Įkraunama...
Įkraunama...

Papasakokit, kaip mokote pažinti raides?

Mano sūneliui labai patiko mašinos . Kai vaikščiojom su juo lauke , klausinėjo visų mašinų modelių . Vėliau išmokom mašinų spalvas . Dar vėliau mašinų numerius (skaičius) , o dar vėliau ir raides visas išmoko . Taigi , turiu būti dėkinga automobiliams . biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mes siandien irgi visai netycia masinu numeriais susidomejom. Tiesiog einant is darzelio sunus pradejo vardinti raides ir skaicius, kurie parasyti ant masinu numeriu. Kai kuriu raidziu dar gerai nepamena, tai padedant visai neblogas zaidimas isejo.
Atsakyti
MAno vyresnioji raidemis pradejo dometis labai anksti, tai dare nieko neverciama smile.gif As turejau pasivyti ir prigalvoti kaip tai paaiskitni laugh.gif Jau 1,5 metu ji pazinojo visas raides (dabar net pati suabejociau jei netureciau iraso su abecele laugh.gif laugh.gif O pradzia buto tokia, pradejome ieskoti panasumu tar daiktu ir raidziu, pvz. E - tai sukytes, T - tai plaktukas, O - tai kamuoliukas ir taip toliau, Ū - tai u su kepuryte ir t.t. vienzo, tai buvo zaidimas "i ka tai panasu", veliau liko tik raidyciu pavadinimai biggrin.gif biggrin.gif Rezultatas - dvieju metuku vaikui i darzeli idedavau knyga skaityti, kad butu nenuobodu per pietu miega biggrin.gif O dabar unsure.gif kai eina i mokykla, kazkodel nebenori skaityti, pradejo tingeti ir t.t. g.gif kaip bus toliau, pamatysim blink.gif

Pasakysiu, kad mokyti maziukus labai sunku, ypac jei jie to nenori smile.gif
Atsakyti
Mano Vidui 4 m. Jis jau visus skaičius pažista, atlieka paprastus sudėties atimties pratimus, ir lengvesnius žodžius jau perskaito. O raides dar kalbėt gerai nemokėjo, o jau pažino clap_1.gif .
Labai jam skaičiuot išmokt padėjo visokie žaidimai su kauliukais. Kai kuriuose žaidimuose reikia net po 2-3 kauliukus, tai jis išmeta susiskaičiuoja kiek yra, o po to jau mintinai tas sumas žino. Nu jei ką sudominsiu, galėsiu dar parasyt kaip jį mokinau ir kokie žaidimai geriausiai padėjo.
Atsakyti
QUOTE (Vidulė @ 2004 04 28, 16:40)
Mano sūneliui labai patiko mašinos . Kai vaikščiojom su juo lauke , klausinėjo visų mašinų modelių . Vėliau išmokom mašinų spalvas . Dar vėliau mašinų numerius (skaičius) , o dar vėliau ir raides visas išmoko . Taigi , turiu būti dėkinga automobiliams .  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

spalvytes mes irgi mokemes is masynyciu biggrin.gif
o beto turim kilima kuris susideda is kvadratu kuriose yra raides ir skaiciukai,viskas labai spalvota ,kai mazius nori einam padelioti pasimokyti,nors ne visada toks noras atsiranda biggrin.gif
bet spalvas jau zino clap.gif ,
O raideles po viena rasom ant monitoriaus ekrano pakeiciu po keliu dienu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auge X: 03 gegužės 2004 - 07:39
QUOTE (kris @ 2004 04 28, 17:56)
Mes siandien irgi visai netycia masinu numeriais susidomejom. Tiesiog einant is darzelio sunus pradejo vardinti raides ir skaicius, kurie parasyti ant masinu numeriu. Kai kuriu raidziu dar gerai nepamena, tai padedant visai neblogas zaidimas isejo.

Dar karta dekui Kris u z patarima kaip mokinti pazinti raides smile.gif .
Dukra labai susidomejo,dabar ryte prabunda ir kalausia o siandien kokia spalva bus ???
Raides tai ji moka, nes kaip pradejo zaisti su kompiuteriu,tai pirma issiaiskino kokios cia raides yra ant klaviaturos. Ir gana nemazai jau paraso.Skaicius pazysta iki 10-ties,bet dar neskaiciuoja. Ji labai lengvai isimena kalbas,nes namuose mes kalbam dviem kalbom,o gyvenam kitoi sali,tai jau pradeda ir vietine kalba kalbeti.
Zodziu dar nera 5-riu,o tuoi kalbes 3-mis kalbomis. sakoma vaikai labai gabus kalboms .
Del masinu spalvu,taip pat nebloga mintis,butinai pabandysim.
Atsakyti
QUOTE (Gosh @ 2004 04 28, 14:21)
Springlet,paprastai zinok wink.gif Ji mokejo iki 20,o ziurint i centimetra labai lengvai vaikui skaiciuojas,zinojo ji kad yra 30,40 ir t.t bet sunku buvo isimint tuos 21,22,38...na visa ta seka skaiciu,o va taip susukinejo ji ta centimetra ir pradejo skaiciuot pati.Aisku,galima ir su liniuote,bet centimetras kompaktiskesnis ir skaiciai didesni rolleyes.gif Draugei ir pasiuliau taip padaryt,tai va ir mergiote jos skaiciuoja jau biggrin.gif

O kaip sekasi sudeti ir atimti?
Na ne visai i tema apie raides, bet irgi idomu rolleyes.gif
Atsakyti
Mano sunenui 4 m. nemoka dar normaliai raidziu. Mama ji kazkada mokino irgi vardais, raide A, tai Aleksas. Ir jis kitaip nesuvokia - klausiu kokia raide, sako Aleksas, ne varda man sakyk, raide, vistiek Aleksas. Nezinau kame cia klaida ir kaip ji mokyt... g.gif
Atsakyti
Maniškio nuo metukų pagrindinis žaislas buvo sena klaviatūra. Tampydavosi ją už laido visur paskui save. Ir kažkaip savaime pasakiau vieną kitą raidės pavadinimą, pastebėjau, kad jam patinka. Pirmiausiai išmoko A, M, E. Jas visur atskirdavo ir šaukdavo jau iš tolo pamatęs.
Tada padariau kortelių, kur priklijavau raidę ir ją atitinkantį paveikslėlį pvz.S- saulė, S- stalas. Su ta pačia raide kuo daugiau paveiksliukų. Ir tada žaizdavome, krūvoje kortelių išrinkdavome visas S raides, visas A raides.
Ant didelės dėžės priklijavau daug raidelių ir ieškodavome kur pasislėpusi tokia ar kitokia raidė.
Maniškiui tokie žaidimai labai patikdavo.
Atsakyti
Mano dukrai 2m. Su raidėm žaidžiam nuo 5 mėn. Dabar mūsų miegamojo siena apkabinėta raidėmis. Dukra kiekvieną dieną daugybę kartų klausinėja raidžių pavadinimų. Kai kurias jau gerai moka. Nežiūriu į tai rimtai- tai tik smagus žaidimas.
Atsakyti
Kai dukrai buvo 4 metai,nupirkau magnetinį raidyną(tokia kaip knyga,raidės-magnetukai).tai nežinau,ar jai patiko kad limpa,ar kas,kad labai susidomėjo.tada pradėjome lyg tarp kitko - M raidė-mama,T-tėtis,P-paulius,ir taip pagal raides išvardinau jos draugus,pažįstamus.Ir ji labai greit įsiminė.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2005 03 23, 20:59)
Mano dukrai 2m. Su raidėm žaidžiam nuo 5 mėn. Dabar mūsų miegamojo siena apkabinėta raidėmis. Dukra kiekvieną dieną daugybę kartų klausinėja raidžių pavadinimų. Kai kurias jau gerai moka. Nežiūriu į tai rimtai- tai tik smagus žaidimas.

Mes taip pat zaidziam nuo metu - jau mokam puse raidyno tongue.gif
Atsakyti