Įkraunama...
Įkraunama...

Sutuoktuvės ne bažnyčioje

QUOTE(Ji. @ 2009 05 17, 16:23)
čia Lietuvoj?? anglikonų kunigas juodaodis... kažkaip į Lietuvą nepanašu.

Pas mus tai sukta belenkaip. aš krikštyta būdama 2 metų, bet savo krikšto nepripažįstu ir laikau save kito tikėjimo, o būsimas vyras evangelikas.
Asmeniškai aš visiškai neturiu noro tuoktis katalikų bažnyčioje, eiti į kursus, išpažinties manęs išvis neleis, nes neturėjau pirmos komunijos ir t.t. o dar ir nauja priesaika baisiai skamba. Žodžiu bažnyčioje nenorim tuoktis visai (vyras tos pat nuomonės kaip ir aš). Bet Dievu tikiu ir norėčiau, kad tai būtų ne tik popieriukas o pažas prieš Dievą.
ir antras dalykas norėtumėm tuoktis prie jūros. Norim nedidelių vestuvių
O kiek girdėjau, kunigai ar metrikacijos skyriaus atstovai negali sutuokti pasirinktoje vietoje..
Ar yra kokia nors išeitis?
Nelabai supratau situcijos su kapitonais..? jie irgi gali sutuokti kur nori?

ir dar.. ar yra skirtumas tuoktis tik bažnyčioje ar būtina dar ir metrikacijos skyriuje? nes dauguma užregistruoja santuoką ir ten ir ten.. tai jei tik bažnytinė santtuoka ji įstatymiškai negalioja? ar kaip?

Ne Lietuvoj, bet jei susiderinsite ta su liuteronu kunigu tai nebus problemu ir Lietuvoj.
Musu atveju, tai mano vyras mano buvo nekrikstytas, jau kaip ir beveik buvo susiruoses pasikrikstyt, taciau kai suzinojo kokia beletristika suaugusiam reik atlikt pries kriksta... doh.gif apsigalvojo. Be to kaip minejau, romos katalikai gali tuoktis tik po baznycios stogu ir niekur kitur..mums tas netiko - norejom ne po stohgu biggrin.gif
su kapitonais ir as neisikirtau, tai gal ta mergina kur pasiule placiau parasys.
Baznytine santuoka reiktu uzregistruoti CMB tam kad ji butu itraukta i apskaita ir istatymiskai jus butumet susituoke. Tas aktualu kai atsiranda vaikai ar skyrybu atveju ,na ir dar daug kur tvarkant ivairu popierizma ypac susijusi su nekilnojamu turtu...
Atsakyti
mano drauge ieskojo ka mums pasiulyti tai perskaite kad ir kapitonai turi teise sutuokti bet cia reikia kur nors pasigilinti ax.gif
Atsakyti
imanoma ir Lietuvoje wink.gif yra kunigeliu, kurie sutinka ir tuokia ne tik baznycioj - miske, kieme, ant kranto ir pan wink.gif sekmes bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kle0patra @ 2009 06 18, 09:14)
imanoma ir Lietuvoje wink.gif yra kunigeliu, kurie sutinka ir tuokia ne tik baznycioj - miske, kieme, ant kranto ir pan wink.gif sekmes  bigsmile.gif

Taip, as taip pat zinau, kad imanoma thumbup.gif
Atsakyti
neseniai perskaiciau, kad ant rudens galima bus tuoktis ne tik santuoku rumuose.
http://klaipeda.dien...i-rudeni-220399
idomu g.gif reikia palaukt su planavimais ax.gif gal ir LT bus imanoma priesaikos zodzius istart kur gamtoje, iskilmingai.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juluva @ 2009 07 10, 13:17)
neseniai perskaiciau, kad ant rudens galima bus tuoktis ne tik santuoku rumuose.
http://klaipeda.dien...i-rudeni-220399
idomu  g.gif  reikia palaukt su planavimais  ax.gif gal ir LT bus imanoma priesaikos zodzius istart kur gamtoje, iskilmingai....  bigsmile.gif

http://www.delfi.lt/...php?id=23200407
Atsakyti
Bet blogis vistiek islieka, nes pvz Siaulieciai arba Panevezieciai arba bet kas, kas ne is Klaipedos pagal gyvenama vieta negales susituokti pajury. nes turetu butu registruoti kazkuriam is pajurio rajonu.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Childish @ 2009 07 21, 15:49)
Bet blogis vistiek islieka, nes pvz Siaulieciai arba Panevezieciai arba bet kas, kas ne is Klaipedos pagal gyvenama vieta negales susituokti pajury. nes turetu butu registruoti kazkuriam is pajurio rajonu.. unsure.gif

Nebent atsiveši Kunigą, kuris išrašys pažymą iš savo parapijos mirksiukas.gif
Atsakyti
tikiuosi istatymas pades daugeliui atsvesti, taip kaip istikruju norisi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sinelga: 21 liepos 2009 - 23:24