Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

Jolete, sklindzius kepu pagal recepta ish knygos "Vegetariski valgiai", labai skanus gaunasi smile.gif

100 g rupiu miltu
1 šaukstelis kepimo milteliu (ash dedu soda gesinta obuoliu actu, gal puse saukstelio sodos)
2 sauksteliai cukraus pudros (galima cukraus det)
2 kiausiniai
170 ml pieno (nepilna stikline)
2 vidutinio dydzio obuoliai supjaustyti gabalelais
1 šaukštas razinų (aš nededu)

Dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir imaishome cukrų. Viduryje padarome 2 dubutes, įmušame kiašinį, supilame pieną ir išmaišome. Įmaišome obuolius ir razinas. Galima kepti smile.gif
Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 06, 07:29)
kodėl alyvuogių aliejus gali netikt kepimui?  blink.gif

cia kitas klausimas - jei gamintojas privalo nurodyti, kam skirtas aliejus - tai kodel nenurode? g.gif

as isvis iki siol galvojau, kad visi aliejai viskam tinka, kol neuzejo kalba apie dumu taska, rafinuotus ir ne aliejus, ju rusis ir t.t. tai vat dabar bandau atsirinkt kur koki kada sveikiau naudoti. ax.gif jau baigiu prazilt tuo gilinimosi i visas ekologinio ir ne maisto subtilybes. vis juokais prisimenu ta patarle 'daug zinosi, greit pasensi' lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 06 vasario 2010 - 14:14
QUOTE(truth @ 2010 02 06, 14:05)
cia kitas klausimas - jei gamintojas privalo nurodyti, kam skirtas aliejus - tai kodel nenurode?  g.gif

as isvis iki siol galvojau, kad visi aliejai viskam tinka, kol neuzejo kalba apie dumu taska, rafinuotus ir ne aliejus, ju rusis ir t.t. tai vat dabar bandau atsirinkt kur koki kada sveikiau naudoti. ax.gif jau baigiu prazilt tuo gilinimosi i visas ekologinio ir ne maisto subtilybes. vis juokais prisimenu ta patarle 'daug zinosi, greit pasensi'  lotuliukas.gif

na aš visada ir viskam naudoju extra virgin alyvuogių aliejų. ar galima jame kapt blynus? ar ne? kas nors tiksliai pasakykit biggrin.gif
Atsakyti
atėjau pasigirti... blush2.gif biggrin.gif šiandien valgau duoną, kurią pati kepiau... didis.gif Pirmą kartą kepiau, duonkepės neturiu, bet jos ir nereikia... irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 06, 20:36)
atėjau pasigirti...  blush2.gif  biggrin.gif šiandien valgau duoną, kurią pati kepiau...  didis.gif Pirmą kartą kepiau, duonkepės neturiu, bet jos ir nereikia...  irnesakyk.gif  hihihi.gif

o mes tai nenorėtumėm ane blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 02 06, 21:47)
o mes tai nenorėtumėm ane  blush2.gif

taigi kepkit... bigsmile.gif biggrin.gif tikrai nieko sudėtingo nėra, galima orkaitėje išsikepti.
Atsakyti
OO Rytorasa prasom placiau pasidalinti receptuka visa gaminimo prosea o gal ir nuotraukele netycia padarytumet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 06, 20:50)
taigi kepkit...  bigsmile.gif  biggrin.gif tikrai nieko sudėtingo nėra, galima orkaitėje išsikepti.

tai kad receptų milijonai, norisi patikrinto smile.gif kelis jau nužiūrėjau duonos temoj smile.gif
Atsakyti
Mane duonkepese labaiusiai zavi, kad nereik terliotis blush2.gif
O del tu alieju vakar norejau pirkt, tai pardaveja pasakojo, kad tinka salotoms, as sakau man kept reikia, tai tuoj prideda, kad ir kept galima...ale man vis tiek kazkaip sviecia, kad kas tinka salotoms, netinka kepimui, bet po simts, tai kur gaut kepimui aliejaus, nes daugumoj raso, kad tinka salotoms
Norejau dar klaust ar kuri ragavot strutienos mesos, desreliu...vakar apziurejau, kad ViaNaturalis turi strutienos gaminiu nemaza pasirinkima...idomu ar ta mesa turi koki specifini skoni
Atsakyti
Ar tinkamas gerti šalto spaudimo sėmenų aliejus? Jei taip, tai po kiek ir kada reikia gerti? 4u.gif
Atsakyti
na, manau, kad universalaus recepto nėra... kiekvienas turim atrasti savo. Juk vieni mėgsta šviesią, kiti-tamsią duoną, su priedais, be priedų ir t.t. Be to, duonai reikalingas raugas, kaip jį pasidaryti rasite temoje apie duoną. Aš raugo pati nedariau, pirmam kepimui gavau jau pagamintą. Jei jau turite raugo- puiku, tada nieko sudėtingo kaip ir nelieka... rolleyes.gif
Aš pasirinkau plikytos šviesios duonos receptą, tačiau jį keičiau, keisdama miltų rūšis. Recepte siūloma kepti iš pirmos rūšies kvietinių, tačiau aš dėjau ir ruginių, ir rupių kvietinių, ir pirmos rūšies kvietinių miltų, kad duona būtų maistingesnė. Jeigu kam labai įdomu ir nepraėjo noras bandyti, receptą galėsiu aprašyti.. biggrin.gif
Atsakyti
Teko ragauti priesh keleta metu restorane, vyras idomumo delei buvo uzsisakes, tai galiu pasakyt kad kita kart nevalgysim tikrai lotuliukas.gif neskani labai kieta tamsi mesa, nzn gal ja reik kazkaip ipatingai moket pagamint, bet jei jau restorane nesugebejo doh.gif
Atsakyti