Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(TimbaLimba @ 2012 06 19, 21:29)
Sveikos, ateinu cia su tokiu klausimu. Dukryte pora dienu turejo temperaturos (neauksta, iki 38), skaudejo galvyte ir truputi gerkle. Sekancia diena visa kuneli isbere smulkiais raudonais niezinciais spuogiukais, ryte pora kartu veme. Nuvedem pas gydytojus tai akis ispute dviese ziurejo ir nutare, kad greiciausiai virusas kazkoks, o gal alergija doh.gif zodziu, nepesem nei kraujo tyrimu nei vaistu, apart paracetamolio aisku rolleyes.gif O siandien pastebejau, kad mazutes liezuvis isbertas demelem. Tai noriu paklaust ismananciu, ar gali tai buti skarlatinos pozymiai? Kiek zinau tai pavojinga liga, gydoma antibiotikais. Rytoj keliausim vel pas gydytoja, noretusi kokiu patarimu. Is anksto aciu 4u.gif

APIE SKARLATINA 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na va pagaliau grizom is poliklinikos, perejom per tris gydytojus kol galiausiai patvirtino skarlatina (aisku google pasiskaite). O liezuvis jau akivaizdziai rode sia liga. Israse penicilino, dabar tikesimes greitai pasveikt.
Aciu visoms uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 06 20, 20:48)
Na va pagaliau grizom is poliklinikos, perejom per tris gydytojus kol galiausiai patvirtino skarlatina (aisku google pasiskaite). O liezuvis jau akivaizdziai rode sia liga. Israse penicilino, dabar tikesimes greitai pasveikt.
Aciu visoms uz atsakymus 4u.gif

sakykit o patys emesi kazkokiu priemoniu toliau ziureti kas yra? ar pati jau saket ziurekit?
nu zinokit mane tai siurpina su google ju,taigi mes patys galim pasiskaitinet...
Papildyta:
sakykit, kai vaikas suserga karsciuoja, nuejus ar atlieka alementariausius tyrimus slapimo, kraujo...?
Atsakyti
QUOTE(Mamičiukė @ 2012 06 20, 21:11)
sakykit o patys emesi kazkokiu priemoniu toliau ziureti kas yra? ar pati jau saket ziurekit?

Nevisai supratau klausima smile.gif Kai atejom i poliklinika iskart pasakiau, kad itariu skarlatina, isvardinau simptomus ir patvirtinau, kad mums jie visi buvo. Dar pati sesele klause ar reikia mums antibiotiku ar pati pasveiks.. Tada pasiprasiau kad iskart paskirtu pas gydytoja, paskyre. Ta irgi nieko nezinojo, uzrase po valandos pas kita gydytoja. Pralaukem dar pusantros valandos, kol pagaliau pakliuvom, vel pakartojau viska, tas google pasiskaitinejo ir israse penecilino. Tai tiek, aj dar atsiprase, kad praeita karta neitare nieko, o israse vaistu nuo alergijos. Manau jei nebuciau pati google sedejus, knygas apie ligas skaicius ir i Lietuva gydytojai neskambinus tai ir toliau nuo alergijos gydytumemes.. Bjauru siaip, bet svarbiausia, kad bent vaistu gavom, nieko nepadarysi, tokie cia tie gydytojai, tures patirties bent kitam kartui smile.gif
Poliklinikoj niekada nesiule nei kraujo nei slapimo tyrimu. Zinau, kad galima pasiprasyt tyrimams siuntimo, bet is bendradarbiu kiek zinau, kad nelabai noriai tuos siuntimus duoda.. Na nezinau, juk ir nuo gydytojo ir nuo ligos rimtumo priklauso, bet gydymas tikrai ne toks kaip Lietuvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TimbaLimba: 20 birželio 2012 - 20:28
QUOTE(Mamičiukė @ 2012 06 20, 19:17)
sakykit, kai vaikas suserga karsciuoja, nuejus ar atlieka alementariausius tyrimus slapimo, kraujo...?

As sau vos issiprasau kraujo tyrimo, apie vaika isvis nekalbu doh.gif man pasake taip: "o kam vaikui bereikalingas stresas..." doh.gif Slapimo tyrimus dare vieninteli karta, kai turejom leliukiska gelta... daugiau irgi neziurejo...
jei su kosuliu kreipiames - chest infection, tiesiog auksta temperatura - flu, jei vemia ar viduriuoja - some kind of bug doh.gif musu gydytojas mus gydo paracetamoliu arba antibiotikais...kitokiu vaistu nezino...
Atsakyti
nezinau, kaip reik apsiprast su ju tokiu gydymu, man jie nelabai idaktarus panasi doh.gif

gerai, kad dar yra lietuviu poiliklinikos, teko pabuvot pas juos tai likau labai patenkinta thumbup.gif , vedziau dukryte.
Atsakyti
QUOTE(Mamičiukė @ 2012 06 20, 21:17)

Tyrimais i kaire ir desine nesitasko del to, kad jie brangiai kainuoja. LT tu tyrimu daro net per daug: reikia, nereikia. ARba va, vaikas sukarsciavo, - padarom tyrimus, nors kartais tikrai nera reikalo unsure.gif

Man, asmeniskai, kiek esu prasiusi, pati uzsiminusi, kad reiktu tyrimo, - visada be problemu gavom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 06 21, 08:41)
Tyrimais i kaire ir desine nesitasko del to, kad jie brangiai kainuoja. LT tu tyrimu daro net per daug: reikia, nereikia. ARba va, vaikas sukarsciavo, - padarom tyrimus, nors kartais tikrai nera reikalo  unsure.gif

Man, asmeniskai, kiek esu prasiusi, pati uzsiminusi, kad reiktu tyrimo, - visada be problemu gavom  4u.gif

Svarbiausia pataikyti ant gero gydytojo. Dziaugiuosi kad musu GP yra tokia thumbup.gif visada gaunam reikiamus siuntimus, bet buvo ir tokiu kai googlindavo simptomus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siguliukas17: 21 birželio 2012 - 19:55
Nesimeto tais tyrimais ir LT, va brolis su 9 men kelias dienas karsciuojanciu (39C+ temperatra) vaiku i priemima nuvaziavo, tai irgi patare paracetamoli gert, net neapziurejo.... Nereik cia pult vienur ar kitur aukstint, gydytojai ne Dievai, visko nemoka, visko gyvenime nemate, visko niekada nezinojo ir nezinos... ypac toki kaip bendrosios praktikos, kur temato 'reguliarias' problemas diena is dienos...
Atsakyti
-Astreja- beabejo ir Lietuvoj nugydo. Tiesiog Vilniuj turejau gera gydytoja, o cia jau keiciam kelias poliklinikas ir nieko gero.. Gera gydytoja atrast as manau bet kurioj saly yra sekmes reikalas smile.gif O beje metodai gydytoju cia kitokie, neiprasti, dar ir del to pasitikejimas mazeja.
Beje dar i tema turiu klausimeli. Kai pabaigsim savo 10 dienu penicilino kursa ar reikia eit pasirodyt gydytojams? ar reikalingi po to tie slapimo ir kraujo tyrimai?
Atsakyti
Sveikos mamytes. nesu su tuom susidurusi todel noriu patarimo. 4u.gif Dukrytei dygsta kreivi priekiniai dantys. noriu nuvesti pas stomotologa. ar man pirmiausiai reikia pas seimos gydytoja uzregistruot ir jis nusius, ar kaip, net neisivaizduoju.Lietuvoj papprasta, nueini i registratura, pasakai pas stomotologa ir viskas, uzregistuoja smile.gif o cia, BP daktarai polikninikoj...stomotologai ligoninej... tai ir nrzinau kur eit...
Atsakyti
QUOTE(Vėjo Laisvė @ 2012 06 25, 08:03)
Sveikos mamytes. nesu su tuom susidurusi todel noriu patarimo. 4u.gif  Dukrytei dygsta kreivi priekiniai dantys. noriu nuvesti pas stomotologa. ar man pirmiausiai reikia pas seimos gydytoja uzregistruot ir jis nusius, ar kaip, net neisivaizduoju.Lietuvoj papprasta, nueini i registratura, pasakai pas stomotologa ir viskas, uzregistuoja smile.gif o cia, BP daktarai polikninikoj...stomotologai ligoninej... tai ir nrzinau kur eit...

Nieko sudetingo, susirandi stomotologa kuris priima NHS, uzsiregistruoji ir eini.
Atsakyti