Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška žemdirbystė

QUOTE(balla @ 2010 02 09, 10:52)
Nenaikinam tų kurmių, nes jų ir taip nėra, bent jau nemačiau išraustų vietų.
Dėkui už nukreipimą, gera nuoroda wink.gif

tai teks nusipirkti,nes kurkliai jų maistas 4u.gif
Atsakyti
Mano mama i kurkliu lizdus ipila muilino vandens, niu pvz., ukiska muila istirpina.Brrr,kaip jiems jis netinka....Mano tevu sode jie uzsiveise...niekaip neisnaikinsi, nes ateis is kaimynu....
Atsakyti
o tai ka jie daro nuo to muilino bandens?
Atsakyti
Sveiki, as irgi siemet kurpsiu savo darzely ax.gif gyvenam name, turim nemazai zemes, noriu ir as savo tureti blush2.gif uosviene mano eko uki turi, bet man norisi ir paciai kazka uzauginti blush2.gif tai norejau jusu pasiklausti ka reikia sodinti pirmiausia vazoneliuose? ir kokias darzoves jau galima dabar sodinti i vazonus? o gal tai nera butina? g.gif
Atsakyti
Niu ka tie kurkliai daro nuo to muilino vandens tai nezinau, bet kad kiausinelius ju lizduose sunaikina tai tikrai zinau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 08, 11:41)
Na, kai zemes daug, paprasciau. Sejomaina galima pritaikyt, daliai zemes pailset duot.

Sveikos,

siais metais ir as bandysiu ekologiska darza susikurti, susidaiginau kol kas tik gelytes ( flioksus zemaugius, naslaites, petunijas) ir kai kuriuos prieskonius (petrazoles raudonelius, ciobrelius). Viska darau pirma karta, net nzn kaip gausis, nusiperku seklu ir ziuriu ar reikia tiesiai i dirva seti, ar daiginti namuose...

pernai metais darze buvo keli augaliukai, va uztat ir domina ta sojomaina, ar pvz. galima seti zirnius ten kur jie jau augo...?
Ka dar idomaus galima pasiseti darze, ar sudaiginti, pasidalinkime patirtimi ax.gif

sejos, sodinimo kalendorius:
http://www.sodyba.org/
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 03 09, 20:02)
Sveiki, as irgi siemet kurpsiu savo darzely  ax.gif  gyvenam name, turim nemazai zemes, noriu ir as savo tureti  blush2.gif  uosviene mano eko uki turi, bet man norisi ir paciai kazka uzauginti  blush2.gif  tai norejau jusu pasiklausti ka reikia sodinti pirmiausia vazoneliuose? ir kokias darzoves jau galima dabar sodinti i vazonus? o gal tai nera butina?  g.gif

jeigu turit šiltnamį, tai dar galit pasisėti kambaryje pomidorų. Manau, kad dar spės daigiukai suaugti, kol reikės perkelti į šiltnamį. Paprikoms jau vėloka.. rolleyes.gif Dauguma daržovių sėjama į dirvą. Paskaitinėkite skyriuje Flora, ten daug naudingos info rasit.. mirksiukas.gif mirksiukas.gif

QUOTE(Fajeta @ 2010 03 10, 10:24)
Sveikos,

siais metais ir as bandysiu ekologiska darza susikurti, susidaiginau kol kas tik gelytes ( flioksus zemaugius, naslaites, petunijas) ir kai kuriuos prieskonius (petrazoles raudonelius, ciobrelius). Viska darau pirma karta, net nzn kaip gausis, nusiperku seklu ir ziuriu ar reikia tiesiai i dirva seti, ar daiginti namuose...

pernai metais darze buvo keli augaliukai, va uztat ir domina ta sojomaina, ar pvz. galima seti zirnius ten kur jie jau augo...?
Ka dar idomaus galima pasiseti darze, ar sudaiginti, pasidalinkime patirtimi  ax.gif

augalų sėjos vietą kasmet reikėtų keisti, tačiau , jeigu tai neįmanoma, nieko baisaus nenutiks. O jums neišeina kitoje vietoje tuos žirnius sėti? biggrin.gif
Aš kažkaip tai nemėgėja auginti kažką "įdomaus", auginu tai kas man patinka ir tai kas reikalinga.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gizma @ 2010 02 04, 12:55)
Na, ir zinoma, pats baisiausias dalykas - juos reikes po to kazkaip nugalabyt schmoll.gif Kadangi mano tetis toks silpnu nervu, tai kviesdavo kaimyna (jo 'deka' ir atsirado pas mumi porele), bet...jis po to pasiliuosavo. Tai vienu zodziu, tevas spjove i si reikala ir sake, kad daugiau gyvenime neprasides su triusiais biggrin.gif Tiesa, kai pripranti prie tu gyvuneliu, ir kai tau puode ji atnesa -  verysad.gif Mes nevalgydavom. Po siai dienai negaliu triusienos valgyt - kazkokia trauma islikusi. Suprantu, kad tai labai sveika mesyte ir visa kita, bet... zinoma, kiti pasakytu, kad kiaule irgi grazus gyvunas, o ja valgome unsure.gif

Sutinku su kiekvienu žodelyčiu drinks_cheers.gif mano diedukas irgi augina triušius, tai nei paskerst gali, nei valgyt schmoll.gif sako nu tai kaip? gi augini, prižiūri, pamilsti kiekvieną, kalbiesi su jais wub.gif kasnis užstrigtų gerklėj unsure.gif švelniai tariant..
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 03 10, 15:03)
Sutinku su kiekvienu žodelyčiu drinks_cheers.gif mano diedukas irgi augina triušius, tai nei paskerst gali, nei valgyt schmoll.gif sako nu tai kaip? gi augini, prižiūri, pamilsti kiekvieną, kalbiesi su jais wub.gif kasnis užstrigtų gerklėj unsure.gif švelniai tariant..

jo, ir man tas pats... negaliu.... schmoll.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 10 kovo 2010 - 14:06
QUOTE(Lietuvaitee @ 2010 03 09, 20:02)
Sveiki, as irgi siemet kurpsiu savo darzely  ax.gif  gyvenam name, turim nemazai zemes, noriu ir as savo tureti  blush2.gif  uosviene mano eko uki turi, bet man norisi ir paciai kazka uzauginti  blush2.gif  tai norejau jusu pasiklausti ka reikia sodinti pirmiausia vazoneliuose? ir kokias darzoves jau galima dabar sodinti i vazonus? o gal tai nera butina?  g.gif

Pirmiausia i vazonus ant palanges reikia paseti pomidorus ir paprikas. Po to jas perkelsite i dirva siltnamyje
Atsakyti
Vakar į šiltnamį pasėjau krapus, ridikėlius ir salotas.. Laukiu žalumynų.. wub.gif
Atsakyti
Gal galit kas patarti kaip nekenkiant gamtai išnaikinti dilgėles. Dilgėlių daug, auga nedirbamoje žemėje.
Atsakyti