Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Diskutuojam, patariam, dalinamės receptais toliau... drinks_cheers.gif

Daug informacijos rasite pirmoje , bei antroje temoje thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
rytorasa, tema kuriama, kai pabaigiama sena 4u.gif

kadangi temos yra ilgos, plačios ir su neišvengiamais lyriniais nukrypimais, bryyla maloniai sutiko padėti ir priimti konkrečius receptus, patarimus BLOG'e 4u.gif Kol kas atskiros kategorijos blog'e sukurtos nėra, bet tikimės, kad dėmesys paskatins prisiminti duotą pažadą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 04, 19:11)

ideja Valentino dienos pusryciams rolleyes.gif dar kokios skanios arbatos ax.gif kokias eko arbateles geriat? as jau noriu tu sevijos lapu paragaut... kur gaut?
Atsakyti
ką šiandieną valgysit? lotuliukas.gif nebesugalvoju ką gaminti.. doh.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 05 vasario 2010 - 09:52
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 05, 09:51)
ką šiandieną valgysit?  lotuliukas.gif nebesugalvoju ką gaminti..  doh.gif

Vakarykštį 'akcijinį' vištuką, iš tų, kur kaip per TV sakė paduso ar sava mirtim nusigalavo, bet per didelė prabanga būtų kitoms vištoms tyrele sušerti, kai galima parduoti biggrin.gif
Vaikams kalakutienos maltiniai su daržovėmis.

Šaldiklyje dar guli praeitą savaitę pirktas akcijinis upėtakis, irgi iš tų, kur kelias dienas pilvu į viršų akvariume plūduriavo, kol išgraibė ir akciją paskelbė biggrin.gif Bet čia jau rytoj kepsim.

Dažytos šaltai rūkytos lašišos turiu biggrin.gif Ir kancerogeninių dešrų 'be jokių E' biggrin.gif

Gaila, kad niekas apelsinų neatidavė cool.gif
Atsakyti
hihihi.gif moki prajuokinti... nu, aš gal geriau avižinės košės prasivirsiu.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Ash tai pusryciams gaminau sklyndzius su obuoliais ish rupiu miltu smile.gif
O shaip i kaiuliena nebegaliu ziuret apskitai kazko schmoll.gif
Ejau per parduotuve vakar, kepta vishta man labai pakvipo tai galvoju uzsisakyt ish tikro maisto shviezia vista ishsikepsiu, nzn ash klausiau kuom ten tas vishtas maitina, tai atsake kad vistos lesinamos grudais, pacio ukininko pasigamintu lesalu. rolleyes.gif
Papildyta:
Vakar labai uzsinorejau darzoviu salotu, variau pomidoru ekologisku pirkt, tai labai itartinai jie man pasirode, supakuota paprastai be jokiu zenklu tik parasyta kad ish Izraelio ekologiski pomidorai II rusis, tai susimasciau ar gali but eko prekes 2os rusies? ka tai galetu reiksti? ir kokia garantija kad maxima nesupakavo ten paprastu pomidoru ir nepriklijavo ant ju to lipduko?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 05, 11:39)
hihihi.gif moki prajuokinti...  nu, aš gal geriau avižinės košės prasivirsiu..  lotuliukas.gif

Košės - pusryčiams. Jau suvalgėm ir pamiršom biggrin.gif

Dėl tų 'sakė', 'rašo', tai žinokit, tiesa tokia kaip su sandėliuku ant kurio parašyta 'b***s', o iš tiesų jame - malkos biggrin.gif

Nepastovėsi prie to ūkininko... ir velniaižin ką jis ten savo vištukėms sumaišė g.gif
Atsakyti
Vis delto pasakykite man, koki alieju GERIAUSIA ir SVEIKIAUSIA naudoti kepimui? g.gif Siuo metu naudoju alyvuogiu extra virgin, bet kazkaip susipainiojau as jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2010 02 05, 12:49)
Vis delto pasakykite man, koki alieju GERIAUSIA ir SVEIKIAUSIA naudoti kepimui? g.gif Siuo metu naudoju alyvuogiu extra virgin, bet kazkaip susipainiojau as jau  doh.gif

Toks, kuris turi aukštą 'dūmų tašką', t.y. nesvyla aukštoje temperatūroje. Rafinuoti aišku geriausiai pakelia aukštas t-ras, o iš nerafinuotų, tai geriausiai atlaiko kepimą avokadų. Po to jau rapsų, vynuogių kauliukų, lazdyo riešutų, makadamijų... Visi kiti nerafinuoti nesiekiant nė 200 laipsnių pradeda rūkti ir skaidytis..
Alyvų extra virgin (priklausomai nuo jo rūgštingumo, ko mes su pirštu nepamatuosim) gali atlaikyti iki maždaug 190 laipsnių, tad reikia skaityti ant butelio užrašą, kam jis geriausiai tinka vartoti mirksiukas.gif Gamintojai nurodo ar tinka tik salotoms, ar tinka ir kepimui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 05, 14:01)
Toks, kuris turi aukštą 'dūmų tašką', t.y. nesvyla aukštoje temperatūroje. Rafinuoti aišku geriausiai pakelia aukštas t-ras, o iš nerafinuotų, tai geriausiai atlaiko kepimą avokadų. Po to jau rapsų, vynuogių kauliukų, lazdyo riešutų, makadamijų... Visi kiti nerafinuoti nesiekiant nė 200 laipsnių pradeda rūkti ir skaidytis..
Alyvų extra virgin (priklausomai nuo jo rūgštingumo, ko mes su pirštu nepamatuosim) gali atlaikyti iki maždaug 190 laipsnių, tad reikia skaityti ant butelio užrašą, kam jis geriausiai tinka vartoti mirksiukas.gif Gamintojai nurodo ar tinka tik salotoms, ar tinka ir kepimui 4u.gif

O ar kepant ant rafinuotu alieju jie nekenkia musu sveikatai? g.gif o rapsu aliejus isvis esu girdejusi, kad jis nuodingas, ar cia netiesa?
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2010 02 05, 13:08)
O ar kepant ant rafinuotu alieju jie nekenkia musu sveikatai? g.gif  o rapsu aliejus isvis esu girdejusi, kad jis nuodingas, ar cia netiesa?

Kaip čia pasakyt g.gif Nuo įsitikinimų viskas priklauso. Reikia pačiam nuspręsti kenkia ar ne, nes labai patikimų duomenų, kad kenkia - nėra. Bet aišku jokios naudos be tos, kad maistas iškeptas - neturi.
Kas nori sveikai maitintis, tai išvis mažai kepto maisto valgo, tad dažniausiai maistui naudoja nerafinuotus aliejus.
Aš naudoju ir tokius, ir tokius. Pvz. saulėgrąžų aliejus pas mane dalinai rafinuotas (pvz. spurgyčių virimui ar ten, kur aliejaus reikia daug ir po kepimo yra išpilamas). Kepu ir ant avokadų, bet dažniausiai ant alyvuogių aliejaus.
Rapsų aliejaus aš išvis jokio nenaudoju. Yra teigiančių, kad jis nuodingų medžiagų jokių neturi, bet mano nuomonė visgi kitokia, tad nerafinuoto aš jo nenaudočiau. Bet čia jau prakalbo mano asmeniniai įsitikinimai.
Atsakyti