http://i115.photobuc...pg?t=1270705251
Gal galit pasiulyti kuri sokoladini torta, nu ta prasme, sokoladinio biskvoto receptuka. Turiu zele pasidarius ir niekas nevalgo, tai pamaniau sudeciau i sokoladinio tosto pertepima.
QUOTE(Auksutis @ 2010 04 08, 10:25)
Gal galit pasiulyti kuri sokoladini torta, nu ta prasme, sokoladinio biskvoto receptuka. Turiu zele pasidarius ir niekas nevalgo, tai pamaniau sudeciau i sokoladinio tosto pertepima. 
Yra atskira tortu tema, tan daugybe ivairiausiu tortu merginos daro
QUOTE(Nova @ 2010 04 08, 09:39)
Yra atskira tortu tema, tan daugybe ivairiausiu tortu merginos daro
Tikrai rasit ir sokoladiniu.
Sausainukai su beze

Tesla:
115 gr. kambario temp. sviesto
30 gr. cukraus pudros
laselis vaniles
140 gr. miltu
Sviesta issukti su cukraus pudra, ilasinti vaniles ir sudeti miltus, viska isminkyti. Deti i kond. maiseli ir ispausti sausainukus. Kepti 180 laipsniu apie 10 min.
Pastaba: as dar pyliau siek tiek pieno, kad tesla geriau lystu per svirksta, kazkur apie trecdali puodelio. Sausainiai gavosi trapus.
Galima daryti bet kokia smeline tesla.
Beze:
2 baltymai
160 gr. cukraus
3 saukstai vandens
ziupsnelis citrinos rugsties

Tesla:
115 gr. kambario temp. sviesto
30 gr. cukraus pudros
laselis vaniles
140 gr. miltu
Sviesta issukti su cukraus pudra, ilasinti vaniles ir sudeti miltus, viska isminkyti. Deti i kond. maiseli ir ispausti sausainukus. Kepti 180 laipsniu apie 10 min.
Pastaba: as dar pyliau siek tiek pieno, kad tesla geriau lystu per svirksta, kazkur apie trecdali puodelio. Sausainiai gavosi trapus.
Galima daryti bet kokia smeline tesla.
Beze:
2 baltymai
160 gr. cukraus
3 saukstai vandens
ziupsnelis citrinos rugsties
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 06, 09:29)
Labai grazu, jauciu ir skanu
,bet va vienas klausimelis man iskilo
kaip Tau sustingo zele
sitiek kivi pridejus 
neteko paragaut
QUOTE(grange @ 2010 04 07, 20:37)
gaila, o tada bent gal žinai kiek gramų želatinos vienam šaukštelyje? tada pagal lapelius galima pasiskaičiuoti..
Vienas lapelis atrodo atitinka 3 gramus birios zelatinos. Viename saukste apie 10 gramu
QUOTE(grange @ 2010 04 07, 23:37)
gaila, o tada bent gal žinai kiek gramų želatinos vienam šaukštelyje? tada pagal lapelius galima pasiskaičiuoti..
Ką tik pasvėriau
QUOTE(naaringiux @ 2010 04 08, 00:48)
Atsiprašau
QUOTE(Auksutis @ 2010 04 08, 09:45)
Gražuolis
Medaus vyniotinis su riesutais

Tesla:2v.s. medaus,
4 kiausiniai,
0,5 stiklines miltu,
1a.s. kepimo milteliu.
Kremas:
pakelis sviesto,
indelis kondensuoto pieno,
riesutu.
trynius atskirti nuo baltymu.
Trynius isplakti su medum,sudeti miltus sumaisytus su kepimo milteliais.
Baltymus isplakti iki standumo.Atsargiai imaisyti i tryniu mase.
Tesla sukresti i kepimo popieriumi isklota skarda ir deti i ikaitinta orkaite 200C ir kepti3-5 min.
Iskepusi dar karsta susukti i vyniotini ir palaukti kol atsals.
Sviesta gerai isplakti,po truputi supilti kondensuota piena.
Vyniotini isvynioti aptepti kremu,apibarstyti smulkintais riesutais(as dejau misini) ir susukti.Palikti kleioms val,kad sustingtu.
Labai patiko,suvalgiau gal 4 gabalus is karto

Tesla:2v.s. medaus,
4 kiausiniai,
0,5 stiklines miltu,
1a.s. kepimo milteliu.
Kremas:
pakelis sviesto,
indelis kondensuoto pieno,
riesutu.
trynius atskirti nuo baltymu.
Trynius isplakti su medum,sudeti miltus sumaisytus su kepimo milteliais.
Baltymus isplakti iki standumo.Atsargiai imaisyti i tryniu mase.
Tesla sukresti i kepimo popieriumi isklota skarda ir deti i ikaitinta orkaite 200C ir kepti3-5 min.
Iskepusi dar karsta susukti i vyniotini ir palaukti kol atsals.
Sviesta gerai isplakti,po truputi supilti kondensuota piena.
Vyniotini isvynioti aptepti kremu,apibarstyti smulkintais riesutais(as dejau misini) ir susukti.Palikti kleioms val,kad sustingtu.
Labai patiko,suvalgiau gal 4 gabalus is karto
QUOTE(daividija @ 2010 04 08, 18:42)
Medaus vyniotinis su riesutais
labai labai gardziai atrodo
QUOTE(daividija @ 2010 04 08, 20:42)
Medaus vyniotinis su riesutais
Superinis








