo t.y. palikus plaukus džiūti natūraliai baisu ir pagalvoti kas gautųsi.
Nepykit, kad aš čia tai pagyrūniškai, bet negaliu atsidžiaugti tuo, kad išmokau susitvarkyti savo nepaklusnius ir negražius plaukus. Beje, išmokau visai neseniai.
Mano metodas: pirma taisyklė nešukuoti plaukų. Visai! Aš juos šukuoju tik pirštais ir tik kai plaunu galvą. Šlapius plaukus nugręžiu, palenkiu galvą į priekį ir su rankšluosčiu pradedu juos gniaužyti. Garbanos pradeda formuotis akimirksniu. Gniaužau ilgai kokias 10-15 min. Plaukai pradžiūsta ir susisuka. Paskui prasideda darbas rankomis. Išspaudžiu į delną putas ir jomis toliau gniaužau plaukus. Jokio kedenimo! Tik gniaužymas, tuomet garbanos sukasi stambiai. Kad putos pasiskirstytų, o garbanos užsifiksuotų, gniaužyti vėl reikia ilgokai apie 15 min. Galiausiai plaukus baigiu džiovinti fenu su difūzoriumi.
Taip išdžiovinti plaukai man laikosi iki kito plovimo t.y. 3 dienas.
Beje, didelę įtaką turi kirpimas. Kuo plaukai daugiau iškarpyti, tuo jie gražiau sukasi