QUOTE(Summer-In-Paris @ 2010 03 21, 19:14)
Visus daigelius reikia su pačia sėklyte valgyti

Nebent tai saulėgrąžos ar kokia grikių rūšis, kad luobelė labai kieta, tokiu atveju ją tiesiog nuimame.
Paskutiniu metu bent porą kartų per savaitę išgeriu po stiklinę eko sulčių (ne šviežiai spaustų), tai kai po kokio mėnesio atsigėriau įprastinių iš pakelio, kad ir "iš geresnių"
(Tymbark), nu šakės kaip šleikščiai per saldu buvo

Atprato skonio receptoriai nuo rafinuoto baltojo cukraus, visur jį labai jaust pradėjau
Mano paskutinis atradimas - džiovintų vaisių ir riešutų batonėliai, skonio kaip marcipanai, šakės kaip skanu
Randami Biotekoje, 40 g po 4,5 Lt Nors kai kurių ragavusių nuomone, skonis - kaip žiedadulkių

Man tai skanumynas nenusakomas...
Paskutiniu metu pradėjau labai mėgti eko džiovintus vaisius, nepalyginamas skonis su įprastiniais iš parduotuvių... Prabanga gaunasi, bet retkarčiais nusiperku, kaip vaistą valgau
A, tai gerai supratau
Aš irgi pamėginusi eko džiovintus vaisius, riešutus, įprastinių nebegaliu valgyti - neskanūs jie

Vaikui vietoj saldainių vis kišu dž.vaisius, riešutų sviestus, - jis jau žino, kad namie jokių tikrų saldumynų negaus, tik pas senelius
Papildyta:
QUOTE(jadzka @ 2010 03 21, 19:23)
Gal galit kuri parašyti savo ekologiško ir sveiko dienos meniu pavyzdį? Rodos renkuosi sveikus produktus, bet vis dar nesusidėlioju dienoje kaip tai turėtų atrodyti... JAu atsisakiau praktiškai visko, kad konservuota, malta, primakaluota, su skonio stiprikliais ir t.t. Tai reikia dabar idėjų

Beje, duonos irgi nebeperku parduotuvėje, o kepu namie.
PAprastai pusryčiai būna Kokteilis (Smoothie iš įvairių vaisių, uogų ir vandens arba žalios arbatos. Kartais įdedu kakavos ekologiškos arba cinamono ar medaus). Kartais būna penkiagrūdė košė.
Pietums tenka valgyti kavinėje, tai dažnai renkuosi Grikius su salotomis arba šiaip kokias salotas, kartais sriubą (Aišku kavinėje apie ekologiją patyliu...)
Vakarienei ant ghee kepintas daržoves arba salotas arba kokį ryžių / makaronų patiekalą.
Užkandžiams renkuosi vaisius, duoniukus arba džiovintus vaisius ar riešutus.
Norisi subalansuoti maitinimąsi, bet va reikia idėjų

:
Skaitau Optimalios mitybos bibliją, bet tik kelioliktą temą, - labai laiko trūksta. Tai iš to ką perskaičiau, dar siūlyčiau įtraukti 1 valg.šaukštą sėklų mišinio (iš linų sėmenų 3/6, sezamų 1/6, saulėgrąžų 1/6 ir moliūgų 1/6, aš dar įmaišiusi ir kanapių sėklų) - aš į tą patį kokteilį įmaišau plakdama, bet užmerkiu iš vakaro (tik nesu tikra ar geriau mirkyti, ar ne). Plius neparašei, ar naudoji pastoviai kokį geros kokybės nerafinuotą aliejų - dėl Omega 3 ir 6 rūgščių.
O visa kita atrodo labai be priekaištu, tik siūlyčiau pietums gal iš namų atsinešti košę termose, - ir vis kitą, bei salotas

Aš turiu galimybę darbe išsivirti košę, tai džiaugiuosi, kad galiu apseiti be kavinių paslaugų ir virtis košę iš ekologiškų kruopų pagardintą norimais prieskoniais ir aliejais.