O aš viską išsigalvojau, kad tik be reikalo išgasdint. Ir išvis nebadykit vaikų, nes jie to nenori. Gal ir daktarų nekvieskit, jei gerai jaučiasi

QUOTE(ragana @ 2010 02 18, 00:18)
Tema jautri, todėl taip ir reaguoju
nes kartas nuo karto tenka girdėti tokius pasakymus:"O Dieve, kaip nevalgo tavo vaikas... aš tavo vietoj nusišaučiau"
Ir atrodo, kad aš kalta, kad jis nevalgo, nes nenusišaunu
Be to, esu tikra, kad kūdikiui, kuriam 7-8 mėn., kuris dar tik pratinasi prie kieto maisto, bet vis dar gauna mamytės pienelio tiek, kiek nori, tikrai neatsitiks nieko blogo
O vėliau ir valgantiems vaikams būna visko
Mamos, auginančios mažus vaikelius, ypač pirmus, turi ir taip labai daug baimių, todėl nereikia joms įvaryti panikos
Joms reikia logiškų, protingų patarimų 

Be to, esu tikra, kad kūdikiui, kuriam 7-8 mėn., kuris dar tik pratinasi prie kieto maisto, bet vis dar gauna mamytės pienelio tiek, kiek nori, tikrai neatsitiks nieko blogo

O vėliau ir valgantiems vaikams būna visko

Mamos, auginančios mažus vaikelius, ypač pirmus, turi ir taip labai daug baimių, todėl nereikia joms įvaryti panikos

Jėtau, aš gi tikrai ne baimių norėjau įvaryt, tik pasakiau, kad reikia nepamiršti patikrinti hemoglobino. Tik tiek.
O mamas, kurių vaikai nevalgo aš labai suprantu. Ir jos tikrai nekaltos, kad jų vaikai nevalgo

Sutinku, kad reikia logiškų patarimų, o mano patarimas maitinti būtinai mp ir neignoruoti medicinos. Tiesiog nepasiduoti nei į vieną kraštutinumą. Tada tikrai viskas bus gerai

Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 18, 00:22)
ir dar - koks konkrečiai tas hgb buvo to vaiko? nes kiek aš susidūriau mūsų gydytojai tai jau prie 110 feroglobiną gert liepia
. beje, jei jau tikrai kyla tokia baimė dėl tos geležies trūkumo, tai žindyvė pati gali maitintis maistu, turinčiu jos daugiau ir gaustas vaikas ir per mp ką reikia.
ir visi mes savo aplinkoj turim tiek linksmų, tiek liūdnų istorijų. bet tai dar nereiškia kad jos yra kažkokios labai dažnos ar tendencingos. tai tiesiog eilinės patirtys, ir nėra jos nei kiek reikšmingesnė už kitokias patirtis. statistikos taigi neišvedėt, kokia tikimybė, kad tik mp iki metų valgantis vaikas susirgs anemija

ir visi mes savo aplinkoj turim tiek linksmų, tiek liūdnų istorijų. bet tai dar nereiškia kad jos yra kažkokios labai dažnos ar tendencingos. tai tiesiog eilinės patirtys, ir nėra jos nei kiek reikšmingesnė už kitokias patirtis. statistikos taigi neišvedėt, kokia tikimybė, kad tik mp iki metų valgantis vaikas susirgs anemija

HG buvo 75. Patirties ir aš turiu kai prie 110 daktarai jau panikuoja, tas tikrai tiesa. O dėl statistikos, tai užtenka vieno blogo atvejo, kuris sugadina visą statistiką. Normalu, kad daugumai viskas būna gerai, ir gasdintis tikrai nėra ko. Bet svarbu ir kad to vieno blogo atvejo nebūtų. Todėl ir sakau, kad nereikia užmiršti tokios smulkmenos kaip patikrinti hg. O dėl žindyvės maitinimosi ir gavimo per mp visko kiek reikia iki metų gal turit kokius mokslinius duomenis, kurie apie tai byloja ?