QUOTE(Titia @ 2007 09 13, 00:04)
Apsilankeme su vyresniuoju pas speech terapist. Jos isvada: jam butinai reikalinga pagalba. Taip pat siulo is vaiko atimti viena kalba, t.y. su juo kalbetis tik angliskai, kad jam nesimaisytu kalbos. Kai normaliai prades kalbeti angliskai, tada galima butu vel pradeti grazinti lt kalba
Kita problema: mano sveikatos draudimas nedengia speech teraphy. Moketi privaciai uz valanda $110 labai jau nemaza suma.
Gauti valstybini draudima neiseina.
Gal kas kokiu ideju turite?
Kita problema: mano sveikatos draudimas nedengia speech teraphy. Moketi privaciai uz valanda $110 labai jau nemaza suma.
Gal kas kokiu ideju turite?
sakyciau gauk antra nuomone, jei sis zmogus nera susidures su dvikalbiais vaikais gal jo rekomendacijos nelabai pagristos. Nes siaip daugiau nuomoniu yra, kad visgi vaikams kalbas skirtingas reikia pristatyti kuo anksciau.
o kokios butent problemos su vaikuciu? Ta prasme jis nenori kalbet aplamai ar tik neistaria kazko. Jei nenori kalbet, bendraut ir pan - galbut vietoj speech jis galetu lankyti occupational therapy ir ta butu dengiama draudimo?
O del mokescio uz terapijas tai jau taip, mano drauge turi neigalu vaikiuka, tai physical ir occupational jai dengia tiek jos draudimas tiek ir valstija (kazkaip pasidalina ten jie ir jai is vis nieko moket nereikia), o su speech tai pastoviai vargsta, bet didziausius barnius issireikalauja, kad kazka padengtu valstija - ir tai yra visishkai neigaliam vaikui, su cerebriniu paralyzium, kuriam jau beveik 4 metai, o jis dar galvos kontroles neturi - sake sveikam vaikui is vis be sansu gauti speech terapijos apmokejima. Deja. Nebent jo pre-school turetu kazkokia specialia programa.