Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiškas vaikiškas maistelis

QUOTE(Rasma @ 2010 02 06, 14:07)
O tada liūdnai... verysad.gif
Vienintelis kelias, tėvams domėtis valgiaraščiais ir kalbėtis su darželio valdžia, kad mityba būtų kuo įvairesnė ir sveikesnė.

Nieko nebus, nes savivaldybė organizuoja viešuosius konkursus darželio mitybai organizuoti. Tada dažniausiai laimi toks UAB "Smulkus urmas", nes pasiūlo mažiausią kainą. O kas su šita įmone susidūrę tai žino ką reiškia jų pigus maistas (viskas apipuvę, suvytę ir pan. Net ir jogurtą kur duoda lietuvišką - tokio net parduotuvėse nėra, sudėtis...) ir nieks čia nepadės. Čia mūsų savivaldybės vyrai kišenes kraunasi.
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2010 02 06, 14:52)
Nieko nebus, nes savivaldybė organizuoja viešuosius konkursus darželio mitybai organizuoti. Tada dažniausiai laimi toks UAB "Smulkus urmas", nes pasiūlo mažiausią kainą. O kas su šita įmone susidūrę tai žino ką reiškia jų pigus maistas (viskas apipuvę, suvytę ir pan. Net ir jogurtą kur duoda lietuvišką - tokio net parduotuvėse nėra, sudėtis...) ir nieks čia nepadės. Čia mūsų savivaldybės vyrai kišenes kraunasi.

Dėl tiekėjų, tai tikrai taip. Parašėte gryną teisybę.

Aš kalbėjau apie tą minimalų tėvelių domėjimąsi, kai sudaromi valgiaraščiai. Kad bent nebūtų kas rytą sausi sumuštiniai ar popiet silkė su kefyru, nes esu mačiusi tokių absurdiškų valgiaraščių mažiesiems...
Atsakyti
šiaip aš tikrai nesu iš tų moterų kurios "kaifuoja" nuo valgio gaminimo. darau, nes reikia, nes esu jautrios sveikatos, mažasis vaikas irgi. todėl kasdien bent po 2 kartus gamint nori nenori reikia biggrin.gif
apie 3 val kalbėjau jei gaminčiau 4 kartus per dieną visiems namiškiams jų laiku. tikrai tiek susidarytų per visą dieną, jei ne daugiau. nu gerai, tarkim kad ir bulvių 10 nuskust, 3 morkas nuskusk ir sutarkuok, dar kokį kopūstą supjaustyk, mėsą tarkim išmušk iškepk nu ir t.t. jūs gerai pagalvokit, pyragas kaip tik greičiau pasigamina, gi sumaišei su mikseriu tešlą bliūde ir sudėjai į orkaitę. tuo tarpu daržovės, sriubos, mėsos patiekalai, tikrai daug laiko užima gaminimas.

apie sveikatos pamatus vaikų ateičiai čia net nėra ko kalbėt, kad nors pusė mamų tiek kiek aš klotų tuos pamatus biggrin.gif . va kad ir mano sūnaus klasiokai kai buvo 4-tokai, rašė kažkokius ten darbelius apie savo mitybą, tai mano vaikas VIENINTELIS visoj klasėj parašė kad rytais dažniausiai valgo avižinę košę blink.gif . kiti sakė pagrinde sumuštinius ir tuos dribsnius (sausus pusryčius iš skrudintų kviečių valgo).
arba mamytė giriasi kad kūdikiui perka ekologiškas jautienos išpjovas po 60 lt už kg, tuo tarpu nemaitina MP. na man pvz prasmingiau atrodo savo pienu 2 metus maitint. bet gi kiekvienas renkasi kaip jam patogiau gyvent.
lb svarbu iš maisto nepadaryt kažkokio kulto. nes žmogaus sveikata - toli gražu ne vien mityba. man tarkim pakanka nepirkt maisto su konservantais, naudot savas ekodaržoves, nenaudot visokių atliekinių aliejų po 5 lt ir neaiškių padažų. nepirkt jokių dešrų, jokių sintetinių saldumynų, gėralų ir nesezoninių daržovių.
o jei į tema - manau geriau yra ekologiška tyrelė kūdikiui, negu naminė išvirta iš maximinio kopūsto ar morkos (patikėkit, tikrai ne visiems paprasta ir prieinama provincijoj susivairuot tų ekodaržovių iš ekoūkių). nesakau, kad nereikia stengtis, bet nereikia ir neigti, kad gero maisto paieška ir gamyba užima daug laiko.
db dar pagalvojau - o gal čia tik man užima g.gif . kiek sugaištu vien etiketes pardėj studijuodama kartais biggrin.gif . arba bulves varau pas ekoūkininkus kažkur, perku maišais, nugi nori nenori gaišti. jau nekalbant apie tai kad savas darže nusiravėt visą vasarą yra ką veikt, o dar pagamint viską biggrin.gif (šiaip čia jei ką nesiskundžiu, man patinka tiek tas etiketes skaityt, tiek daržuose sėdėt biggrin.gif . ir nesakau, kad tai sunku, o tik kad gaišina, ypač kol įgundi)
jei ką, nesu flegma, žmonės kaltina, kad netgi per greita ir be kantrybės blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 02 06, 15:39)
Dėl tiekėjų, tai tikrai taip. Parašėte gryną teisybę.

Aš kalbėjau apie tą minimalų tėvelių domėjimąsi, kai sudaromi valgiaraščiai. Kad bent  nebūtų kas rytą sausi sumuštiniai ar popiet silkė su kefyru, nes esu mačiusi tokių absurdiškų valgiaraščių mažiesiems...

mano mažojo daržely tai sumuštiniai pusryčiams kone kasdien doh.gif . bet dar prie jų paprastai kas nors papildomai būna, kokia košė ar varškė (nors tiek gerai, kita vertus lb jau ugdo nuo mažens tą sumuštinių valgymą verysad.gif ). šiaip pietums tai maistas kaip maistas, kotletukai, guliašiukai, salotos, košės, bulvės, sriubos. va kas erzina, tai sūreliai ir neaiškūs jogurtai doh.gif pavakariams, arba kokios bandelės su kažkokia beskone "mėsa" ar dešrele blink.gif . na bet yra kaip yra, ir taip jau auklėtojus į nemokamas atostogas paeiliui varo, kur jau čia maistui netaupys kai toks finansavimas verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 06 vasario 2010 - 15:54
QUOTE(Rasma @ 2010 02 06, 12:26)
Man jau ramiau..o tai pagalvojau, kad mano reikalavimai nerealūs ax.gif  unsure.gif

viskas realu kai skirtingi zmones daro tai kas jiems patinka, as pvz neturiu fantazijos ka daryt sveikai ypac ziema, pagrinde pas mane mes troskinama orkaiteje, bulves irgi arba verdamos ir to uztenka porai dienu, kasdien tingeciau, kol vaiko nebuvo isviso valgydavau kas po ranka. Darzoviu valgau tik pomidorai, agurkai, salotu lapai, ridikai, svogunai ir morkos(zalios), daugiau nieko ka ziema daryt? turiu raugintu bet iegi va jau baigiasi o dar MB juos nelabai megsta jam skaniau zalias tai ka tokiu atveju daryt kai zmones skirtingai megsta ir viena to nevalgo kitas ano?
aisku gamint man beveik kancia tai kaip sakot gal cia ir esme, bet man tikrai idomiau iseiti, paguleti prie tv ar pc, maziukas nesnekinamas pyksta tai jej ir salia prie virykles jam nesvarbu turi tik su juo bendraut ir kalbint tai man kazkaip nzn sunku suprast tiek kartu gaminimo per diena, o jej ir isivaizduoju tai nezinau ka reiktu tiek daznai ruost turbut tada kasdien butu tas pats lotuliukas.gif blush2.gif
vis tikiuosi kad su metais ateis kitas poziuris doh.gif cool.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 02 06, 14:07)
O tada liūdnai... verysad.gif
Vienintelis kelias, tėvams domėtis valgiaraščiais ir kalbėtis su darželio valdžia, kad mityba būtų kuo įvairesnė ir sveikesnė.

kazi ar lietuvoj kurnors suveiktu, nors girdejau kad klausia kam vaikas alergiskas, tai nebent pasakytum kad viska ko niekad jam neduodate smile.gif

ai nerimtai as cia kazko, turbut kai susidursiu tada geriau zinosiu 4u.gif
Papildyta:
ai ir dar, dievinu sumustinius ir kepta maista, kol maitinau to nevalgiau tgai man buvo kancia ir jauciausi baisia nelaiminga unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

gal kas bandet Holle Ekologiška pieno misini?
Atsakyti
QUOTE(vilciau @ 2010 02 07, 23:46)
Sveikos,

gal kas bandet Holle Ekologiška pieno  misini?

perku savo vaikams kaip minejau, skaitinejausi ir radau nuolaida visam holle asortimentui biteje riteje, nors pirkdavau eko parduotuvese, bet nemaza nuolaida suviliojo. http://www.biterite....visai-Holle.233
Atsakyti
kas darosi musu pasailiui???? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2010 02 05, 20:59)
Aš irgi niekada nešildau vaikui maisto. Ir patys šildyto beveik nevalgom (nu nebent sriubytės kokios lieka. O apie vaiką nė kalbos negali būti. Kai mano vaikas buvo kūdikis, jis labai nevalgė, tai būdavo išverdu košytę, o jis tik paragauja (geriausiu atveju, nes realiai jis iki metų su trupučiu tų košyčių beveik nevalgė  verysad.gif ), bet sekantį kartą vėl virdavau iš naujo  cool.gif

Nu va maniskis irgi ju nevalgo nei darzovieniu, nei kruopu- dabar mums 8 men. tai kai kurias pirktines eko valgo... maniskiu gamintu tai ne per kur schmoll.gif Gal skonio mazai...Baisu, kad kokiu medziagu nepritruktu, nors maitinu MP
Su malonumu virciau, gaminciau, trinciau, ka ir dariau abu pora menesiu, bet kad kazko neatitikau, matomai, kad neima... nors ir pirktines 2 rusiu valgo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulia77: 17 vasario 2010 - 15:17
QUOTE(giedrulia77 @ 2010 02 17, 15:15)
Nu va maniskis irgi ju nevalgo nei darzovieniu, nei kruopu- dabar mums 8 men. tai kai kurias pirktines eko valgo... maniskiu gamintu tai ne per kur  schmoll.gif Gal skonio mazai...Baisu, kad kokiu medziagu nepritruktu, nors maitinu MP
Su malonumu virciau, gaminciau, trinciau, ka ir dariau abu pora menesiu, bet kad kazko neatitikau, matomai, kad neima... nors ir pirktines 2 rusiu valgo...

nepergyvenk, kol mp valgo, nieko jam netrūksta (aišku jei svoris gerai auga ir raida neatsilieka) 4u.gif . kūdikis geriausiai jaučia, kada jam laikas valgyt ką nors apart mp. kiti ir iki metų nieko daugiau nevalgo, o paskui iškart prie kotletų puola biggrin.gif . maniškis iki 8 mėn tik paragaudavo košelių, o mp jam buvo viskas wub.gif , o paskui kai pradėjo, tai bliūdais, nebesustabdysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 17, 16:21)
nepergyvenk, kol mp valgo, nieko jam netrūksta (aišku jei svoris gerai auga ir raida neatsilieka)  4u.gif . kūdikis geriausiai jaučia, kada jam laikas valgyt ką nors apart mp. kiti ir iki metų nieko daugiau nevalgo, o paskui iškart prie kotletų puola  biggrin.gif . maniškis iki 8 mėn tik paragaudavo košelių, o mp jam buvo viskas  wub.gif , o paskui kai pradėjo, tai bliūdais, nebesustabdysi  biggrin.gif

Na as ir raminuosi, kad vaikas pats pasirenka ka ir kada valgyt smile.gif
Pirma pusmeti tai po 1.5-1.8 kg priaugdavo ir po 4-5 cm kas menesi ax.gif Vis mazejo augimas, o dabar per paskutinius du men. tik po 300 g ir 0.5-1 cm augam, nors bendrai paemus ugi ir svori (kiek priaugo nuo gimimo), tai virsijam vidurki...
Sako tie, kas pirma pusmeti greit augo, antram maziau...
Atsakyti
QUOTE(giedrulia77 @ 2010 02 17, 16:47)
Na as ir raminuosi, kad vaikas pats pasirenka ka ir kada valgyt smile.gif
Pirma pusmeti tai po 1.5-1.8 kg priaugdavo ir po 4-5 cm kas menesi  ax.gif  Vis mazejo augimas, o dabar per paskutinius du men. tik po 300 g ir 0.5-1 cm augam, nors bendrai paemus ugi ir svori (kiek priaugo nuo gimimo), tai virsijam vidurki...
Sako tie, kas pirma pusmeti greit augo, antram maziau...

Va va mums 7 men, tai per paskutini menesi tik 300 g priaugom, valgo MP ir darzoviene, dabar jau ir kruopas isivedinejam ax.gif siaip manau kad normalu cia, antraji pusmeti juda daugiau vaikuciai, miega maziau g.gif
I tema del tyreliu ax.gif o ka daryti su vaisiais? as viska ruosiu pati, vaisiu vietoje tyreles valgome patroskinta obuoliuka su elynemis, bet norisi ir kitokiu skoniu ax.gif o eko tyreles vaisines sakot bevertes? as nekalbu zinoma apie HIPP man jos nelabai kazkaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 06, 17:59)
tai mano vaikas VIENINTELIS visoj klasėj parašė kad rytais dažniausiai valgo avižinę košę blink.gif . kiti sakė pagrinde sumuštinius ir tuos dribsnius (sausus pusryčius iš skrudintų kviečių valgo).
nesakau, kad nereikia stengtis, bet nereikia ir neigti, kad gero maisto paieška ir gamyba užima daug laiko.

na gerai, kai vaikas valgo avižinę košę. O aš kone kiekvieną rytą išverdu vis kitokią košę ir .... tenka viską suvalgyti pačiai. O dukra piktybiškai prašo sumuštinio doh.gif Jei ne, tai tada geriau pabūna alkana... Nu ir ką, kovojam. O rezultatų schmoll.gif
Dėl laiko maisto paieškoms drinks_cheers.gif Laikas ir pastangos ir dar plius didesnės išlaidos. Nedėkingas reikalas. Nors darže knistis kartais smagu, bet mieliau auginčiau tik gėles. Ir mėsos kol susiklomplektuoji visų rūšių tai oj doh.gif Bet nieko nepadarysi. Įsivaizduojam, kad investuojam į sveikatą, kad būtų lengviau lotuliukas.gif

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 17, 17:21)
nepergyvenk, kol mp valgo, nieko jam netrūksta (aišku jei svoris gerai auga ir raida neatsilieka)  4u.gif . kūdikis geriausiai jaučia, kada jam laikas valgyt ką nors apart mp.

Negalima visko palikt savieigai ir BŪTINA pasidaryti vaiko kraujo tyrimą, net jeigu svoris ir gerai auga ir raida neatsilieka. Ir net jei mamos kraujas superinis. Nejuokaukit mamos ! Jei viskas ok, tada galite tikėti, kad kūdikis geriausiai jaučia lotuliukas.gif ir toliau ramiai maitinti mp mirksiukas.gif
Atsakyti