Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Deilina @ 2010 02 05, 12:02)
Žodžiu naujos veiklos vėl turim, tai neliūdim mirksiukas.gif O kokių jūs pratimukų, žaisliukų, užduotėlių vaikams turit? g.gif Gal ką pačios pasigaminusios esat? Mes turim tų užduotėlių, spec pedagogė kur susakė, pasidarėm, bet kažko naujo norėtūsi.

Pabandysiu pavardinti ka veikiam mes su Motiejum per pamokeles:
1. is mazu slidziu kaladeliu statom boksta (mazos reikalingos todel, kad mokytu vaika jausti savo ranku jega, kiek stipriai reikia statyti kaladele viena ant kitos, kad jos nenugriutu).
2. Turim medine delione. Isiimam ir su mano pagalba atgal sudedam detales.
3. Ledu dezutes dangtelyje prapjoviau skylute ir pro jam metam i dezute pupeles.
4. Turim du indelius nuo miau varskytes. Is vieno i kita pilstom tas pacias pupeles.
5. Turim medini zaisla: ant keturiu mediniu strypu reikia sumauti kamuoliukus.
6. Taip pat senukuose nusipirkom toki zaisla, kur ant pagrindo yra sukisti pagaliukai, o paskui reikia ant pagaliuku sumauti ivairias figuras.
7. Is batu dezes iskirpau gabala kartono ir i ji segam skalbiniu segtukus.
8. Taip pat kitam kartone praduriau skyles ir su Motiejaus rankyte kaisiojam batraisti i tas skylutes.
9. Ant batraiscio maunam didelius makaronus.
10. Duodu pusti dudele.
11. Piesiam.
12. Duodu paciam pusti muilo burbulus.
13. Ziurim foto albuma ir rodau kur yra jo mama, kur tetis. Pagaliau atpazista nuotraukose savo kamuoli smile.gif
14. Vartom knygute ir ieskom pazistamu daiktu.
15. Nufotografavau jo puoduka, lekstute ir obuoli. Tada tuos daiktus padedu jam ant staliuko ir liepiu tarkim obuolio foto uzdeti ant realaus obuolio. Sitas jam sunkiausia.
16. Turiu prikaupusi tusciu kremu, sampunu buteliuku - mokau ji atsukti juos. O kad butu idomiau juo atidarineti - i kiekviena idedu po mazyti zaisliuka.
17. Turim skirtingu fakturu kamuoliuku - duodu juos liesti Motiejui. Masazuoju jais rankytes.
18. Deliojam vienas i kita mazus kibirelius.
19. Valgydinam, sukuojam lele. Taip pat mokau ant leles parodyti kuno dalis.
20. Duodu uzpusti zvake.
21. Skaitom eilerasciu knygele. Kaskart vis ilgiau sukaupia demesi ir isklauso vis daugiau eilerasciu.
22. Duodu sukti vilkeli.
Dabar dar dideli demesi skiriam ir stambiajai motorikai. Nusipirkom gumini arkliuka, tai mokau sokineti. Skatinu visur laipioti, paciam vaziuoti su minama masinele, mokau ridenti kamuoli. Rodos, veiklos kaip ir yra, bet problema ta, kad dauguma dalyku jis jau neblogai moka, greitai padaro ir laukia naujo idomios uzduoties, o mano vaizduote jau isseko.
Galvoju, gal butu tikslinga nupirkti kokia nors knygele su magnetukais g.gif
Atsakyti
JurgaSim, ačiū už atsakymą 4u.gif Daug iš tų išvardintų užduotėlių mes darom mirksiukas.gif

Mamytės, o ką jūs manot dėl mūsų vaikučių, kad turėti jaunesnį brolį ar sesę? ax.gif
Atsakyti
Pašnekėjau ką tik su Roko pedagoge ar verta mums gultis į Vilnių, tai sakė, verta nebent todėl, kad kompetetingi daktarai susakys dabartinę jo būklę, o tuos praktinius užsiėmimus ir mes su pedagoge kuo puikiauisiai sisidėliojam ir dirbam mirksiukas.gif Tai net nežinau... gal ir nevažiuosim šiemet tada, aš ir pati matau, kad vaikas eina pirmyn.

Klausiau dėl antro kleckiuko, tai sakė labai gerai būtų. Aišku vyresnis vaikas būtų geriau, bet taip jau nebus, todėl sakė, jei yra pasiryžimo antram, tai sveikintina.

Klausimukas mamytėms turinčioms pirmą vaikutį autistuką, antrą mažiuką blush2.gif Ar tikrai geriau brolis ar sesė iš praktikos autistams vaikams? ax.gif Aš kažkaip gundausi...
Atsakyti
QUOTE(Deilina @ 2010 02 05, 15:44)
Mamytės, o ką jūs manot dėl mūsų vaikučių, kad turėti jaunesnį brolį ar sesę? ax.gif

QUOTE(Deilina @ 2010 02 05, 16:40)
Klausimukas mamytėms turinčioms pirmą vaikutį autistuką, antrą mažiuką blush2.gif

gal tai nėra gerai iš žmogiško požiūrio, bet antro vaiko susilaukiau būtent dėl šios priežasties, t.y. tikslingai, kad padėti vyresnėliui socialiai adaptuotis. Kadangi jam jau pusantrų metų, dabar pradedu matyti, kad mano šis žingsnis buvo teisingas
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2010 02 05, 17:13)
gal tai nėra gerai iš žmogiško požiūrio, bet antro vaiko susilaukiau būtent dėl šios priežasties, t.y. tikslingai, kad padėti vyresnėliui socialiai adaptuotis. Kadangi jam jau pusantrų metų, dabar pradedu matyti, kad mano šis žingsnis buvo teisingas

Ačiū labai už atsakymą mirksiukas.gif Aš noriu antro, tik mane gal gąsdina, kad su Roku reikia dar padirbėti nemažai, o ir mažiukas daug dėmesio reikalaus rolleyes.gif Iš kitos pusės per tą laiką ir Rokas jau būtų ūgtelėjęs...tai žodžiu mąstau, mąstau... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deilina @ 2010 02 05, 13:44)
[Mamytės, o ką jūs manot dėl mūsų vaikučių, kad turėti jaunesnį brolį ar sesę? ax.gif

Jei šiuo metu pas mus atsirastų mažylis - jaučiu, kad Jonui būtų galbūt ir trauma, didžiulės pavydo scenos g.gif Neįsivazduoju, kaip jį prieš tai reiktų paruošti g.gif Tačiau būtų kaip būtų, dievaži niekas negali pasakyti, kaip ten būtų. Aš tai jau labai norėčiau antro mažiuko blush2.gif Tik va kad aplinkybės dabar nelabai dar leidžia verysad.gif
Atsakyti
O mano vaikas dėl suvokimo trūkūmo tiesiog priėjo prie broliuko ir pasakė 'a-u-a a-u-a'. Ir nuėjo savais keliais. Pavydo nebuvo, jam apskritai svetimas šis jausmas
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2010 02 05, 13:12)
nanuk -  f84.8nors man sake kad isvadu nekeis o suzinojau kad pakeite kai gavau lapus doh.gif

Tai kiti ivairiapusiai... nu dar nieko. O ko tu taip susinervinai kadaise? baisaus nieko neparase. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2010 02 05, 15:39)
O mano vaikas dėl suvokimo trūkūmo tiesiog priėjo prie broliuko ir pasakė 'a-u-a a-u-a'. Ir nuėjo savais keliais. Pavydo nebuvo, jam apskritai svetimas šis jausmas

O Jonukas manęs labai pavydi unsure.gif Gal tai ir gerai g.gif Jei paimu brolio vaiką ant rankų, arba draugės mergaitę - iš karto zirzia nepatenkintas, stumia kitą vaiką nuo manęs ir prašosi, kad jį imčiau. Nu toks gopšiukas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 05 vasario 2010 - 19:44
QUOTE(Ice @ 2010 02 05, 20:43)
O Jonukas manęs labai pavydi  unsure.gif Gal tai ir gerai  g.gif Jei paimu brolio vaiką ant rankų, arba draugės mergaitę - iš karto zirzia nepatenkintas, stumia kitą vaiką nuo manęs ir prašosi, kad jį imčiau. Nu toks gopšiukas  doh.gif

Maniskis irgi. Net teciui pavydi. blink.gif Man net kartais atrodo kiek nenormalu. g.gif Tipo, tik man mama! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pukpuk @ 2010 02 05, 20:24)
Maniskis irgi. Net teciui pavydi.  blink.gif  Man net kartais atrodo kiek nenormalu.  g.gif Tipo, tik man mama! blink.gif

aha, tėčiui irgi pavydi; tai jei ką blogai daro, o negalima jį nuo to blogo darbo atitraukti ir prisišaukti, pasibučiuojame su MB lotuliukas.gif - tai "mamos sargybinis" iš karto atlekia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deilina @ 2010 02 05, 15:40)

Klausimukas mamytėms turinčioms pirmą vaikutį autistuką, antrą mažiuką blush2.gif Ar tikrai geriau brolis ar sesė iš praktikos autistams vaikams? ax.gif Aš kažkaip gundausi...

Turbūt visų pirma - mamai geriau, nes pernelyg vaiko dėmesiu neužslopina:)
Tarp mano vaikiukų - pusantrų metų skirtumas. Kartais žvėriškai sunku, bet iš kitos pusės, galvoju, kad po vyresnėlio diagnozės sužinojimo aš būčiau išprotėjusi, jei neturėčiau mažosios. Dabar turbūt tik kelyje į tai:)
Aš galvoju, kad vaikams daug geriau augti bent dviese. Dėl to, kad neįsivaizduotų, kad visas pasaulis - tik vienas didelis AŠ.
Bet negi forumietės turi padėti apsispręsti? Iš kitos pusės - reikia išsiaiškinti sutrikimo priežastį. O jei ji genetinė, didelė tikimybė, kad ir brolis ar sesė turės kokį F. Aš su nerimu žvelgiu į savo mažąją, dičkį auginau ramiai...
Atsakyti