Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

QUOTE(prieblanda @ 2010 08 09, 14:53)
Variantas, bet daug knisaties, man reik paprasčiau biggrin.gif


mano tėvai taip daro, tai tik nuvežti/parsivežti užima laiko. Gaila, ne Vilniuje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 08, 21:43)
Tikrino. Pirko dešreles, lab-joje ieškojo 'paslėptų' E - nerado. Tas tyrimas ir paskelbtas buvo...
Bulvių traškučiuose rado ir dar kažkoks vienas produktas buvo ne toks, kaip rašoma etiketėje...tik pamiršau koks doh.gif


Puiku smile.gif dėkui labai, bent jau būsiu ramesnė. Kažkaip negirdėjau apie tą tyrimą, nors šeip labai seku tokią informaciją. Mano vaikas labai mėgsta dešreles, tai labai retai jam nuperku, bet vis kažkaip galvodavau, kad kaži ar nepridėta ten skonio stipriklio.
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 09, 00:34)
Jei perku dešreles ekstra atveju, tai tik tas "be E", bet pagal kainą tai kokybė prastoka, neskanu schmoll.gif  Suvoliojam tas dešreles iš reikalo ir tiek. Su visais E dešrų nevalgau, tai negaliu palygint.

Su šeimyna dabar turim kitą galvosūkį: kaip rasti nusipirkti tikrai rūkytų, o ne mirkytų kokių lašinių ar kumpio?  doh.gif  Parduotuvėj tokių nebent kokiam kaimukyje ar miestukyje, didmiesčiuose tik turguose, bet ir tai kaskart nusipirkę nebūnam tikri, ar tikrai rūkyti, o ne mirkyti  doh.gif


Man iš visų be E dešrelių skanios tik Krekenavos, jų būna mažų ir didelių, bei su sūriu dar esu pirkusi. O skonį lyginu su samsono "Tarybinėm", jos man kažkada labai skanios buvo, o dabar jau nebežinau, nes laaabai senai bepirkau su E irgi. O dar kažkokios firmos be E dešrelės man irgi prastokos skoniu ir šeip kažkokios skystos.
Parduotuvėse manau visa mėsa mirkyta, o ne rūkyta, tad niekada neperku. O perku tokioj spec. parduotuvėj, ten prekiauja iš kažkokios nedidelės firmos atvežta rūkyta mėsa, kuri skaninama tik pipirais, druska r česnaku. Na kad ji tikrai rūkyta tai lengvai galima atskirti nes ji visiškai kitokia nei parduotuvėse. O paieškojusi turguje nusivyliau, nes bent jau Utenoje neradau rūkytos be konservantų, o kai kur ir skonio stipriklio buvo dėta. nesuprantu kam to reikia, nes kai normaliai rūkyta tai ir skanu ir kvepia. Tad reikia paieškoti, gal yra ir jūsų mieste kokia nedidelė parduotuvėlė. Beje toj parduotuvėj prekiaujama daržovėm mūsų ūkininkų ir pieno produktais dar.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 08 09, 19:23)
Man iš visų be E dešrelių skanios tik Krekenavos, jų būna mažų ir didelių, bei su sūriu dar esu pirkusi. O skonį lyginu su samsono "Tarybinėm", jos man kažkada labai skanios buvo, o dabar jau nebežinau, nes laaabai senai bepirkau su E irgi. O dar kažkokios firmos be E dešrelės man irgi prastokos skoniu ir šeip kažkokios skystos.
Parduotuvėse manau visa mėsa mirkyta, o ne rūkyta, tad niekada neperku. O perku tokioj spec. parduotuvėj, ten prekiauja iš kažkokios nedidelės firmos atvežta rūkyta mėsa, kuri skaninama tik pipirais, druska r česnaku. Na kad ji tikrai rūkyta tai lengvai galima atskirti nes ji visiškai kitokia nei parduotuvėse. O paieškojusi turguje nusivyliau, nes bent jau Utenoje neradau rūkytos be konservantų, o kai kur ir skonio stipriklio buvo dėta. nesuprantu kam to reikia, nes kai normaliai rūkyta tai ir skanu ir kvepia. Tad reikia paieškoti, gal yra ir jūsų mieste kokia nedidelė parduotuvėlė. Beje toj parduotuvėj prekiaujama daržovėm mūsų ūkininkų ir pieno produktais dar.


Paskutinį kartą būtent Krekenavos ir valgiau. Nu fe... Bet mes ne apie tai biggrin.gif

Parduotuvėj tai mirkytos, bet turguj tokių irgi pilna rolleyes.gif Iš pradžių maniau, kad tos mirkytos visos vienodai oranžinės, bet mama sako, kad net tos su storesne ir kietesne bei tamsesne oda numirkytos. Čia ji pagal kvapą ir skonį sprendžia. Nežinau, ar teisingai, bet abejonei sukelti pakako unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 09 rugpjūčio 2010 - 19:11
QUOTE(simbail @ 2010 08 09, 19:23)
. O paieškojusi turguje nusivyliau, nes bent jau Utenoje neradau rūkytos be konservantų,

Na be konservantu ir nerasite mirksiukas.gif Druska-ir ta jau konservantas. O siaip deda ukininkai maistine salietra ir del didesnes blogybes-botulino bakterijos. Tikiuosi, jos pasigauti nenorit? mirksiukas.gif
Cia kalbu apie desras, skilandzius. Lasiniams pakanka ir druskos. drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kuo rūkyti mėsos gaminiai pranašesni už jūsų taip vad. 'mirkytus' g.gif
Realiai - niekuom, absoliučiai ne sveikiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 08:50)
O kuo rūkyti mėsos gaminiai pranašesni už jūsų taip vad. 'mirkytus' g.gif
Realiai - niekuom, absoliučiai ne sveikiau cool.gif


Skonis kitas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 10, 08:58)
Skonis kitas  rolleyes.gif

Supratau.
O aš galvojau, kad ieškoma kaip sveiko maisto smile.gif

Su skonio stiprikliais irgi skonis geras ax.gif Man pvz. ypač skani gerti "Coca-cola" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 09:17)
Supratau.
O aš galvojau, kad ieškoma kaip sveiko maisto smile.gif

Su skonio stiprikliais irgi skonis geras ax.gif Man pvz. ypač skani gerti "Coca-cola"  biggrin.gif


Nu iš rūkytų gaminių didelės sveikatos neišspausi, bet man priimtiniau rūkytas, o ne mirkytas. Mirkyti visi vienodo skonio.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 10, 09:26)
Nu iš rūkytų gaminių didelės sveikatos neišspausi, bet man priimtiniau rūkytas, o ne mirkytas. Mirkyti visi vienodo skonio.

Tai įmonės irgi rūko ir vytina mėsos gaminius g.gif Mirkomi tie kur parašyta 'dūmo skonio'.
Atsakyti
Rasma, o įmonės nededa priedų, kad tas vytinimas truktų ne mėnesį, o savaitę-dvi? Anksčiau dėdavo tikrai kažko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 09:32)
Tai įmonės irgi rūko ir vytina mėsos gaminius g.gif Mirkomi tie kur parašyta 'dūmo skonio'.


Nebūna ir to "dūmo skonio" užrašyta. Dažniausiai tie mirkytieji visi viedonai oranžiniai ir tiek. Šiek tiek vandeningi. Čia parduotuvėse. Turguje sudėtingiau, bet kaiskūra net neaprūkus, tai ką begalvot? Kaip išrūkyti, kad neaprūktų?
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 08 10, 11:05)
Nebūna ir to "dūmo skonio" užrašyta. Dažniausiai tie mirkytieji visi viedonai oranžiniai ir tiek. Šiek tiek vandeningi. Čia parduotuvėse. Turguje sudėtingiau, bet kaiskūra net neaprūkus, tai ką begalvot? Kaip išrūkyti, kad neaprūktų?

Pamirkyti (tiksliau įdėti į mėsą kai ko) ir palaikyti rūkykloje 20 min. Žinote kiek laiko brandina tikrą suvalkietišką kindziuką? Beveik du metus... Nu taip, čia jau gurmaniškas ir brangus būtų produktas. Bet kaimietis pasijuoktų, jei sužinotų, kad dešrą galima per 20 min ŠALTAI išrūkyti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 10 rugpjūčio 2010 - 10:23