Įkraunama...
Įkraunama...

Netradiciniai rankdarbiai

QUOTE(Ilonėlė @ 2007 10 30, 14:21)
nu gal aš ir klystu, bet čia ne guma ir ne sintetika, taip mareškuojama su spec siulais ant plėvelės kuri poto ištirpsta vandenyje ir lieka vien siulu mezginis. dabar tiksliai neatsimenu kaip ta technika vadinasi.
labai kruopštumo reikalaujantis darbas.
Senovėi ta pati darydavo mano babytė tik ant plono popieriaus panašaus i dabartines vienkartines nosines, poto pamirkius popieriu išlukštendavo. ir aišku siuvo ne su siuvimo mašina o rankiniu budu su adata.
Teko prie tarybiniu uniformu tokias apikaklėles nešiot  rolleyes.gif  budavau gražiausia klasėje  lotuliukas.gif
Nors man tai gražiau paprasti naturalus burbulai, nes kai namie  perdaug megsto primena babytės skrynele.

Ta technika vadinasi "rišelje". Tik man rodos, siuvinėdavo tai ne ant popieriaus, o ant labai plonos medvilnės - "batisto". Ir jos "nelukštendavo", o tiesiog toje vietoje kur turi būti tuščia pradurdavo skylutę ar iškirpdavo - jei skylė didesnė. Aš ir pati kelis tokius kalnieriukus buvau pasidarius - darbo kiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga246 @ 2007 10 30, 16:52)
Ta technika vadinasi "rišelje". Tik man rodos, siuvinėdavo tai ne ant popieriaus, o ant labai plonos medvilnės - "batisto". Ir jos "nelukštendavo", o tiesiog toje vietoje kur turi būti tuščia pradurdavo skylutę ar iškirpdavo - jei skylė didesnė. Aš ir pati kelis tokius kalnieriukus buvau pasidarius - darbo kiek doh.gif

gali but, man iš vaikistės tik kiek atsimenu. A gal ta medžiaga man tada panaši i popieriu buvo, arba babytė mėgėja praktikuot buvo biggrin.gif
Man tuomet labiau rupėjo viriški darbai, vielutės varštukai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilonėlė: 31 spalio 2007 - 07:50
Tai čia, merginos, adinukė, arba kitaip baltasis siuvinėjimas... Rišeljė daugiau iškarpyta ir raštai naglesni. Kažkada esu siuvinėjus... lotuliukas.gif Darbelio nemažai... Bet gražu...
Atsakyti
bandau daryt drugelius, nusipirkau pirmam bandymui dažus user posted image ir kolkas atrodo viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(Ilonėlė @ 2007 11 04, 14:33)
bandau daryt drugelius, nusipirkau pirmam bandymui dažus ir kolkas atrodo viskas ok.

o kas cia per dazai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilonėlė @ 2007 11 04, 16:33)
bandau daryt drugelius, nusipirkau pirmam bandymui dažus user posted image ir kolkas atrodo viskas ok.

lauksim rezultatu. t.y. fotkiu. o kiek mokejai uz dazus ? o cia tie dazai tinka plasmasei ? bigsmile.gif jeigu tinka varau ir as ju pirkti.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 11 04, 20:59)
o kas cia per dazai  g.gif

QUOTE(ritperliukas @ 2007 11 05, 11:22)
lauksim rezultatu. t.y. fotkiu. o kiek mokejai uz dazus ? o cia tie dazai tinka plasmasei ? bigsmile.gif jeigu tinka varau ir as ju pirkti.

dažai kainuoja pas mūsų Plungėje 10 Lt su centais, skirti vaikams piešti, ne toksiški. Rodo kad galima puošt nuotrauku rėmelius, dėžutes, dovanėliu ipakavimus, kaladėles ir net dirbtinius ( o gal tikrus ) kiaušinius. jie panašus i tuos kur piešt ant stiklo, išdžiuva per 5 val, vonioi tyčia nudažius laikiau tai nuo drėgmės neatitirpo kaip guašas, vienintelė pamėginau pakrapštyt tai visu sparneliu pradėjo luptis nuo plastiko, lig kokia plėvelė. gal reik kokiu laku sustiprint. Tiesa skirtingos spalvos tarpusavi nesusilieja bet sukimba.
kai padaryusiu nupaveiksluosiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilonėlė @ 2007 11 04, 15:33)

As irgi tokius dazus-klijus turiu thumbup.gif Ju buna pirkt visose vaiku zaislu prekese wink.gif Tik nesumaisykit, Jyske panasus yra su blizguciais, bet ten klijai.

user posted image

Mano pirmieji darbeliai. Veliau taip ir neprisedau ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Technika:

Galima piesti ant stiklo ar permatomos pleveles. Po ja pakisi trafareta (keli buna ideti kartu su dazais). Su juoda spalva apvedzioji konturus, be jokiu tarpeliu, nes plesiant iplys darbelis! O paskui uzpildai tarpus kitomis spalvomis, rgi reik ziuret, kad jokiu tarpeliu neliktu. Laukiam kol isdzius apie 12-24h, ant radiatoriaus greiciau tongue.gif
Nuplesiam darbeli ir uzlipdom ant stiklo. Pas mane jie ant lango uzklijuoti ir nenukrenta smile.gif
Su laiku isblunka spalvos, nes mano darbeliai buvo lb ryskiu sp....
Atsakyti
QUOTE(R.A. @ 2007 11 16, 14:46)
As irgi tokius dazus-klijus turiu thumbup.gif Ju buna pirkt visose vaiku zaislu prekese wink.gif Tik nesumaisykit, Jyske panasus yra su blizguciais, bet ten klijai.

user posted image
Mano pirmieji darbeliai. Veliau taip ir neprisedau  ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Technika:

Galima piesti ant stiklo ar permatomos pleveles. Po ja pakisi trafareta (keli buna ideti kartu su dazais). Su juoda spalva apvedzioji konturus, be jokiu tarpeliu, nes plesiant iplys darbelis! O paskui uzpildai tarpus kitomis spalvomis, rgi reik ziuret, kad jokiu tarpeliu neliktu. Laukiam kol isdzius apie 12-24h, ant radiatoriaus greiciau tongue.gif
Nuplesiam darbeli ir uzlipdom ant stiklo. Pas mane jie ant lango uzklijuoti ir nenukrenta smile.gif
Su laiku isblunka spalvos, nes mano darbeliai buvo lb ryskiu sp....

thumbup.gif atrodo
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2006 03 07, 13:47)
radau kazhkoki idomu rankdarbi - apmezgimas vasheliu - ten pat yra ir labai idomiu padarytu darbeliu  wub.gif  gal kam idomu bus  rolleyes.gif
chia
user posted image

labai grazu:) reiks pabandyti
Atsakyti
nu ir ka, nėvelnio man neišeina taip gražiai tu drugeliu padaryt. kažkaip ne taip atrodo nei internete, kažko truksta.
Atsakyti
http://picasaweb.goo...itWScheklammern
thumbup.gif
Atsakyti