Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškas vaikiškas maistelis

o a ką vaikas gauna neštumo metu, ką per pieną ir ką gaus kai nebetiks tyrelės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 02 03, 15:46)
o a ką vaikas gauna neštumo metu, ką per pieną ir ką gaus kai nebetiks tyrelės? g.gif

nesusikalbam schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2010 02 03, 15:38)
nesusikalbam  schmoll.gif

turbūt wink.gif

na tam forumas ir yra, kad diskutuoti wink.gif , bandyti viena kitą suprasti ir susišnekėt wink.gif

šiaip tiesiog kita pusė - yra tokia nuomonė, kad vaiko maistas turi būti panašus į tai, ką valgo kiti šeimos nariai. Turiu omeny, jeigu labai saugoti ir duoti kitą, geresnį, sveikesnį maistą būtent mažam leliui, o sau virti pigesnį - neekologišką (kaip ir galėtų būti su tyrelėm), vaikas kažkada turėtų vistiek junggtis prie bendro stalo, o tada galėtų būti didesnis šokas organizmui ir daugiau šansų vaikui susirgti alergija:hm
Atsakyti
Mes savo maziukei perkame HIPP Bio tyreles, Topfer grudu koses 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 02 03, 11:31)
merginos, ar aplamai šitie dalykai yra suderinami - ekologiškas konservotas kūdikio maistelis ir "ekologiškas" vaiko auginimas? Mano vaikas nuo 6mėn ragauja praktiškai mūsų maisą, tik truputi priderinta prie jos poreikių- nekeptą be prieskonių... ar reikalingas tas super maistelis "ant" ožkos pieno, kurio neįmanoma nusipirkti parduotuvėje?  g.gif

QUOTE(Jolete @ 2010 02 03, 13:31)
O kaip geriau? Aš vat galvoju, ar geriau ekologiška tyrėlė iš stiklainiuko ar purkštas nežinia kuo bananas ar obuolys? Nes parduotuvėje rasti ekologiškų daržovių ar vaisių, ypatingai žiemos metu, tikrai sudėtinga. O dar mažesniame mieste tai praktiškai neįmanoma misija  schmoll.gif

vat man irgi idomu, kaip geriau daryt...siaip viska gaminu namie, pirktini stiklaineliu maista reciau vartojam, bet vis tiek tenka - kur nors isvaziavus ar kur nera galimybes pagamint kazka vaikui. prekybcentriu darzoves ir vaisiai man didelio pasitikejimo nekelia, bet nera galimybes visko valgyt is savo darzo, tad tenka pirkti ir ne tik turgeliuose, bet ir prekybos centruose didziuosiuose. taip vis ir mastau, kas geriau...ar pirktine darzove prekybcentri ir is jos virtas maistelis ar stiklainiuku maistelis, bet su ekologisku zenklu g.gif

QUOTE(Asstule @ 2010 02 03, 20:54)
Mes savo maziukei perkame HIPP Bio tyreles, Topfer grudu koses  4u.gif

man idomu, kiek ten Hipp maistelyje ekologiskumo, lyginant su kitais ekologisko vaiku maistelio gamintojais g.gif nes kaina Hipp gerokai mazesne g.gif
Atsakyti
katik pradejau primaitinet ir perku HIPP neduodu bulves nes nuo jos labiau pabere ir siaip tingiu su viena bulve varkt , kai jau bus didesnis kiekis tada ir ruosiu bulve auginta kaime pas senelius, bet siaip nematau jokio skirtumo EKO ar ne eklogiskas tas maistas anksciau ar veliau kaip kazkuri rase pradds valgyt maximini maista ir kas tada tipo kad pora meteliu ekologiskai maitinsi tai ilgiau gyvens?
gal busiu apsvaidyta pomidorais, bet vaikai irgi tokie zmones kaip ir mes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asstule @ 2010 02 03, 21:54)
Mes savo maziukei perkame HIPP Bio tyreles, Topfer grudu koses  4u.gif

Na HIPP, mano subjektyvia nuomone, tikrai toli nuo ekologijos...
Atsakyti
QUOTE(GreenEyes @ 2010 02 05, 11:51)
..... pradds valgyt maximini maista ir kas tada tipo kad pora meteliu ekologiskai maitinsi tai ilgiau gyvens?
gal busiu apsvaidyta pomidorais, bet vaikai irgi tokie zmones kaip ir mes 4u.gif

Nieks cia pomidorais nesimetys,kaip Jums atrodo gerai,taip ir maitinat savo atzala,tik nereik kuo pati kvepiat kito tept mirksiukas.gif
Mano vaikai vargu ar prades tokio skanaut,kadangi patys perkam eko parduotuvese,darzoviu prisisandeliave savu,stengiames kuo kokybiskeni maista vartot.Nesakau,kad kur sveciuose neparagaus cipso ar bambonkes,bet cia ne priezastis vaika nuo kudikystes slamstu penet.
Atsakyti
Aš perku vaikams tik eko-arbatas su drakoniuku Fernis smile.gif Visų kitų maistelių (nei eko, nei neeko) neperku. Gaminu namuose ir manau, kad tai bus geriau už eko maistelį stiklainiuke ax.gif
Antra, man tos užsienio eko firmos negirdėtos ir neatrodo patikimos, labiau pasitikėčiau "HiPP", aš asmeniškai..
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 02 03, 22:42)
vat man irgi idomu, kaip geriau daryt...siaip viska gaminu namie, pirktini stiklaineliu maista reciau vartojam, bet vis tiek tenka - kur nors isvaziavus ar kur nera galimybes pagamint kazka vaikui. prekybcentriu darzoves ir vaisiai man didelio pasitikejimo nekelia, bet nera galimybes visko valgyt is savo darzo, tad tenka pirkti ir ne tik turgeliuose, bet ir prekybos centruose didziuosiuose. taip vis ir mastau, kas geriau...ar pirktine darzove prekybcentri ir is jos virtas maistelis ar stiklainiuku maistelis, bet su ekologisku zenklu  g.gif
man idomu, kiek ten Hipp maistelyje ekologiskumo, lyginant su kitais ekologisko vaiku maistelio gamintojais  g.gif  nes kaina Hipp gerokai mazesne  g.gif

Kiek man teko susidurti Hipp produktai turi tik bio zenklinima ant pakuotes. tai reiskia, kad atitinka ES ekologines zemdirbystes reikalavimus, gali buti zenklinami nacionaliniu bio -siegel zenklu Vokietijoje. Ir be to masiniu produktu ekologiskumu ar nelabai tikiu ;)Ir nelabai noreciau sutikti su Rasma, kad mazai girdetas gamintojas yra nepatikimas, as daug domiuosi ekologiskais produktais ir skaitau daug literaturos, kurioje minimi pas mus dar tik ateinantys produktai, kuriuos galime isigyti eko parduotuvese pasaulyje yra numeris vienas.
As labiau pasitikiu demeter zenklinimu juo zymimas maistas, kuris uzaugintas ir pagamintas pagal labai grieztus ekologinio ukininkavimo metodus.
as taip pat uz gaminima namuose, bet sutikite, kad ziema nupirkti naturaliu ir turinciu maistiniu savybiu darzoviu yra labai maza tikimybe, tad kol pati savo neturiu perku tuos vadinamus stiklainiukus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picolo: 05 vasario 2010 - 13:12
QUOTE(picolo @ 2010 02 05, 13:07)
as taip pat uz gaminima namuose, bet sutikite, kad ziema nupirkti naturaliu ir turinciu maistiniu savybiu darzoviu yra labai maza tikimybe, tad kol pati savo neturiu perku tuos vadinamus stiklainiukus 

Žiūrint apie kokias daržoves kalbame. Jei tai bulvė, morka, burokas, moliūgas iš močiutės daržo, tai jau nebus taip, kad per kelis mėnesius staiga tapęs bevertis maistine prasme.
Nesezoninės daržovės (agurkai, pomidorai, salotos) kurių laikymo sąlygos sudėtingos, tai taip, gal ir bevertės, dirbtinai išaugintos, bet tie visi šakniagumbiai, šakniavaisiai, tai per amžių amžius puikiai natūraliai išsaugomi iki pavasario.
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2010 02 05, 12:12)
Nieks cia  pomidorais nesimetys,kaip Jums atrodo gerai,taip ir maitinat savo atzala,tik nereik kuo pati kvepiat kito tept mirksiukas.gif 
Mano vaikai vargu ar prades tokio skanaut,kadangi patys perkam eko parduotuvese,darzoviu prisisandeliave savu,stengiames kuo kokybiskeni maista vartot.Nesakau,kad kur sveciuose neparagaus cipso ar bambonkes,bet cia ne priezastis vaika nuo kudikystes slamstu penet.

na as ir netepu tiesiog idomu is kur but tikram kad ekologiska, as toj vietoj esu nepatikli ypac kai perka maximoj eko skyriuj ir sako kad ekologiskai maitinasi...
na as nemanau kad tos tyreles jau toks ir slamstas...
Atsakyti