Ačiū už atsakymus, bet tikrai nežadu šerti vaiko antibijotikais
, nuo paprasto peršalimo, kosuliuko ar yra ten kokių mikstūrų?
QUOTE(marttelle @ 2008 06 12, 09:34)
Na, puses metu vaikui daug ir negalima nieko
kosulio miksturu yra, dar nenaudojau
tik pastaruoju metu girdejau per zinias, kad daug tu sirupu iseme is lentynu kur pats pasiimi del baimes, kad tevai gali perdozuoti, bet ar su vaistininku pakalbejus parduoda, o GP tai duos ko reiks
Jei esi ka naudojus gali pasiimti, o specialiai nepirk jokiu vaistu nes nezinia del amziaus, ar siaip tiks ir t.t.
Vaikam iki 16 metu receptai nemokami (ka israso gydytojas) o tau teoriskai iki vaikui sueis metai, bet tada gal reiktu kazkur tai tvarkytis nes gauni spec kortele
Tik sau imk ko gali reikti, bet irgi ka esi naudojus (mano pazistama pries vaziuodama i amerika prisipirko ivairiausiu vaistu, tai nuo vienu i ligonine atsigule pasigydzius, nors ten buvo kazkoki nuo skausmo, maisyti ar pan)
QUOTE(marttelle @ 2008 06 12, 04:34)
Atrodo, kad vaziuotumete i treciasias pasulio salis
Kaip jus galvojate , kad ten vaiku negydo ?
QUOTE(Titia @ 2008 06 12, 12:20)
Na, UK savo rinka labai saugo, tai tu vaistu, kuriu pilna, pvz., Lietuvoje, retai rasi. As atvaziuodama naudojau Mastodynon laselius, cia kiek vaistiniu isieskojau, gydytoju klausiau, neikas nieko nezino, tai per kazkokia vaistine, kur zolelem uzsiema susiradau, kad atvesti gali, o ten juk vokieciu gamybos
Dar juokas buvo, kai nuejau i vaistine ir angliuku paprasiau, puse val bande isssiaiskinti kas tai, lotyniska pavadinima sakiau, rodziau atikete kur lotyniskai parasyta ir nezino, guscioja peciais... pagaliau atsiverte zodyna ir rado angliukus
Dar kazkada norejau kazkokiu, kur KRKA gamina, tai pabandyk ka rasti. Tai su savigydymu baiges man
QUOTE(Titia @ 2008 06 12, 14:20)
Aš pastojau anglijoj, pradėjo skaudėti dantį, daktarė sakė kad per parą galiu išgerti iki 10 paracetamolio tablečių!!! Čia arkliška dozė paprastam žmogui, o čia nėščiai
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2008 06 12, 11:52)
Na, puses metu vaikui daug ir negalima nieko
tik pastaruoju metu girdejau per zinias, kad daug tu sirupu iseme is lentynu kur pats pasiimi del baimes, kad tevai gali perdozuoti, bet ar su vaistininku pakalbejus parduoda, o GP tai duos ko reiks
Jei esi ka naudojus gali pasiimti, o specialiai nepirk jokiu vaistu nes nezinia del amziaus, ar siaip tiks ir t.t.
Vaikam iki 16 metu receptai nemokami (ka israso gydytojas) o tau teoriskai iki vaikui sueis metai, bet tada gal reiktu kazkur tai tvarkytis nes gauni spec kortele
Tik sau imk ko gali reikti, bet irgi ka esi naudojus (mano pazistama pries vaziuodama i amerika prisipirko ivairiausiu vaistu, tai nuo vienu i ligonine atsigule pasigydzius, nors ten buvo kazkoki nuo skausmo, maisyti ar pan)
Dar neesame sirge, tai patirties nelabai turiu su vaistukais
QUOTE(marttelle @ 2008 06 14, 12:05)
Aš pastojau anglijoj, pradėjo skaudėti dantį, daktarė sakė kad per parą galiu išgerti iki 10 paracetamolio tablečių!!! Čia arkliška dozė paprastam žmogui, o čia nėščiai 
Papildyta:
O kortelę turiu
Papildyta:
Nepamenu tiksliai kuriame trimestre, bet paracetamoli nesciai tikrai galima gerti
As pasiulyciau, geriau atsivezti ivairiu arbatu, kad ir tu vaikisku. Nuo persalimo pvz. Gripol, visokiu ciobreliu, liepu ziedu ir pan. Tokiu cia rasti sunku, o jos buna pirmas vaistas persalus.
Jei tau ramiau, gali veztis tuos visokius sirupus nuo kosulio, bet pagal paskutinius tyrimus, jie visiskai neveiksmingi, todel kuo toliau, tuo daugiau UK gydytoju nuo kosulio neraso jokio sirupo. Gydymas yra medaus-citrinos uzpilu.
Dar siulyciau kokios Smectos, angliuku isimesti. Tu geruju bakteriju: bifoval
Is vaistu, as daug ka veziausi. Pagrinde ko neradau cia, is visada vezuosi is LT, tai visi homeopatiniai vaistai: Influicid, Umckalor, Resorban ir pan. Kur vaikuti gali dar pats gydyti. Dar nosytei uzsikimsus Euphorbium arba Vibrocil.
Maziukui veziausi homeopatiniu Viburcol zvakuciu, nes cia tokiu nera.
Man patinka UK medicina ir sistema, tik kartais nervina, kad nori kokios paprastos tabletkes nuo galvos skausmo nusipirkti ir turi su vaistininku kariauti
Nesciai tik paracetamoli ir tegalima... dar ibuprofena, bet jei neklystu, paskutini trimestra negalima. Po 2 tabletes, kas 4 val, bet jei gerai pamenu, ne daugiau kaip 4 dozes per para, paziurejau ant pako- ne daugiau kaip 8 tabletes per para, ne dazniau nei kas 4 val.
Ir nesciom zoleliu nelabai galima, reikia kiekviena ziureti ir tikrintis...
O vaikam, ypac puses metu irgi abejoju ar galima tu zoleliu...
ypac jei paduosi kokiu liepziedziu, ar kitu prakaitavima skatinanciu
tokiem maziem sunku sugirdyt skyscius, o cia dar isprakaituos, tikrai nezinau, bet reikia tiksliai zinoti pries vaikui kokias arbatas duodant
O apie kosuli- man aiskino, kad tai ne liga, tai ir nera reikalo jo gydyti, tai tik simptomas. Pvz, vaikui sloga, jis nemoka nosies issipusti, tos gleives bega i gerkle, tada naturalus refleksas pasireiskia ir kosi. Su mazu vaiku visada paziuri ar plauciai svarus (del bet ko nueinu, viska istikrina- akis, ausis, plaucius, temperatura, pulsa ir t.t.)
Del tu geru bakteriju tai
bet as ir cia radau- tie geriami jogurtukai- kai maniskis veme, viduriavo tu pagirdziau (kai prisiminiau) ir praejo, bet gal jau ir laikas buvo
Ten ant pako parasyta, kad neduoti vaikam iki 3 metu, bet as su nutrisionist (kaip cia lietuviskai
) kalbejau, sake, tikrai nekenks, o padeti gali
Ir nesciom zoleliu nelabai galima, reikia kiekviena ziureti ir tikrintis...
O apie kosuli- man aiskino, kad tai ne liga, tai ir nera reikalo jo gydyti, tai tik simptomas. Pvz, vaikui sloga, jis nemoka nosies issipusti, tos gleives bega i gerkle, tada naturalus refleksas pasireiskia ir kosi. Su mazu vaiku visada paziuri ar plauciai svarus (del bet ko nueinu, viska istikrina- akis, ausis, plaucius, temperatura, pulsa ir t.t.)
Del tu geru bakteriju tai
Ačiū jums labai už patarimus
QUOTE(marttelle @ 2008 06 14, 05:05)
paprastam zmogui tai tikrai ne arklishka doze, gi ne is karto, o per para!!! O reikalui esant nesciajai irgi kas 4 val, po 2 tabletes galima gerti (arba viena jeigu tai extra strength). Anglija cia ne prie ko...
QUOTE(Rico @ 2008 06 14, 13:08)
ypac jei paduosi kokiu liepziedziu, ar kitu prakaitavima skatinanciu
tokiem maziem sunku sugirdyt skyscius, o cia dar isprakaituos, tikrai nezinau, bet reikia tiksliai zinoti pries vaikui kokias arbatas duodant
Žinoma viskas dar priklauso nuo to, kaip kūdikis yra maitinamas. Jei motinos pienu, žinoma, arbatėlių geriau nesiūlyti.
O žolelės dar priklauso ir kokią ligą gydysi. Jei vaikui aukšta temperatūra ir vaistai sunkiai ją numuša, neprakaituoja, tai labai gerai ta pati liepžiedžių arbata. Bent jau vaikas temperatūrą numuš išprakaitavęs
Na mums tai Anglijos klimatas pats tas,lt kai buvom ir kai tik griztam atostogu iskart vaikas pradeda sirgt snargliuotis,koset ir panasiai
,o cia gyvenant ne karto nesirgom tfu tfu tfu
,matyt dregnas klimatas mano maziukei pats tas,
QUOTE(adrijaaa @ 2008 06 17, 17:43)
Na mums tai Anglijos klimatas pats tas,lt kai buvom ir kai tik griztam atostogu iskart vaikas pradeda sirgt snargliuotis,koset ir panasiai
,o cia gyvenant ne karto nesirgom tfu tfu tfu
,matyt dregnas klimatas mano maziukei pats tas,
Jums smagu