Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškas vaikiškas maistelis

taip taip ankstyvas primaitinimas, visi kraujo tyrimai ir visa kita ko nepasirenka vaikas iki metukų tėra tarybinės medicinos klaida. Netikėkit mamos medicina. Ir gink die nedarykit jokių kraujo tyrimų anksčiau laiko. Ir jūsų vaikai bus sveiki. Aleliuja.
O aš viską išsigalvojau, kad tik be reikalo išgasdint. Ir išvis nebadykit vaikų, nes jie to nenori. Gal ir daktarų nekvieskit, jei gerai jaučiasi blink.gif O jei jie liepia ką daryt, ko jūs jaučiat, kad nenorit, tai ir klausykit savo nuojautos, nes mama jaučia geriausiai blink.gif Nes gi vaikas mp gauna !!!

QUOTE(ragana @ 2010 02 18, 00:18)
Tema jautri, todėl taip ir reaguoju wink.gif smile.gif nes kartas nuo karto tenka girdėti tokius pasakymus:"O Dieve, kaip nevalgo tavo vaikas... aš tavo vietoj nusišaučiau"  doh.gif  Ir atrodo, kad aš kalta, kad jis nevalgo, nes nenusišaunu  biggrin.gif
Be to, esu tikra, kad kūdikiui, kuriam 7-8 mėn., kuris dar tik pratinasi prie kieto maisto, bet vis dar gauna mamytės pienelio tiek, kiek nori, tikrai neatsitiks nieko blogo wink.gif
O vėliau ir valgantiems vaikams būna visko wink.gif
Mamos, auginančios mažus vaikelius, ypač pirmus, turi ir taip labai daug baimių, todėl nereikia joms įvaryti panikos smile.gif Joms reikia logiškų, protingų patarimų  smile.gif

Jėtau, aš gi tikrai ne baimių norėjau įvaryt, tik pasakiau, kad reikia nepamiršti patikrinti hemoglobino. Tik tiek.
O mamas, kurių vaikai nevalgo aš labai suprantu. Ir jos tikrai nekaltos, kad jų vaikai nevalgo mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Sutinku, kad reikia logiškų patarimų, o mano patarimas maitinti būtinai mp ir neignoruoti medicinos. Tiesiog nepasiduoti nei į vieną kraštutinumą. Tada tikrai viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 18, 00:22)
ir dar - koks konkrečiai tas hgb buvo to vaiko? nes kiek aš susidūriau mūsų gydytojai tai jau prie 110 feroglobiną gert liepia  doh.gif . beje, jei jau tikrai kyla tokia baimė dėl tos geležies trūkumo, tai žindyvė pati gali maitintis maistu, turinčiu jos daugiau ir gaustas vaikas ir per mp ką reikia.
ir visi mes savo aplinkoj turim tiek linksmų, tiek liūdnų istorijų. bet tai dar nereiškia kad jos yra kažkokios labai dažnos ar tendencingos. tai tiesiog eilinės patirtys, ir nėra jos nei kiek reikšmingesnė už kitokias patirtis. statistikos taigi neišvedėt, kokia tikimybė, kad tik mp iki metų valgantis vaikas susirgs anemija  biggrin.gif

HG buvo 75. Patirties ir aš turiu kai prie 110 daktarai jau panikuoja, tas tikrai tiesa. O dėl statistikos, tai užtenka vieno blogo atvejo, kuris sugadina visą statistiką. Normalu, kad daugumai viskas būna gerai, ir gasdintis tikrai nėra ko. Bet svarbu ir kad to vieno blogo atvejo nebūtų. Todėl ir sakau, kad nereikia užmiršti tokios smulkmenos kaip patikrinti hg. O dėl žindyvės maitinimosi ir gavimo per mp visko kiek reikia iki metų gal turit kokius mokslinius duomenis, kurie apie tai byloja ?
Atsakyti
o kodėl tik hgb tikrint? kodėl ne visą kraujo biocheminį tyrimą daryt? biggrin.gif o gal vaikui trūksta kokių mikroelementų, K, Ca, Mg ar dar ko nors? biggrin.gif ir jei netrūksta šnd ir kraujo tyrimas tai patvirtino, tai kas garantuos ką netrūks po mėnesio? ką tada daryt, kad patikrint? vėl kraują imt? lotuliukas.gif

o dėl paskutinės crema replikos - nu taigi domėkitės, skaitykit, googlinkit, tikrai rasit sočiai tai patvirtinančių šaltinių, tyrimų. pilnas internetas. o jei dar angliškai skaitot, tai iš vis nekils jokių bėdų informacijos gausoje. aš jau pasiskaičiau savo laiku, pasidomėjau,lb daug info gavau. o šnd man ši tema nebeaktuali, todėl mokslinių šaltinių cituoti neketinu tongue.gif . jei jums aktualu, patikėkit, tikrai daug medžiagos rasit be didelio vargo mirksiukas.gif
Atsakyti
Maciau, kad eurovaistineje ekologiskam vaiku maisteliui si menesi geros nuolaidos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 18, 11:33)
o kodėl tik hgb tikrint? kodėl ne visą kraujo biocheminį tyrimą daryt?  biggrin.gif o gal vaikui trūksta kokių mikroelementų,  K, Ca, Mg ar dar ko nors?  biggrin.gif ir jei netrūksta šnd ir kraujo tyrimas tai patvirtino, tai kas garantuos ką netrūks po mėnesio? ką tada daryt, kad patikrint? vėl kraują imt? lotuliukas.gif

o dėl paskutinės crema replikos - nu taigi domėkitės, skaitykit, googlinkit, tikrai rasit sočiai tai patvirtinančių šaltinių, tyrimų. pilnas internetas. o jei dar angliškai skaitot, tai iš vis nekils jokių bėdų informacijos gausoje. aš jau pasiskaičiau savo laiku, pasidomėjau,lb daug info gavau. o šnd man ši tema nebeaktuali, todėl mokslinių šaltinių cituoti neketinu  tongue.gif . jei jums aktualu, patikėkit, tikrai daug medžiagos rasit be didelio vargo  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif , maniskiui hgb buvo 102, liepe duoti kosiu, bet man per viena ausi iejo, per kita isejo... tongue.gif

Na kurioms kyla abejoniu maitinkit tais misinukais, kiekvienam savo...
Atsakyti
Crema manau per mazai info turi mirksiukas.gif pasiskaitinek daugiau 4u.gif ir forumas tikrai ne vieta kazkam gasdinti ax.gif
Atsakyti
ekologiskiausias mamos virtas maistelis ,o ne parduotuvines koses .nuo tu kosiu vaikai alergijas tik ir gauna ...taigi virkit mesa,bulves ,kopustus ,morkas ir kitas darzoves ...kruopas paprastas virkit ...
kam ta perdirbta ,permalta, isgarinta ir vel suvilgoma maisteli vaikuciams duodat g.gif nesuprantu ...
is visu vaiku mano dukra labai nevalgi buvo maza ir uzaugo su skonio receptoriais neaiskiais lotuliukas.gif doh.gif bet visa laika taikiau jai ir pakisu panosen tai ka megsta .jau nebuna taip kad vaikas nieko visai nevalgo --vistiek kazka labiau megsta ...tai ir nusizengi taisyklems ...
Atsakyti
QUOTE(beskaiste @ 2010 03 27, 01:08)
ekologiskiausias mamos virtas maistelis ,o ne parduotuvines koses .nuo tu kosiu vaikai alergijas tik ir gauna ...taigi virkit mesa,bulves ,kopustus ,morkas ir kitas darzoves ...kruopas paprastas virkit ...
kam ta perdirbta ,permalta, isgarinta ir vel suvilgoma maisteli vaikuciams duodat  g.gif nesuprantu ...
is visu vaiku mano dukra labai nevalgi buvo maza ir uzaugo su skonio receptoriais neaiskiais  lotuliukas.gif  doh.gif bet visa laika  taikiau jai ir pakisu panosen tai ka megsta .jau nebuna taip kad vaikas nieko visai nevalgo --vistiek kazka labiau megsta ...tai ir nusizengi taisyklems  ...

SUTINKUUU! drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
Na ir temele, gali valanda skaitinet samprotavimus, ir pavargsi ieskoti ko nors naudingo. doh.gif Todel atleiskit jei kartosiu kazkieno jau uzduotus ir atsakytus klausimus.
Is kart paaiskinu, kad esu uz namuose gaminama maisteli, bet buna situaciju, kai negali pagamint ar kelione ar dar kas. Todel bukit geros, patarkit ka geriau rinktis.
Koki maisteli ir kur Vilniuje geriau pirkt pradedantiems valgyti kudikiams? Gal yra Lietuvoj gaminamo maistelio?
Kokios arbateles geriausios?
Mesyte ir darzoves perku Tymo turgeli, nes mums arciausia, daugiau nezinau kur. Gal zinot geresniu vietu?
Dekoju, jei kuri mamyte atsakys i mano klausimus. (tikiuosi neuzskaitys to uz reklama, nes kazkaip gi reikia suzinoti mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(butybe @ 2010 09 30, 20:40)
Na ir temele, gali valanda skaitinet samprotavimus, ir pavargsi ieskoti ko nors naudingo.  doh.gif  Todel atleiskit jei kartosiu kazkieno jau uzduotus ir atsakytus klausimus.
Is kart paaiskinu, kad esu uz namuose gaminama maisteli, bet buna situaciju, kai negali pagamint ar kelione ar dar kas. Todel bukit geros, patarkit ka geriau rinktis. 
Koki maisteli ir kur Vilniuje geriau pirkt pradedantiems valgyti kudikiams? Gal yra Lietuvoj gaminamo maistelio?
Kokios arbateles geriausios?
Mesyte ir darzoves perku Tymo turgeli, nes mums arciausia, daugiau nezinau kur. Gal zinot geresniu vietu?
Dekoju, jei kuri mamyte atsakys i mano klausimus. (tikiuosi neuzskaitys to uz reklama, nes kazkaip gi reikia suzinoti mirksiukas.gif )

mano galva, arbateles geriausia duot ne tas vaikiskas pasaldintas, o is paprastu arbatzoliu silpnesne padaryt. bent jau as tokias savo vaikui duodu, kai reikia, o siaip arbateliu nelabai ir duodu.
Atsakyti
Skaitau ir is tiesu baisu darosi sia tema bevartant. As taip pat esu uz kuo naturalesni maista ir be abejo savo gamybos, taciau rinkoje situacija yra tokia, kad net ir tymo turgelyje parduodamos darzoves nebutinai bus is patikimu ranku, o daugybe zmoniu naudojasi tik graziu ir skambiu pavadinimu "ekologiskas", nors ekologiskumo jame yra apvalus 0. Is tiesu keistas kai kuriu mamu poziuris, jei preke lietuviska, vadinasi ji yra patikima? Pati darbuojuosi maisto srityje ir puikiai zinau kas yra kas ir kiek yra graziai nupiesta, todel stebina kai kurie pasisakymai is tiesu g.gif
Siulyciau pasklaidyt bent jau interneta ar pasikonsultuoti su naturaliu produktu parduotuvelemis ir paprasyti dokumentu ar pacioms pasimatuoti juostelemis nitratu kieki darzovese, kad suvoktumete, jog ne visada kategoriskas ir neadekvatus poziuris i viena ar kita produkta yra teisingas. O jeigu iskyla vienokiu ar kitokiu neaiskumu vaikelio mityboje, nes forume kaip suprantu informacija labai neadekvati ir paremta daugiau emocijomis, pasikonsultuoti su pediatru ar suprantanciu vaiko mitybos poreikius zmogumi 4u.gif
Atsakyti