Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų kursai Kaune

SVEIKOS, MAMYTES,

Labai rekomenduoju Kaune zindymo kursus, kuriuos organizuoja VŠĮ "Pradziu pradzia". Ju puslapis www.pradzia.org
Pati, besilaukdama ieskojau kursu apie gimdyma, apie vaikelio prieziura, vystymasi, bet tuo metu net nepagalvojau, o kaip gi su maitinimu? Kaip man seksis pasinaudoti gamtos suteikta dovana - zindyti savo vaikeli? Kai patekau i kursus, labai dziaugiausi, nes labai daug suzinojau. Daug mitu ir netiesos sugriove kursai, po ju tvirtai zinojau, kad tikrai turesiu pienelio, kad tikrai zindysiu savo vaikeli :-)
Kai pagimdziau, pradzia nebuvo lengva, bet vyro palaikymas ir igytos zinios labai pagelbejo.

Atsakyti
Aš taip pat labai labai rekomenduoju VŠĮ "Pradziu pradzia" žindymo kursus. Mes su vyru juos lankėme balandžio mėn. ir likome labai patenkinti, nes žymiai išaugo pasitikėjimas savimi ir tikėjimas, kad žindymas yra tai, ką geriausio galima duoti savo mažyliams. Taip pat žinios, įgytos šių kursų metu, ir vyro palaikymas, padeda atlaikyti mamų ir močiučių spaudimą.
Nors ir lankėme kursus - gimus mano mažylei susiduriau su realia problema - nugraužtais speneliais... verysad.gif Buvo labai sunku, nes mažylę teko labai dažnai žindyti, o kiekvienas žindymas buvo skausmingas. Gimdymo namuose kelių akušerių prašiau, kad pažiūrėtų, ar teisingai pridedu vaikelį prie krūties. Jos sakė, kad viskas teisingai, tik mano speneliai jautrūs... Galiausiai parašiau laišką kursų vadovei, nes supratau, kad kažką darau ne taip, bet niekaip negalėjau suprasti, ką konkrečiai... Kursų vadovė atvažiavo į namus ir padėjo, kaip ji sako, teisingai "užmauti" vaikelį ant krūties, ir viskas susitvarkė biggrin.gif
Jeigu nebūčiau lankiusi šių kursų, nebūčiau turėjusi tiek kantrybės ir nebūčiau supratusi, kad tikrai kažką darau ne taip, o ne tiesiog mano speneliai jautrūs...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistiki7: 09 liepos 2012 - 17:18
Prisidedu prie jau paminėtų rekomendacijų dėl pradzia.org organizuotų kursų.

Teko lankyti krikščioniškuose gimdymo namuose organizuotas mokamas paskaitas/apie gimdymą, žindymą ir kūdikio priežiūrą/, Kauno 2os ligoninės nemokamas paskaitas, pačiai skaityti apie žindymą, visgi ne tik žinių, tačiau ir pasitikėjimo bei motyvacijos žindyti prasme patys naudingiausi buvo pradzia.org kursai/kursų vadovė buvo Vilija Sniečkuvienė.
Kursuose pateikta informacija buvo absoliučiai išsamiausia ir suteikė drąsos, padėjo išvengti problemų net pačioje pradžioje/sėkmingai sekasi jau 5tą mėn., ačiū kursams.
Atsakyti
oj nors ne iš karto visos rašyt galėjot, o tai būtų buvę įtikinamiau biggrin.gif
gal ir geri tie kursai, bet labai perspaudėt su reklama smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo index: 09 liepos 2012 - 19:27
QUOTE(index @ 2012 07 09, 19:26)
oj nors ne iš karto visos rašyt galėjot,  o tai būtų buvę įtikinamiau biggrin.gif
gal ir geri tie kursai, bet labai perspaudėt su reklama smile.gif

Na kokia cia gali buti reklama, jei savo patirtim dalinames ir jei tie kursai nemokami? tongue.gif
Juk jei tau svarbu ir nori suzinoti, pasisemti informacijos apie zindyma- pabandysi ir nieks per galva neduos- patiks nepatiks wink.gif
As SM labai daznai nesilankau, o ir temos, kuriose narsau nera tokios va apie patirti (neturiu laiko visose temose pasakotis ir patarimus dalinti biggrin.gif ) tad paprasius parekomenduoti- rekomenduoju!
Tad taip pat prisidesiu prie mamu, kurios giria pradziupradzia zindymo kursus. Jokiu kitokiu nelabnkiau, neturiu su kuo lygint, bet man patiko. Gautos zinios ir kontaktai labai praverte, kai panikavau pirmom dienom su pirmagime kad kruties neima, kai daresi guzai, kai su antraja buvo nugrauzti speneliai.. Kursu lankymas kardinaliai pakeite mano nuomone/nusistatyma gimdyti su nuskausminamaisiais, dave man pasitikejimo zindyti vaikeli iki metu ir savo draugem/busimom mamom drasiai dalinau patarimus ir pagalba, drasinau nenuleisti ranku jei nepavyksta viskas gerai nuo pradziu.
Tai siulau pabandyt, o jau patiks, tiks ar ne- pacios nestukes spresit mirksiukas.gif
Atsakyti
Na nezinau, tai gal tik man jie mokami buvo biggrin.gif ir su labai aiskiai nustatytais ikainiais, bei saskaita i kuria reikia pervesti pinigus. Jei eini viena kaina 110 lt jei su vyru 160 lt.
Atsakyti
QUOTE(index @ 2012 07 09, 20:26)
Na nezinau, tai gal tik man jie mokami buvo biggrin.gif ir su labai aiskiai nustatytais ikainiais, bei saskaita i kuria reikia pervesti pinigus. Jei  eini viena  kaina 110 lt jei su vyru 160 lt.

O geras blush2.gif tai gal as taip seniai buvau?? Ar jau nebepamenu doh.gif
Na siaip mano atmintis is tiesu slubuoja, bet man rodos mokestis buvo prilyginamas aukai ir kiek kas galejo, tiek tas ir dejo i vokeli.. Aisku buvo tas pries 3 metus, ir dar tuomet viskas vyko seimos centre vilniaus g.
Atsakyti
Na, aš irgi pasisakysiu. Kursus lankiau prieš metus, tuo metu parama buvo 100 lt. Jei neturi pinigėlių - galima ir nemokėti. Bet išklausius tiek informacijos, tikrai nekyla ranka nesumokėti. Na taip, brangoka. Mano mama už galvos užsiėmė, sako ateik, aš tau papasakosiu. Kai pagimdžius realiai prireikė patarimo, nieko nesugebėjo patarti, tik sakė tuos pačius mitus, kuriuos sėkmingai sugriovė pradžia.org kursai. Kursai yra labai išsamūs, apima viską nuo krūties sandaros iki vaistų vartojimo žindymo metu. Papasakoja net kaip prižiūrėti naujagimį grįžus iš ligoninės. Maitinu sėkmingai jau metus, nors gimdykloj ne viena medikė (net nežinau ar sesutės ar gydytojos) numojo ranka, kad mažos krūtys, maži speneliai, nieko gero nebus. Kursų dėka turiu valios atlaikyti "pieno krizes", kai pieno poreikiai padidėja, atlaikyti aplinkinių replikas, kad kiek galima čia maitinti, toks didelis vaikas ir pan. Taip, iš šono atrodo kaip reklama, bet iš tikrųjų tai yra tiesiog nemokama rekomendacija iš tą patį patyrusių mamų 4u.gif Sėkmės apsisprendžiant ir lengvo laukimo bei gimdymo būsimoms mamytėms smile.gif
Atsakyti
Tokių kursų gi nėra daug. Pati dar lankiau Šėmetos kursus, jie žymiai brangesni, bet apie žindymą iš šių kursų man informacijos buvo per mažai, o apie patį gimdymą, pasiruošimą tai super.
Dar buvau vienoje paskaitoje obuoliuko psichologija, ten apie baimę (gimdyti ir pan). Irgi visai įdomu.
Visų kursų neišlankysi, reikia išsirinkti ko labiausiai norisi ir reikia.
Kadangi nebuvau prisirašiusi nei Mažylyje, nei Krikščioniškuose, jų nemokamų kursų lankyti negalėjau. 4u.gif
Atsakyti
Kažkaip nežinau man su tais nėščiųjų kursais schmoll.gif , prieš tris metus buvau nuėjusi į Krikščioniškuosius namus, bet tik į paskaitėlę apie nėštumą/ gimdymą, tai man nelabai schmoll.gif Gal tik filmukas buvo išsamesnis... Tačiau daug informacijos radau internete. Vienok, apibendrinant galiu pasakyti, kad man tos žinios apie gimdymą/ pasiruošimą nebuvo labai vertingos- tiesiog visos, kurios laukiasi, vienokiu ar kitokiu būdu pagimdo. Ir tie gimdymo planai gali būti tik gairės, nes realiai tik gimdymo eigoje supranti ar tu nori gimdyti vandeny, ar vertikaliai, ar gulėti ant nugaros ir pan. Todėl pati tikrai nesiryžčiau mokėti už sakykim, Šemetos ar Sveika pradžia kursus nėščiosioms. Taip, ten viskas gražu, tačiau realiai, jei nori tobulo gimdymo, tuomet jau reikėtų tartis ir su gydytoju ir akušeriu ir planuotis. O vistiek bus taip, kaip bus mirksiukas.gif
Va ko reikėtų daugiau klausytis ir domėtis, tai žindymo kursais, nes gimdymas, tai ką- nuo kelių valandų iki kelių parų 4u.gif . O paskui lieki su kūdikiu ant rankų , tau draugės siūlo pasitikrinti pieno riebumą jį nusitraukiant blink.gif , visi klausinėja ar pieno užtenka, nelabai apsišvietę pediatrai siūlo primaitinti anksčiau laiko, mamos sako, kad sergant ginkdie nemaitintum ir pan... Tad žindymo kursais, mano galva, yra daug naudingesni, tik reikėtų pasirinkti, kad jų apimtis nebūtų vienos valandos, nes jos tikrai neužteks gauti net ir minimaliai informacijai. O žindymo kursų yra ne tik Pradžių pradžios, tiesiog mamos, kurios ten buvo ir sėkmingai žindo, juos rekomenduoja, gal kitos mamos, kurios lankė kitus kursus rekomenduos ir kitus ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(sveikuolyte @ 2012 07 10, 12:25)
Tokių kursų gi nėra daug. Pati dar lankiau
Kadangi nebuvau prisirašiusi nei Mažylyje, nei Krikščioniškuose, jų nemokamų kursų lankyti negalėjau. 4u.gif

nebūtina ten būt prisiregistravus, kad lankyti nemokamai, pati lankiau dar prieš kelis mėnesius smile.gif

Sutinku su EglVa, kad apie gimdymą tai klausyk neklausęs, bus kaip bus, o va žindymo reikalais verta pasidomėti. Buvau ir aš paskaitose, bet man asmeniškai daug daugiau naudos davė literatūra (Vitkausko knyga, versta iš užsienio kalbos, bet labai teisinga knyga "Žindymas" ir pan.), nes paskaitėlės bent jau man paklausei ir kiek prisimeni, kiek pamiršai, praktiškai dar negali išbandyt ir taip viskas kažkur pasimeta. O va knygos man iškart po gimdymo buvo geriausia pagalba, kol aš dar atsigavinėjau po gimdymo, vyras man jas skaitė, o vėliau studijavau pati smile.gif

Tačiau vienareikšmiškai - apie žindymą būtina pasidomėti, o jau kaip kam patogiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo index: 10 liepos 2012 - 12:39
QUOTE(sveikuolyte @ 2012 07 10, 11:25)
Tokių kursų gi nėra daug. Pati dar lankiau Šėmetos kursus, jie žymiai brangesni, bet apie žindymą iš šių kursų man informacijos buvo per mažai, o apie patį gimdymą, pasiruošimą tai super.
Dar buvau vienoje paskaitoje obuoliuko psichologija, ten apie baimę (gimdyti ir pan). Irgi visai įdomu.
Visų kursų neišlankysi, reikia išsirinkti ko labiausiai norisi ir reikia.
Kadangi nebuvau prisirašiusi nei Mažylyje, nei Krikščioniškuose, jų nemokamų kursų lankyti negalėjau. 4u.gif

Va va, obuoliuko psichologija paskaitoje/seminare apie gimdymo baime ir as buvau (buvom gal tik dvi dalyves.. O gal as viena? Siaubas kaip nepamenu hihihi.gif ) tai man laaabai patiko thumbup.gif nes gimdymo as laabai bijojau. Po paskaitos jau baimes buvo maziau, o per gimdyma ir po jo akusere su gydytoja buvo suzavetos, klause ar gimdymo kursus kokius lankiau, nes pasak ju as esu labai pasiruosusi, teisingai kvepuoju ir pan. smile.gif tai tikrai uz toki pasitikejima savimi esu dekinga obuoliuko psichologijos konsultantem. thumbup.gif
Beje, apie zindyma knygutes man irgi labai pravercia (vitkausko ir ta kita, naujai isleista "zindymas"). Rekomenduoju visoms mirksiukas.gif
Atsakyti