Įkraunama...
Įkraunama...

Naminis gyvūnas namuose ir ekologija

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 09, 22:06)
namie auginam toiterjerą. na kažkaip ypatingai ekologiškai jo neauginam  biggrin.gif . skiepijam BŪTINAI. nes ytarkim jei užsikrėstų pasiutlige, tai pakenktų ne tik jam, bet ir mums, gi pasiutligė iš principo mirtina liga žmogui jei laiku nesureaguoji. todėl bent nuo jos skiepyt būtina. kiti skiepai tai čia jau pagal norus. nors ša tai žinau ne 1 šunį mirusį nuo enterito ir nuo maro. todėl nerizikavau.
maitinam pagrinde sausu ėdalu, kartais duodam žalios mėsos, varškės, jogurto. šiaip esu girdėjus kad pastoviai sausu maistu maitint negalima, kenkia kepenims, inkstams. bet jis kietas yra, o mūsų toiterjeras nesugeba jokių kaulų normaliai graužt, už tai kieto maisto jam reikia, kitaip dantų apnašos nesivalys. ir šiaip kaži ar realu uždarytą šunį išmaitint pilnaverčiu maistu jei neduodi sauso ėdalo. jei va laisvėj kur, vienkiemy, tai šuo ras ir žolės kokios jam reikia pagraužt, ir kurmį kokį pasigaus, žodžiu, gyvūnas jaučia ko jam trūksta. tuo tarpu namuose jie nieko negauna iš lauko, be to gyvena nejudriai, per daug miega.
pagrindinis rodiklis, kad šuo gerai maitinamas - blizgantis kailis, sveiki dantys, gera nuotaika. jei to nėra, reiškia kažko trūksta.
ir dar dėl ekologijos - gi nori nenori reikės kažkokio chemikalo nuo blusų. kitaip užveis jis jų pilnus namus  biggrin.gif

Ojojojoi... wacko.gif Tikėkitės, kad joks šunininkas neras jūsų šitos nusikalbėjimo enciklopedijos.
Atsakyti
QUOTE(onyx @ 2010 02 09, 22:23)
Ojojojoi... wacko.gif Tikėkitės, kad joks šunininkas neras jūsų šitos nusikalbėjimo enciklopedijos.

ojoj, o gal argumentų pateiktumėt, prieš rašydama tokius kategoriškus pasisakymus lotuliukas.gif
ir dar - nieko čia mano nuosavo sugalvoto nėra. viską patarė veterinaras biggrin.gif . tiek skiepyt, tiek šert, tiek blusas naikint.
o šunis auginu visą gyvenimą. dar nė 1 nenumarinau, visi buvo sveiki, gražūs, ir mirė natūralia mirtim nuo senatvės lotuliukas.gif
jeigu turit kokių naudingų patarimų, tai prašim pasidalinkit, argumentuokit, o ne šiaip bile kokią nesąmonę lepteliu ir tiek. biggrin.gif įtikint gali tik argumentai, o ne burnojimai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 09 vasario 2010 - 22:32
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 02 09, 15:56)
g.gif savim taip rūpinatės, o šuniu visai ne, negražu rolleyes.gif
gal galima būtų sužinoti 'pekino' visą meniu, kad taip jau jį giriate? g.gif

Pala pala, as pati nevalgau jokiu sausu brudu, tad ir savo augintiniui sintetikos tikrai nezadu duoti schmoll.gif
Nera jokio spec meniu. Valgo viska nuo musu stalo:jei pusryciams kiausinius valgom-dievina juos ir reikalauja lojimu, jei valgom kepta vista-visi kaulai jam kliuna, triauskina puikiausiai, jei troskinu kotletus-vienas priklauso jam, jei valgau sumustini su varskes suriu-jis lojimu isreikalauja vieno sau. Dievina neastru plova(nededu jokiu kecupu, nes maziui duodu), retsykiais pasiraso eilinei balintai pienu kruopu kosei, valgo visus vaisius, kuriuos tuo metu patys valgom, ypac megsta obuolius, bananu nekencia. Dukart per savaite duodu zalios mesos(lieka man visokiu kremzliu, atlieku, kuriu nesumala mano mesmale, dedam i saldikli suniui).

QUOTE(gabija77 @ 2010 02 09, 17:29)
nepyk, bet nemanau kad tavo suo neestu normalaus sauso edalo, estu ir dar labiau

Nepykstu, ale daug draugu, "gailedami" mano suns, nese jam dovanu pabandymui paciu brangiausiu sausu pasaru, kad irodytu, jog mano suo tikrai es. biggrin.gif Patikekit, snuki nusukdavo, vos pamates, kartais palieku indelyje "dovanas" istisas savaites, kol neapsikentusi metu lauk. mirksiukas.gif
Kai vaziavom i Italija su seima ir suni palikom anytai, ta pripirko Royalio(nezinau, geras cia ar negeras maistas), tai suo badavo visa savaite, kol nusiunciau sms i anytos pagalbos sauksma, jog duotu ta pati maista, ka valgo pati. Sake, toks isbadejes suo buvo, kad bijojo, jog nesprogtu nuo eilinio darzoviu troskinio(anyta serga diabetu, jos spec meniu yra). biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 10, 10:16)
Pala pala, as pati nevalgau jokiu sausu brudu, tad ir savo augintiniui sintetikos tikrai nezadu duoti schmoll.gif
Nera jokio spec meniu. Valgo viska nuo musu stalo:jei pusryciams kiausinius valgom-dievina juos ir reikalauja lojimu, jei valgom kepta vista-visi kaulai jam kliuna, triauskina puikiausiai, jei troskinu kotletus-vienas priklauso jam, jei valgau sumustini su varskes suriu-jis lojimu isreikalauja vieno sau. Dievina neastru plova(nededu jokiu kecupu, nes maziui duodu), retsykiais pasiraso eilinei balintai pienu kruopu kosei, valgo visus vaisius, kuriuos tuo metu patys valgom, ypac megsta obuolius, bananu nekencia. Dukart per savaite duodu zalios mesos(lieka man visokiu kremzliu, atlieku, kuriu nesumala mano mesmale, dedam i saldikli suniui).
Nepykstu, ale daug draugu, "gailedami" mano suns, nese jam dovanu pabandymui paciu brangiausiu sausu pasaru, kad irodytu, jog mano suo tikrai es. biggrin.gif Patikekit, snuki nusukdavo, vos pamates, kartais palieku indelyje "dovanas" istisas savaites, kol neapsikentusi metu lauk. mirksiukas.gif
Kai vaziavom i Italija su seima ir suni palikom anytai, ta pripirko Royalio(nezinau, geras cia ar negeras maistas), tai suo badavo visa savaite, kol nusiunciau sms i anytos pagalbos sauksma, jog duotu ta pati maista, ka valgo pati. Sake, toks isbadejes suo buvo, kad bijojo, jog nesprogtu nuo eilinio darzoviu troskinio(anyta serga diabetu, jos spec meniu yra). biggrin.gif

na matai ziurink koki jie skaito gera, jei maximini ir is kitu prekybos centru pirkta tai dziaugis kad suo needa, o royalis irgi prastas, nes labai daug jame e, tokia acana manau tikrai estu drinks_cheers.gif nes maniskis irgi nei vienu sausu neede kol acanos negavo mirksiukas.gif cia kaip pvz pateikiu, nes dauguma zmoniu laikomu "geru" maistu is tikro nieko verti, nes juose buna mazai mesos ir daug daug konservantu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 10, 08:16)

O tai jus cia savo situ pasakojimu argumentuojate, kad suo needa sauso, nes tai nesveika?
Jis iprates prie zmogisko maisto, kuris, zinoma, yra gerokai skanesnis uz sausa suniska. Bet tai nerodiklis, kad sveikesnis. Musiskiai irgi, gave kazka nuo stalo nebenori i sausiaka ziureti. Jie gudrus, nori gauti ka skaniau, bet tema apie tai kas yra sveika...
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 02 10, 09:49)
na matai ziurink koki jie skaito gera, jei maximini ir is kitu prekybos centru pirkta tai dziaugis kad suo needa, o royalis irgi prastas, nes labai daug jame e, tokia acana manau tikrai estu  drinks_cheers.gif  nes maniskis irgi nei vienu sausu neede kol acanos negavo  mirksiukas.gif  cia kaip pvz pateikiu, nes dauguma zmoniu laikomu "geru" maistu is tikro nieko verti, nes juose buna mazai mesos ir daug daug konservantu  verysad.gif

Na va, o aš auginu šunį, kuris nuo mažų dienų neėda sausiako. Jokio. Nei canidae, nei acana, nei nutra gold ir pan., jam nei vienas neįtiko.
RAW metodas jo irgi nežavi, jis mėgsta labiau virtą mėsą hihihi.gif
Žinau, kad daugelis RAW'istų ir/arba sauso ėdalo šalininkų tokio popinimo nesupranta, ir aš jo kaip recepto nesiūlau: tiesiog mano šuniui tik taip tiko ir tik taip maitindami mes pasiekėm reikalingą svorį ir puikią išvaizdą.
Katė visgi yra šeriama "sausiaku", tačiau ją išvykus paliekam mano tėvams ir mano mama ją šeria tik žuvimi, tad po ilgesnio laiko ją pasiėmus paiskeitimai akivaizdūs: ji niekada nesišeria, o grįžus prie sauso maisto kailis vėl ima slinkti unsure.gif
Skiepijam abu, nepasaint, kad katė visiškai naminė. Tiesiog nesinori rizikuoti ir dėl to prarasti gyvūnėlį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Angel @ 2010 02 10, 10:12)
bet tema apie tai kas yra sveika...

Jus teigiat, cheminiu procesu metu apdoroti(sausa pasara sudaro tos pacios kruopos, mesos atliekos, malti ir tirpdomi kaulai, garinama, presuojama) ir pagaminti sausi pasarai yra sveikiau nei paprasta mesa/kaula/kruopu kose/darzoves/vaisiai? g.gif
Cia kiekvieno pasirinkimas, bet suni vardan kazkieno ikalbetos reklamos nezadu nuodyti.
Ne i tema, bet as sveikuma isivaizduoju kitaip.
Kas sveikiau:
MP ar misinukas?
Bulve ar uzpilama bulviu kose?
Kiausinis ar kiausinio milteliai?
Petrazoles, krapai, svogunas ar prieskoniu "paruostukai"(Saldva, santamarija, vegeta ir t.t.)?
Virta mesa ar "Panevezio file"?
Spaustos obuoliu/morku/burokeliu/slyvu/vysniu sultys ar sultys is tertapaku su n+k vitaminais?

Visi kazkaip kalba apie tu gyvuliu(kiaules, vistos, kalakutai, karves) sveikuma ir mesos vertinguma, kuriuos ukininkai seria NATURALIAIS produktais, t.y. nenaudoti specialiu kombikormu. O va jau naminiams augintiniams kisama ta speciali kombikorma ir dar sakoma, kad ji sveika doh.gif
Atsakyti
QUOTE(8 p.m. @ 2010 02 10, 09:37)
tačiau ją išvykus paliekam mano tėvams ir mano mama ją šeria tik žuvimi, tad po ilgesnio laiko ją pasiėmus paiskeitimai akivaizdūs: ji niekada nesišeria, o grįžus prie sauso maisto kailis vėl ima slinkti  unsure.gif

Žalia žuvimi šerti irgi nėra gerai, nes gali prisigaudyti įvairių ligų. O jei nuo sauso maisto šeriasi kailis, vadinasi jis netinka jūsų katei, keiskit sausą maistą.
Atsakyti
QUOTE(8 p.m. @ 2010 02 10, 09:37)
Katė visgi yra šeriama "sausiaku", tačiau ją išvykus paliekam mano tėvams ir mano mama ją šeria tik žuvimi, tad po ilgesnio laiko ją pasiėmus paiskeitimai akivaizdūs: ji niekada nesišeria, o grįžus prie sauso maisto kailis vėl ima slinkti  unsure.gif

tai tiesiog reiskia, kad katei netinka tas sausiakas, kuri ji eda. Mano abi kates seriamos sausu kokybisku maistu plius geri konservai. Kailiai tiesiog zvilga. Apie serimasi kalbos ner.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 10, 12:14)
Žalia žuvimi šerti irgi nėra gerai, nes gali prisigaudyti įvairių ligų. O jei nuo sauso maisto šeriasi kailis, vadinasi jis netinka jūsų katei, keiskit sausą maistą.

zalia zuvim patariama ne daugiau 6 kartu per savaite, ir jei seriama zalia zuvim butina duoti vaistu nuo kirmeliu kas puse metu. del ligu tai nezinau nes mano kate tris kart per savaite visada gauna zuvies ir taip jau 9 m. tai jokiu ligu nuo zuvies nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 10, 09:44)
Jus teigiat, cheminiu procesu metu apdoroti(sausa pasara sudaro tos pacios kruopos, mesos atliekos, malti ir tirpdomi kaulai, garinama, presuojama) ir pagaminti sausi pasarai yra sveikiau nei paprasta mesa/kaula/kruopu kose/darzoves/vaisiai? g.gif
Cia kiekvieno pasirinkimas, bet suni vardan kazkieno ikalbetos reklamos nezadu nuodyti.
Ne i tema, bet as sveikuma isivaizduoju kitaip.
Kas sveikiau:
MP ar misinukas?
Bulve ar uzpilama bulviu kose?
Kiausinis ar kiausinio milteliai?
Petrazoles, krapai, svogunas ar prieskoniu "paruostukai"(Saldva, santamarija, vegeta ir t.t.)?
Virta mesa ar "Panevezio file"?
Spaustos obuoliu/morku/burokeliu/slyvu/vysniu sultys ar sultys is tertapaku su n+k vitaminais?

Visi kazkaip kalba apie tu gyvuliu(kiaules, vistos, kalakutai, karves) sveikuma ir mesos vertinguma, kuriuos ukininkai seria NATURALIAIS produktais, t.y. nenaudoti specialiu kombikormu. O va jau naminiams augintiniams kisama ta speciali kombikorma ir dar sakoma, kad ji sveika doh.gif

As tikrai pilnai sutinku su jusu racionu ir isitikinimais del maisto zmoniu racionui. Taciau, gyvunas, siuo atveju - suo, nera zmogus, Ir kaip minejau, yra daugelis zmogisku produktu, netgi kenksmingu suniui. Ju daug, todel nevardinsiu. Sakote suo nemegsta bananu, o ar zinote, kad suniui jis gali buti mirtinai nuodingas? Gerai, kad siuo atevju jis jam neskanus. Bet cia tik vienas is pavyzdziu. Nesakau, kad sausas maistas, kuris be abejo perdirbamas yra labai gerai, bet drystu tegti, kad tikrai geriau, nei davimas visko, ka patys valgote. Maniske seriama visiskai begrudziu, be cheminiu priedu ir konservantu, sausu maistu.
Atsakyti
QUOTE(*Angel @ 2010 02 10, 12:24)
As tikrai pilnai sutinku su jusu racionu ir isitikinimais del maisto zmoniu racionui. Taciau, gyvunas, siuo atveju - suo, nera zmogus, Ir kaip minejau, yra daugelis zmogisku produktu, netgi kenksmingu suniui. Ju daug, todel nevardinsiu. Sakote suo nemegsta bananu, o ar zinote, kad suniui jis gali buti mirtinai nuodingas? Gerai, kad siuo atevju jis jam neskanus. Bet cia tik vienas is pavyzdziu. Nesakau, kad sausas maistas, kuris be abejo perdirbamas yra labai gerai, bet drystu tegti, kad tikrai geriau, nei davimas visko, ka patys valgote. Maniske seriama visiskai begrudziu, be cheminiu priedu ir konservantu, sausu maistu.

baisiausia tai, kad dazniausiai kai seria zmogisku maistu pradeda trukti vitaminu o papildomai ju neduoda... as saviski irgi seriauosem ir kitu zmogisku maistu ale irgi maniau sveika, bet kai ispliko kailis tai tik po geru kalcio doziu atsigavo, o perejus ant acanos viskas susitvarke thumbup.gif tfu tfu tfu neisisnekejus blush2.gif
Atsakyti