Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 02 05, 14:16)
Kaip čia pasakyt g.gif Nuo įsitikinimų viskas priklauso. Reikia pačiam nuspręsti kenkia ar ne, nes labai patikimų duomenų, kad kenkia - nėra. Bet aišku jokios naudos be tos, kad maistas iškeptas - neturi.
Kas nori sveikai maitintis, tai išvis mažai kepto maisto valgo, tad dažniausiai maistui naudoja nerafinuotus aliejus.
Aš naudoju ir tokius, ir tokius. Pvz. saulėgrąžų aliejus pas mane dalinai rafinuotas (pvz. spurgyčių virimui ar ten, kur aliejaus reikia daug ir po kepimo yra išpilamas). Kepu ir ant avokadų, bet dažniausiai ant alyvuogių aliejaus.
Rapsų aliejaus aš išvis jokio nenaudoju. Yra teigiančių, kad jis nuodingų medžiagų jokių neturi, bet mano nuomonė visgi kitokia, tad nerafinuoto aš jo nenaudočiau. Bet čia jau prakalbo mano asmeniniai įsitikinimai.

Kad kepti nesveika puikiai zinau, bet MB (o kartais ir as blush2.gif ) negali gyventi be blynu, kotletuku ir pan.
O alyvuogiu aliejus yra toks extra light, kuris turi pakankamai dideli dumu taska, gal geriausia iseitis butu bigsmile.gif
Atsakyti
Aviziniu dribsniu receptelis uzsisaugotas, dekui 4u.gif - kepsiu, ale valgysiu viena biggrin.gif , nes jau tokiu nesamoniu MB nesupras biggrin.gif
Ka gaminsiu siandien net neisivaizduoju- mazu kas i restorana nuves g.gif , kur prisisersiu E'ku biggrin.gif
O jei rimtai- planuoju cenakus daryti savaitgaliui - MB kiaulienos yra saldiklyje, sau gal darysiu su lasisa arba su kokia jautiena... Su lasisa darau paprastai- bulves kubeliais, krapai, zaluma, ant virsaus kubeliais prisotintos nuodais lasisos is PC ir baigiant troskintis grietines uzpilu siek tiek. Su mesa tai dedu visko ko turiu-svogunu, cesnako, morkos ir t.t.
Paelijos dar noreciau ax.gif - bet gal kita savaitgali. Paelija darau ne tikraja, zinoma, bet panasiai- vistiena, krevetes( perku tik su kiautais, vis viliuosi,kad visa chemija nusedo ant kiauto, o viduje jos siek tiek maziau, nei jau islukstentu doh.gif ) , pakepinu darzoviu, na ir ryziai zinoma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 05 vasario 2010 - 13:33
QUOTE(Rasma @ 2010 02 05, 11:16)
Vakarykštį 'akcijinį' vištuką, iš tų, kur kaip per TV sakė paduso ar sava mirtim nusigalavo, bet per didelė prabanga būtų kitoms vištoms tyrele sušerti, kai galima parduoti biggrin.gif
Vaikams kalakutienos maltiniai su daržovėmis.

Šaldiklyje dar guli praeitą savaitę pirktas akcijinis upėtakis, irgi iš tų, kur kelias dienas pilvu į viršų akvariume plūduriavo, kol išgraibė ir akciją paskelbė biggrin.gif Bet čia jau rytoj kepsim.

Dažytos šaltai rūkytos lašišos turiu biggrin.gif Ir kancerogeninių dešrų 'be jokių E' biggrin.gif

Gaila, kad niekas apelsinų neatidavė cool.gif

nu sakes lotuliukas.gif taip skaniai ta akcijini upetaki savaitgali suslamciau

QUOTE(Rasma @ 2010 02 05, 13:01)
Toks, kuris turi aukštą 'dūmų tašką', t.y. nesvyla aukštoje temperatūroje. Rafinuoti aišku geriausiai pakelia aukštas t-ras, o iš nerafinuotų, tai geriausiai atlaiko kepimą avokadų. Po to jau rapsų, vynuogių kauliukų, lazdyo riešutų, makadamijų... Visi kiti nerafinuoti nesiekiant nė 200 laipsnių pradeda rūkti ir skaidytis..
Alyvų extra virgin (priklausomai nuo jo rūgštingumo, ko mes su pirštu nepamatuosim) gali atlaikyti iki maždaug 190 laipsnių, tad reikia skaityti ant butelio užrašą, kam jis geriausiai tinka vartoti mirksiukas.gif Gamintojai nurodo ar tinka tik salotoms, ar tinka ir kepimui 4u.gif

Kankinuosi ir as su aliejaus paieskom kepimui, kiek pastebejau, tai ant reto buna uzrasyta, kad tinkamas kepimui...dazniausiai kalba apie salotas, dar kartais buna parasyta vos ne tinka viskam...o su tais dumo taskais tai tamsus miskas, o kur dar rugstingumas doh.gif
Jeigu imt konkreciai, kur perkat Kaune?. p.s Kaune irgi yra IKI, RIMI, MAXIMA lotuliukas.gif tai tikiuos asortimentai per daug nesiskiria
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 05, 14:46)
Jeigu imt konkreciai, kur perkat Kaune?. p.s Kaune irgi yra IKI, RIMI, MAXIMA  lotuliukas.gif tai tikiuos asortimentai per daug nesiskiria

Rinkciausi IKI, tikrai yra geresniu alieju nei kituose PC...Kol kas turiu to aliejaus, galvos nesuku, bet kai baigsis, tai manau reikes IKI pasiskaitineti... Gal koki Clearspring apie ji ,buna IKI , ne tik eko parduotuvese .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 05 vasario 2010 - 14:12
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 05, 14:11)
Rinkciausi IKI, tikrai yra geresniu alieju nei kituose PC...Kol kas turiu to aliejaus, galvos nesuku, bet kai baigsis, tai manau reikes IKI pasiskaitineti... Gal koki Clearspring apie ji ,buna IKI , ne tik eko parduotuvese .

Hm tokio lyg nemaciau IKI, reiks pasiziuret. O tai pati koki dabar naudoji?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 05, 16:50)
Hm tokio lyg nemaciau IKI, reiks pasiziuret. O tai pati koki dabar naudoji?

Buvom Ispanijoje , tai is tokio grazaus mazo ukio - ant kalnu tokia trobele, priestatai, ant kalniuko alyvuoges auga( mano svajone tokioj vietoj gyventi wub.gif ) ir seimininkai spaudzia, gamina, ten rode visaip kaip biggrin.gif .Tai i tokius paprastus butelius supila, jei nori pirkti- pirkau kepimui ir salotoms. Bet velniai zino ar ten geras, ar blogas, ar tinkamas ar be nuodu ar su jais... Siaip jau labai giriamas, bet gi turistui ikalbesi viska biggrin.gif , nu aplinka tai wub.gif wub.gif . Nemazai dar liko.
O Clearspring yra visose IKI mirksiukas.gif .Raso ,kad nerafinuotas, tai kaip ir nelabai gerai gaunasi...
Atsakyti
Sveikuoliskiausia trinta sriubyte biggrin.gif
sudetis: jusu megiamos darzoves biggrin.gif tinka ir saldytos (ypac spinatai) mirksiukas.gif joms isvirus sutriname mikseriu thumbup.gif
va, labai imantru patiekala pasakiau biggrin.gif bet lb sveika, skanu, ir sotu, jei dar pridesime selenu pvz rolleyes.gif
skanaus 4u.gif
Atsakyti
Jei kalbėt apie alyvų aliejų, tai geriausia rinktis iš Graikijos arba Italijos. Skaičiau kažkokį straipsį aqr tai tyrimus verčiau, kad geriau už Ispanijos g.gif Bet kokie tiksliai argumentai, muškit - neprisimenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 02 05, 12:51)
Ash tai pusryciams gaminau sklyndzius su obuoliais ish rupiu miltu  smile.gif

Prašyčiau pasidalinti tikslesniu receptu, nes man su tais miltais ne viskas pavyksta blush2.gif ax.gif Gal lietinius blynus kas nors bandėt?
Atsakyti
As kazkaip galvojau, kad jei saulegrazu aliejus 'organic' - tai bus nerafinuotas. Dabar ziuriu niekur neraso, kad nerafinuotas doh.gif Tinka ir salotoms ir kepimui, griliui. O ant alyvuogiu neraso isvis kam tinka, tai ka dabar tik i salotas pilt g.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 06, 00:07)
As kazkaip galvojau, kad jei saulegrazu aliejus 'organic' - tai bus nerafinuotas. Dabar ziuriu niekur neraso, kad nerafinuotas doh.gif Tinka ir salotoms ir kepimui, griliui. O ant alyvuogiu neraso isvis kam tinka, tai ka dabar tik i salotas pilt g.gif

kodėl alyvuogių aliejus gali netikt kepimui? blink.gif
Atsakyti
Naudoju pirmo spaudimo arba salto spaudimo alieju. Skaiciau ar tai konferencijoj girdejau, nepamenu, kur, kad visi aliejai-pirmo ir salto spaudimo patys geriausi, o jau rusis nebesvarbi. Kadangi saulegrazu man neskanus, naudojam rapsu-vis tik tai musu salyje, pagal musu klimatine zona isauge augalai thumbup.gif
Atsakyti