Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(TimbaLimba @ 2012 03 23, 02:16)
Pritariu. Bet nei taip nei taip negerai. Lietuvoj šeria vaistais nuo mažiausio pirstelėjimo, o čia dažnai per daug aplaidžiai į problemas žiūri..

Tiesa, man vis knieti paklaust, ar skiepyjot čia savo vaikučius nuo meningito? aš gimdžius Lietuvoj ir ten tokiu skiepų nesiūlė, o čia dažnai drebu kai epidemijos užeina.. Gal kas susidūręs su tuo?

Nuo virusinio meningito nera skiepu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 03 23, 11:38)
Nuo virusinio meningito nera skiepu  schmoll.gif

Maniskis menesio amziaus budamas susirgo bakteriniu, vos ishsikapstem (Kauno klinikose), dziaugiuos, kad sekmingai rolleyes.gif
...o db gyvenam UK ir man keistas daktaru poziuris, girdejau net tokiu variantu, kad: kodel vaikui kepurele uzdejot, cia visi turi meningitu persisrgt, tai ir sakau kodel tie anglai tokie keisti... doh.gif turbut persirge... nors tokios nelaimes niekam nelinkeciau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 03 23, 00:16)
Tiesa, man vis knieti paklaust, ar skiepyjot čia savo vaikučius nuo meningito? aš gimdžius Lietuvoj ir ten tokiu skiepų nesiūlė, o čia dažnai drebu kai epidemijos užeina..

Cia skiepina nuo Meningito bakterijos C, kuri JK buvo gan paplitus ir nuo kurios dabar daug ka apsaugo skiepai. Bet Meningito yra ir kitu sukeleju, kaip pvz. Meningito bakteria B ir virusinis meningitas nuo kuriu tas skiepas neapsaugo. Virusinis meningitas yra daznesnis, bet bakterinis meningitas yra pavojingesnis ir daznai mirtinas. Virusinis, nors gali ir palikt pasekmiu, bet daznaiusiai nera mirtinas.
Atsakyti
QUOTE(Floreja @ 2012 03 22, 19:03)
is viso kam vaistai reikalingi profilaktiskai  doh.gif Lt gydytojai daug ''be rysio'' nesamoniu rekomenduoja pacientams, pvz konjaka nescioms gerti sauktais  doh.gif , D vitamina visiems kudikiams gerti, reikia ar nereikia, jei negersi tai bus rachitas  doh.gif, vaistus nuo kirmeliu, turi ar neturi, nesvarbu, isgerk, nes gal turesi tu parazitu  doh.gif, nuo slogos ir persalimo ligu gerti antibijotikus  :verysad
Papildyta:
o is kur jus zinote ar turesite tu kirmeliu  g.gif tai ka dabr vaika ir girdysite vaistais kasmet profilaktiskai, reikia ar nereikia  doh.gif nes gal tures parazitu  doh.gif

Sutinku 100 procentu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 03 23, 00:16)
Pritariu. Bet nei taip nei taip negerai. Lietuvoj šeria vaistais nuo mažiausio pirstelėjimo, o čia dažnai per daug aplaidžiai į problemas žiūri..

Tiesa, man vis knieti paklaust, ar skiepyjot čia savo vaikučius nuo meningito? aš gimdžius Lietuvoj ir ten tokiu skiepų nesiūlė, o čia dažnai drebu kai epidemijos užeina.. Gal kas susidūręs su tuo?

Neskiepijau savo dukros nuo meniningito wub.gif as as isvis skiepus pagrindinius dukrytei atidejau, kol sustipres organizmas ir ji paaugs, nuo hepatito b ir tuberkuliozes atsisakiau skiepu cool.gif

Papildyta:
QUOTE(Karabama @ 2012 03 23, 09:54)
Maniskis menesio amziaus budamas susirgo bakteriniu, vos ishsikapstem (Kauno klinikose), dziaugiuos, kad sekmingai  rolleyes.gif 
...o db gyvenam UK ir man keistas daktaru poziuris, girdejau net tokiu variantu, kad: kodel vaikui kepurele uzdejot, cia visi turi meningitu persisrgt, tai ir sakau kodel tie anglai tokie keisti...  doh.gif  turbut persirge... nors tokios nelaimes niekam nelinkeciau...  unsure.gif

tokiu nesamoniu dar negirdejau,ypac is daktaru, kad vaikus laikyti be kepures ir leisti persirgti meningitu doh.gif Labai gaila kad jusu vaikeleis sirgo, bet kas liecia kepuriu nesiojima tai nieko neturi bendro su meningitu schmoll.gif reikia nuo mazens stiprinti kudikiu sveikata, maitinti kiek ilgiau mamos pienu, pirmus menesius tureti kuo maziau kontaktu su pasaliniais zmonemis, ypac viesose vietose, tada ir meningito tikimybe sumazeja wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flaurencija: 23 kovo 2012 - 11:06
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 23, 11:57)
Cia skiepina nuo Meningito bakterijos C, kuri JK buvo gan paplitus ir nuo kurios dabar daug ka apsaugo skiepai. Bet Meningito yra ir kitu sukeleju, kaip pvz. Meningito bakteria B ir virusinis meningitas nuo kuriu tas skiepas neapsaugo. Virusinis meningitas yra daznesnis, bet bakterinis meningitas yra pavojingesnis ir daznai mirtinas. Virusinis, nors gali ir palikt pasekmiu, bet daznaiusiai nera mirtinas.

Tai apskritai kiek vertas tas skiepas? ar apsimoka eit prašyt?
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 03 23, 10:17)
Tai apskritai kiek vertas tas skiepas? ar apsimoka eit prašyt?

na bakterinis meningitas yra pavojingesnis, tai mano asmenine nuomone, jei ir tik nuo vieno jo sukelejo gali apsaugot yra verta g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 23, 12:25)
na bakterinis meningitas yra pavojingesnis, tai mano asmenine nuomone, jei ir tik nuo vieno jo sukelejo gali apsaugot yra verta  g.gif

Ačiū 4u.gif tiesa, o vyresniems vaikams daromas tas skiepas?
Atsakyti
QUOTE(TimbaLimba @ 2012 03 23, 10:37)
Ačiū 4u.gif tiesa, o vyresniems vaikams daromas tas skiepas?

si skiepa galima gaut visiem iki 25 metu amziaus 4u.gif beje, jis susideda is 3 skiepu leidziamu kas keli menesiai (naujagimiam leidziama 3 menesiu, 4 menesiu ir 12 menesiu), vyresniem manau bus panasiai- antra leidizama menesis po pirmos ir tada dar viena po 6-8 menesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Astreja-: 23 kovo 2012 - 11:46
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 23, 12:41)
si skiepa galima gaut visiem iki 25 metu amziaus  4u.gif  beje, jis susideda is 3 skiepu leidziamu kas keli menesiai (naujagimiam leidziama 3 menesiu, 4 menesiu ir 12 menesiu), vyresniem manau bus panasiai- antra leidizama menesis po pirmos ir tada dar viena po 6-8 menesiu.

nu labai ačiū už išsamia info smile.gif reiks laukt kol visi pavasariniai peršalimai baigsis ir keliaut į polikliniką.
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 23, 11:57)

O, Astreja labai naudinga info.

Cia greiciausiai del to skiepo pas GP kreiptis, taip?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 03 23, 11:43)
Cia greiciausiai del to skiepo pas GP kreiptis, taip?

pas GP sesute, jos skiepus daro ir visa informacija gali suteikt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgica.k @ 2012 03 22, 15:46)
Mano pazystamos vaikas turejo apvaliuju kirmeliu, tyrimas parode gal tik is 3 karto, sugirde vaistu, pasibaige kosulys.... Pasirodo kirmeles kilo i virsu ir erzino gleivine, kosejo daug menesiu. Nezinau, gal verta pabandyti, blogiau tikrai nebus, nuo kirmeliu reikia gerti profilaktiskai karta per metus, nors tyrimas nerodo.

Sveikatos Jums!

Aciu 4u.gif Apie sias kirmeles nesu girdejus unsure.gif Butinai reikes pasitikrinti. Planuojame atostogas i Lt (boze, kaip atostogos, taip ir i LT biggrin.gif ), manau, reikes savo zuiki privaciai pavedziot po gydytojus. Taip bus greiciau. Nors...sia vasara Vilniuj man daktariukai nustate viena liga, kurios niekaip nepripazysta Uk daktarai. Vat, kad gudras, ir galvok ka nori doh.gif
Atsakyti