QUOTE(linanil @ 2010 02 04, 14:02)
2. Ir dar , galiu maišyti želatina, grietinėlę ir šaldytas braškes nededama papildomai vandens? Nes buvau radusi, kad visu pirma 0,5 l vandenyje reikia ištirpinti želė, o aš su želatina bandyti noriu, bet kaip suvokiu tai taip pat turėčiau mažame kiekyje vandens išsitirpinti....
Aš kai papildomai įpyliau į grietinėlę vandens, man kažas nesigavo, prastai stingo...
Geriau pilti pieną
O į želė geriau pilti ne 0,5 L vandens, o 0,3 L
QUOTE(flooding @ 2010 02 05, 00:18)
Sveikos, šiandien SB konstravau želė torčiuką, viskas būtų puiku, jei ne tas jogurtas

Daugiau nebedarysiu su jogurtu...Gal reiktų su grietine pabandyt?

Ar jau būtų per riebu?
Ir man įdomu, kas nutiko?
Šiaip ir aš sakiau nebedarysiu su jogurtu, nors vienas lengviausių variantų, bet man esmė tame, kad nemėgstu jogurto
Aš darau baltą sluoksnį: 450 ml grietinėlės, 300 ml pieno, 4 šaukštai cukraus (su kavamale padarau pudrą) ir pusė šaukščiuko citrinos rūgšties (sumalu kartu su cukrumi, dar + pokas vanilino) ir 20 g. (vienas pakelis) DR.OETKER želatinos, išbrinkintos 100 ml šalto vandens (po to pakaitinu, kad ištirptų pilnai, atvėsinu ir supilu į paruoštą kambario temperatūros grietinėlę...
Gal ir rieboka, bet kaip skanu
Kaip tik šiandien darysiu sluoksniuotą su apelsinų ir vyšnių želė TW žiede (nes užsakymas ryt į balių atsinešti).
Dar reitų braškių paieškot, Maximoj vakar neradau