QUOTE(Ilonėlė @ 2007 10 30, 14:21)
nu gal aš ir klystu, bet čia ne guma ir ne sintetika, taip mareškuojama su spec siulais ant plėvelės kuri poto ištirpsta vandenyje ir lieka vien siulu mezginis. dabar tiksliai neatsimenu kaip ta technika vadinasi.
labai kruopštumo reikalaujantis darbas.
Senovėi ta pati darydavo mano babytė tik ant plono popieriaus panašaus i dabartines vienkartines nosines, poto pamirkius popieriu išlukštendavo. ir aišku siuvo ne su siuvimo mašina o rankiniu budu su adata.
Teko prie tarybiniu uniformu tokias apikaklėles nešiot
budavau gražiausia klasėje
Nors man tai gražiau paprasti naturalus burbulai, nes kai namie perdaug megsto primena babytės skrynele.
labai kruopštumo reikalaujantis darbas.
Senovėi ta pati darydavo mano babytė tik ant plono popieriaus panašaus i dabartines vienkartines nosines, poto pamirkius popieriu išlukštendavo. ir aišku siuvo ne su siuvimo mašina o rankiniu budu su adata.
Teko prie tarybiniu uniformu tokias apikaklėles nešiot

Nors man tai gražiau paprasti naturalus burbulai, nes kai namie perdaug megsto primena babytės skrynele.
Ta technika vadinasi "rišelje". Tik man rodos, siuvinėdavo tai ne ant popieriaus, o ant labai plonos medvilnės - "batisto". Ir jos "nelukštendavo", o tiesiog toje vietoje kur turi būti tuščia pradurdavo skylutę ar iškirpdavo - jei skylė didesnė. Aš ir pati kelis tokius kalnieriukus buvau pasidarius - darbo kiek