Įkraunama...
Įkraunama...

Po adenoidų ir tonzilių operacijos

Apklausa: Ar vaikas mažiau serga (88 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
na, manoji seimyna irgi vel sirguliuoja..be temp, plauciai dar svarus, bet abi geria antib, didzioji po operacijos antra karta jau, operuota rugpjucio gale, nes nosyse klampu, zalia, leidziasi i gerkle, koseja, bet velgi, tai tikrai ne operacija kalta, nes serga abi mergiates..sirgau ir as savaitgali baisiai, kosejau temp, gal virusas ir vel skraido aplink ...bet kad taip lengvai, tai jau tikrai faktas-nekimba i angina, aciu dievui, o taip tai budavo siaubinga doh.gif aisku, sirgs tie vaikai, nes toks metas, ruduo, salta, bet visgi, pastebejau, kad tikrai lengvesne forma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 11 12, 23:51)
o pas jus nera alergijos??? del jos paburksta gleivynes ir vel atsiranda ausu uzdegimai. gal reikia pavartoti lasiuku su hormonais (yra kazkokiu ) tuomet pagereja reikalas.
dar siulau pasidaryti tonzilu ir noses tepinelius, kas auga, kokia bakterija padaro ausu uzdegimus, gal verta pasidaryti pnumo 23 skiepa (jeigu auga pneumokokai) arba pagerti broncho-munalo (situos abu veiksnius pasidarem po adenoidu salinimo) dabar pas LOR nebuvome gal metus 4u.gif
salimone adenoidus - nepilnu 3 metuku, po nepilnu metu daremes pneumo vakcina, siais metais geriam broncho-munali abu vaikai 4u.gif
man tie vamzdeliai ausyse skamba taip liudnai  unsure.gif

QUOTE(MEET @ 2010 11 13, 10:21)
na, manoji seimyna irgi vel sirguliuoja..be temp, plauciai dar svarus, bet abi geria antib, didzioji po operacijos antra karta jau, operuota rugpjucio gale, nes nosyse klampu, zalia, leidziasi i gerkle, koseja, bet velgi, tai tikrai ne operacija kalta, nes serga abi mergiates..sirgau ir as savaitgali baisiai, kosejau temp, gal virusas ir vel skraido aplink ...bet kad taip lengvai, tai jau tikrai faktas-nekimba i angina, aciu dievui, o taip tai budavo siaubinga doh.gif aisku, sirgs tie vaikai, nes toks metas, ruduo, salta, bet visgi, pastebejau, kad tikrai  lengvesne forma ax.gif

meet paskaitykite mano anksciau rasyta zinute, sita "dvirati" atradau su savo vaikais, jo nereikia isradineti ir vel. pakalbekite su gyd, labai patariu situos 3 veiksnius:
1. tepinelis, pagal augimo flora pasirinkti arba 2. pneumo vakcina arba 3. broncho-munala; vakcinai vaikas turi buti sveikas, ko labai retai pasitaiko, todel savo skiepijau vasara, bet mums buvo 3 paseliai su pneumokokais; bronchomunalas galima/reikia/leidziama gerti serguliuojanciam vaikui, nes tai 2 menesiu darbelis, beje nesunkus ir veiksmingas, geriamoji sausa vakcina su tikrai geru veikimu. reikes gerti karta i metus. tai yra investicija ir imuniteto gaminimas menesiui ar dvem i prieki. Jusu mergaite jau puikaii atsigavo po operacijos, bet toliau einantis antibiotikai kalba, kad reikia imtis dar kazkokiu veiksniu, bet atejes saltas rudens-zeimos sezonas skubina imtis veiksniu. 4u.gif

pagalvokite, tikrai pailsesite nuo antibu, patiriau savo kailiu!!!!!!!!!!!
Atsakyti
tikiu, bet as klausiau del rebunomilio, sake nera reikalo jau dabar stiprinti vaika, nes jau saltasis metu laikas...reikejo galvot po operacijos iskart
o jei vakcina, tai tentu skiepyt abi merginas, mane tuo paciu, nes bacilas i namus dazniau parnesu as gal net, nes gan lepi esu, nuo manes ir susirgo, nes visu musu tas pats ligos braizas..tad nezinau net, siaip skeptiskai galvoju apie skiepus, ypac tokius..musu giminaite medike irgi nepataria...turi pats organizms kovoti, o kad toks laikas dabar...aplink mus vien sergantys, sesiu vaikai iskrite , draugiu irgi...aciu uz patarimus, svarstysiu, bet net nezianu kol kas ka galiu sumastyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 11 12, 23:51)
o pas jus nera alergijos??? del jos paburksta gleivynes ir vel atsiranda ausu uzdegimai. gal reikia pavartoti lasiuku su hormonais (yra kazkokiu ) tuomet pagereja reikalas.
dar siulau pasidaryti tonzilu ir noses tepinelius, kas auga, kokia bakterija padaro ausu uzdegimus, gal verta pasidaryti pnumo 23 skiepa (jeigu auga pneumokokai) arba pagerti broncho-munalo (situos abu veiksnius pasidarem po adenoidu salinimo) dabar pas LOR nebuvome gal metus 4u.gif
salimone adenoidus - nepilnu 3 metuku, po nepilnu metu daremes pneumo vakcina, siais metais geriam broncho-munali abu vaikai 4u.gif
man tie vamzdeliai ausyse skamba taip liudnai  unsure.gif

Pagal alergologus nėra. Bakterijų ir nėra dariau tyrimus praeitą savaitę ir pneumo pasidarę.
Kaip bebūtų tokia gyvenimo realybė. Jau apsipratom su tais vamzdukais daugiau nei pusę metų turim.
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2010 11 13, 15:41)
tikiu, bet as klausiau del rebunomilio, sake nera reikalo jau dabar stiprinti vaika, nes jau saltasis metu laikas...reikejo galvot po operacijos iskart
o jei vakcina, tai tentu skiepyt abi merginas, mane tuo paciu, nes bacilas i namus dazniau parnesu as gal net, nes gan lepi esu, nuo manes ir susirgo, nes visu musu tas pats ligos braizas..tad nezinau net, siaip skeptiskai galvoju apie skiepus, ypac tokius..musu giminaite medike irgi nepataria...turi pats organizms kovoti, o kad toks laikas dabar...aplink mus vien sergantys, sesiu vaikai iskrite , draugiu irgi...aciu uz patarimus, svarstysiu, bet net nezianu kol kas ka galiu sumastyt biggrin.gif

ok, siulau kompromisa, jeigu renkates savo vaikams antibiotiku kelia... unsure.gif
o broncho-minalis - ne vitaminai, jie nestiprina organizmo schmoll.gif , tai yra geriamoji sausa vakcina is engyvu mokrobu, jie padeda gamingi specifini imuniteta pries bakterijas, del kuriu jus maitinate savo vaikucius antibais. unsure.gif

deja jusu giminaite medike pati pirmoji turetu jums siulyti sita preparata.
saziningai, informacijos lapeli skaitete??????????

http://www.simtasmet...s/broncho_munal

http://www.medicine....e...&strid=6609

beje mano vyras - medikas (gydytojas), jis net negirdejes apie juos, sritis kitokia. as pati dirbu ligonineje (su studentais) galvojate man bent vienas gyd pasiule situos preparatus????? ne velnio verysad.gif apie pneumo vakcina suzinojau ligonines koridoriuje unsure.gif

kompromisas toks: JUS asmeniskai pradekite broncho-munilo kursa suaugusiams, tuomet po menesio -dvieju JUS nebeparnesite bacilu savo mergaitems 4u.gif virusiuku - taip, bacilu -ne schmoll.gif

saltas sezonas - ne kliutis, kaip tik reikia dabar veikti, nes gripu sezonas uzsitesia iki pavasario, o jau nekalbu apie slogas, gerkles.... nekada ne velu schmoll.gif

pradekime nuo saves. as pneumo vakcina pasiskiepijau, nes po gimdimo neissikapanojau is bronchitu. statau exeprimentus ne tik ant savo vaiku, pati geriu tuos paciu preparatus.

nu pabandykite, jeigu jau pasirysozes operacijai........
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 13 lapkričio 2010 - 17:44
QUOTE(Giedre.vs @ 2010 11 13, 17:01)
Pagal alergologus nėra. Bakterijų ir nėra dariau tyrimus praeitą savaitę ir pneumo pasidarę.
Kaip bebūtų tokia gyvenimo realybė. Jau apsipratom su tais vamzdukais daugiau nei pusę metų turim.

g.gif aisku, tai maudytis, nardyti negalima, ane? g.gif
Atsakyti
tai aisku, kad iseitis yra...tik vat, rebonumili, musu lor nepatere gert, nezinau kode, o del pneumo kalbejausi siandien su giminaite..tai ji man sake, kad ji veiksminga vakcina, bbet negali irgi 100 garantuoti, kad pades, vaikas vaikui nelygu, bet greiciausiai baigsim sloguot ir noresim sios vakcinos..nes jei nesirgs didzioji, atsilaikys ir mazoji tuomet...o operacija mums butina buvo tiek adenoidu, nes jau buvo nosyje kose, tiek anginos, nes pulingos anginos kartodavosi apie 10 k per metus, tonziliu grozis neispasakytas buvo..gumines, kietos ir dar pilnos visokiu bjaurybiu...

as apie pneumo esu gordejusi ir anksciau..kai ligu maratonas buvo, siule viena sena daktare, bet kai issiaiskino kiek mes sergam, liepe operuotis, o paskui tik galvoti apie ja, manau, kad pasikalbejus su giminaite medike, dar ir vyro sesuo daktare, nors okuliste, bet padrasino, imsimes priemoniu

tai jei vaikas skiepijamas pneumo 23..veliau reikia vartoti ir kita preparata...nes pneumo 23 leidziama vakcina, o kita-geriama.. g.gif

rasote, kad virusus galima parsinesti, p bacilas ne, tai mes paskutiniu metu tik ir sergam virusniais susirgimais visa seima..bakterines bacilos mums buvo, kol neisoperavom anginos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MEET: 14 lapkričio 2010 - 00:32
QUOTE(MEET @ 2010 11 14, 00:58)
tai aisku, kad iseitis yra...tik vat, rebonumili, musu lor nepatere gert, nezinau kode, o del pneumo kalbejausi siandien su giminaite..tai ji man sake, kad ji veiksminga vakcina, bbet negali irgi 100 garantuoti, kad pades, vaikas vaikui nelygu, bet greiciausiai baigsim sloguot ir noresim sios vakcinos..nes jei nesirgs didzioji, atsilaikys ir mazoji tuomet...o operacija mums butina buvo tiek adenoidu, nes jau buvo nosyje kose, tiek anginos, nes pulingos anginos kartodavosi apie 10 k per metus, tonziliu grozis neispasakytas buvo..gumines, kietos ir dar pilnos visokiu bjaurybiu...

as apie pneumo esu gordejusi ir anksciau..kai ligu maratonas buvo, siule viena sena daktare, bet kai issiaiskino kiek mes sergam, liepe operuotis, o paskui tik galvoti apie ja, manau, kad pasikalbejus su giminaite medike, dar ir vyro sesuo daktare, nors okuliste, bet padrasino, imsimes priemoniu

tai jei vaikas skiepijamas pneumo 23..veliau reikia vartoti ir kita preparata...nes pneumo 23 leidziama vakcina, o kita-geriama.. g.gif

rasote, kad virusus galima parsinesti, p bacilas ne, tai mes paskutiniu metu tik ir sergam virusniais susirgimais visa seima..bakterines bacilos mums buvo, kol neisoperavom anginos..

100procentiniu garantiju neduoda neikas. rerikai prisiminti viena; pneumo vakcina yra nuo 23 atmainu pneumokoku!!! visi kiti mikrobai lieka uz borto, kaip ir virusai.

jeigu jums paskyre antibiotiku, reiskias virusine infekcija (ligos pradininke) suaktyvino bakteriju augima, jos jau gyvena jumise, vat nuo jy ir yra antibiotikai. antibai virusu neveikia. tik komplikacijas - bakterines kilmes.
toliau ribo ir broncho-munaliai yra skirtingos sudeties, ta matome tiesiog informaciniame lapelyje. antrajame preparete turtingesnis bakteriju spektras, kam gerti preparata su mazesniu spektru? tuolab schema - durniau nebuna....

mano patarimas pradeti broncho dabar... ji yra palankesne, nes leidziama gerti ligos metu, su antibais ir t.t. kadangi veiksmas vyksta per 3 kartus, dozes gaunamos mazos, ligos nesukelia. o pneumo vakcina reikai leisti kai vaikas yra visiskai sveikas koki menesi. kur garantija kad visa menesi nesirgsite??? g.gif o dar po jos bent 2 sav reikia buti sveikam, nes vyksta antikunu gamyba. as savo antra vaika skeipysiu vasara g.gif
NEBENT bus padarytas tepinelis, is kurio augs pneumokokai, ot tada tikrai pirmenybe skirciau pneumo vakcinai!!!

bet kas abu sitie preparatau jums reikalingi, tiesiog sestas jausmas man gralina g.gif

sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 11 13, 19:53)
g.gif aisku, tai maudytis, nardyti negalima, ane? g.gif

Maudyti galima su kamščiais ausytėse, o kito ne. Vanduo labai pavojingas į ausis. Jei turi medikų giminių- tai man įdomus medikų komentaras. Kodėl toks vaikas gali būti?
Jei mes neitume į daržiuką, gal viskas ir būtų kitaip? Aš pvz galvoju gal ir genetika kalta, nes Mb toks buvo iki 7 metų- žiauriai sirgo. O dar klausimas- ar nemokamai daro alergenų tyrimus iš kraujo? Čia kalbu apie tą tyrimą kur 36 alergenų grupės, man atrodo. Jis mokamai kainuoja apie 190 Lt. Ar tokiam kaip mano vaikui gali jį skirti nemokamai?
Atsakyti
aciu uz patarimus, taip mums viskas nuo virusines slogytes, o paskui metasi i komplikacija-link sinusito... doh.gif bet jau nera taip, kaip buvo....su pulinga tai siaubingai iskentejom, nebudavom namuose, lekdavom iskart i skyriu, lasiniu ir t.t dabar palyginus, tai jau uogytes ax.gif tikrai jauciu ir ant vaikiuko, apetitas puikus, zvali, ir t.t jei net ir serga, bet puikiausiai namuose susitvarkom...
tai man turbut reikia nusipirkti broncho munalio ir gerti dabar...o jei dar noriu ir skiepa imti?kada tai daryti?kas keisciausia, kai turejom angina, tai musu ligos prasidedavo nuo pavasario iki rudens, saltuoju metu nesirgdavo g.gif istisa vasara greitojoj doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2010 11 14, 13:38)
Maudyti galima su kamščiais ausytėse, o kito ne. Vanduo labai pavojingas į ausis. Jei turi medikų giminių- tai man įdomus medikų komentaras. Kodėl toks vaikas gali būti?
Jei mes neitume į daržiuką, gal viskas ir būtų kitaip? Aš pvz galvoju gal ir genetika kalta, nes Mb toks buvo iki 7 metų- žiauriai sirgo. O dar klausimas- ar nemokamai daro alergenų tyrimus iš kraujo? Čia kalbu apie tą tyrimą kur 36 alergenų grupės, man atrodo. Jis mokamai kainuoja apie 190 Lt. Ar tokiam kaip mano vaikui gali jį skirti nemokamai?

deja taip daremes mokamai, nors alergija yra kaip diagnoze (maziukui 2 metu vaikui); bet maziau tu alergenu; vilniuje Centro pol-koje 134lt berods, bet reiks kartoti pavasari medziu-zoliu tyrimus.

QUOTE(MEET @ 2010 11 14, 15:10)
aciu uz patarimus, taip mums viskas nuo virusines slogytes, o paskui metasi i komplikacija-link sinusito... : bet jau nera taip, kaip buvo....su pulinga tai siaubingai iskentejom, nebudavom namuose, lekdavom iskart i skyriu, lasiniu ir t.t dabar palyginus, tai jau uogytes :: tikrai jauciu ir ant vaikiuko, apetitas puikus, zvali, ir t.t jei net ir serga, bet puikiausiai namuose susitvarkom...
tai man turbut reikia nusipirkti broncho munalio ir gerti dabar...o jei dar noriu ir skiepa imti?kada tai daryti?kas keisciausia, kai turejom angina, tai musu ligos prasidedavo nuo pavasario iki rudens, saltuoju metu nesirgdavo g.gif istisa vasara greitojoj :

jeigu darysites pneumo skiepa dabar, tai bronchomunali pradeti po menesio, tegul susifotmuoja pneumo imunitetas;
kitaip reiks laukti 3 men, kol pabaigsite broncho kursa, islaukti 20-30 dienu ir tuoemt skeipytis su pneumo. pasiskaiciuokite kaip jums patogu.

beje musu sinusitai budvo istisai pneumokokiniai. 4u.gif

pagal laika sakyciau sitaip. beje galite pasidaryti gripa ir pneumo tuo paciu laiku i skirtingas rankas. sitie skiepai draugauja. 4u.gif jeigu jus darotes ta gripa. as darausi kasmet, nes darbas kolektyvinis, daug lankytoju, studentu...
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2010 11 14, 20:55)
deja taip daremes mokamai, nors alergija yra kaip diagnoze (maziukui 2 metu vaikui); bet maziau tu alergenu; vilniuje Centro pol-koje 134lt berods, bet reiks kartoti pavasari medziu-zoliu tyrimus.
jeigu darysites pneumo skiepa dabar, tai bronchomunali pradeti po menesio, tegul susifotmuoja pneumo imunitetas;
kitaip reiks laukti 3 men, kol pabaigsite broncho kursa, islaukti 20-30 dienu ir tuoemt skeipytis su pneumo. pasiskaiciuokite kaip jums patogu.
beje musu sinusitai budvo istisai pneumokokiniai.  4u.gif

pagal laika sakyciau sitaip. beje galite pasidaryti gripa ir pneumo tuo paciu laiku i skirtingas rankas. sitie skiepai draugauja. 4u.gif jeigu jus darotes ta gripa. as darausi kasmet, nes darbas kolektyvinis, daug lankytoju, studentu...

issiaiskinau su giminaite, mums reikalingas skiepas, nes skiepyja nuo 5 metu ir geriausias efektas, taciau bronchomunalis mums stebuklu neatnes, jis labiau tinkamas vaikams nuo 2 metu, tad pradziai mums reiktu skiepytis pneumo..o gripu vakcina vaiku tikrai netrucinsiu doh.gif jau jei bus lemta sirgti juo, tai susirgsim, bet mazu vaiku tikrai neskiepyju,...vat del pneumo, pasitarus su visais pazystamais medikais susidomejau, nes gal pades bent jau be slogyciu pagyvent, kurios nesikomplikuos i sinusitus...o siaip tai ir taip jauciamas pagerejimas musu gyvenime po op...visas gydymas namuose...o tai juau tikrai geryn..taciau, vistiek dar yra BET..siaip ju nosys abieju idomios, sloga, 3 dienos jokio varvejimo, viskas susitupi giliai ir komplikuojasi..kiek atsimenu visa laika taip budavo..mazoji 10 men susirgo pirma karta sloga ir tokia baisi, kad gere antib nuo komplikaciju doh.gif bet palyginus tai dar tfu tfu tfu....
Atsakyti