Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Ice @ 2010 02 02, 17:25)
Mums taip nesakė (...o galėjo pasakyti...būt tada man buvę ramiau), bet būtent taip mes ir manome, kad reikia pabandyti su sveikais, ypač, kai yra labai daug vilties, kad turi būti gerai. O viena auklėtoja vos ne kasdien man sako, kad Jonukas labai mėgdžioja, ir mane tas neramina, nes jis mėgdžioja mažylių, kurie turi sunkesnes negalias ypročius, savybes, gebėjimus ir pan., o tai tikrai nėra geri pamėgdžiojimai (pvz. vienu metu buvo pradėjęs labai keistai šūkauti, taip nesvaikai, arba šlubčioja, nes vienas berniukas šlubuoja - na, tikras beždžionkiukas  doh.gif ). Nesakau, kad ir sveiki vaikai visokių išdaigų nedaro, bet...gal tada jis sugebėtų mėgdžioti tai, kas duotų progreso  g.gif

Tų pamėgdžiojimų ir prisigaudydavo ir darželyje ir VRC. Aišku, kad nervina tokie dalykai. Na gal pasikalbėsi su direktore ir viskas išsispręs.
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2010 02 02, 09:49)
O kodėl pinigų? Tai gi poliklinikoje konsultacijos nemokamos g.gif Man neįgalumo susitvarkymas 'kainavo' tik padėką psichiatrei. 'Užmečiau meškerę', kaip visada, kad ateity gražiai bendrautume ir viena kitą suprastume biggrin.gif
--

Nusibeldžiau į albumėlį, prikroviau nuotraukų ir apžiūrėjau kitas. Nuostabūs vaikučiai, jaunos ir gražios mamytės, geros nuotaikos wub.gif

Cezi, o ką judu prezidentūroje veikėte? bigsmile.gif

Kalėdas šventėme užpernai
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 02 02, 10:43)
Info apie EyeQ. Parašiau aš tai Noramedai (www.norameda.lt) Gavau atsakymą.
Laba diena,
labai malonu, kad domites siuo musu produktu.
Kaip tik pradedam juo prekiauti.
Galite jo nusipirkti musu sandelyje. Arba artimiausioje nepriklausomoje vaistineje.
Siuo metu eye Q jau yra didmenineje vaistu prekybos kompanijoje Entafarma. Artimiausioje vaistineje, kuri nepriklauso jokiam tinklui (tinklai - Camelijos, Eurovaistines, Gintarines ir t.t.) paprasykit, kad uzsakytu is sio didmenininko. I vaistines prekes vezamos kiekviena diena. Ir ta pacia, veliausiai sekancia diena galesite pasiimti si produkta.
Kaip Jums patogiau.
Ateityje planuojame prekiauti siuo produktu ir internetu.
Jei kiltu kokiu klausimu del sio produkto - kreipkites.

Pagarbiai

Rasa Tarvydiene
Nereceptiniu vaistu padalinio vadove
UAB Norameda
+370 686 74145

Paklausiau, kokia kaina:

"Jei is musu sandelio - 49,50lt."

Tas sandėlys, kaip suprantu yra Vilniuje  g.gif Taigi taigi, gautusi pigiau nei siųstis per Amazon. Aš mokėjau 86 su centais  unsure.gif 36 Lt taip jau nesimėto šiaip sau  unsure.gif O ir laukti mėnesio nereiktų. Nors mūsiškiai pagaliau atėjo, bet užsakyta buvo gruodžio gale  doh.gif

O kokia pakuotė? jų yra ir 180 ir 60 kapsulių g.gif

O aš šiandien norfos vaistinėj radau Flax oil, su omega 3, omega 6, ir omega 9. Šiuo metu jam 50% nuolaida ir 100 kapsulių kainuoja 32 litai. Gal kuri žinot apie šį produktą? ar apie omega 9?
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2010 02 02, 13:34)
Merginos, kas cia per vaistai EyeQ? g.gif  Gal galit man apie juos paaiskint, matyt kazka praleidusi buvau, nes ilgai prie kompo nebuvau. Kokius "stebuklus" jie daro? Kas jau naudojot ir kokie rezultatai? 4u.gif

Mes naudojam nuo Kūčių, nežinau ar tai jo poveikis, bet mum tikrai labai pagerėjo. Tuo metu, kai pradėjom gerti jis sparčiai regresavo, o dabar ne tik gryžo į savo vietą, bet ir progresuoja.

Labai labai pasistūmėm matematikoj, anksčiau jis tik pažinojo skaičius ( jam tuoj 11 m), mokykloj praradę viltį tik sk. mašinėlę duodavo. O dabar jis jau skaičiuoja be jos. Dirba TuochMath būdu. Ir jei prieš porą dienų gyriausi, kad moka mintinai atimti ir pridėti 1, tai šiandien jau moka pridėti 2 ir 3, atimti tik 2. Mokosi šuoliais. Svarbiausia, kad jis supranta ką daro ir kam to reikia. To aš jam nesugebėjau įskiepyti 4 metus, o šiandien žiūriu į jį, kaip jis savarankiškai ruošia namų darbus (tai irgi naujiena ir didelis pasiekimas) ir man ašaros kaupiasi, tiesą sakant, nemaniau, kad kada nors išauš tokia diena.

Lietuvių kalboj - pradėjo bent jau dviekiemenius žodžius skaityti neskiemenuodamas, skaito daug greičiau. Bando atlikti tokias užduoti, kurias mes tik praversdavom: sugalvot sakinį su duotu žodžiu; sukurt pasakojimui pabaigą ir pan. Na bet čia atsilikimas buvo mažesnis, tai ir progresas ne toks ryškus.

Namuose daugiau ramybės, sumažėjo pasipriešinimas, atsirado domėjimasis tuom ko nežino. T.y. Klausia tada kai nežino, o ne tada kai pats žino atsakymą. Daugiau komentuoja matytas laidas ar įvykius.

Žodžiu nežinau ar čia mum buvo tamsiausia naktis prieš aušrą ir tas rytas išaušo, ar tai Eye Q
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 02 02, 14:31)

Sužinojo mūsų dirželio direktorė, kad vežiojame vaikį papildomai po darželio į Bajorų g.  doh.gif Tai kvietėsi šiandien mano vyrą "ant kilimo". Tipo kodėl???  blink.gif Atseit "taigi ir mūsų darželyje yra logopedė"  blink.gif Nu laba diena, nuo rugsėjo klausinėju "kur logopedė, kur logopedė", ir vis gaudavau atsakyma "taigi yra tik spec. pedagodės, jos atlieka logopedo funkciją"  doh.gif Atseit etatai sumažinti, logopedės todėl ir nėra. Nu eisiu ryt truputį "pakelti vėją" į daržą. Jau beveik kad ir ruošiausi eiti, kad ruoštų mums vietą sveikų vaikučių grupėje, na, vadinasi, reikalai pagreitės - nueisiu anksčiau.
Papildyta:
Dar kartelį peržiūrėjau visų vaikučių nuotraukas  blush2.gif Na tikrai, visi turi kažkokį ypatingą grožį  wub.gif Gal kad jie ir yra YPATINGI  wub.gif

Pameni pasakojau, kad mokykloj dirikė nesamones krečia, tai va, nuėjau aš pas teisininkus konsultacijos ir ji man patvirtino, kad aš visiškai teisi, tada skambinu mokyklon ir dėstau ką žinau, o ji man su nuostaba ir pareškia, kad jie ir nesakė priešingai doh.gif , jei būčiau buvus viena (o mes buvom trise) pagalvočiau kad visiškai stogas man nučiuožė doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 02 02, 16:25)
Mums taip nesakė (...o galėjo pasakyti...būt tada man buvę ramiau), bet būtent taip mes ir manome, kad reikia pabandyti su sveikais, ypač, kai yra labai daug vilties, kad turi būti gerai. O viena auklėtoja vos ne kasdien man sako, kad Jonukas labai mėgdžioja, ir mane tas neramina, nes jis mėgdžioja mažylių, kurie turi sunkesnes negalias ypročius, savybes, gebėjimus ir pan., o tai tikrai nėra geri pamėgdžiojimai (pvz. vienu metu buvo pradėjęs labai keistai šūkauti, taip nesvaikai, arba šlubčioja, nes vienas berniukas šlubuoja - na, tikras beždžionkiukas  doh.gif ). Nesakau, kad ir sveiki vaikai visokių išdaigų nedaro, bet...gal tada jis sugebėtų mėgdžioti tai, kas duotų progreso  g.gif

Vat būtent dėl to aš kažkada ir sakiau, kad nevita ten autistukam verysad.gif
Atsakyti
cezi, kaip puiku, kad ledai juda thumbup.gif

o aš nesakiau dar, bet mes antradieniais pradėjome vaikščioti privačiai pas vieną logopedę į namus, ji jau pensijinio amžiaus, turi 40 m logopedės darbo patirtį, bet moteriškė labai faina, nuoširdi ir labai nori mums padėti; pirmus kartus vaikis buvo labai labai nedrąsus, jokio garselio pas ją neištarė; šiandien jau pradėjo sakyti skiemenis, labai gražiai klausosi mokytojos, žiūri į akis, nori bendrauti, vykdo užduotis; pas moteriškę yra superinis mažas šuniukas, toks paprastutis, bet padresuotas tongue.gif , vykdo visokias užduotis; mažiui tas šuniukas didžiulį įspūdį daro, vaikas krykštauja iš laimės; kažkodėl manau ir labai tikiuosi, kad tas šuniukas gali prakalbinti mano mažiulį, žinoma, su logopedės pagalba rolleyes.gif

P.S. Matėte R.Grinevičiūtės laidą? blink.gif Nėr ko stebėtis, kodėl dabar tiek daug nenormalios raidos vaikų... verysad.gif Ką duot vaikui valgyti? Gal galėtumėte pasidalinti mintimis, kur vaikui pirkti kuo sveikesnį ir mažiausiai užterštą chemikalais maistą? Gal net konkrečių kontaktų turite ūkininkų ar pan. kur pirkti ekologišką mėsą, kiaušinius, gal net grūdus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 02 vasario 2010 - 22:57
QUOTE(Ice @ 2010 02 02, 23:49)
cezi, kaip puiku, kad ledai juda  thumbup.gif

o aš nesakiau dar, bet mes antradieniais pradėjome vaikščioti privačiai pas vieną logopedę į namus, ji jau pensijinio amžiaus, turi 40 m logopedės darbo patirtį, bet moteriškė labai faina, nuoširdi ir labai nori mums padėti; pirmus kartus vaikis buvo labai labai nedrąsus, jokio garselio pas ją neištarė; šiandien jau pradėjo sakyti skiemenis, labai gražiai klausosi mokytojos, žiūri į akis, nori bendrauti, vykdo užduotis; pas moteriškę yra superinis mažas šuniukas, toks paprastutis, bet padresuotas tongue.gif , vykdo visokias užduotis; mažiui tas šuniukas didžiulį įspūdį daro, vaikas krykštauja iš laimės; kažkodėl manau ir labai tikiuosi, kad tas šuniukas gali prakalbinti mano mažiulį, žinoma, su logopedės pagalba  rolleyes.gif

P.S. Matėte R.Grinevičiūtės laidą?  blink.gif Nėr ko stebėtis, kodėl dabar tiek daug nenormalios raidos vaikų... verysad.gif Ką duot vaikui valgyti? Gal galėtumėte pasidalinti mintimis, kur vaikui pirkti kuo sveikesnį ir mažiausiai užterštą chemikalais maistą? Gal net konkrečių kontaktų turite ūkininkų ar pan. kur pirkti ekologišką mėsą, kiaušinius, gal net grūdus?

Vakar žiūrėjau tą laidą ir man tas pats toptelėjo, kad prie vaiko problemų gali tai prisidėti. Mano draugai dirba pieno tyrimuose. Tai sakė, kad labai daug užkrėstų karvių. Ir tie ūkininkai kurie atveža atseit gerą pieną, ištyrus nieko panašaus.
Tai va, mes išsikėlėm iš miesto į sodybą, tai nors daržoves ir vaisius žinom, kad valgom nenupurkštus. Reikės gal ir vištų pasiauginti, nes po vakar laidos praėjo noras pirkti paukštieną. Bet ką tada valgyti?
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 02 02, 23:49)
cezi, kaip puiku, kad ledai juda  thumbup.gif

o aš nesakiau dar, bet mes antradieniais pradėjome vaikščioti privačiai pas vieną logopedę į namus, ji jau pensijinio amžiaus, turi 40 m logopedės darbo patirtį, bet moteriškė labai faina, nuoširdi ir labai nori mums padėti; pirmus kartus vaikis buvo labai labai nedrąsus, jokio garselio pas ją neištarė; šiandien jau pradėjo sakyti skiemenis, labai gražiai klausosi mokytojos, žiūri į akis, nori bendrauti, vykdo užduotis; pas moteriškę yra superinis mažas šuniukas, toks paprastutis, bet padresuotas tongue.gif , vykdo visokias užduotis; mažiui tas šuniukas didžiulį įspūdį daro, vaikas krykštauja iš laimės; kažkodėl manau ir labai tikiuosi, kad tas šuniukas gali prakalbinti mano mažiulį, žinoma, su logopedės pagalba  rolleyes.gif

P.S. Matėte R.Grinevičiūtės laidą?  blink.gif Nėr ko stebėtis, kodėl dabar tiek daug nenormalios raidos vaikų... verysad.gif Ką duot vaikui valgyti? Gal galėtumėte pasidalinti mintimis, kur vaikui pirkti kuo sveikesnį ir mažiausiai užterštą chemikalais maistą? Gal net konkrečių kontaktų turite ūkininkų ar pan. kur pirkti ekologišką mėsą, kiaušinius, gal net grūdus?

Ice, labai smagu kad Jonukui gerai sekasi TTT. O mes tai negalim lankyt, jau paniskai bijau apkresti vaika.
Laidos nemaciau, bet ir pati itariau koki sh perkame jau seniai, kad ir del to, kad mano vaikas nuolat isbertas buvo kol valge darzoves, atsisake ir neberia (na kartais buna, bet ne taip kaip anksciau-visa laika du sviesoforai zanduose).
Mesa galima imti is ukininku, kazka rasti, tartis, pirkti saldykli, saldyti is karto dideli kieki atvezta. Grudai parduotuvese eko yra. Del pieno tai net nzn. As pries nepasterizuota, tai neisdrisciau pirkt is po karves, be to ir susivemciau jauciu nuo riebumo doh.gif
Atsakyti
Puiki dienos pradžia thumbup.gif Buvau pasikalbėti pas direktorę, tai labai šauniai pakalbėjome. Nuo rugsėjo mes eisime į sveikų vaikučių grupę ax.gif
O dabar dar logopedę papildomai gausime porą kartų per savaitę (kad nepabėgtume į kitą darželį tongue.gif ). Tai kažkiek jau ramiau - galiu pradėti ruoštis savo išvažiavimui, nes žinau, kad vaiku bus pasirūpinta ir pakankamai veiklos jis gaus smile.gif

P.S. Bet apskritai tai iš kalbos buvo matyti, kad bijo, kad mes į kitą įstaigą nepabėgtume ir net prašė "pareklamuoti" Nežiniuką, jei kam reikia. Na, suprantama, nes jei nebus vaikų (o jų ten trūksta, pavasarį išeis priešmokyklinukai ir lieka tuščia grupė, vėl reikia mažiukų) - tada naikins grupes. Iš tiktrųjų tada būtų liūdna, nes juk tikrai yra negalią turinčių vaikučių, kuriems toks darželis yra labai reikalingas. Aš už, kad spec. grupės liktų. Neturiu didelių nusiskundimų - esame patenkinti tiek šauniomis auklėtojomis, tiek pačia grupe. Tik mums jau laikas ruoštis palypėti bent vienu žingsneliu aukštyn blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 03 vasario 2010 - 10:24
QUOTE(maliukas @ 2010 02 03, 07:09)
Vakar žiūrėjau tą laidą ir man tas pats toptelėjo, kad prie vaiko problemų gali tai prisidėti. Mano draugai dirba pieno tyrimuose. Tai sakė, kad labai daug užkrėstų karvių. Ir tie ūkininkai kurie atveža atseit gerą pieną, ištyrus nieko panašaus.
Tai va, mes išsikėlėm iš miesto į sodybą, tai nors daržoves ir vaisius žinom, kad valgom nenupurkštus. Reikės gal ir vištų pasiauginti, nes po vakar laidos praėjo noras pirkti paukštieną. Bet ką tada valgyti?

Man irgi plaukai pasišiaušė blink.gif .Šiandien ėjau apsipirkti, tai visuose mėsos produktuose radau E621. Baisiausia tai, kad sūnus girdėjo tą laidą. Jis ir taip turi valgymo sutrikimą, tai šiandien per pusryčius nevalgė NIEKO. Dabar bandysiu atlkaisvinti kamerą ir pirksiu visą paršiuką, prašiau mamos, kad suieškotų padorų ūkininką.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 02 03, 11:21)
Puiki dienos pradžia  thumbup.gif Buvau pasikalbėti pas direktorę, tai labai šauniai pakalbėjome. Nuo rugsėjo mes eisime į sveikų vaikučių grupę  ax.gif
O dabar dar logopedę papildomai gausime porą kartų per savaitę (kad nepabėgtume į kitą darželį tongue.gif ). Tai kažkiek jau ramiau -  galiu pradėti ruoštis savo išvažiavimui, nes žinau, kad vaiku bus pasirūpinta ir pakankamai veiklos jis gaus  smile.gif

P.S. Bet apskritai tai iš kalbos buvo matyti, kad bijo, kad mes į kitą įstaigą nepabėgtume ir net prašė "pareklamuoti" Nežiniuką, jei kam reikia. Na, suprantama, nes jei nebus vaikų (o jų ten trūksta, pavasarį išeis priešmokyklinukai ir lieka tuščia grupė, vėl reikia mažiukų) - tada naikins grupes. Iš tiktrųjų tada būtų liūdna, nes juk tikrai yra negalią turinčių vaikučių, kuriems toks darželis yra labai reikalingas. Aš už, kad spec. grupės liktų. Neturiu didelių nusiskundimų - esame patenkinti tiek šauniomis auklėtojomis, tiek pačia grupe. Tik mums jau laikas ruoštis palypėti bent vienu žingsneliu aukštyn  blush2.gif

Na jei dar logopedė papildomai, tai šaunu. Pernai pavasarį kalbėjo, kad Nežiniuką darys labai stipriu logopediniu darželiu, bet gal dabar kas ir pasikeitė.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2010 02 03, 12:46)
Na jei dar logopedė papildomai, tai šaunu. Pernai pavasarį kalbėjo, kad Nežiniuką darys labai stipriu logopediniu darželiu, bet gal dabar kas ir pasikeitė.

Nieko apie tai neteko girdėti. Direktorė tik sakė, kad labai norėtų išlaikyti ne mišrias grupes. Nes pvz. jei nesusirinktų rudenį naujų mažiukų grupė, tada keletą mažiukų reiktų jungti prie mūsiškės, jau didesniukų, grupės, o tada spec. poreikių vaikučiams būtų sunkiau unsure.gif

Atsakyti
*Rita*, Augustino labai mielas kostiumas. O as va tingine, nupirkau eiline karve senukuose. O kaip smagu kai kostiumas yra vienetinis, individualus. Liuks. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2010 02 03, 09:52)
Ice, labai smagu kad Jonukui gerai sekasi TTT. O mes tai negalim lankyt, jau paniskai bijau apkresti vaika.
Laidos nemaciau, bet ir pati itariau koki sh perkame jau seniai, kad ir del to, kad mano vaikas nuolat isbertas buvo kol valge darzoves, atsisake ir neberia (na kartais buna, bet ne taip kaip anksciau-visa laika du sviesoforai zanduose).
Mesa galima imti is ukininku, kazka rasti, tartis, pirkti saldykli, saldyti is karto dideli kieki atvezta. Grudai parduotuvese eko yra. Del pieno tai net nzn. As pries nepasterizuota, tai neisdrisciau pirkt is po karves, be to ir susivemciau jauciu nuo riebumo  doh.gif

Aš tai nepasitikiu tom "ekologiškom" prekėm, etiketę lengva prikabinti bet kokia, o kas ten yra neaišku. O pieną pastaruosius 3 mėn. iš ukininkų, man tai pats skaniausias, parduotuvinio nemėgstu, bet kad labai greit kilogramai auga nuo jo doh.gif teko atsisakyt.
Papildyta:
Toratora, su gimtadieniu happybday.gif
Atsakyti