QUOTE(omsone @ 2010 09 05, 16:58)
Aš manau su gydytoju verta tartis, kai:
jis prižiūri visą nėštumo eigą ir nori pas jį gimdyti;
jei nėštumas yra komplikuotas;
jei nuo to bus "saugiau, ramiau, ir visi kiti -iau"

Gi kiekviena daro, kaip jai atrodo geriau, bendros nuomonės nėra

QUOTE(bitė Majaa @ 2010 09 05, 15:17)
Ir as ten gimdziau, prieme mane piko metu
buvo Velyku vakaras, tai daug musu ten lukstenosi
Man buvo svarbiausia, kad mano vyras butu salia, o tu daktaru kazkaip neemiau as i galva. Bet jau kai pats gimdymas buvo, tai subego ju daug, demesio tikrai pakako
As likau visumoje patenkinta
Tiesa, leliuku daktarytes ten labai fainos, abi. Ir dideliu pundu ten tikrai neprireike, turejau kuprine ir sportine tase.

Man buvo svarbiausia, kad mano vyras butu salia, o tu daktaru kazkaip neemiau as i galva. Bet jau kai pats gimdymas buvo, tai subego ju daug, demesio tikrai pakako

As likau visumoje patenkinta

Na, visumoje jums visai neblogai skekesi. Aisku nesklandumai pradzioje, bet i kitus gimdymo namus neisvare (tai jau pliusas:). As kaip isivaizduoju, kai gimdymas trunka ilgai, tai aisku tikektis, kad gydytojai bus salia istisai , neverta. Bet vyras bus salia ir kaip nors susitvarkysim. Svarbu, kad pacio gimdymo metu demesio nepritruktu. Del maisto, tai visose ligoninese jis klaikus. As prasysiu, kad vyras atveztu ar uzsakytu is kavines.
Sekmes auginant mazyli

QUOTE(Auksuole @ 2010 09 05, 21:26)
Aš manau su gydytoju verta tartis, kai:

Na jus teisi

QUOTE(omsone @ 2010 09 06, 11:03)
Na jus teisi
, Ir dabar apsisprendziau, kad nesitarsiu. Tik nesinoretu, kad atvaziavus isvytu, bet reikia tiketis kad to nebus 

Labai daug dvejoji,nurimk ir lauk atkeliaujant savo zirniuko, viskas bus gerai

As tai jau nusprendus, kad nesitarsiu..tikiuosi neisvys ir bumo nebus, nes tada visai kitokia prieziura buna suteikta, kai skyrius neapkrautas..:)jeigu man viskas tiks ir patiks, neesu nieko pries, po visko atsidekoti...
kazkas klause del sestadienio ir ketvirtadienio pasikaiteles panasumo..tai galiu pasakyti, kad nezinau, nes nebuvus as tose mokamose ketvirtdienio paskaitose...as vaiksciojau i nemokamas dienines...bet isivaizduoju, kad skiriasi kazkuom tikrai, aisku jeigu tu jau buvai tai daug kas bus girdeta, bet as ejau tik del to, kad vyras nieko nebuvo girdejes ir kai kitas zmogus pasakojo, o ne tu pati...visai kitas efektas buna, na bent jau su maniskiu taip yra
man tik klausimas vel iskilo: ka daryt jei prasideda gimdymas ir vyro nera salia, nes jo toks darbelis, kad tenka per visa lt vazineti...tai bijau, kad kai man jau viskas prasides sedes kokioj klaipedoj...tai kol grys...zodziu, sprendziu dilema ar cia greitaja kviesti, paciai vaziuoti, su taxu bandyti..gal kam panasi situacija yra buvusi??beje as kauniete, tai toli vaziuoti labai nereiketu:)
kazkas klause del sestadienio ir ketvirtadienio pasikaiteles panasumo..tai galiu pasakyti, kad nezinau, nes nebuvus as tose mokamose ketvirtdienio paskaitose...as vaiksciojau i nemokamas dienines...bet isivaizduoju, kad skiriasi kazkuom tikrai, aisku jeigu tu jau buvai tai daug kas bus girdeta, bet as ejau tik del to, kad vyras nieko nebuvo girdejes ir kai kitas zmogus pasakojo, o ne tu pati...visai kitas efektas buna, na bent jau su maniskiu taip yra

man tik klausimas vel iskilo: ka daryt jei prasideda gimdymas ir vyro nera salia, nes jo toks darbelis, kad tenka per visa lt vazineti...tai bijau, kad kai man jau viskas prasides sedes kokioj klaipedoj...tai kol grys...zodziu, sprendziu dilema ar cia greitaja kviesti, paciai vaziuoti, su taxu bandyti..gal kam panasi situacija yra buvusi??beje as kauniete, tai toli vaziuoti labai nereiketu:)
QUOTE(Samsunge @ 2010 09 06, 12:51)
Vaziuok su greitaja, tik iskarto pasakyk, kad i Mazyli veztu

QUOTE(maskanyte @ 2010 09 06, 13:24)
Kai arteja ta diena tai nerimo daug

QUOTE(Samsunge @ 2010 09 06, 13:51)
Kaip suprantu cia pirmas tavo gimdymas?
Sunku isivaizduoti, koks jis bus. Nors dazniausiai pirma karta greitai viskas nevyksta. Per pamokele mums pasakojo, kad i ligonine vaziuoti:
kai jau saremiai kartojasi reguliariai kas 8-10min (dar galima bandyt nuvaziuot paciai);
jei nubego normalus vandenys - paguleti apie pusvalandi, susiruosti ir atvaziuoti per kelias valandas (manau galima ir su taksi)
jei nubego nenormalus vandenys (zali, kraujas). Paguleti truputi (apie 20min.) ir iskart vaziuoti i gimdymo namus (geriausiai su greitaja)
Zodziu situacijos gali buti ivairiausios ir elgtis reiktu skirtingai. Jei nenubego vandenys, o saremiai dar reti ir pakenciami - galima bandyt vaziuot paciai (bet teks ieskoti kur prisiparkuoti, diena susimoketi uz stovejima...). Manau su taksi patogiau ir saugiau - vis nesijausi vaziuodama vienisa, kad ir svetimas zmogus. Geriausia butu susitart su kokia drauge del viso pikto, juk galetu nuvezti.
Sekmes gimdant

QUOTE(omsone @ 2010 09 07, 13:46)
Kai arteja ta diena tai nerimo daug
. Rupi kaip viskas bus, kaip viskas prasides, nors pati bandau save raminti ir nesijaudinti, bet kartais neiseina
.

Man tai kazkaip tai anksciau buvo baimes ir jaudulys didziulis, o db sakyciau ramiai laukiu

QUOTE(L.O.L.A @ 2010 09 07, 13:54)
Kaip suprantu cia pirmas tavo gimdymas?
Sunku isivaizduoti, koks jis bus. Nors dazniausiai pirma karta greitai viskas nevyksta. Per pamokele mums pasakojo, kad i ligonine vaziuoti:
kai jau saremiai kartojasi reguliariai kas 8-10min (dar galima bandyt nuvaziuot paciai);
jei nubego normalus vandenys - paguleti apie pusvalandi, susiruosti ir atvaziuoti per kelias valandas (manau galima ir su taksi)
jei nubego nenormalus vandenys (zali, kraujas). Paguleti truputi (apie 20min.) ir iskart vaziuoti i gimdymo namus (geriausiai su greitaja)
Zodziu situacijos gali buti ivairiausios ir elgtis reiktu skirtingai. Jei nenubego vandenys, o saremiai dar reti ir pakenciami - galima bandyt vaziuot paciai (bet teks ieskoti kur prisiparkuoti, diena susimoketi uz stovejima...). Manau su taksi patogiau ir saugiau - vis nesijausi vaziuodama vienisa, kad ir svetimas zmogus. Geriausia butu susitart su kokia drauge del viso pikto, juk galetu nuvezti.
Sekmes gimdant
Sekmes gimdant

Taip cia mano pirmas gimdymas, uztaikaip ir daugumai turbut iskyla ivairus klausimai...
Dekui uz patarimus

QUOTE(Samsunge @ 2010 09 07, 14:56)
Taip cia mano pirmas gimdymas, uztaikaip ir daugumai turbut iskyla ivairus klausimai...
Dekui uz patarimus
Dekui uz patarimus

Tu klausimu is kyla laukiant bet kokio gimdymo. Man nors jis ir antras, bet jau viska uzmirsau per seserius metus po pirmojo gimdymo. Ir sio gimdymo laukiu lyg pirmojo