Įkraunama...
Įkraunama...

Naminis gyvūnas namuose ir ekologija

mjooo...seria suni zmogisku maistu ir mano, kad gerai daro doh.gif nera zodziu...sekmes...jos prireiks.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 02 10, 12:29)
mjooo...seria suni zmogisku maistu ir mano, kad gerai daro doh.gif nera zodziu...sekmes...jos prireiks.

na matai cia laimes dalykas, mano du sunis pries si buvo maitinti tik zmogisku maistu ir mire turedami po 18 m. niekada niekuom nesirgo. o be to kaime niekas sauso neperka, tai negalima kategoriskai sakyti, kad suniui sakes bus nuo musu maisto, mano teta augina tris sunis irgi seria ta ka pati valgo o sunys wub.gif nes seniau juk ir nebuvo jokiu maistu.
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 02 10, 10:24)
zalia zuvim patariama ne daugiau 6 kartu per savaite, ir jei seriama zalia zuvim butina duoti vaistu nuo kirmeliu kas puse metu. del ligu tai nezinau nes mano kate tris kart per savaite visada gauna zuvies ir taip jau 9 m. tai jokiu ligu nuo zuvies nebuvo.

Tai ligos nuo kirmėliukų ir atsiranda. Ypač jei žuvis yra upinė.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 10, 12:40)
Tai ligos nuo kirmėliukų ir atsiranda. Ypač jei žuvis yra upinė.

bet jei reguliariai suduodami vaistai nuo kirmeliu viskas buna thumbup.gif
Atsakyti
apie kaima nesneku. bet miesto suo turetu gauti sunu maista. cia tas pats, kas duoti metu vaikui suaugusiu maista ir dziaugtis, kad "jam skanu ir viskas gerai'. nesamone.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 02 10, 10:47)
apie kaima nesneku. bet miesto suo turetu gauti sunu maista. cia tas pats, kas duoti metu vaikui suaugusiu maista ir dziaugtis, kad "jam skanu ir viskas gerai'. nesamone.

tai o ką jus duodat metų vaikui - pirkines tyreles?
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 02 10, 11:47)

Kuo kaimo suo skiriasi nuo miesto suns? g.gif Nebent tik tuo, kad kaimo sunys daug sveikesni ir mirsta nuo senatves, o ne nuo ivairiu augliu.
Kas yra suaugusiu maistas? mastau.gif Mane vis gasdindavo visi baisiomis vaiku ligomis, kad as duodu nuo 5 menesiu ZMOGISKA maista-t.y. kruopu koses, blenderiuotas darzovienes su virta mesa, veliau ivedziau kefyra, jogurta, piena. Taip ir likau nesupratusi, ar cia isvardinti produktai-tai vaiku maistas ar suaugusiu? Tai gal tada as ir iki siol valgau vaiku maista bei suni seriu? mastau.gif Ar cia eina kalba apie alu, degtine,limonadus, cipsus?
Aaaa, jei tai-suaugusiu maistas, tai visus galiu nuraminti, jog tokio dalyko negauna nei mano vaikai, nei suo, nei vyras, esam vaiku maisto gerbejai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 02 10, 13:49)
Kuo kaimo suo skiriasi nuo miesto suns? g.gif Nebent tik tuo, kad kaimo sunys daug sveikesni ir mirsta nuo senatves, o ne nuo ivairiu augliu.
Kas yra suaugusiu maistas? mastau.gif  Mane vis gasdindavo visi baisiomis vaiku ligomis, kad as duodu nuo 5 menesiu ZMOGISKA maista-t.y. kruopu koses, blenderiuotas darzovienes su virta mesa, veliau ivedziau kefyra, jogurta, piena. Taip ir likau nesupratusi, ar cia isvardinti produktai-tai vaiku maistas ar suaugusiu? Tai gal tada as ir iki siol valgau vaiku maista bei suni seriu? mastau.gif  Ar cia eina kalba apie alu, degtine,limonadus, cipsus?
Aaaa, jei tai-suaugusiu maistas, tai visus galiu nuraminti, jog tokio dalyko negauna nei mano vaikai, nei suo, nei vyras, esam vaiku maisto gerbejai lotuliukas.gif

nu as rgi noreciau suzinoti kuo skiriasi kaimo ir miesto suo doh.gif cia gal bande pasakyti, kad tipo dvarniukai nesiskaito sunimi ir pan. ir tipo juos galima, bet kaip priziureti. nes man irgi teke girdeti tokius samprotavimus, kad neveislinis suo tai ne suo doh.gif ir kam dar leisti pinigus ant jo prieziuros.
Atsakyti
kaimo sunys, priristi prie budos, gaudavo tai, kas lieka. miesto sunimis paprastai rupinamasi labiau. veisliniai parodiniai seriami super premium klases edalu, as saviski seriu premium, aisku, yra ekonomine klase, tas tai prastas... nereikia kazkaip aukstinti to-va, mano suo ede zmogiska maista ir nugyveno n metu...mano vaikas valge nuo kazkeliu men mesa ir puiki sveikata... tai tas pats kai rukaliai sako-va mano senelis nugyvweno 100metu rukydamas ir tt... kai visi zinom statistika.
na, o jei i tema-neimanoma auginti suns ekologiskai.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 02 10, 14:39)
kaimo sunys, priristi prie budos, gaudavo tai, kas lieka. miesto sunimis paprastai rupinamasi labiau.  veisliniai parodiniai seriami super premium klases edalu, as saviski seriu premium, aisku, yra ekonomine klase, tas tai prastas...  nereikia kazkaip aukstinti to-va, mano suo ede zmogiska maista ir nugyveno n metu...mano vaikas valge nuo kazkeliu men mesa ir puiki sveikata... tai tas pats kai rukaliai sako-va mano senelis nugyvweno 100metu rukydamas ir tt... kai  visi zinom statistika.
na, o jei i tema-neimanoma auginti suns ekologiskai.

o ka daryt jei mieste gyvenu ale mano suo vistiek priristas kieme, tai jau as juo vadinasi nesirupinu? eko ir premium klases maistai abu labai prasti, ir dauguma vetu teigia, kad jei neseriama super premium maistu jau geriau raw serti. o katems patariama tik super premium klase, o jei ne tai jau ir nuo stalo geriau.
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 02 10, 11:58)
nu as rgi noreciau suzinoti kuo skiriasi kaimo ir miesto suo  doh.gif  cia gal bande pasakyti, kad tipo dvarniukai nesiskaito sunimi ir pan. ir tipo juos galima, bet kaip priziureti.  nes man irgi teke girdeti tokius samprotavimus, kad neveislinis suo tai ne suo  doh.gif  ir kam dar leisti pinigus ant  jo prieziuros.

Aš manau, kad žmogus gal turėjo omenyje tai, kad kaime tarp gimusių šuniukų išgyvena tik stipriausi. Nes pripažinkime retai kada kaimo žmogus sėdi su šuniukais ir papildomai juos primaitina (jei kalė atsisako), leidžia ringerius/gliukozes/vitaminus ir visaip kitaip "ištempia"- kas yra daroma su "miesto" (bute auginamais, cackinamais) šuniukais/katytėmis. Taigi, kaime šuniukai/katytės išgyvena tik tie kieno TIKRAI stiprus imunitetas.
Antra, kaime šunys 99% laiko (jei ne visą 100) praleidžia lauke:
- gauna pakankamai saulės (kas labai svarbu organizmui įsisavinant tam tikrus vitaminus)
- nebūna "išlepinti" šiltos buto temperatūros, taigi organizmas gerokai atsparesnis
- turi galimybę bele kada pakramtyti žolės ir tt ir tt ir tt ir tt

Reziume. Nors kaimo šunys ir negauna "profesionalaus" maisto, tačiau iš to maisto kurį jie gauna jie įsisavina GEROKAI daugiau naudingų medžiagų nei "naminiai" šunys.

JOKIU BŪDU NENORĖJAU PASAKYTI , KAD JAIS NEREIKIA RŪPINTIS, jeigu ka 4u.gif Tik norėjau paaiškinti kodėl dauguma (beje klausimas ar vistik ne mažuma g.gif ) valgydami kas liko nuo stalo "gerai atrodo" ir "nugyveno iki senatvės"

O šiaip tai nebūkime kategoriški 4u.gif Nors aš savo kates 90% maitinu sausu maistu, tačiau rudenį/žiemą/pavasarį kai keičiasi temperatūra, kai yra šalta, kai imunitetas krenta (po visokių skiepų ir pan) aš jas sodinu ant natūralaus maisto.
PVZ Imunitetą staigiai pakeliantis "kokteilis":
1. Žalia jautiena ir subproduktai (širdis- taurinas/daug energijos, kepenys -truputi skystina vidurius, inkstai- tik pries tai kelias valandas išmirkyti vandenyje, kad išeitų šlapalas. NEGALIMA PLAUČIŲ !)
2. Putpelių kiaušiniai- geriau tik trynys. (žali)
3. Ožkos pienas, varškė.
4. Natūralus jogurtas
5. Virtas vištienos sultinys (be prieskonių)
6. su kavamale sumalti džiovinti (prieš tai geeerai nuplauti beveik verdančiu vandeniu) kiaušinių lukštai
7. daiginta žolė (daigeliai)

P.S. o šiaip ežerinės/ūpinės žuvies iš viso negalima duoti schmoll.gif Tik jūrinę ir tik 1-2 kartus savaitėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 10 vasario 2010 - 12:55
QUOTE(Nereali @ 2010 02 10, 14:50)
Aš manau, kad žmogus gal turėjo omenyje tai, kad kaime tarp gimusių šuniukų išgyvena tik stipriausi. Nes pripažinkime retai kada kaimo žmogus sėdi su šuniukais ir papildomai juos primaitina (jei kalė atsisako), leidžia ringerius/gliukozes/vitaminus ir visaip kitaip "ištempia"- kas yra daroma su "miesto" (bute auginamais, cackinamais) šuniukais/katytėmis. Taigi, kaime šuniukai/katytės išgyvena tik tie kieno TIKRAI stiprus imunitetas.
Antra, kaime šunys 99% laiko (jei ne visą 100) praleidžia lauke:
- gauna pakankamai saulės (kas labai svarbu organizmui įsisavinant tam tikrus vitaminus)
- nebūna "išlepinti" šiltos buto temperatūros, taigi organizmas gerokai atsparesnis
- turi galimybę bele kada pakramtyti žolės ir tt ir tt ir tt ir tt

Reziume. Nors kaimo šunys ir negauna "profesionalaus" maisto, tačiau iš to maisto kurį jie gauna jie įsisavina GEROKAI daugiau naudingų medžiagų nei "naminiai" šunys.

O šiaip tai nebūkime kategoriški  4u.gif Nors aš savo kates 90% maitinu sausu maistu, tačiau rudenį/žiemą/pavasarį  kai keičiasi temperatūra, kai yra šalta, kai imunitetas krenta (po visokių skiepų ir pan) aš jas sodinu ant natūralaus maisto.
PVZ Imunitetą staigiai pakeliantis "kokteilis":
1. Žalia jautiena ir subproduktai (širdis- taurinas/daug energijos, kepenys -truputi skystina vidurius, inkstai- tik pries tai kelias valandas išmirkyti vandenyje, kad išeitų šlapalas. NEGALIMA PLAUČIŲ !)
2. Putpelių kiaušiniai- geriau tik trynys. (žali)
3. Ožkos pienas, varškė.
4. Natūralus jogurtas
5. Virtas vištienos sultinys (be prieskonių)
6. su kavamale sumalti džiovinti (prieš tai geeerai nuplauti beveik verdančiu vandeniu) kiaušinių lukštai
7. daiginta žolė (daigeliai)
P.S. o šiaip ežerinės/ūpinės žuvies iš viso negalima duoti  schmoll.gif  Tik jūrinę ir tik 1-2 kartus savaitėje.

kaip idomiai, nes maniskei kaip tik sukieteja viduriukai nuo kepenu g.gif o kokie argumentai kodel negalima upines-ezerines zuvies? nes mano vetas sake atvirksciai, juk jurine zuvis buna daugiau uzkresta ir joje daugiau kenksmingu medziagu nei upineja. mano kate jau 9 metus valgo upine zuvi..
Atsakyti