Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Saulužė @ 2010 02 19, 19:09)
O dar ir sidras gali būt natūralus bigsmile.gif O kaina labai "kanda"? Visai įdomu būt paragaut ax.gif

Atiprašau, tik dabar priėjau prie šios temos per darbus doh.gif
Kaina 11 Lt, mačiau ir Maximoj, ir Rimi, ir kažkaip mūsų mažo miesto Maximoj jis buvo nukainotas iki 6 Lt, tai nupirkau visus kiek buvo, 10 vnt biggrin.gif
Labai tiks atšilus orams - jis toks gaivus. Kas pas mane iš artimųjų ragavo - visiems patiko (ar bent taip sakė smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 03 01, 11:13)
Pasidaiginau ekologiškų žirnių.. Skanu..  thumbup.gif

Skaičiau, kad ankštinius daigintus su visom sėklom reikia valgyti, ar klystu? Kad sudaiginti jie turi ypatingai daug mineralų ir kitų naudingų medžiagų? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2010 03 10, 14:47)
o mes niekur neskubam..  tongue.gif  biggrin.gif

Nežinau, kas nutiko, tačiau nebenoriu naudoti lydyto sviesto, pradėjo erzinti tas specifinis kvapas..  unsure.gif

Mūsų šeimai jis irgi nelabai, vaikui visai nepatiko - atsisakė valgyti viską, ką su juo dariau schmoll.gif
Užtat kokosai dabar pas mus ant bangos, - pakeičia ir sviestą ant duonos tepant, į košes jau senokai dedu, ir kepu retkarčiais.
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 19, 16:15)
Skaičiau, kad ankštinius daigintus su visom sėklom reikia valgyti, ar klystu? Kad sudaiginti jie turi ypatingai daug mineralų ir kitų naudingų medžiagų?  4u.gif

Mūsų šeimai jis irgi nelabai, vaikui visai nepatiko - atsisakė valgyti viską, ką su juo dariau  schmoll.gif
Užtat kokosai dabar pas mus ant bangos, - pakeičia ir sviestą ant duonos tepant, į košes jau senokai dedu, ir kepu retkarčiais.

Kaip tai su sėklomis? Daiginu ekologiškus žirnius, jie patys yra sėklos.. rolleyes.gif g.gif Daigintos sėklos tikrai labai vertingos... smile.gif

Bandysiu ir aš kokosų aliejų panaudot.. ir į vidų ir ant odos.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 10, 13:45)
bręstu aš Biotekai smile.gif O jos nesproginėja tarp dantų tos kruopos? wink.gif

Oi laukiam laukiam drinks_cheers.gif Nu žinok nesproginėja biggrin.gif O kaip tas sproginėjimas turėtų pasireikšti? 4u.gif Išvirusios jos tampa minkštos kaip kokie ryžiai ar pan.

QUOTE(Keretoja @ 2010 03 13, 13:32)
Pasigaminau vakar pagaliau grikiu kotletukus, galiu pasakyti kad labai patiko, siulau pabandyt dar nebandziusioms  mirksiukas.gif

Aš irgi išbandžiau drinks_cheers.gif Skanu visai, tik man prėskoki gavosi, labai jau su skūpu druskos bėriau.. bet gerai smile.gif Ir miltų matyt daugiau reikėjo, nes kai kurie subyrėjo į dvi ir daugiau dalių g.gif

QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 19, 16:15)
Skaičiau, kad ankštinius daigintus su visom sėklom reikia valgyti, ar klystu?

Visus daigelius reikia su pačia sėklyte valgyti mirksiukas.gif Nebent tai saulėgrąžos ar kokia grikių rūšis, kad luobelė labai kieta, tokiu atveju ją tiesiog nuimame.

Paskutiniu metu bent porą kartų per savaitę išgeriu po stiklinę eko sulčių (ne šviežiai spaustų), tai kai po kokio mėnesio atsigėriau įprastinių iš pakelio, kad ir "iš geresnių" (Tymbark), nu šakės kaip šleikščiai per saldu buvo doh.gif Atprato skonio receptoriai nuo rafinuoto baltojo cukraus, visur jį labai jaust pradėjau schmoll.gif

Mano paskutinis atradimas - džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai, skonio kaip marcipanai, šakės kaip skanu thumbup.gif Randami Biotekoje, 40 g po 4,5 Lt Nors kai kurių ragavusių nuomone, skonis - kaip žiedadulkių lotuliukas.gif Man tai skanumynas nenusakomas...

user posted image

Paskutiniu metu pradėjau labai mėgti eko džiovintus vaisius, nepalyginamas skonis su įprastiniais iš parduotuvių... Prabanga gaunasi, bet retkarčiais nusiperku, kaip vaistą valgau biggrin.gif
Atsakyti
Gal galit kuri parašyti savo ekologiško ir sveiko dienos meniu pavyzdį? Rodos renkuosi sveikus produktus, bet vis dar nesusidėlioju dienoje kaip tai turėtų atrodyti... JAu atsisakiau praktiškai visko, kad konservuota, malta, primakaluota, su skonio stiprikliais ir t.t. Tai reikia dabar idėjų lotuliukas.gif Beje, duonos irgi nebeperku parduotuvėje, o kepu namie.

PAprastai pusryčiai būna Kokteilis (Smoothie iš įvairių vaisių, uogų ir vandens arba žalios arbatos. Kartais įdedu kakavos ekologiškos arba cinamono ar medaus). Kartais būna penkiagrūdė košė.
Pietums tenka valgyti kavinėje, tai dažnai renkuosi Grikius su salotomis arba šiaip kokias salotas, kartais sriubą (Aišku kavinėje apie ekologiją patyliu...)
Vakarienei ant ghee kepintas daržoves arba salotas arba kokį ryžių / makaronų patiekalą.

Užkandžiams renkuosi vaisius, duoniukus arba džiovintus vaisius ar riešutus.

Norisi subalansuoti maitinimąsi, bet va reikia idėjų g.gif:
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2010 03 15, 14:25)
Idomu ar tirpios kavos ekologiskos buna  g.gif

kaip tik šiandien kažkokią tokią mačiau Rimi - tarp 13-14 litų kainuoja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 22, 14:28)
kaip tik šiandien kažkokią tokią mačiau Rimi - tarp 13-14 litų kainuoja wink.gif

O, geras, rimi lankausi daznai, bet kazkaip neuzmaciau, reikes geriau pasniukstineti ax.gif
Atsakyti
ir aš labai retai, bet šiandien užėjau ax.gif Speciali lentyna padaryta - dar mačiau ekologiškų kokoso drožlių, kakavos, paprastos maltos kavos, bet ji apie 18-19 litų kainuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 22, 15:08)
ir aš labai retai, bet šiandien užėjau  ax.gif Speciali lentyna padaryta - dar mačiau ekologiškų kokoso drožlių, kakavos, paprastos maltos kavos, bet ji apie 18-19 litų kainuoja smile.gif

Ai, cia turbut is tos serijos, kur "I love eco" ar kazkas panasaus ar ne?
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2010 03 22, 21:41)
Ai, cia turbut is tos serijos, kur "I love eco" ar kazkas panasaus ar ne?

sakyčiau, kad kažkas panašaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
paskaitykite, koks įdomus straipsnelis apie mėsos klijus doh.gif Naujos technologijos atrieda atidunda cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 03 25, 17:56)
paskaitykite, koks įdomus straipsnelis apie mėsos klijus  doh.gif Naujos technologijos atrieda atidunda  cool.gif

Tai dar labiau sustiprina nora nevalgyti pirktiniu , jau padarytu mesos gaminiu... Ir aplamai-pavasaris! Ner cia ko ta mesa valgyt biggrin.gif - reikia lengvesnio maisto, tuoj gi i sukneles lengvas tilpti reikes biggrin.gif
Atsakyti