šiaip aš tikrai nesu iš tų moterų kurios "kaifuoja" nuo valgio gaminimo. darau, nes reikia, nes esu jautrios sveikatos, mažasis vaikas irgi. todėl kasdien bent po 2 kartus gamint nori nenori reikia
apie 3 val kalbėjau jei gaminčiau 4 kartus per dieną visiems namiškiams jų laiku. tikrai tiek susidarytų per visą dieną, jei ne daugiau. nu gerai, tarkim kad ir bulvių 10 nuskust, 3 morkas nuskusk ir sutarkuok, dar kokį kopūstą supjaustyk, mėsą tarkim išmušk iškepk nu ir t.t. jūs gerai pagalvokit, pyragas kaip tik greičiau pasigamina, gi sumaišei su mikseriu tešlą bliūde ir sudėjai į orkaitę. tuo tarpu daržovės, sriubos, mėsos patiekalai, tikrai daug laiko užima gaminimas.
apie sveikatos pamatus vaikų ateičiai čia net nėra ko kalbėt, kad nors pusė mamų tiek kiek aš klotų tuos pamatus

. va kad ir mano sūnaus klasiokai kai buvo 4-tokai, rašė kažkokius ten darbelius apie savo mitybą, tai mano vaikas VIENINTELIS visoj klasėj parašė kad rytais dažniausiai valgo avižinę košę

. kiti sakė pagrinde sumuštinius ir tuos dribsnius (sausus pusryčius iš skrudintų kviečių valgo).
arba mamytė giriasi kad kūdikiui perka ekologiškas jautienos išpjovas po 60 lt už kg, tuo tarpu nemaitina MP. na man pvz prasmingiau atrodo savo pienu 2 metus maitint. bet gi kiekvienas renkasi kaip jam patogiau gyvent.
lb svarbu iš maisto nepadaryt kažkokio kulto. nes žmogaus sveikata - toli gražu ne vien mityba. man tarkim pakanka nepirkt maisto su konservantais, naudot savas ekodaržoves, nenaudot visokių atliekinių aliejų po 5 lt ir neaiškių padažų. nepirkt jokių dešrų, jokių sintetinių saldumynų, gėralų ir nesezoninių daržovių.
o jei į tema - manau geriau yra ekologiška tyrelė kūdikiui, negu naminė išvirta iš maximinio kopūsto ar morkos (patikėkit, tikrai ne visiems paprasta ir prieinama provincijoj susivairuot tų ekodaržovių iš ekoūkių). nesakau, kad nereikia stengtis, bet nereikia ir neigti, kad gero maisto paieška ir gamyba užima daug laiko.
db dar pagalvojau - o gal čia tik man užima

. kiek sugaištu vien etiketes pardėj studijuodama kartais

. arba bulves varau pas ekoūkininkus kažkur, perku maišais, nugi nori nenori gaišti. jau nekalbant apie tai kad savas darže nusiravėt visą vasarą yra ką veikt, o dar pagamint viską

(šiaip čia jei ką nesiskundžiu, man patinka tiek tas etiketes skaityt, tiek daržuose sėdėt

. ir nesakau, kad tai sunku, o tik kad gaišina, ypač kol įgundi)
jei ką, nesu flegma, žmonės kaltina, kad netgi per greita ir be kantrybės
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 02 06, 15:39)
Dėl tiekėjų, tai tikrai taip. Parašėte gryną teisybę.
Aš kalbėjau apie tą minimalų tėvelių domėjimąsi, kai sudaromi valgiaraščiai. Kad bent nebūtų kas rytą sausi sumuštiniai ar popiet silkė su kefyru, nes esu mačiusi tokių absurdiškų valgiaraščių mažiesiems...
mano mažojo daržely tai sumuštiniai pusryčiams kone kasdien

. bet dar prie jų paprastai kas nors papildomai būna, kokia košė ar varškė (nors tiek gerai, kita vertus lb jau ugdo nuo mažens tą sumuštinių valgymą

). šiaip pietums tai maistas kaip maistas, kotletukai, guliašiukai, salotos, košės, bulvės, sriubos. va kas erzina, tai sūreliai ir neaiškūs jogurtai

pavakariams, arba kokios bandelės su kažkokia beskone "mėsa" ar dešrele

. na bet yra kaip yra, ir taip jau auklėtojus į nemokamas atostogas paeiliui varo, kur jau čia maistui netaupys kai toks finansavimas